- 13 Kasım 2011
- 252
- 45
-
- Konu Sahibi aycaaaaaaa
- #39.181
bizde öğretmeniz devlet memurlarından sadece birine veriyor. doğum yaptığın için sen uğraşamayacağın için eşine vermişlerdir. bizde öyle yaptılarbenm eşim öğretmen o aldı doğum parası ben hemşireyim bende alabiliyor muyum sadece eş alabiliyormuş diye duydum ben ikimizde devletteyiz bu arada
ben humananın rezene çayını kullanıyorum. 100 ml suya bir tatlı kaşığı atıyorsun. orelet gibi bir şekli var hemen kayboluyor. ben kendim içiyorum bebeğe benden geçer diye,bebekle uğraşmıyorum. çok ağlarsa öyle veriyorum.Kozlar bebeğine rezene vermek istiyorum.3 aylik.milupanin rezenesini mi aksam yoksa dogadanin sallama rezenesini mi aksam.veren arkadaşlar vardi ne kadar veriyosunz?
egzama kaşınır canım bebeğin kızarık olan yere elini götürmeye çalışıyor mu. eğer kaşınıyorsa elini oralara götürecektir. aynı kızarıklık ve pütürler bizdede var ama bebeğime dikkat ediyorum oralara elini götürmüyor. doktorda olur öyle dedi ciddi birşey değil dedi.canim oglumunda oylydi yanaklari boynu kirmizi hemde pjturlu kulaklarinin arkasi dr egzama dedi elerjikmis yumurta veya sut urunlerine sen istersn yeme birsure yumurta ve sut urnlerini gecerse kirmizilik alerjisi olabilir yediklerine dikkat etcn bnim gibi hele kasar pynir ymcn insallah degildir seninki canim
eğer emekli sandığıysanız hesabınıza yatıyor. ssklıysanız nasıl alınıyor bilmiyorum ama onlar iyi bir para alıyorlar 160 kadar az değil.o 160 olanı nasıl alcaz peki ptt miydi neydi oğlumdan öyle hatırlıyorum..
doğum raporu almadın mı doğum yaptığın hastaneden onu verebilirsin yada bebeğin kimliğini okula veriyorsun yatırmaları lazım. bence okula sor belkide almışsındır az bir miktar olduğu için anlamamış olabilirsin :)canım nasıl bir dilekçe?? birde ben ağustosta doğum yaptım geç kalmış olabilirmiyim???
Bende 26 ağustosta doğum yaptımo maşallah 3 kişi olduk :) senin bebeğinin cinsiyeti ne?
Bebeğin çokmu ağlıyor hiçmi uyumuyor bence böyle şeyler içermeye hiç gerek yok doktorlar özellikle söylüyor altı ay sadece anne sütü su bile yok zaten küçücük mideleri var anne sütü varken bence bunlarla doldurmayın boşa
Bu arada şunuda yazayım
soğanı ikiye bölün hatta doğrayın bebeğin bulunduğu odaya koyun burun tıkanıklığına ve uykuya birebir
Bu arada şunuda yazayım soğanı ikiye bölün hatta doğrayın bebeğin bulunduğu odaya koyun burun tıkanıklığına ve uykuya birebir
Sende haklisin canim ama bitkisel şeyleri abartmadgmz takdirde bi zarari olacagini sanmiyorum.ben kullanipta faydasini gören varmi merak ettm.birde kullanan ark.kar vardi miktarini merak etmiştim.
Gunde 100 ml icebilir,yani 20 cay kasigi falan verebilirsin galiba, ya da biberona ml olarak koy ordan ver kasikla
Canim doğumdan sonra bana 40 gün sabah akşam demir ilacını içmemi söyledi doktor hastanede başlamışti ama ben doğru düzgün içmedim bacaklarım sizliyor..vitamin almıyorum bebeğime marivit veriyorum a c ve d vitamini üzerinde başka d vitamini takviyesi yapmayın yazıyor bizdende geçer diye içiyorum. .emzirirken demir, b12ve folik asit eksikliği çok oluyorHamilelikte gyn... demir ilacini kullanıyordum emzirirken de devam etsem sakincasi var mi. Emzirirken demir ilacina devam eden var mi aranizda.
Vitaminde kullanmiyorum emzirirken kullansam o vitamindeki d vitamini de mi gecmis oluyor bebise.
Doktora soramadim malesef ilaclara devam etsemmi bilemedim
Korktugum basima geldiSanırım benim kiz meme ve biberonu ayirt etmeye başladı memede huysuzluk yapiyo emerken gezdire gezdire emziriyorum bu seferde etrafa bakinmak tan ememiyo birakmasindan korkuyorum
Kizlar calisanlar sutlerini nasil sagiyor makinemi aldnz sldysaniz markasi ne bende el pompasi eeklinde ver ama iyi cekmio tsm sagamiyorum gogusleriminde ucu cok dglvelimle sagamiyorum siz bu ise nasil csre buldunuz birde bi sagmada bir gogusten nevkadar sut geliyor
Kozlar bebeğine rezene vermek istiyorum.3 aylik.milupanin rezenesini mi aksam yoksa dogadanin sallama rezenesini mi aksam.veren arkadaşlar vardi ne kadar veriyosunz?
Calismiyorum canim sutum az benım ne yaptimsa hic cogalmadi zaten mecbur mama verdim biberonlaaynı dertten bende muzdaribim canım uykudan uyanırken gözlerini tam açamadan yakalıyorum öyle emziriyorum uykusu açılsa emzikle kandırıp emzirmeye çalışıyorum tabi o da emdiği kadar çok doymuyor yani bazen çok aç oluyor mecbur sağıp veriyorum,bide beyfendi çekiyor çekiyor sütü getiriyor emmeyince sütüm akıyor hemen sağıyorum boşa gitmesin diye.
sende çoğunlukla uykusu dağılmadan o ara emzirmeye çalış istersen,
çalışıyormusun ondan mı biberon verdin?
Ama benimkinde genel bi huysuzluk var anlamiyorum neden dun cok agladi hic yapmazdi öyle gazi var herhalde mamadan dedim degistirdim ama yine ayni gece 2ye kadar uyutmaya calistim neyseki uyudu aralarda ikinarak ne güzel gecmisti gazlar yine basladiCalismiyorum canim sutum az benım ne yaptimsa hic cogalmadi zaten mecbur mama verdim biberonla