2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı


Bende ikiz çok istiyorum araştırdım bu kk da bile 3. Ayda ikinci keseyi gören olmuş bende diyorum keşke 2 kalp görsek yarın muaynede diye bizim ailede de var anne tarfımda ve bir kuşak atladı bizde bekleniyor ama ben 1 tame sağlıklı olsun razıyım çok şükür ama bakalım hiç belli olmaz
 

Anladım canım.. 10. haftamdayım ben şuan.
Acıbadem'de bir doktoru seçtim iyiler diye, ama Rabbim yanıltmaz inşallah. Ben bu kontrolü öne mi alsam, sonra gittiğimde de desem, arkadaşlarım bu şekilde gidiyor ben merak ediyorum desem.
 

bana da çok mantıklı geldi. gerçekten bin tane şey gelirdi aklıma. hatta ayda bir gitmek bile bana çok uzun geliyor

2'li test için bana 20 Ocak - 2 Şubat arası yaptır dedi doktorum. 12-13.haftalarda yani. Onu da babama yaptırcam inşallah, babam da kadın doğum uzmanı :) sen 12.haftanda gittiğinde sana yapar büyük ihtimalle 2'li testi :)
 

Ben de Memorial'a gidiyorum canım. Sen ayda bir mi gidiyorsun? Belki de her şey yolunda olduğu için çağırmıyordur seni? Benim arada kahverengi lekelenmelerim oldu, belki de o yüzden böyle çağırıyordur. Ama ben çok kişiden duydum ilk 3 ayda 2 haftada bir gittiklerini. Bir konuş doktorla istersen?
 

Canım işte, ilk kontrol olduk, sonra keseyi gördük, sonra kalbini dinleyip testleri verdik, sonra aylık geleceksin dedi doktorum.

Evime çok yakın Memorial da var, ona da gittim ama bu doktora daha kanım ısındı.
Evim hastane bölgesinde. Acıbadem, memorial, şifa, ASM hepsi bir arada ama ben buna gitmeye karar verdim, inşallah sorunsuz devam eder, aksi olursa değiştitirim.
Sen çok şanslısın baban bu konuda sana epey yol gösterecektir.
 

Sanırım aynı bölgede oturuyoruz, o hastanelerin hepsi bana da yakın :) Ataşehir tarafındayım ben..
Evet şanslıyım çok şükür, muayeneye gidemesem de bir şey oldu mu hemen arayıp danışabiliyorum. İkili testimi de o yapacak işte allah izin verirse :)
 

aaa Memorial mı? bende Memorial Şişli'ye gidiyorummmm hangi doktor acaba???
 

tabiki canım sağlıklı olsunda ama merakta etmiyor deilim :) acaba iikiz olma ihtimali varmı die.şaşkınlık sevinç birarada yaşardım heralde
 

hımmm anladım evet belki direk 2li test yapıcak çağırıppp bakalım
aayy inanmıyorum süpermiş wallaa ben olsam babamı bayardımmm resmennn sürekli giderdim
 

Ben de canım :) Aynı yerde oturuyoruz demek ki...
Hadi bakalım, baban kontrol edecek herşeyini miniğin ne güzel..
 
aaa Memorial mı? bende Memorial Şişli'ye gidiyorummmm hangi doktor acaba???

Ben Ataşehir Memorial'a gidiyorum canım, Arzu İlknur Özdemir'e. Bir kere Şişli Memorial'a gitmiştim kahverengi akıntımdan dolayı Figen Hanım bakmıştı. Ama doktorum Arzu Hanım :)
 
ben geçen hafta cumartesi gittim bu sefer üç hafta sonra gel, hem ikili taramanı da yaparız dedi. dedi dedi de bu ikili taramayı nası yapcaklar??
 
Ben de canım :) Aynı yerde oturuyoruz demek ki...
Hadi bakalım, baban kontrol edecek herşeyini miniğin ne güzel..

Her şeyini olmasa da önemli testlerini babama yaptıracağım. Özel hastanede çok pahalı Doğumu da belki babamın yönlendireceği bir yerde yapabilirim, o günler bi gelsin de inşallah :)
 
burada sordum ama googlelattım tabi bi yandan da
İKİLİ TEST NASIL YAPILIR?
İKİLİ KOMBİNE TEST NASIL YAPILIR?
İkili test ne zaman yapılır?
Gebelikte ikili tarama testi gebeliğin 11 - 14 haftaları arasında yapılır. (11 hafta 0 gün - 13 hafta 6 gün) Bu haftalardan önce veya sonra yapılamaz.

Nasıl yapılır?
Hamilelikte ikili kombine test yapılırken önce ultrason muayenesi yapılır. Ultrasonda bebeğin ense kalınlığı (NT, ense saydamlığı) ve boyu (CRL) ölçülür. Bu ölçüm sonuçları tetkik kağıdına not edilir. Aynı gün anne bu kağıt ile tahlil için kan vermeye gider. Kanın aç karnına, tok karnına veya günün hangi saatinde verildiği farketmez yalnız ultrasonun yapıldığı gün verilmesi gerekir. Anneden normal kan tahlillerinde olduğu gibi az miktarda kan tüp içerisine alınır ve bu kanda B-HCG ve PAPP-A tahlilleri yapılır. Bu kan tahlili sonucu çıkan değerler, ultrasonda ölçülen değerler ile birlikte bilgisayar programına girilir. Ayrıca bilgisayara annenin doğum tarihi, son adet tarihi, kilosu gibi bilgiler de girilir. Bilgisayar programı bu girilen verilen ile risk hesaplaması yapar ve sonuçta trizomi 21 (down sendromu) için risk oranı ve trizomi 18 (Edwards sendromu) için risk oranı diye iki ayrı sonuç verir. Bu oranlar 1/200 , 1/700, 1/2000 gibi yazılıdır sonuç kağıdında... Bu verilen oranlara göre sonuç düşük riskli veya yüksek riskli şeklinde ikiye ayrılır. Düşük riskli sonuçlarda bir müdahale yapılmazken yüksek riskli sonuçlarda CVS veya amniyosentez yapılabilir, buna doktorun aydınlatması ile aile karar vermelidir.

Sonuç kan günde çıkar?
Hastaneye ve labaratuara göre değişmekle birlikte ikili test sonucu genellikle en geç bir kaç gün içerisinde çıkar
 
ben geçen hafta cumartesi gittim bu sefer üç hafta sonra gel, hem ikili taramanı da yaparız dedi. dedi dedi de bu ikili taramayı nası yapcaklar??

down sendromu olma ihtimalini araştırmak için kan alınacak canım. Bir de doktor ultrasonda ense kalınlığına ve burun kemiği oluşumuna bakacak o kadar :)
 
kızlaaaaaaaarrrr bugün dayanamadım ultrasona girdim.. meğer benim 7+2 olması gereken sıpa 6+2ymiş ama en azından bu sefer embriyo da göründü kalp atışı da göründüüüü.. yani boş gebelik değilmişşş :) cok mutluyumm
 

gözün aydın canım :) Allah sağ sağlim kucağına almak nasip etsin inşallah
 
Allahım biZimde muayenemize 19 saat kaldı artık saat sayıyorum yarabbim sen bu heyecanımı boşa çıkartma bebişimi de kalp atışını da göreyim inşşallah...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…