2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı


Canim geçmiş olsun doktordan az önce geldim dedin aç mi tok mu baktı. .bende baktiracam bu hafta ama çok korkuyorum bende kiloda fazla oldu çıkar diye...biraz dikkat et bakalım belki çıkmaz. .suyun fazlalığı neye sebep oluyor bilmiyorum inşallah kötü değildir halledebilir birşeydir..çok geçmiş olsun

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 

Benimde bauen oluyor uyuyamiyorum bi türlü sinir bozucu Doktoruma Sordum bebegin durus pozisyonundan Kaynaklaniyor dedi .
 

sağol canım. evet hemen aklıma sen geldin zaten sonucu alınca. benim bir haftadır ağzım kuruyodu sürekli. sana da sormuştum hatta. bende çıkacağını tahmin etmiştim o yüzden. eğer fazla çıkarsa inisülin kullanmaktan ve doğumun zora girmesinden korkuyorum.

şimdi baktım internetten suyun fazla olmasının sebeplerine;

Suyun çok fazla olduğu durumlarda anne karında fazla büyüme ve gerginlik olur, hatta bu nedenle anne nefes almakta zorlanabilir, karnında rahatsızlık hisseder.

Nedenleri:
- Annede şeker hastalığı (diyabet) olması
- Fetüsün yutmasını engelleyen anomaliler
- Sindirim sistemi anomalileri, özofagus atrezisi (yemek borusunun oluşmaması)
- Merkezi sinir sistemi anomalileri, anensefali,
- Solunum yolu anomalileri
- Diyafragma hernisi (Özofagusa bası yapabilir)
- Doğumsal kalp hastalıkları
- Fetüste hidrops fetalis varlığı (İmmun veya non-immun)
- Rh immunizasyonu (kan uyuşmazlığı)
- Fetusa ait enfeksiyonlar (konjenital enfeksiyonlar)
- İkiz gebelik (ikizden ikize transfüzyon sendromu)
- Kromozomal anomaliler
- İskelet anomalileri
- Myotonik distrofi v.b doğumsal kas hastalıkları
- Yüksek çıkımlı kardiyak yetmezlik
- Fetal anemi
- Sakrokoksigeal teratom
 
InsanbuL canım sakin ama sakın netten araştırma yapma...herkesin durumu farklıdır sadece canın sıkılır

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
çok sağol canım
açken kan alındı, glikozu içip bir saat sonra tekrar alındı. aç gitmelisin, ama mutlaka yanında biri olsun ben açken beklemekten bayılacaktım tek başıma dolanmaktan. inşallah çıkmasın kimsede canım. ben çok zayıfım ama çıktı. korkma sen onunla çok alakalı değil.
 

Canım eltim de bizimle aynı dönem hamile, onun da suyu fazla çıkmış, karnı kocamandı zaten. Benim babam da kadın doğum uzmanı, ona sordum. En önemli etken şekerdir ama bir sürü sebebi olabilir, 15 günde bir düzenli takip edilmesi gerekir, bebeğin hareketlerinde bir azalma hissedilirse hemen doktora gitsin dedi. Erken doğum olablirmiş suyu fazla olan kişilerde. sen de ihmal etme doktor kontrollerini, 15 günde bir git Allah'ın izniyle bir şey olmaz inşallah.
 
InsanbuL canım sakin ama sakın netten araştırma yapma...herkesin durumu farklıdır sadece canın sıkılır

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

aynen canım zaten çokta anlamadığım terimler var.kayınvalide de şimdi arıyor korkma saçmalama bebek güçlü de ondandır yüksek şeker diyo.
nasıl alaka kurdu anlayamadım
 

iğneye gerek olacak kadar şekerimiz yok canım. benim doktorum 100lüktede yüksek çıkarsa diyet ve egzersiz vericem dedi.. bi arkadaşımda hamile şekeri çıktı 210 civarıydı. o bile diyet aldı, insülin değil.. biraz hamurdan tatlıdan uzak dururuz en fazla ..

su olayı ilginçmiş yaaa.. sen ayrıntılı ultrason yapırdın mı?? bakma sen internette en kötüsünü yazarlar zaten..
 

inşallah öyle olurum canım dinimiz aminn
 

Canim gece yatarken benimde ağzım kuruyor su içip duruyorum sen hemen ona yorma bakim burnun tıkalı mi ondanda olur ağızim açık yatıyorum valla..Ayrıca burada birindede su fazlalığı vardı ya ama hani bebeğinde yutma sorunu olan değil başka birinde daha çıkmışti belki o yazar sana ama moral bozma illaki bozulur ama sen araştırma yaptıkça üzülürsun net çok farklı birşey.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
benim doktorum hep tartıda çıkanın 1 eksiğini yazıyo dosyama mesela ben geöen gittiğimde 57 kilo çıktım ama o 56 yazdı.Kıyafeti tokluğu falan hesaba katıyo aslında eğer bende öyle düşünürsem evde 59 çıktığıma göre demekki 58 kiloyum.1kilo daha yırttım ohhhh sabahlar olmasın
 
kızların bebişin tarak makas burun temizleyicisi filan daha almadım.
hangi site daha uygun sizce?alan varmı?

Canım ben sadece tırnak makasını aldım, bebedor'un. Hem makas, hem törpü, hem de normal tırnak makası vardı 3'lü set. Eminönü'nden almıştım. 6,5 TL'di yanlış hatırlamıyorsam.

Tarak almayı düşünmüyorum şu an zaten tarağa ihtiyacı olmaz bebişin. Burun temizleyicisi de eczaneden otribebe burun aspiratörü alacağım tavsiyeler üzerine.
 

Canım 50 mg larda yüksek çıkanlar oluyomus 75lik eya 100 lük yapinca normal çıkmış pek cok kisinin hatta görümcemin de 50 likte yüksek 100 lükte normal çıkmıştı geçen haftalarda birinin suyu da fazlaydı şekerden olduğunu yazmıştı dikkat edince sorun olmuyor
 

hazancım çok teşekkür ederim. evet benimde karnım büyük ve gergin son haftalarda. ben de bebek büyüdü sanıyorum.demek sebebi buymuş.
15 günde bir mutlaka giderim canım bundan sonra.inşallah önlenebilir bir durumdur. erken doğum en korktuğum şeydi zaten. Allah razı olsun canım bilgilendirdiğin için.
 

canımm noldu sende hamilelik şekeri mi çıktı yoksa????
 

inşallah inşallah gerek kalmaz ikimiz içinde. perşembe iyi haberle dönelim. hamurdan uzak dururum ama sütlü tatlıları bu ara çok canım istiyo. bebeklerimiz iyi olsun da yemeyiz ne yapalım.

evet yaptırdım bir ay oldu. bi sorun yoktu suyumda. olmazsa tekrar giderim o doktoruma.
 
yaa bu su fazlalığı neden olur ki çok enteresan?????
 

canım çok geçmiş olsun.Benim doktorumun korktuğu da bu işte.Bana sürekli kızıyo hızlı kilo alıyosun bukadar alma bak hamilelik şekeri çıkar,tansiyon çıkar diyo adam bende kızıyorum ona.Ama haklı.Neyse korkacak bişey yok.Daha dikkatli ol bundan sonra hamur işi ekmek tatlı vs.uzak dur.doğuma kadar sık dişini hiçbişey olmaz.Peki su fazlalığı neden olurmuş canım syledimi doktorun?
 

rica ederim canım ne demek, daha 2 gün önce babamla konuştuğum için denk geldi tesadüfen. Sen gönlünü ferah tut, hiçbir şey olmaz Allah'ın izniyle. Kontrollerini ihmal etme yeter
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…