2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ben iki güne bir yıkıyorum bütün malzemeleri hazırlıyoruz, odanın kapısını kapatıyoruz, elekritikli sobayıda yakıyoruz, tabi önceden birazda odayı ısıtıyoruz öyle banyo yaptırıyoruz. bebişin kıyafetini giydirinceye kadar da kapıyı açmıyoruz. böylede devam etmeyi düşünüyorum...
Bende aynen senin gibi yapıyorum. Sma 1 haftadir 3gunde bire düşürdum yikamayi hasta olmasin diye...

Kızlar günaydın:-)ben aslında eylül annesiym ama sancım ağustosta başladığı için ağustos annesi de sayılırım:-):-)oğlum 1eylülde 3.700doğdu boyu da 53 cm idi. 1ekimde aşı günü yani, 5.300 olmuş boyu da 58 olmuştu.dün tekrar aşı ya gittik benim küçük danam 6.700 olmuş boyu da 63(yakında askere çalışacaklar bu gidişle:-)doktor alması gerekenin iki katını almış dedi.hareket ettir dedi ama zaten çok hareketli 3haftadır sadece emiyor önce de sadece yatarken 2 ya da 3güne bir mama verirdik.aramızda böyle bi durumda olan var mi?
benimde yaklaşık olarak aynı kilo, boy. doktor bana az emzir dedi

Bende aynen senin gibi yapıyorum. Sma 1 haftadir 3gunde bire düşürdum yikamayi hasta olmasin diye...
benim kız banyo yapınca rahatlayıp iyi uyuyor ya, banyo yaptırmayınca fark ediyor uykusu. ama benim olduğum yer sıcak memleket o yüzden elektirikli soba yetiyor. olduğum yer soğuk olsa bende azaltırdım. hastalanmasınlar da.

Bana küvet zor geldi ve sanki daha çok üşüyomuş gibi oyüzden duşa girşyoruz beraber toplam 10 dk anca sürüyor Önce bütün malzemeleri hazırlıyorum sonra kendim soyunuyorum suyu açıyorum hem su ısınmış hemde banyo ısınmış oluyor sonra kızımj soyuyorum alıyprum kucağıma duşta yere oturup dizimin üstüne yatıyorum önce ön tarafını sonra arka tarafını sabunluyprum en son kafa sonra nerdeyse sadece beş dk vucudunu suyun altına tutuyorum mest oluyo ve sonrasında çıkıp hemen habluya sarıyorum sonrasında da zeytinyağı ile masaj ohhh misssss biride beni böyle yıkasa keşke :KK66:
valla benim bile hoşuma gitti bayıldım. ama ben eşimle odada küvetinde yıkıyorum. bizim banyo soğuk öyle yaparsam bebişi bilemem ama ben hasta olurum :)

Hahahaha o kafayi bele kadar kaldirmasi olayini ben cözememistim nasil bir direnc öyle degil mi o minnacik vücuda göre :D:D:D:D:D:D Canim biz de cok tasimadik sadece gazini cikarmak icin tasiyorduk. Normalde oyun halisinda da uzaniyor bir süre ama bunalinca tek care omuzlarda tasimak. Bebekler merakli olup etrafi izlemek istedikleri icin kucak istiyorlarmis, normalmis. Nasil biraktiracagiz bilmiyorum ama kendi kendine gitmesini diliyorum. Gitmezse anlayacagi bir zaman artik kural koya koya ilerleyecegiz.

Aynen canim o kafa nadil kalkiyo sasilacak sey :) :) insallah zamanla birakir.kucagma aldgmdada ayakta durmak istiyor benimki :)
u

bizikalkınca yurynı sizinle uğraşam deyip kalkacak sanki :) ben öyle yapınca önce bir sıkıntısı varmı onu anlamaya çalışıyorum (gazı, altının temizliği, açlığı vb.) bir sıkıntı yoksa gönlü olsun diye alıyorum şöyle evin içinde bir tur gezdiriyorum sonra geri yatırıyorum hemen ağlamıyor zaten bu arda onunla konuşarak, sallayarak dikkatini dağıtmaya çalışıyorum bazen işe yarıyor bazen yaramıyor. işe yaramayınca başka şeyler bulmaya çalışıyorum. ama o istedi diye sürekli kucağıma alıp gezdirmiyorum.

Bazen kipkirmizi oluyor kalkicam diye :)
sanarsinki kalknca yuruyecek ;) ben de aliyorum ozsman :)

Ooo maşallah ben kendim tek daha yikayamadim akşam eşimi bekliyorum
O yıkarkende kavga dövüş ayağı yere basıyor kaldırmıyor tabi pat diye değil ama oda bilmiyor birşey olursa diye..offf cok cesaretsiz birşeyim
küvetinde file üzerinde yıkamıyor musunuz benim eşim sadece su döküyor. filenin üzerine yatırıyorum önce önünü yıkıyorum sonra kolumun üzerine alıp yıkayıp duruluyoruz.
birde yalnız başına yıkamak istiyorsan bir arkadaş şöyle yapıyordu: küvetinin içine başını yüksek tutacak (yastık gibi) birşey koyuyormuş, üşümesin diye küvetin dibine su dolduruyormuş, bebeği içine yatırıp sabunluyormuş. en son koluna alıp durulama suyunu döküp bitiriyormuş.

Kızlar selamlar bişey danışacaktım sizlere oğlumun tırnaklarını uzayınca yüzünü çizmesin diye kesiyorum ama yine çiziyor sanırım kenarlarında küçük tırnakları kalıyor törpü yapmak fayda olurmu sizler yapıyırmusunuz??
hangi tırnak makasıyla kesiyorsun klasik olanı yüzü çizecek kadar sert bırakıyor. ben küçük dikiş makası gibi olanı ile kesiyorum o daha az bırakıyor. benimki yüzünü arada çiziyor. klasik olanı ile kestiğimde benim bile canımı acıtmıştı tırnakalrı.

kucağa alıştırma diyenleri ben hiç takmıyorum..çünkü çocukda merak duygusu var etrafı gözlemlemek istiyor, gezdirince daha çok izleyebiliyor ve mutlu oluyor, hem kolaymı sürekli aynı pozisyonda aynı yerde yatmak. onlarada yazık.. valla ben bol bol gezdiriyorum. ağlatmadan büyütmeye çalışıyorum. internette bi sitede de okudum gün en az 1 saat gezdirin diye hem gazınıda daha rahat çıkarıyor..
bişey sorucam birde .. benim oğlan oturmak istiyor. ellerini tutunca kafasını kaldırıyor oturmaya çalışıyor hafif bir destekle oturuyor. geri yatırınca mız mızlanıyor.. kemik yapısı uygunmu acaba oturmaya
bende gezdirince gazını daha iyi çıkardığını fark ettim. ben elimle destekleyip tutarak oturtuyorum 5 dk. filan. kemik yapısı uygun bilmiyorum ama birde ayağının üzerinde durduruyorum yatmak isyemeyince o bacakları bir kasıyor zaten anlıyorum yatmak istemediğini. ben ayakta tutup hareket ettiriyorum.

bizimkinde var kan tahlili yaptırdık birşey çıkmadı. çok hassas cildi olanlarda oluyormuş, isilikte olabilir dedi doktor.

Aşure yapacam ilk defa. Anlatayım bir bilenler yardimci olsun. Hepsini tek tek haslayacam sonra birleştirecem tamam ama suyu neye göre koyacam ,şekeri filan birde fındık, fıstık ve bademide mi haşlayacam?
kayısı,incir, üzümü suda biraz beklet öyle koy tencereye bazen onların rengi aşurenın rengini karartabiliyor. suyunu üstünü kaplar şeklinde ayarlıyorsun şekerinide bakarak damak tadına göre. kuruyemişi üzerine atıyorsun birşey yapmana gerek yok. yarmayı(buğdayını) sakın hazır poşetlerden alma hiç pişmiyor, aktarlardan kilo ile satılanlardan al.

Arkadaşlar çok büyük dert değil ama sorayım yine.Bebeğinizin çamaşırlarını makineye atarken eldiven çorap gibi küçük parçalarla nasıl başediyorsunuz?Benimkiler makineyle kapı arasına sıkışıyor bazıları tam temizlenmemiş oluyorlar.Acaba hani bi ara sütyenler için korumalık olarak alınan yuvarlak toplar vardı onlaramı koysamda yıkasam diye düşündüm.

Arkadaşlar çok büyük dert değil ama sorayım yine.Bebeğinizin çamaşırlarını makineye atarken eldiven çorap gibi küçük parçalarla nasıl başediyorsunuz?Benimkiler makineyle kapı arasına sıkışıyor bazıları tam temizlenmemiş oluyorlar.Acaba hani bi ara sütyenler için korumalık olarak alınan yuvarlak toplar vardı onlaramı koysamda yıkasam diye düşündüm.
onlar için file var ben ona dolduruyorum ağzınıda iyice bağlıyorum öyle yıkıyorum. sermeside koaly oluyor hepsi bir arada olduğu için.

onlar için file var ben ona dolduruyorum ağzınıda iyice bağlıyorum öyle yıkıyorum. sermeside koaly oluyor hepsi bir arada olduğu için.
Teşekkür ederim alayım bende o zaman onlardan. Bilmiyordum karşılaşmadım hiç nedense

Ayni sorunu her seferinde yasiyorum. O sutyen topunu da denedim ama o da acilmis kacmislar icinden :KK45: ama kucuk camasir fileleri var onlara koyabilirsin ben bir turlu denk gelip alamadim. bak iyi oldu hemen listeye yazayim da unutmayayim:KK58:

Back