2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Rahim boyu vajinal muayeneyle ölçümüyor mu yoksa karından ultrasonla da ölçülebiliyor mu benimkini de hiç ölmedi eger vajinal muayene ileyse

Benim doktorum karından ölçüyor canım , kullandığı ultrason cihazı son teknoloji..ama çoğu doktor dediğin gibi alttan ölçüyormuş..
 

Senin durum inanılmaz temiz gelişmiş canım keşke bende ne olduğunu anlayamadan kendimi amniyosentez masasında bulsaydımda hamileliğimin geri kalanını ohh şeklinde geçirseydim :)
Risklerinde sahiden gayet iyi çıkmış bu arada çok daha genç hastaların çok çok daha yüksek çıkıyor bana birkaç tane isim kapatarak rastgele gösterdiğe doktorum:)
Benimde;

İkili Test <1:8630
Yaş Riski <1:689
Trisomy 13/18 + NT <1:99000

Dörtlü testtede;
Yaş,AFP,hcg ve uE 3 değerine göre Down sendromu riski <1:50000 çıktı. İnşallah sağlıklıdır bebeğim çok kısa bir süre sonra harmony içinde geç kalmış oluyorum zaten:) umarım kafamdan atıp kalan hemileliğimi huzurlarda geçirebilirim.
Sağlıklı güzel doğumlar canım herşey için bir kez daha teşekkürler
Ağustos annelerine güzel doğumlar ve öpücükler
 
Bebeklerin on bas üstünde bir bingildak vardır bu 12-18 ayda arka tarafta olan ise 2 günde kapanirmis bingildaga çok sert vurulmadigi takdirde bisey olmazmis banyo yaptirirken tedirgin olmaniza gerek yok gözlerin rengi ilk alti ayda otururmuş ilk baslarda gözlerde sasilik gibi bisey görebilirsiniz telaslanmayin oda alto ayda duzelecekmis kiz bebeklerde vajina kirmizi ve sis olabilir hatta sümüksü akinti veya kanda gelebilirmis buda normal ama 3-4 günden sonra olursa doktora basvurulmali

Ceyda & Rıfat

"Prenses"
HİRANUR 27.08.2014
 
Erkek bebeklerde de yumartaliklar sis olabilir. Hem kiz hem erkek bebeklerde memeler sis olabilir kiz bebeklerde hatta anneden hormon aldiği için sut gelimi olabilir kesinlikle mudahele etmeyin. Poposunun kuyruk sokumunun oralarda morluk olabilir bu genelde 1 yasina kadar geçer ama nadir de olsa 3-4 yasina kadar devam edenlerde görülmüştür. Boyle bisey görürseniz hastanede ne yaptiniz bebeğine diye kiyameti kopartmayin :)

Ceyda & Rıfat

"Prenses"
HİRANUR 27.08.2014
 

Ben bu huzursuzluktan sonra birdaha hamile kalsam hiçbir testle uğraşmadan amniyosentez yaptırıcam direk bu gidişle
Bu ilk bebeğim ödüm kopuyo sıcak duşta bile zarar vericem diye perinatologda ay ne pimpirikli şeymişsin sen çocuk doğduktan sonra da böyle olmazsın inşallah falan dedi ki kendimle ilgili konularda hiç mi hiç diildimdir.
Bu parlama çok güzel limonu sıktı ama hamileliğime Allah'tan hayırlısı canım:)
Harmony konusunda hala içimde şüphe var yaptırsam mı yaptırmasam mı diye siz amniyosentezli ve harmony liler en güzelini yapmışsınız:)
Rapido yu nerden aklıma geldide yazdım hatırlamıyorum heralde ne yazsam var diye beğenmiyordu sistem
 
Bebeklere ilk k vitamini yapilir.doğumdan sonra kilolarinin %7 sini kaybederler eğer daha fazla kayip olursa ek takviye yapabilirler bunun için cantaniza küçük bir klasik ve fincan koyabilirsiniz. 0 grubu annelerin bebeklerin de daha sik sarilik görüldüğünden hastanede 48-72 saat gözetim altında tutmak isteyebilirler. Topuk kani alindiginda ilk pozitif cikabilir telaslanmayin anne şutu emdikce bebek toparlicagindan testi 15 gün sonra bidaha yaptirdiginizda negatif olarak görebilirsiniz bu işitme testi içinde gecerlidir

Ceyda & Rıfat

"Prenses"
HİRANUR 27.08.2014
 
canım süpersin vallaha yaa harika bilgiler bunlar başka varsa devam et lütfen paylaşmaya
 

Canim ben kac gündür ayni dertten muzdaribim. Midem degil sadece bogazim yemek borusu cok kötü yaniyor. Internetten okudum birkac yudum süt ve bir cay bardagi soda icin diyorlar ama... En önemlisi düzenli ve azar azar yemek. Yagli, tuzlu seyler yememek lazimmis, portakal, limon gibi asitli seylerden uzak dur. Cikolata da yapiyormus.


Canim ne güzel seyler paylasiyorsun. Ben de alicam kursu ama 28. haftadan sonra demislerdi. Ben de farkli bir sey ögrenirsem yazarim.
Bebegin gözleri konusunu aydinlattigin iyi oldu. Yeni dogmus bebek videolari izlerken bazi cocuklarin gözleri bir garipti. Kafama takmistim neden öyleler diye. Meger normalmis.

Böyle dinledikce cok hevesleniyor insan, kizimi cok merak ediyorum. Ama gelmesin, daha yolumuz var.
 

Birde bu doktorların sık rastlanan durumdan kasıtını anlayamadım iki forumda 400 kişiden 3-4 kişi yaşamış. Onada kızdım
 
1. Ayda göz muayenesi yaptirilmalidir. 0-2 ayda kalça cikigi teşhisi için ultrosana sokulmalidir. Bebek doğumdan bir gun sonra yikanabilir önemli olan göbek bagi etrafi güzel kurulanmasi ve hava almasidir. Göbek bagi bakimi için ekstra alkol vs bakin ürünleri kullanimina gerek yoktur. Bezini bağlarken bez göbek bagi düşüp iyileşene kadar altında kalmalidir. İyileştikten sonra bezi göbek üstüne kadar çekebilirsiniz. Göbek bagi 5-10 gün arazi düşer eğer 15 gün içerisinde hala dusmemisse doktora basvurulmalidir.

Ceyda & Rıfat

"Prenses"
HİRANUR 27.08.2014
 
Bebeğinizin sacinda konak olursa ya iyi durulanmadigindan yada şampuan bebeğe iyi gelmedigindendir. İlk sampuani degistermek gerekir. Temizlemek için bebeğinizin sacina zeytinyagi veya badem sürdükten sonra yarim saat bekletin ve sonra sik dişli bir tarakla nazikçe geriye doğru tarayin bu işlemi bir kaç gün tekrar edebilirsiniz. Gözlerde oluşan çapaklanma içinde önceden kaynatilmis ilitilmis temiz utulenmis tülbenti bu su ile islatip gözlerin iç kismindan dis kismina doğru nazikçe temizleyebilirsiniz. Günde 3-4 kere tekrarlanabilir. Eğer bir haftadan fazla sürüyorsa göz doktoruna gösterilebilir. Eğer agizlarinda pamukçuk olursa yine önceden kaynatilmis ilitilmis bir bardak suya bir cay kasigi karbonat koyup temiz ve utulenmis tülbenti islatip parmaginiza tülbenti dolayip hafif bastırarak hafif hic bi ise yaramiyormus bebeginiz aglayabilir cani yanabilir hatta kanamada olabilir ama bütün agzinda gezdirmeye devam edin çünkü emerken o yaralarla canlari daha çok acirmis ayni uygulamayi göğüs ucunuzdada varsa uygulayabilirsiniz.

Ceyda & Rıfat

"Prenses"
HİRANUR 27.08.2014
 
kızzzz sabahın 6sında uykunmu kaçtı günaydın
cnm esim 6 da evden cikio ise gidio gitmeden de benim ignemi vurdugu icin uyanmak zorunda kaliyorum :)

Bu arada herkese günaydın gününüz mutlu,huzurlu güzel geçsin hamişler
gunaydin cnm...aminn insalahhh

cnm bu bilgiler cok guzel saoll..
 

Ben çok memnunum canim her turlu bilgiyi veriyorlar doğum egzersiz emzirme bebek bakimi hatta canlandırma bile yapiyosun videolarla destekliyorlar bence super gidebilirsin.

Ceyda & Rıfat

"Prenses"
HİRANUR 27.08.2014
 

canım ben de nefesimin daralmasından anlıyorum kasılmayı. O kadar sık olmuyor ama nefes alamıyormuş gibi hissettiğimde ne zaman karnıma dokunsan sertleştiğini görüyorum. Ama hiç ağrı olmuyor. Demek ki takip etmek lazım...
 
Bebeklerin her agzina değen en az 10 dk kaynatilmali. Bebek bezleri kokulu kremli vs olmamali. Bebekler ilk doğduklarında 8-10 kere kaka yapabilir bu 28 günden sonra 3 e düşmesi beklenir. Azicik bile yapmasi yeterlidir. Bir hafta yapmasa bile sonunda yumuşak yapiyorsa sorun yoktur önemli olan sert yapmamasidir çünkü ozaman kabiz olmuş demektir.

Ceyda & Rıfat

"Prenses"
HİRANUR 27.08.2014
 
Eğer uzun sure kaka yapmiyorsa kulak çubuğuna zeytinyağı sürerek makattan uyarabilirsiniz. Bebeklerin izin altini kaka yaptiklarinda yikamayi tercih edin İslam mendil yerine pamugu temiz su ile islatip kullanin. Eğer pisik kremi alacaksaniz pisik önleyici içerisinde %10 çinko asit pisik kremi içerisinde %40 çinko asit olmalidir.

Ceyda & Rıfat

"Prenses"
HİRANUR 27.08.2014
 
Bebeğimiz antibiyotik kullanmak zorunda kalirsa bunun ardından mantar pisigi olabilir bunun için doktorun verdiği bir krem kullanilmalidir. Bebeklerinizin cildine zeytinyağı surecekisebiz eğer önceden biraz isitilmis ve soğumuş olması gereklidir içerisindeki asitlerin ölmesi için.

Ceyda & Rıfat

"Prenses"
HİRANUR 27.08.2014
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…