2014 Kasım Anneleri

cnm hepsını okuyamadım ama bu yazılardan da sanırım senın yaptıgın yanı dadının yaptıgı sekılde cocugu cezalandırma durumu anlasılmıyor
benım hep okuduklarımdan anladıklarım

cocuguma karsı kararlı durmalıyız. aradakı farklı anlayabılmelı. kararlı bı ses tonu ıle uyarmalıyız. uyarları dınlemıyorsa asama asama gozlerıyle temas saglamak sonrasında ıse elle mudahale etmek
ornegın prıze yaklasan bı cocuk uyarıyı anlamıyor ve yaklasmaya devam edıyorsa onu oradan uzaklastırmak seklınde fızıksel muhadahale
cocuga karşı sen degıl ben öznesiyle konusmak

mesela cocuk evı dagıttı

of ne dagınık cocuksun SEN yerıne, buraları dagıtman BENI yoruyor tarzı konusma ıle dıyalog kurulmalı

vs vs

mesela cocuk markette aglıyor
onu susturmak ıcın ona sorumluluk vermek gerekıyor
hadı gel lımon secelım, benım ıcın lımon doldurur musun posete gibi..

Birde tehlikeli bir yere giderken arkadan tutmamalı önüne geçip durdurmamız gerekirmiş

Tabiki disiplin de şart ben herşeyi ortak yapmaya çalışıyorum yemek yaparken sofra kaldırırken yardımcı olmasını istiyorum o zaman iyi oluyor çok kriz geçirmiyor minik paşa Nasıl oldu iyileşti mi biraz

canım yazdıklarına katılıyorum. çocuk yetiştirmek bir sanatmış ve doğru şekilde yetiştirmek ise deveye hendek atlatmak kadar zormuş. Düşünsene eğitim öğretim sosyal psikolojik, moda, yemek vb aklına gelen her konuda yetiştireceksin yavruları. Allah ım bu yolda sabır versin bizlere.

dadının yaptığı mola yöntemi 2 ila 12 yaşları arasında kullanıla biliyormuş.
Mola yöntemi (2-12 yaş arası):

Dürtüsel, saldırganca ya da düşmanca olan ve sürekli yinelenen, başa çıkması zor davranışların düzeltilmesinde özellikle etkilidir. Amacı, bağırma-dövme-aşağılama ve eleştirme vb. gibi çocukla yetişkinin ilişkisini zedeleyen olumsuz disiplin yöntemleri yerine sorunlu davranışı anında durdurmaktır. Çocuk, kısa bir süre (çocuğunuzun yaşı ile orantılı örn. 2 yaş için 2 dk.) kendisi için sıkıcı bir yere konur, ilgi ya da başka biçimlerde ödül elde etmesi engellenir. Uzun vade de ise amacı çocuğun kendini denetlemesini öğretmektir (Lütfen bu konuda daha detaylı bilgi için şu kaynağa başvurunuz: Lynn Clark, Ph.D.: S.O.S! Ana babalara yardım, Evrim Yayınları, İstanbul)

Çocuğunuzu cezalandırırken kızdığınızı belirtiniz, ancak öfke göstermeyiniz! Aksi takdirde çocuğunuz kötü davrandığı için değil, öfkelendiğiniz için onu cezalandırdığınızı sanabilir.

Canım senin Yaman ile ilgilenmeni takdir ile takip ediyorum. hatta senin yaptıklarını görüp okuyunca kendimi eksik hissediyorum. çocuğum şımarık, elinden bir şey gelmez, hiç zorluk görmemiş, hep annesi babasının kol kanat germesiyle büyümüş, dur bilmez, sadece kendini düşünen vb birisi olmasını istemediğimden doğru yetiştirmek adına bir şeyler deniyorum, bu yolda da araştırmalarım devam edecek. illa ki bir yol yordam vardır konu ile ilgili.
Hüdayi me gelince altını değiştirirken bir kriz çıkıyor onun dışında çok şükür iyiyiz.pipisinde bardağı ne zaman çıkartıcaz.siz Yaman da kaç gün kullandınız canım.

melek0909 carputi lilipit çok güzel bir konuya değindiniz. Benim oğlumda çok zor bir çocuk, istediğini Ağlayarak yaptırtmaya Çalışıyor. Kendimi tutmaya çalışsamda Bazen delirme noktasına geliyorum. Bu konuyla ilgili bildiklerimizi paylaşalım inşallah faydasını görürürüz

Valla bende takip ettiğim anneleri görünce kendimi çok eksik hissediyorum elimizden geldiğince bişeyler yapıyoruz daha iyisi için çabalıyoruz inşallah akıllı hayırlı evlatlar olurlar

Ben sünnet külodunun plastik kısmını 5 gün falan taktım onu takmayıp krem sürüp kapatınca daha hızlı toparladı öyle plastikle kapalı olunca nemleniyordu hep yarası

Bende çoğu Zaman çıldıracak gibi oluyorum tehlikeli olmayan her şeye izin veriyorum bak sabah kum havuzunda kafasından aşağı habire kum döktü asla yapma etme demem ama ne yapsam illa günde iki üç defa krize girecek bişey buluyor kendine

Adem Güneş i dinleyerek sakinleşmeye çalışıyorum her pazartesi saat 10 da 104.4 bizim radyo da çocuk deyip geçme adında bir program yapıyor pazar 10 da tekrarı oluyor onu dinlemeni tavsiye ederim

Kızlar selam... Disiplin konusu gerçekten çok önemli. Kendimce yaptığım bazi seyler var. Mesela ne yaparsa yapsın onunla göz hizasina inip konuşmaya dikkat ediyorum. Tutturdugu ve olmayacak birsey varsa önce ona durumu anlatıyorum. Cogu zaman anliyor gibi. Ama yok olmadiysa onu aglatmak yerine dikkatini baska birseye çekerek o durumu kurtarmaya çalışıyorum. Şimdiden ceza yönteminin ne oldugunu anlayacagini düşünmüyorum ben. Süper dadiyi zamanında izler cok mantikli hareket ettigini düşünürdüm. Gelgelelim suan bana inanılmaz uzak geliyor fikirleri. Mesela uyutma konusu gibi...

Benim size danışmak istediğim baska bir durum var. Emir cok korkuyor. Ben asla onu korkutan biri degilim ama mesela çamaşır makinesi sesinden, hizli akan su sesinden, blendir sesinden gibi seylerden cok korkuyor. Korktum korktum deyip boynuma sarılıyor. Kucagima alıp alıştırmaya çalışıyorum ama yok olmuyor. Bu sorunu yasayan var mi?

Yaman mesela blender sesinden çok korkuyordu ben ona hiç korkacak ne var gibi yaklaşmadım eşime al sen arka odaya götür öyle çalıştırayım diyordum sonradan merak edip kendi gelmeye başladı şimdi kucağına al diyor ben çalıştırınca o da izliyor banyo da suyu açınca korkardı azcık açtım hep çok ses olmayınca ellerini sokmaya başladı şimdi en sonda açıp dolduruyorum hiç tınlamıyor bile Zaman vermek lazım

Cnm baZen bende cildiriyorum hatta diyorm cok mu simarik bi cocuk yetistiriyrm
Ise yaramiyor yine yapmaya devam ediyor
Acikcasi duzelecegine inaniyrm
Ya da uygulamada hata yapiyrm
Sonuc alabilen arkadas var mi bilmiyrm
Mesela disarida elini tutturmadan yuruyor
Elini tutmak istyrm agliyor
Herseyr agliyor
Bende sakince elini tutmam gerektigini kisaca anlatiyrm tinlamiyor :)

Bende oyle sakinlesyrm

Biz halka seklinde kesilmis ustu acik kopuk bardagi bi hafta kullandk

kızlar günaydınlar,

dun bebegım dısarıda gezerken yanmış, yanakları al al olmuş
daha önce düşünmediğim birşey gündeme geldi
bu sene parkta rahatlıkla oynayabilir, sık sık
e bu durumda güneşe maruz kalacak
okuduğum yazılarda zararlı oldukları yazıyor
sizin bu konuda ki tutumunuz nedir?
alırsam, bioderma, babe ya da mustela alırım sanırım

Bende elini hiç tutamadım ne Zaman tutmak istesem bağırıp kaçıyordu parka pusetle götürmüyorum yürüyerek gidiyoruz nereye gideceğine kendi karar veriyor ben onu takıp ediyorum şimdi artık burda elimi tutsan iyi olur deyince tehlike olduğunu anlıyor hemen elimi tutuyor el tutması da ayrı bi zevk ama pamuk gibi oluyor ya elleri çok güzel bi duygu ya

Biz arkadaşlarla trukid 30 faktör kullanıyoruz çok memnunuz

Eren de ilk başlarda elektrikli süpürgeden, blendırdan çok korkuyordu şimdi o kadar korkmuyor ama süpürgeyi çalıştırdığımda yanından Koşarak kaçıyor, beni izliyor. Blendırda öyle dikkatlice Bakıyor hatta sonra oynamak için onu istiyor, ağlıyor. Bunları biraz aştık ta su işini aşamadık. Her banyomuz Ağlayarak geçiyor. Suyun altına Girdiği anda Başlıyor çığlıklar. Acaba Yıkama yöntemini mi değiştirmeliyim bilemiyorum. Banyoda babasının kucağında duruyor ben yıkıyorum. Sizler nasıl yıkıyorsunuz? Geçen arkadaşım minik bir sandalyeye oturtup yıkadığını söyledi. Çok mantıklı geldi ama Eren'in oturacağını hiç sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…