- 4 Mart 2013
- 2.439
- 193
-
- Konu Sahibi aycaaaaaaa
- #39.201
benim eşim özel sektörde doğum yardımı aldı. ben yinede alabiliyormuyumdoğum raporu almadın mı doğum yaptığın hastaneden onu verebilirsin yada bebeğin kimliğini okula veriyorsun yatırmaları lazım. bence okula sor belkide almışsındır az bir miktar olduğu için anlamamış olabilirsin :)
Hamilelikte gyn... demir ilacini kullanıyordum emzirirken de devam etsem sakincasi var mi. Emzirirken demir ilacina devam eden var mi aranizda.
Vitaminde kullanmiyorum emzirirken kullansam o vitamindeki d vitamini de mi gecmis oluyor bebise.
Doktora soramadim malesef ilaclara devam etsemmi bilemedim
Birisi su kaynanami basimdan alsa cok iyi olacak bi insan bu kadarmi herseye maydanoz olur ya simdide tutturdu cocuga surup ver gazi var karni agriyo diye gaz icin agri kesici surupmu verilir ya off cildirtcak beni bu kadin
Hamilelkullaniyorum.ham.hsemir ilacini kullanıyordum emzirirken de devam etsem sakincasi var mi. Emzirirken demir ilacina devam eden var mi aranizda.
Vitaminde kullanmiyorum emzirirken kullansam o vitamindeki d vitamini de mi geu mis oluyor bebise.
Doktora soramadim malesef ilaclara devam etsemmi bilemedim
cnm. bana dr anne sütünden geçmeyen tek vitaminin d vitamini olduğunu söylemişti. Zaten oyüzden bebeklere sadece d vitamini veriliyormuş.
Evet canım boşuna içiyosun onu direk bebeğin alması lazımCanim bende d vitamini anne sütündebulunmuyor o yyüzdenannenin d vit.aalması gerekiyor diye bbiliyorum.ben aldgm halde cçocuğunagecmiyosa bos yere mi aliyorum aacaba
kizim bebekken asiri gazli we kolikti..sbh aksam sadece aspirator acijjen kucakta geze geze uyyrdu..biyere gidicemiz zaman aspirator calisio dimi diye sorardik..ayy ne fenaydi..kizim buyuyubce bisure aspirator kullanmadim resmen oyle geriliyodum sesi duyunca:)kızlaaar bu akşam yemeğinde aspiratörün kızımı sakinleştirip uykusunu getirdiğini keşfettik açıyoruz uykuya dalıyo, kapatıyoruz gözlerini açıyor. resmen kendinden geçiyor. pusetine yatırdım ağlamasını bekliyorum yediğim karımdır diye yemeğe oturduk. ağlamasını bekledim ama ağlamadı çok şaşırdım ve çok mutlu oldum. uzun zamandır ağız tadıyla güzel bir akşam yemeği yedik erken vakitte :) sizde denerseniz uyumasında veya susmasında işe yarıyor mu paylaşır mısınız.
Evet canım boşuna içiyosun onu direk bebeğin alması lazım
Hakli ciktin arkadaşım bende regl oldum bugunS
Sütünü sağ belki yumuşar, ya da regl olacaksındır, geçen benimde öyleydi, meğer sütten değilmiş: (
Aynen bende canim hadi ters cevap vermiyim kirilmasin diyorum ama anlamiyo kadin bide ayni binadayiz biz cocuk agladimi pit yukarda cocukla ugras bide ona laf anlat nolcak halim bilmemValla canim kv ler anlamiyo laftan.ilk yil uzulmesin kirilmasin diye bisi demiyodum.bazi seylerini gordukten sonra cat cat soyluyorum.baska turlu anlamiyolar laftan.sende tutma icinde soyle bence.ben yeri geldgnde tersliyorum artik :)
allah kolaylık versin canım.bizde aynı ilçedeyiz.annem farklı ilde oturuyo o geldi yardım ediyo bana.bizimkide gecende geldi 5 ün kalıdı.bizden hizmet bekliyo.annemde attık idare etmedi o da laf söyledi.uzun b süre gelmez inşallah.yüzsüz biraz gene mutlaka gelirde o gelince tansiyonm oynuyo benimde :)Aynen bende canim hadi ters cevap vermiyim kirilmasin diyorum ama anlamiyo kadin bide ayni binadayiz biz cocuk agladimi pit yukarda cocukla ugras bide ona laf anlat nolcak halim bilmem
d vitamini bebeklerde 1 yaşına kadar günde 400iu alınması gereken bir vitamindir hamilelikte bizden bebeklerimize gwçmiş olsa bile şu anı etkilemez peki doğumdan sonra bidaha bakıldımı d vitamini eksikliğin varmı eğer sende kullanıp bebeğede verirsen fazlamı olur diye sen yinede bi doktoruna danışpeki canım çocuk benim depolardan falanda mı almıyo ya da hamilelikte benden almış olabilir mi bu vitamini?bben doğudayoım burda pek güneş yok.bundan 2-3 sene öncede çok düşük çıkmıştı d vitaminim ve doktor bana devit 3 verdi.acaba sağlık ocağı buralarda pek gün ışığı yok diye mi bana başlattı anlamadım.
oo maşallah çok güzel :) yok mu arttıran senin bebeğinin cinsiyeti ne?Bende 26 ağustosta doğum yaptım
onu bilmiyorum canım sen en sağlıklı cevabı okulundan alırsın bir sor istersenbenim eşim özel sektörde doğum yardımı aldı. ben yinede alabiliyormuyum
benimki marivit a,c,d vıtamını bir pipet veriyoruz..multitabs kullanan varmı günde 3 damla veriyorum ama öyle olmadığı söyleniyor
Kiz benimkioo maşallah çok güzel :) yok mu arttıran senin bebeğinin cinsiyeti ne?