Vay cok iyi basarmissin ben basaramam saniyrmSelam bayanlar sürekli takip ediyorum ama pek yazmıyorum emme konusu açılmış benim kızımda gün içinde aklına düştüğü an Memiş diye tutturuyor elleri kucağıma geldiği an sürekli koynumda 5 dakika emerse 10 dakika seviyor kokluyor öpüyor uykuya geçerkende eller koynuma giriyor seve seve uyuyor Öncesinde emerek uyuyordu Bigün canıma tak etti gece 2,3 sefer kalkıyordu emmedende uyumuyordu dedim emmeyi iki yaşına kadar bırakmayacağım ama gece emmesini keseceğim gece emzirdim birlikte yattık elini koynuma soktu dedim annecim bu gece meme uyudu sabah olsun uyanacak sabaha kadar meme yok uyuması baya sürdü mızmızlandı ama sonunda uykuya yenik düştü gece her kalktığında aynı şeyi söyledim istersen su içebilirsin dedim ama üç gece baya çok ağladı kucağıma aldım sevdim öptüm sarıldım her meme dediğinde emziğini verdim hırsından bana vurdu bile ama ben kararlı davranınca su içmeyi kabul etti sabah 8 gibi o istemeden annecim meme uyanmış istersen emebilirsin dedim çok sevindi tabiki şimdi gece Uyandığında su istiyor sabah 10:30'da kalkıyor ama saat 8,9'da kurulmuş gibi emmek istiyor biz aynı yatakta uyuyoruz ilk uykusunu kendi yatağında uyuyor 3,4 saat sonra uyanıp bizim yatağımıza geliyor elini koynuma sokup uyuyor şimdi Sırada bütün geceyi kendi yatağında geçirmesini Sağlamak onun içinde yine benim kararlı olmam lazım bi gücümü toplarsam sıra ona gelecek benim keyfim iyide bütün gece Babayı tekmeliyor yatakta adam tekme yememek için yatağın iyice kenarında bir karışlık yerde yatmak zorunda kalıyor
Ya cnm kenarda oturmasinda saldirgab okunca insan kendinden suphe ediyor acaba nerede hata yaptim diyeCok haklısın canm zarar vermesi sadece sıkıntı. Cocuk tabiki karıstıracak dagıtacak keşfedecek. İstediklerini desinler ne kadar yorulsam da şahsen butun gun kenarda sakin sakin oturan bi cocuk istemezdim. Tek sıkıntım benim de vurması, atması herseyı. cekmeceleri bile boşalttım demir patates ezici vardı almış gelmiş babasının kafasını morarttı. Durduk yerde gıdıp ablasının gozlugunu alıp fırlatıyor anlatıyoruz ama yok. İnşallah duzelirler.
Calismakla ilgisi var mi acaba bilemiyrm kiBenim oğlumda da elindekileri bize atma vurma huyu var. Elinde kumanda, oyuncak ne varsa bir anda bize atıyor, anlatıyorum yok, kızsam Gülüyor, oyuna çeviriyor. Acaba çalışan annelerin çocukları mı böyle genelde? Yani bi nevi bize tepki mi? Artık herşeyi düşünüyorum, çünkü senin dediğin gibi sevgiyle büyüyor. Neden bu şiddet anlamadım
Cnm valla iki yastan once bu surece baslamamiz, sonrasinda tuvalet egitimi ile devam etmemiz en makulu gibi geliyor banaBen de cok bunaldım emzirmekten. Dısarda gun içinde aramıyor fazla ama gece ve gunduz uykudan once cok uzun emiyor ve başka turlu mumkun değil uyumuyor.
Yazın kessem aslında yorulur uyur belki bi şekilde, ıkı yası beklesem kışın işe de başlıcam cok cok zor olacak ama kıyamıyorum şu an cesaretim yok süt de geliyor. Ben işteyken nasıl uyutacaklar bilmiyorum sallatmıyor kendını
Bu konuda adem gunesin gorusunu bilmiyrm zaten o ne derse oyle yapmaya caliscamEmdikleri icin öyle benim kizimda oyle. Bu ara birde sahura kalkip uyumuyor saat 6ya kadar onu uyutmaya calisiyorum. Sinek, meme , rüya gibi cesitli nedenlerden sürekli uyanik.s Bende istiyorum biraktirmayi 2 yaşıda beklesemmi diyorum ama nasil olacak bilmiyorum.Resmen yapışık geziyoruz.Nasil biraktiracaksin Adem Güneş kademeli biraktirin cocuk travma yasamasin diyor oda zor yada eski usul bilemedim.s
Sinek var mi evdeArkadaslar Yagiz selimi sinekler mi desem bocek mi desem birseyler yiyiyor kuzumun kollari bacaklari kocaman kirmiziliklar ile dolu bir akil verin banaa
Nerdesin cnm sen okadar sicakYavrumun heryeri sicaklardan isilik olduu.uclarida su toplar gibi oluyo yaa
Cok cokk terliyorr kollari hep boncuk boncuk terr.kafasini hiccc soylemiyimm.
Bu saate kadar iki oldu suya sokuyorum.evde klima var ama çarpar diye calistiramiyoruz sadece uyudugundaa.
Sizinkiler ne durumda kizlarr
benim kizim cok uslu sormaEvet bencede oyle, erkek cocuklari vurmaya egilimliyken ki cocuklari cok anac
Parka birebir goruyorum bunu
Hepsi bebek bebk diye oglumu bunaltip dayak yiyorlar :)
Evet cnm cok zorbenim kizim cok uslu sormadaha dün aksam bir yasindaki kizin gozuyle burnu arasini iki kere cizip kanatti yanagini morartti ve bunu saniyeler icinde yapti o kadar mahcup oldum ki allahtan cok yakin görüştüğümüz arkadasimiz.. Her seyi anlayan kizim yapma demekten anlamiyor arada da kardes deyip öpüyor bir de tezatliga bak.. Cok korkuyorum korktugum şekilde bir cocuk olacak diye ne kadar zormus cocuk yetistirmek..
Aynen her defasinda soruyorlarr hala emiyormu diye emincede kocaman oldu bos bos emer ne gelecekki de veriyorsun diyorlar.Kayinvalidemin koyunde birinin oglu askere gidene kadar emmis sende oyle yapBu konuda adem gunesin gorusunu bilmiyrm zaten o ne derse oyle yapmaya caliscam
Iki yasa kadar emzirin diyor ama ben kesicem ya
Bide etrftan kes baskilarina da uyuz oluyrm
Ee yeter emdi okadar tepkileri cildirtiyor
Sanki 3 yasina kadar emzirmjsim gibi kes kes muamelesi yapiolar
Kirmamak icin birsey demiyorum
1 yasina girdi gireli boyle
Is yerinde bi emziren ben varim
Digerleri emziremedi bisi desem alinacaklar
Susuyrm
Su insanlarin zaten annelere karisma huyuna hepten ifritim
Gecen parka bizimki cikti merdivenleri aldi basini gidiyor
Oglum dur annecim.ordan dusebilirsin gel boyle diyrm ki kontrok edemeyecegim yukseklige kadr cikiyor ve bazen oturup kaymak yerine ayakta yurumeyi deniyor kaydirakta, sonuc olarak yuvarlanma tehlikesi var
Kizini sallayan bilmis anne
Annesi birak ciksin merdivenlerden aa hadi aferin alkis falan
La havle dedim icimden kirmak istemedim
Sonuc ne oldu oglum ucuyordu kaydiraktan boyum 180 olmasa zor yakalardim onu
Kadinin ciiti cikmadi sonra
Ya sen ne karisiyorsun sanane
Bnm.oglumun merdivenn cikma cesareti sana mi kalmis, oglum 11 aylik yurudu mrrdivenlerin anasini aglatir ne biliosunki sen
Ay deli oluyrm cidden
Bende 32 yaşındayım doğumdan sonra fiziksel ve psikolojik çok yoruldum ikinci bir çocuk düşünmüyorum ilerde istermiyim hiç bilmiyorumKizlar bebek isteyen var mi?
Ben 2 yasinda olunca dusunuyrm
Adem gunes iyi yas arasinda 3 ya da 4 yas olmali diyor
:)
Ben yastan dolayida istiyrm 32 yasindayim
Aynen her defasinda soruyorlarr hala emiyormu diye emincede kocaman oldu bos bos emer ne gelecekki de veriyorsun diyorlar.Kayinvalidemin koyunde birinin oglu askere gidene kadar emmis sende oyle yapbosver kimene.
Ayni fikirdeyim bende baslarda olsun diyordumda suan cok yorgun hissediyorum kendimi. Eşim zaten istemiyor hayırlısı olsun.Bende 32 yaşındayım doğumdan sonra fiziksel ve psikolojik çok yoruldum ikinci bir çocuk düşünmüyorum ilerde istermiyim hiç bilmiyorum
Aynen her defasinda soruyorlarr hala emiyormu diye emincede kocaman oldu bos bos emer ne gelecekki de veriyorsun diyorlar.Kayinvalidemin koyunde birinin oglu askere gidene kadar emmis sende oyle yapbosver kimene.
aslında bende aynı durumdayım daBende 32 yaşındayım doğumdan sonra fiziksel ve psikolojik çok yoruldum ikinci bir çocuk düşünmüyorum ilerde istermiyim hiç bilmiyorum
Bu soru beni gerçekten cok bunaltiyor. Bekar insanlar hele bu konuda yorum yapyorlar ya ben onlara cok şaşırıyorum. Teyzem yengelerim hepsi aaa hala emiyormu diye tepki gösteriyorlar. Benim anneannem bile dogru cocugun hakki 2 senedir dogru yapiyorsun derken bu insanlar neye dayanarak böyle yorum yapıyorlar onuda anlamiyorum.
Bende ona benzer birsey okudum detaylarini tam hatirlayamasam da. Süt konusunda da haklisin. Ama bir taraftan söyle birsey okumuştum; anne sutu emme zamaninda sütun sindirebilen enzimleri üretebiliyormus vücut. Büyüyünce bu enzimler artik yok oluyormuş ve süt o zmn sindirim sistemine zarar vermeye başlıyormus. Yani bu doğruysa eger bebekler süt emmesi gereken süre boyunca inek sütu verilebilir gibi bir mantik çıkıyor.kesınlıkle haklısın
ya gecen bı arkadas dedı yenı tartısmalar varmıs 3 yasına kadar emzırılmesının ıyı olduguna daır
ayrıca sut vermenın ıyı olmadıgı yonunde makaleler varmıs
ben zaten sut vermıyorum kı ıcmıyorda
yogurt ve ayran tuketıyor
Benim kızım emmemişti 7 ay sağarsk besledim o zaman o kadar cok ağladım ki emmedi diye herkes aa emmiyor mu sana zor geliyordur emzir dedikçe hepsini boğazlayasım geliyordu kardeşimin düğünğnde bile ağlattılar beni bu yızden. O kadar cok dua etmişim ki oğlum yapışık resmen. Oğlumu iki yasına kadar kesmeyi dusunmuyorum o yuzden emiyorken emsin :) tuvalet konusu da cocuk ne zaman hazır olursa o zaman çünkü iki cocukluyum tekim ve çalışıyor olucam yetişemem. zorlarsam hem kendımı hem cocukları yıpratırım.Cnm valla iki yastan once bu surece baslamamiz, sonrasinda tuvalet egitimi ile devam etmemiz en makulu gibi geliyor bana
Bide ben bebek istiyrm Allah izin verirse
Sutten kesio folik asite baslayacagim dislerimi falan yaptiracagim
Doktorada gidicem bakalim olur mu hemen oda var :)