2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Aşure yapacam ilk defa. Anlatayım bir bilenler yardimci olsun. Hepsini tek tek haslayacam sonra birleştirecem tamam ama suyu neye göre koyacam ,şekeri filan birde fındık, fıstık ve bademide mi haşlayacam?

kucağa alıştırma diyenleri ben hiç takmıyorum..çünkü çocukda merak duygusu var etrafı gözlemlemek istiyor, gezdirince daha çok izleyebiliyor ve mutlu oluyor, hem kolaymı sürekli aynı pozisyonda aynı yerde yatmak. onlarada yazık.. valla ben bol bol gezdiriyorum. ağlatmadan büyütmeye çalışıyorum. internette bi sitede de okudum gün en az 1 saat gezdirin diye hem gazınıda daha rahat çıkarıyor..
bişey sorucam birde .. benim oğlan oturmak istiyor. ellerini tutunca kafasını kaldırıyor oturmaya çalışıyor hafif bir destekle oturuyor. geri yatırınca mız mızlanıyor.. kemik yapısı uygunmu acaba oturmaya
Canim nasıl oturuyor seninki heralde 2 aylik henüz yani daha erken bence bu minikler herseyi yapmak istiyor:)) yatarken elinden tutunca kalkmak istiyor ama oturma bilmiyorum daha dur

Canim nasıl oturuyor seninki heralde 2 aylik henüz yani daha erken bence bu minikler herseyi yapmak istiyor:)) yatarken elinden tutunca kalkmak istiyor ama oturma bilmiyorum daha dur
canım yanlış ifade ettim galiba. oturma derken yatarken ellerinden tutunca kalkmaya çalışıyor destek oluyorum, bi kaç sn sonra yorulur diye geri yatırıyorum, sonra yine kalkmak istiyor

Aşure yapacam ilk defa. Anlatayım bir bilenler yardimci olsun. Hepsini tek tek haslayacam sonra birleştirecem tamam ama suyu neye göre koyacam ,şekeri filan birde fındık, fıstık ve bademide mi haşlayacam?
canım ben hiç yapmadım ama şöyle biliyorum.. önce bakliyat(fasulye nohut yarma vs) haşlanıyor, aynı suya meyveler(kayısı incir üzüm vs) ve kuruyemişler ilave ediliyor..göz kararı suyunu koyabilirsin, isteğine göre. ben mesela sulu severim.. şekerinide az az koy tadına bak yeterince olduğunda eklemeyi bırakırsın.. bi süre daha kaynat. bitti .. ben öyle biliyorum ama daha iyi bilen arkadaşlar yardımcı olurlar..

canım yanlış ifade ettim galiba. oturma derken yatarken ellerinden tutunca kalkmaya çalışıyor destek oluyorum, bi kaç sn sonra yorulur diye geri yatırıyorum, sonra yine kalkmak istiyor
Bence birşey olmaz sonuçta koluna asilmiyorsun bjzde elini tutunma kalkmaya çalışıyor kendi çabası çok kemikleri çekmiyoruz oda ne demekse ;))

kucağa alıştırma diyenleri ben hiç takmıyorum..çünkü çocukda merak duygusu var etrafı gözlemlemek istiyor, gezdirince daha çok izleyebiliyor ve mutlu oluyor, hem kolaymı sürekli aynı pozisyonda aynı yerde yatmak. onlarada yazık.. valla ben bol bol gezdiriyorum. ağlatmadan büyütmeye çalışıyorum. internette bi sitede de okudum gün en az 1 saat gezdirin diye hem gazınıda daha rahat çıkarıyor..
bişey sorucam birde .. benim oğlan oturmak istiyor. ellerini tutunca kafasını kaldırıyor oturmaya çalışıyor hafif bir destekle oturuyor. geri yatırınca mız mızlanıyor.. kemik yapısı uygunmu acaba oturmaya

Aynen canim ben de aglatmadan büyütmeye calisiyorum. Su an cok kücük cünkü. Gezmesi de dedigin gibi merakindan. :) Ben de gezdiriyorum gazi da cok cünkü. Ama agirlasmaya baslayinca zor olacak. Simdiden ben bel ve kürek kemigi agrisi cekiyorum. :(

Yok canim uygun degil, benim doktorum altinci aya girdiginde oturtursun demisti. Oturtmaktan ziyade böyle hafif oturur gibi bazen kucagimda tuttugum oluyor ama arada en fazla bir on dakika. :) 4 aylikken oturtanlar da var ama 6.ayda baslamak sirt gelisimi icin en sagliklisiymis.

Aynen canim ben de aglatmadan büyütmeye calisiyorum. Su an cok kücük cünkü. Gezmesi de dedigin gibi merakindan. :) Ben de gezdiriyorum gazi da cok cünkü. Ama agirlasmaya baslayinca zor olacak. Simdiden ben bel ve kürek kemigi agrisi cekiyorum. :KK43:

Yok canim uygun degil, benim doktorum altinci aya girdiginde oturtursun demisti. Oturtmaktan ziyade böyle hafif oturur gibi bazen kucagimda tuttugum oluyor ama arada en fazla bir on dakika. :) 4 aylikken oturtanlar da var ama 6.ayda baslamak sirt gelisimi icin en sagliklisiymis.
hmm daha dikkat edeyim o zaman

Anca gordum mesajini doktor calpll ver dedi, verdim, tum gun uyudu. Normald hic uyumaz kizim heralde ilac ve asinin etkisiydi.
Seninki nasildi? Zorlamamistir insallah
aşıdan gelince ateşi biraz yükseldi. bir çay kaşığı parol ateş düşürücü verdim. ama bütün gün çok huysuzdu. normalde sacede akşam üzeri ağlarken o gün sabahtan başladı allahtan gündüz uykusunu etkilemedi de biraz dinlendim gecede 2 saate bir ağlayarak uyandı normalde hiç yapmazdı. ama geçti çok şükür şuan normale döndük.

Bizde aşıya gidiyoruz kızlar ilaç vermedim Hatta ateşide çıkaraa vermeyi düşünmüyorum çünkü aşı ateşi havale geçirtmez kontrol altında tutabileceğimi düşünüyorum inş sorunsuz atlatırız :)

Hahahaha o kafayi bele kadar kaldirmasi olayini ben cözememistim nasil bir direnc öyle degil mi o minnacik vücuda göre :D:D:D:D:D:D Canim biz de cok tasimadik sadece gazini cikarmak icin tasiyorduk. Normalde oyun halisinda da uzaniyor bir süre ama bunalinca tek care omuzlarda tasimak. Bebekler merakli olup etrafi izlemek istedikleri icin kucak istiyorlarmis, normalmis. Nasil biraktiracagiz bilmiyorum ama kendi kendine gitmesini diliyorum. Gitmezse anlayacagi bir zaman artik kural koya koya ilerleyecegiz.

bende aynı sen gibi gazını almak taşıyorum sonra beşiğin içine yatırıyorum biraz sıkılmaya başlayınca altını açıyorum hemen gülücükler saçmaya başlıyor çok seviyor alt açmayı bezden sıkılıyor sanırım , birazda öyle idare ediyorum sonra yoruluyor zaten uyutuyorum, yani çok nadir gezdiriyorum kucagımda ..malum ev işleri bide çalışan olunca bütün zamanımı ayıramıyorum ne yazıkki..

aynen canım benimki de öyle sanki destek versem oturacak kalkacak bende anneme sordum da oturamaz daha dedi benim kide tam 3 ayını doldurdu..

Bende ogretmenim benim dogum iznimin sekiz haftasi yaz tatili ile yanmis oldu sadece sekiz haftalik iznm vardi oda bitti iki haftadr rapor aliyorum kasimin on besinde ucretsiz izne ayrilcam subat tatiline kadar sonrasinda ise baslarim zor olack birskmk ama en azindan ek gidaya yavas yavad baslamis oluruz subata
bende aynısını yapacağım ben bir hafta aldım iki haftada mazeret izni kullanacağım sende kullanmayı unutma...

sizler bebeklerinizi hangi sıklıkra yıkıyorsunuz anneler. ben artık her gün yıkayamıyorum. havalar çok soğudu evimin şartlarıda uygun değil zaten. annem kızıyo sık yıkama çocuğu hasta ediceksin diye. ama altı aya kadarda her gün yıkanması lazım. napıcamı bilemedim.

sizlerde banyo düzeni nasıl?
ben iki güne bir yıkıyorum bütün malzemeleri hazırlıyoruz, odanın kapısını kapatıyoruz, elekritikli sobayıda yakıyoruz, tabi önceden birazda odayı ısıtıyoruz öyle banyo yaptırıyoruz. bebişin kıyafetini giydirinceye kadar da kapıyı açmıyoruz. böylede devam etmeyi düşünüyorum...

canım bende rapor işlerine başlayacağım kasım sonu iznim bitiyor öğretmenim ... iki hafta rapor almışsın
1. 5 gün 5 gün rapor vermiyormu doktor direk iki haftalık mı rapor verdi
2. 40 gün rapor hakkımız var 40 gün alamazmıyız başka başka doktorlardan hyani neden 2 hafta aldın raporunu başka doktorlardan da alıp 40 günü tamamlayamıyormusun??
tamamlayabilirsin ama tanıdığın doktor yoksa sebepsiz yere kolay kolay rapor vermiyorlar istanbuldaysan o başka biri vermezse birinden alırsın. ama 40 günde rapor almak dikkat çekebilir. bende öğretmenim geçen hafta bende rapor aldım küçük yerde olduğum için ikinci haftayı alamadım :( kasım 15te ücretsiz izne ayrılıyorum ben.

tamamlayabilirsin ama tanıdığın doktor yoksa sebepsiz yere kolay kolay rapor vermiyorlar istanbuldaysan o başka biri vermezse birinden alırsın. ama 40 günde rapor almak dikkat çekebilir. bende öğretmenim geçen hafta bende rapor aldım küçük yerde olduğum için ikinci haftayı alamadım :KK43: kasım 15te ücretsiz izne ayrılıyorum ben.
Aynen tanifihin varsa kolay rapor idi alan heyet raporu bile aliyor ama bizim öyle tanidigimz dr yok kimse vermk istemiyor bende ucretsiz izne ayrilcm bunun icin okila dilekce vermkten baska bisey yapiyormuyuz?

banyodan bahsetmissiniz ben malesef 5 gunde bi yikiyorum hemen hemen..ew soguk baya bide oyle fena agliyoki banyo bitince bezini takarken bayilcak gibi oluyo cigliktan..hemen baytaniyeye sarip kucakliyorum ayakta hopla zipla sakinlesirse axicik kucagimda giydiriyorum.banyo kabus bizim icin.war mi bebisi boyle agliyan
benimki banyo yaparken değilde giydirirken çok ağlıyor bende hemen emziriyorum rahatlıyor ağlaması geçiyor.

Yaaa kizlar bu minikler kucağa nazil alisiyolar :) hep yerde tuttuk kucagimiza almadan sevmeye calistik ama bizimki fena alisti.yatrnca sinirleniyo kafayi bele kadar kaldryo sanirsinkii kalk ip gidecek :) nasil biraktririmki bu saatten sonra :)
bizimkide aynı sizinle uğraşam deyip kalkacak sanki :) ben öyle yapınca önce bir sıkıntısı varmı onu anlamaya çalışıyorum (gazı, altının temizliği, açlığı vb.) bir sıkıntı yoksa gönlü olsun diye alıyorum şöyle evin içinde bir tur gezdiriyorum sonra geri yatırıyorum hemen ağlamıyor zaten bu arda onunla konuşarak, sallayarak dikkatini dağıtmaya çalışıyorum bazen işe yarıyor bazen yaramıyor. işe yaramayınca başka şeyler bulmaya çalışıyorum. ama o istedi diye sürekli kucağıma alıp gezdirmiyorum.

Back