2014 Kasım Anneleri

Vay cok iyi basarmissin ben basaramam saniyrm
Yine cok kotuyum
Ya yazik degilmj bana ya
Onu uyuturken sizmisim
Bi kac ssaat uykudan sonra yanima gelio saga cevir emzir sola cevir emzir tam daldi yatiriyim diyrm mizir mizir aglio bida al emzir
Sahura kalkacam kaldirmadi
Annem aldi kucagina o agla agla bennyedim ictim bisilrr
Annemde sinirlendim gitmjs yumurtali ekmek yapmis yaa
Zaten cocuk emio susuyrm
O mahveder beni
Yorgunluktan cok gerginim
Mama veren annelere soylenip duruyrm
Vrriyorlar mamayi sabah kadar oh yatiyorlar diye sinirimi onlardan cikariyorum
Bidr bida emzirmiycem diyrm ama nasil basaricam ya
Durduramam.gibi gelio

Ya cnm kenarda oturmasinda saldirgab okunca insan kendinden suphe ediyor acaba nerede hata yaptim diye

Calismakla ilgisi var mi acaba bilemiyrm ki
Insallah duzelir uzun surmez
Arkadasin kizi var o kadar aksi bi kiz ki
Bizim arabamjz binme, yapmicam, o benim vermicem tarzlarinda sinirli aksi saldirgan
Oyle olur diye korkuyorum

Cnm valla iki yastan once bu surece baslamamiz, sonrasinda tuvalet egitimi ile devam etmemiz en makulu gibi geliyor bana
Bide ben bebek istiyrm Allah izin verirse
Sutten kesio folik asite baslayacagim dislerimi falan yaptiracagim
Doktorada gidicem bakalim olur mu hemen oda var :)

Kizlar bebek isteyen var mi?
Ben 2 yasinda olunca dusunuyrm
Adem gunes iyi yas arasinda 3 ya da 4 yas olmali diyor
:)
Ben yastan dolayida istiyrm 32 yasindayim

Bu konuda adem gunesin gorusunu bilmiyrm zaten o ne derse oyle yapmaya caliscam
Iki yasa kadar emzirin diyor ama ben kesicem ya
Bide etrftan kes baskilarina da uyuz oluyrm
Ee yeter emdi okadar tepkileri cildirtiyor
Sanki 3 yasina kadar emzirmjsim gibi kes kes muamelesi yapiolar
Kirmamak icin birsey demiyorum
1 yasina girdi gireli boyle
Is yerinde bi emziren ben varim
Digerleri emziremedi bisi desem alinacaklar
Susuyrm
Su insanlarin zaten annelere karisma huyuna hepten ifritim
Gecen parka bizimki cikti merdivenleri aldi basini gidiyor
Oglum dur annecim.ordan dusebilirsin gel boyle diyrm ki kontrok edemeyecegim yukseklige kadr cikiyor ve bazen oturup kaymak yerine ayakta yurumeyi deniyor kaydirakta, sonuc olarak yuvarlanma tehlikesi var
Kizini sallayan bilmis anne
Annesi birak ciksin merdivenlerden aa hadi aferin alkis falan
La havle dedim icimden kirmak istemedim
Sonuc ne oldu oglum ucuyordu kaydiraktan boyum 180 olmasa zor yakalardim onu
Kadinin ciiti cikmadi sonra
Ya sen ne karisiyorsun sanane
Bnm.oglumun merdivenn cikma cesareti sana mi kalmis, oglum 11 aylik yurudu mrrdivenlerin anasini aglatir ne biliosunki sen
Ay deli oluyrm cidden

Nerdesin cnm sen okadar sicak
Biz.kafasini kazittikrahatladi

Evet bencede oyle, erkek cocuklari vurmaya egilimliyken ki cocuklari cok anac
Parka birebir goruyorum bunu
Hepsi bebek bebk diye oglumu bunaltip dayak yiyorlar :)
benim kizim cok uslu sorma daha dün aksam bir yasindaki kizin gozuyle burnu arasini iki kere cizip kanatti yanagini morartti ve bunu saniyeler icinde yapti o kadar mahcup oldum ki allahtan cok yakin görüştüğümüz arkadasimiz.. Her seyi anlayan kizim yapma demekten anlamiyor arada da kardes deyip öpüyor bir de tezatliga bak.. Cok korkuyorum korktugum şekilde bir cocuk olacak diye ne kadar zormus cocuk yetistirmek..

Evet cnm cok zor
Allahtan arada opuyor :)
Yapma diyincr hicbir cocuk anlamiyr ssnirim
Bugun bi yazi okudum
Cocuklarin gelisimi sebep sonuc iliskisine dayali ya
Bu noktada sabirla bizim verdigimiz tepki onem arzediyor
Siddeti yapmadan durdurmamiz gozlerine bakarak durmasini yapmamasi gerektigibu ofkeli olmayan bi ses tonuyla soylememiz gerekiyormus

Aynen her defasinda soruyorlarr hala emiyormu diye emincede kocaman oldu bos bos emer ne gelecekki de veriyorsun diyorlar.Kayinvalidemin koyunde birinin oglu askere gidene kadar emmis sende oyle yap bosver kimene.

Kizlar bebek isteyen var mi?
Ben 2 yasinda olunca dusunuyrm
Adem gunes iyi yas arasinda 3 ya da 4 yas olmali diyor
Ben yastan dolayida istiyrm 32 yasindayim
Bende 32 yaşındayım doğumdan sonra fiziksel ve psikolojik çok yoruldum ikinci bir çocuk düşünmüyorum ilerde istermiyim hiç bilmiyorum

Aynen her defasinda soruyorlarr hala emiyormu diye emincede kocaman oldu bos bos emer ne gelecekki de veriyorsun diyorlar.Kayinvalidemin koyunde birinin oglu askere gidene kadar emmis sende oyle yap bosver kimene.

Bu soru beni gerçekten cok bunaltiyor. Bekar insanlar hele bu konuda yorum yapyorlar ya ben onlara cok şaşırıyorum. Teyzem yengelerim hepsi aaa hala emiyormu diye tepki gösteriyorlar. Benim anneannem bile dogru cocugun hakki 2 senedir dogru yapiyorsun derken bu insanlar neye dayanarak böyle yorum yapıyorlar onuda anlamiyorum.

Bende 32 yaşındayım doğumdan sonra fiziksel ve psikolojik çok yoruldum ikinci bir çocuk düşünmüyorum ilerde istermiyim hiç bilmiyorum
Ayni fikirdeyim bende baslarda olsun diyordumda suan cok yorgun hissediyorum kendimi. Eşim zaten istemiyor hayırlısı olsun.

haha superdı
ben okula gıdene kadar emzırcem dıyıp guluyorum ama bı yandan da sınırlenıyorum

sankı varya hınc alıyorlar onu derken,

bos bos emer derkende gızlı sutun var mı sorgusu yapılıyor

var kardesım var, bebegımın rızkı sana ne yahu

Rabbım verıyor, oluyor

ahh bugunlerde cok sınırlıyım

annemde cok kızdırdı benı

onla da atıstım

aslında bende aynı durumdayım da

2 cocuk olsun ıstıyorm Allah bı sekıdle dayanma gucu verır dıyorum

sen ne zamanbaslayacaksın işe?

kesınlıkle haklısın

ya gecen bı arkadas dedı yenı tartısmalar varmıs 3 yasına kadar emzırılmesının ıyı olduguna daır

ayrıca sut vermenın ıyı olmadıgı yonunde makaleler varmıs

ben zaten sut vermıyorum kı ıcmıyorda
yogurt ve ayran tuketıyor

Kizimin dunden beri atesi.dusmuyor iki tane ates dusurucu ve antibiyotik icmesine ragmen.s dr a gittik bogazinda enfeksiyon var dedi ama neden dusmedi anlamadimdundenberi suyun icinde cocuk yok.s

Bende ona benzer birsey okudum detaylarini tam hatirlayamasam da. Süt konusunda da haklisin. Ama bir taraftan söyle birsey okumuştum; anne sutu emme zamaninda sütun sindirebilen enzimleri üretebiliyormus vücut. Büyüyünce bu enzimler artik yok oluyormuş ve süt o zmn sindirim sistemine zarar vermeye başlıyormus. Yani bu doğruysa eger bebekler süt emmesi gereken süre boyunca inek sütu verilebilir gibi bir mantik çıkıyor.

Benim kızım emmemişti 7 ay sağarsk besledim o zaman o kadar cok ağladım ki emmedi diye herkes aa emmiyor mu sana zor geliyordur emzir dedikçe hepsini boğazlayasım geliyordu kardeşimin düğünğnde bile ağlattılar beni bu yızden. O kadar cok dua etmişim ki oğlum yapışık resmen. Oğlumu iki yasına kadar kesmeyi dusunmuyorum o yuzden emiyorken emsin :) tuvalet konusu da cocuk ne zaman hazır olursa o zaman çünkü iki cocukluyum tekim ve çalışıyor olucam yetişemem. zorlarsam hem kendımı hem cocukları yıpratırım.

Kardeş fikrini destekliyorum canım biz şimdi sıkıntı cekeriz ama onlar ilerde yanlız kalmasınlar birbirlerine sıkı sarılsınlar. Keşke daha genc olsaydım 3. de dogururdum. 35 im şu an. 29 da evlendim. İlkini dogurdugumda 30 u gecmiştim. 2.5 yasındayken cocuk dsynmeye başladık 3 ay sonra oldu o arada kızımın bezini cıkardım. Dogumdan 3 ay aonce 3 yasını gecmişti. yarım gun krese başladık. Tek basıma ilgilenemem diye. Tam 34 yasında oğlum dogdu. 3.5 yaş var aralarında. Sen de istiyorsan hele de yakınında ailen varsa onlar da yardımcı olabiliyorkrn canım vakit kaybetme. Ikı yası gecer gecmez hazırlıklara başla :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…