2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Benim şansım odamızda ebeveyn banyo var havluya sarmam iki dk bazen valla ıslak giyinmeden giydiriyorum bazende iç çamaşırımı giyip öyle giydiriyorum zaten aşırıda ıslanmıyorum bu arada duş başlığını kullanmıyorum mısluğun altında yıkıyorum
Bizim ebeveyn banyosunda petek yok ve buz gibi gerçi diğer banyoda yapsam olur ama cesaret yok.ustelik bu ikinci çocuğum ilki 6 yaşında. Tebrik ederim canım gerçekten özgüveni yüksek kendinden emin bir tavrın var.sadece bu konuda değil gözlemledigim kadarıyla her konuda.benimse çok pimpirikli hayatta sürekli kötümser ve sağlık konusunda çok korkak bir tavrı var ve inan bana belki de böyle olduğum için çekiyorum sanki.ne kadar isterdim senin gibi olabilmeyi

Canım ben öyle bir durum yaşamadım ama bildiğim kadarıyla önce emzirmek gerek. Sütler biter ve bebek hala doymamış olursa mama verilir. Hem meme boşaltılırsa beyne süt yap emri gidiyor ve süt yapımı devam ediyor. Eğer önce mama verirsen o zaman bebek doyup memeyi almayabilir
Cevabin icin sagol canim ben de öyle yapıyorum süt üretimi durmasin diye önce emziriyorum sonra isterse mama veriyorum bazen istemiyo bazen istiyo.bazilari bi ogun mama ver bi ogun meme ver hem süt birikir diyoda ondan sordum ama ben önce hep meme veriyorum

Benimkisi 2 aylık ve sola yatık tutuyor kafasını bende bunu kafaya taktım normal mi acaba...
B

Canim bahsettigin kisi benim galiba.3 aylikken kizim emmeyi reddetti.bir iki ay uykuda ya da cok ac degilken verdim ama sutum bu esnada azaldi.zaten oncesinde de cok degildi.memeyi geri almaya basladiginda emzirmeye devam ettim ama cok ac oldugu zaman almiyordu.biberon istiyordu.yani doyumluk degil yemek ustune keyif kahvesi gibi oldu.sifa niyetine[/QUOTE]
Zaten 3.ayda biberon ve memeyi ayirt etmeye basliyolarmis benimki 2.5aylik oldu korkmaya basladim inşallah bende senin kadar uzun emzirebilirim

Bizim ebeveyn banyosunda petek yok ve buz gibi gerçi diğer banyoda yapsam olur ama cesaret yok.ustelik bu ikinci çocuğum ilki 6 yaşında. Tebrik ederim canım gerçekten özgüveni yüksek kendinden emin bir tavrın var.sadece bu konuda değil gözlemledigim kadarıyla her konuda.benimse çok pimpirikli hayatta sürekli kötümser ve sağlık konusunda çok korkak bir tavrı var ve inan bana belki de böyle olduğum için çekiyorum sanki.ne kadar isterdim senin gibi olabilmeyi
Çok teşekkür ederim canım benim :) ben biraz soğuk kanlıyımdır doğru panik olmam tmamen yapı ile alakalı seninde yapın öyle demekki bebeklerimiz biraz daha büyüdün bence sende rahatlıcaksın merak etme

Aaaaaa delircm izne cktk kayinvalideye geldik opuo opme diom opuo habire kcgna alio aykta durduruo otrtuo xatlcm snrdn gbriorm

Kızlar selamlar bişey danışacaktım sizlere oğlumun tırnaklarını uzayınca yüzünü çizmesin diye kesiyorum ama yine çiziyor sanırım kenarlarında küçük tırnakları kalıyor törpü yapmak fayda olurmu sizler yapıyırmusunuz??

Kızlar selamlar bişey danışacaktım sizlere oğlumun tırnaklarını uzayınca yüzünü çizmesin diye kesiyorum ama yine çiziyor sanırım kenarlarında küçük tırnakları kalıyor törpü yapmak fayda olurmu sizler yapıyırmusunuz??
Tabi faydalı olur ama yapamadım bir türlü allahtan kestiğim zaman tır nakları yırtmıyor

Aaaaaa delircm izne cktk kayinvalideye geldik opuo opme diom opuo habire kcgna alio aykta durduruo otrtuo xatlcm snrdn gbriorm
Hadi öpmeyi geçtimde ayakta durdurmak oturtmak ciddi bişey hiç düşünmüyormu ? Allah korusun ya ters bişey olursa Ciddi ciddi kız sende alınırsa alınaın boşver yada eşine söyle o terslesin

Selam yorgun ve fedakar anneler bebeklerinizin bas cevresi kac cm kacinci gununde olculduguyle beraber yazabilir misiniz. Ben d vitaminine malesef gec basladim yani 1 ay kadar bi kaybimiz var ve bingildagi baya açıkmis bas cevresi de buna bagli olarak cok mu buyuyor merak ediyorum.

Bizim kiz bebek 60gunluk bas cevresi 40 cm oldu devit kullaniyordum doktorum multitabs la degistirdi.

sizlerde yazin lutfen (devit3 mu multitabs mi verdi doktorunuz)
Multitabs kullanıyoruz 15. günden itibaren vermişti

Anca gordum mesajini doktor calpll ver dedi, verdim, tum gun uyudu. Normald hic uyumaz kizim heralde ilac ve asinin etkisiydi.
Seninki nasildi? Zorlamamistir insallah

ay bende bunu merak ediyorum ateşi çıkacak diye çok korkuyorum bizde cuma yaptıracağız. inşallah çıkmaz da aşıyı yaptrdıktan sonra yazarmısın çok merak ediyoum...

Ben kesemiyorum dogru düzgün. O yüzden törpülüyorum ise yariyor. :)

Bebeğini tek başına yıkayın var mı? Varsa nasıl yaptığını anlatabilir mi lutfen

Canim bebek küvetinin icinde yikiyorum dogdugundan beri hep ben yikadim. Önce islak ilik bezle yüzünü siliyorum. Sonra makyaj temizleme pamuklu pedleri islatip, gözlerini disardan iceriye dogru siliyorum. Sonra yine islak pedle kulaginin arkasini temizliyorum ve kuruluyorum.

Sol kolumla onun sol koltuk altina elim gelecek sekilde kolunu güzelce kavriyorum, sag elimle de sol bacagini tutup suya tasiyorum, suyun icinde bacagini birakiyorum. Suya Johonsons Baby Bedtime sabunundan döküyorum biraz, lifle küvetteki sudan boynunun altina, koltuk altlarina serpistirip hafif ovaliyorum. Biraz suda oynastiktan sonra hemen sacina cok cok az sampuan sürüp kafasini hafif asagi egip küvetteki suyla yikiyorum. Arkasindan hemen lifle bacak arasini da yikiyorum ve hoopp havluya.. :)

Yalniz büyüdükce fark ettim ki sol kolumla desteklemek giderek zorlasiyor. Hele suyun icinde oynamaya baslayinca tutmak cok zor oluyor ama su ana kadar bir aksilik yasamadim. :)

Yaaa kizlar bu minikler kucağa nazil alisiyolar :) hep yerde tuttuk kucagimiza almadan sevmeye calistik ama bizimki fena alisti.yatrnca sinirleniyo kafayi bele kadar kaldryo sanirsinkii kalk ip gidecek :) nasil biraktririmki bu saatten sonra :)

Hahahaha o kafayi bele kadar kaldirmasi olayini ben cözememistim nasil bir direnc öyle degil mi o minnacik vücuda göre :D:D:D:D:D:D Canim biz de cok tasimadik sadece gazini cikarmak icin tasiyorduk. Normalde oyun halisinda da uzaniyor bir süre ama bunalinca tek care omuzlarda tasimak. Bebekler merakli olup etrafi izlemek istedikleri icin kucak istiyorlarmis, normalmis. Nasil biraktiracagiz bilmiyorum ama kendi kendine gitmesini diliyorum. Gitmezse anlayacagi bir zaman artik kural koya koya ilerleyecegiz.

Ay ayakta durdurmak oturtmak ne demek ya büyükler aslında daha iyi bilir söyle kendin bu sağlıksız yask filan diye bence önemli birşey öpmeye engel olamıyoruz ama buna ol ol

Hahahaha o kafayi bele kadar kaldirmasi olayini ben cözememistim nasil bir direnc öyle degil mi o minnacik vücuda göre :D:D:D:D:D:D Canim biz de cok tasimadik sadece gazini cikarmak icin tasiyorduk. Normalde oyun halisinda da uzaniyor bir süre ama bunalinca tek care omuzlarda tasimak. Bebekler merakli olup etrafi izlemek istedikleri icin kucak istiyorlarmis, normalmis. Nasil biraktiracagiz bilmiyorum ama kendi kendine gitmesini diliyorum. Gitmezse anlayacagi bir zaman artik kural koya koya ilerleyecegiz.
kucağa alıştırma diyenleri ben hiç takmıyorum..çünkü çocukda merak duygusu var etrafı gözlemlemek istiyor, gezdirince daha çok izleyebiliyor ve mutlu oluyor, hem kolaymı sürekli aynı pozisyonda aynı yerde yatmak. onlarada yazık.. valla ben bol bol gezdiriyorum. ağlatmadan büyütmeye çalışıyorum. internette bi sitede de okudum gün en az 1 saat gezdirin diye hem gazınıda daha rahat çıkarıyor..
bişey sorucam birde .. benim oğlan oturmak istiyor. ellerini tutunca kafasını kaldırıyor oturmaya çalışıyor hafif bir destekle oturuyor. geri yatırınca mız mızlanıyor.. kemik yapısı uygunmu acaba oturmaya

Back