Canim sen gerilebiliyormusun.ben uykumda bazen geriliyorjm da buyuk aci ile uyaniyorum hemen.sanki sezeryan olmusum da dikislerim yirtiliyormus gibi acihor karnim.cok aci cekiyorum 5 dk felankarnimin ustune de yatamiyorum artik ciktigi icin:):)kizimin yerini daraltmiyim diye.ultrason da cok cirpiniyordu yeri dar diye garibim uzuldum kiizzz
biz pek de iyi bi hafta sonu geçirmedik sanırım... çok gezdik çünkü ay sonu yeni evimize taınıyoruz kısmet olursa... oranın bikaç eksiği vardı onları halletmeye çalıştık elimizden geldiğince... nasıl becerdim bilmiyorum ama o sırada iyi üşüttüm galiba... eve geldik 8de... bugün de ustalar tadilata başlıycaktı onlara bişiler hazırlayalım derken saat olmuş 12... bütün gece hapşırdım... undandır dedim (toza alerjim var çünkü) ama malesef değilmiş... bide başladı burnum akmaya... sabah uyandığımda da yüzüm gözüm şiş... hapşırık ve burun akıntısı şiddetle devam etmekte... çok halsizim... hemen ocağa ıhlamur koydum sıcak evimde iyileşmem lazım biran önce... bugün de tetanoz aşımız vardı ordan da halamıza gidicektik battaniye için ip falan almaya o da yalan oldu bu hastalıkta...
ayrıca size sormam gereken bi soru var kızlar...
çok özür diliyorum çok afedersiniz ama ben hapşırırken falan küçük küçük altıma kaçırıyo gibi oluyorum...bunu doktoruma sorduğumda normal, olucak bunlar dedi ama ben endişelendim dün akşam çok sık yaşadığım için... belki de çok hapşırdım... acaba benimle aynı durumda olan varmı diye de merak ettim...
bide bu sabah itibariyle sağ bacağımın kasıkla birleştiği yerde (iç kasıkta yani) ciddi bi ağrı hissediyorum.. sanki kasılma gibi ama değil... yürürken canımı yakıcak düzeyde bişey... bu ne ola ki?
ben 86'dan 69'a düşmüştüm düğünümüz için... 69 evlendim... 2 hafta sonra zaten hamile kaldım... 70'le hamile kaldım desek... şu an 85'teyim... rekor bende kızlar... ilk üç ay ablam da çok ciddi kilo almıştı... bide son 3 ay... gerçi ben doktora gitmeye başladığımda sanırım 78-80 falandım... o yüzden doktor çok korktu... daha fazla kilo alırsan normal doğum şansımızı yitiririz dedi... ama şimdilerde tebrik ediyo... çok iyi gidiyo kilo alımı tahmin ettiğimden mükemmel diyip duruyo... hayırlısıyla sağlıklı evlatlar doğuralım da... kilo dediğin nedir 3 ayda verdim ben 17 kiloyu yine veririm...
Merak ediyorum kızlarr...yarın hastaneye gidicem tam 4 aylık cinsiyet için sizce başka bi test istermi aşı falan oluyosunuz sanırım siz bi kaç zaman sonramı oluyo kan testi falann oluyımu
sanırım bu bilgiler hepimize lazım olabiliir
GEBELİK İZLEMİ
İlk vizit: 6-8. hafta
Öncelikle kanda yapılan β-HCG veya idrarda gebelik testlerinin pozitif oluşu ile gebelik tanısı konulur. İlk gebelik vizitinde anne adayları adeta bir check-up’tan geçirilirler.
Not: Obstetrik ultrason veya Obstetrik ultrasonografi (Obstetrik USG), gebelik döneminde yapılan ultrasona verilen isimdir. Diğer ismi "gebelik ultrasonu" olarak geçmektedir.
• Ultrason (tercihen vajen içinden) ( Transvaginal Obstetrik ultrasonografi)
• Kan grubu, Rh
• Tam kan sayımı
• Kan biyokimyası
• TORCH taraması
• Tam idrar tahlili, gerekirse idrar kültür- antibiyogramı
• Servikovaginal smear testi (PAP smear testi)
• Kanama profili
• Hepatit B, Hepatit C, AIDS taraması
2. vizit: 10-13. hafta
• Ense kalınlığı (Nuchal Translucency, NT)
• I. Trimester tarama testi (ikili test, double test)
3. vizit: 16-18. hafta
• Ultrason (anomali taraması) (İkinci Düzey Obstetrik ultrasonografi)
• Bu haftadan sonra 4 boyutlu ultrasona girebilirsiniz
• II. Trimester tarama testi (Üçlü Test, Triple Test)
• Amniyosentez (gerekirse)
4. vizit: 22-24. hafta
• Ultrason (anomali taraması) (İkinci Düzey Obstetrik ultrasonografi) (Eğer bir önceki ay yapılmamışsa)
• Servikal kültür ve fresh testleri.
5. vizit: 24-28. hafta
• Tam kan sayımı
• Tam idrar tetkiki
• 50 gram glukoz yükleme testi
• 28. haftada İndirekt Coombs Testi (kan uyuşmazlığı olanlarda)
6. vizit: 32. hafta
• Genel ultrason değerlendirmeleri (Obstetrik ultrason)
7. vizit: 34. hafta
8. vizit: 36. hafta
9. vizit: 38. hafta
• Ultrason (Obstetrik ultrason) (gerekirse biyofizik profil)
• NST (Non-Stres Test)
• Doppler ultrasonu (gerekirse)
• Kan biyokimyası, Tam kan sayımı, Tam idrar tahlilleri, Hbs Ag, Anti Hbs, HCV, HIV, gerekirse TORCH testleri tetkikleri tekrarı
39-42. haftalar arası izlem
• Ultrason (Obstetrik ultrason) (gerekirse biyofizik profil)
• NST (38-40. haftalar arası haftada bir, 40.haftadan sonra 3 günde bir)
• Vajinal muayene (tuşe)
• Doğum işaretleri konusunda gebe bilgilendirilir ve günü yaklaşan anne adayına doğumla ilgili detaylı bilgiler verilir.
40. haftadan sonra ise gebenin doğuma kadar haftada iki kez görülerek değerlendirilmesinde yarar vardır.
42. haftaya kadar doğumu başlamayan gebeler ise hastaneye yatırılarak doğum başlatılmalıdır. (Surmaturasyon)
slm kızlar,
sabhtan girip bir günaydın diyemedim sizlere.kusura bakmayın.
işler yoğun bu aralar.
haftasonu çok güzeldi,dinlendim,eğlendim.
sizler nasılsınız,keyifler nasıl?
güzel bir hafta olsun hepimize.
benimde boy 170 65 ile kaldım şuan 68 oldum. belki normal ama etrafımdaki herkes psikolojimi bozuyor diyolar ki sen zaten ilk 3 ay hiç almadın son ayda aldığın 3 kg çok fazla bu gidişle acayip olursun bu iştahla diyolar ondan moralim bozuluyorson zamanlarda iştahım çok açıldı birde ilk aylar hep bulantı ile geçince yiyemedim hiç şimdi şimdi yiyorum eşim çok dalga geçiyor sanırım ondan
bende özel üniversite hastanesine gidiyorum... ve bende erken cinsiyet öğrenenlerden olamadım... hatta erken değil zamanında bile öğrenemedim... Allah izin verirse 14 şubatta ayrıntılıultrasonda görünür inşalah.... tüm tahlil ve tetkiklerimi de bu hastanede yaptırdım... Hiç de düşünmedim devlet hastanesine gitmeyi... tabi tercih meselesi ama devlet hastanelerinin çok da çözümleyici olduğu düşünenlerden değilim...
hmm yanlıs hatırladım pardon o zmn cnmyooo türkiyedeyim... istanbul anadolu yakasındayım...
esıne bakma ıcındeee bebek var senn sen degıl oyıyorr ıcıyorr heheheya ben ilk başlarda hiç almadım ve şimdi son zamanda aldım bu 3kg yi bide herkes arkadaşlarım eşim dalge geçiyor tosuncuk felan diye moralim ondan bozuldu canım yahaftaya gitcem bende doktoruma sorayım. eşim sorsan ne olcak görünen köy ortada diyor :)
mrba lar cnmm rabbım hayırlısnı saglılısını nasıp etsın ınsl saglıklı hayırlı evlatlar versın bol sabırla ınslll saglıcakla kalllmerhaba arkadaşlar bende sizler gibi 2013 1 temmuz annesi olacaktım fakat rabbim nasip etmedi ilk başlardaki arkadaşlar belki beni hatırlarlar 9. haftada bebeğimi kaybettim ve kürtaj oldumbebeğimin genetik araştırmaları sonucu cıktı cok şükür temiz çıktı aynı zamanda cinsiyetinide öğrendim kızım olacaktı kendimi toparlamıştım fakat evladımın cinsiyetini öğrenmek beni bir kez daha yıktı ama bunada şükür ediyorum herşeyde vardır bir hayır sizleri takip ediyorum kendinize ve bebeklerinize cok iyi bakın hepinizi seviyorum Allaha emanet olun.....
ben daha bırsey almadım 7.aydan sonra baslıcazz olece bakıyorum dusunuyorumm sunu alırım sunu almam dıyee ama cesaretım yok henuz almayaa onun yerıne parasını koy kenaraa zamanı gelınce alırız dıye dusunuyoruzz kocısle cnmKizlar cumartesi arabayi ve sallanan besigi aldim.cok guzel hemen kurdum baktim.aranbayi 800 e sallanan besigi de 450 ye aldim.kraft twist rlx ve kraft dondy extra.bir de bornoz takimi aldim minik kizim a.terlikleri havlusu bornozu cok tatli yaa onu da 25 tl ye aldik.bir an once dogsun istiyorum melegimm..
selam kızlar nasılsınız? ya ben bir kaç gündür felaket roka tüketiyorum yaaa zararlımı nette bişey bulamadım süt artırıcı etkisini biliyorum ama maydanoz gibi hamilelik döneminde zararlı olma ihtimali varmı?
arkadaşlarım canlarım
yarın bebegımın kontrolu var forumda olamayacağım
sizden ricam dualarınızın benımle olması biliyorsunuz pazar sabah kucuk bı kanama gıbı bısı oldu o yuzden endıseliyim
nolur dua edın bana yarın ıcın
bıde sevgılı kayınvalidecğim yarın sana kıyafetler alalım dedı
cok sevındırık oldum
arkadaşlarım canlarım
sizden ricam dualarınızın benımle olması biliyorsunuz pazar sabah kucuk bı kanama gıbı bısı oldu o yuzden endıseliyim
cok sevındırık oldum
Cok yaralı bence...deste deste yiyorum ben de ohhhhh missss kızımın ismini roka mı koysam
merhaba arkadaşlar bende sizler gibi 2013 1 temmuz annesi olacaktım fakat rabbim nasip etmedi ilk başlardaki arkadaşlar belki beni hatırlarlar 9. haftada bebeğimi kaybettim ve kürtaj oldumbebeğimin genetik araştırmaları sonucu cıktı cok şükür temiz çıktı aynı zamanda cinsiyetinide öğrendim kızım olacaktı kendimi toparlamıştım fakat evladımın cinsiyetini öğrenmek beni bir kez daha yıktı ama bunada şükür ediyorum herşeyde vardır bir hayır sizleri takip ediyorum kendinize ve bebeklerinize cok iyi bakın hepinizi seviyorum Allaha emanet olun.....
bende cnm çamlıcadayım hatta camlıca erdem hast de adalet hanıma başladım memnun kaldım ben sormadan o herşeyi anlattı
tek sidikli benim saniyordum.ben de gece kacirmistim.sabah ta damlata damlata yetisiyom wc ye
kızlar aranızda alışveriş yapan varmı bebek arabası hakkında araştırma yaptım ama travel sistemmi alsam nasıl alsam karar vermiyorum alan varmı
bu mama sandalyesini çok beğeniyorum bende ya bundan ya da bundan alıcam Eki Görüntüle 630342
ben başta park yatak alıcam dar uzun olanlardan odamız küçük üzeri oval şekilde sineklik ile kapananlardan o da piere cardin modellerinde var
Eki Görüntüle 630344
kapalı ve salanan salıncak istememin sebebi kediler olması bayılırlar öyle şeylerin içine girip yatmaya çocuğumu taciz etmesinler
Merhaba iyi günler hamissss arkadaslar...Oğlanı uyuttum azcik okiyim şurayı dedim..Kızlar erkekler basbasa gidiyor..masallahhhhh..Ağrı kasilma batmaları doktorunuza söyleyin basit bı ilaçla geçiyor hemen..Detaylı ultrasona daha once giren var mı..Nail oluyo..bn ilk yavrumda girmedim..Nlere bakılıp ne diyo
Cok yaralı bence...deste deste yiyorum ben de ohhhhh missss kızımın ismini roka mı koysam
arkadaşlarım canlarım
cok sevındırık oldum
Hiiiiccc kotu bı şey olmicak insalah..sadececdoktor kendini yorma dicek o kadarrrrrrr..karkadaşlarım canlarım
cok sevındırık oldum
canım çok geçmiş olsun herşeyde bir hayır vardır demeli belki, eminim çok güzel çok sağlıklı bir bebişin olacak tez zamanda
çamlıca erdem çok yakın bizeee
ay yok ya ben de geceleri uyanıyorum şükür de gün içinde aynen zor yetişiyorum, yaaa 9. ayda daha beter olursak;?
ya ben henüz bebek arabası almadım da karar da veremedim ne alsam, ne zor işmiş
canım mama sandalyesi çok güzel de çok yer kaplamaz mı
canım bildiğin ultrason aynısı doktor midesine burnuna kalp damar atışına falan bakıyor açıkçası usg ucu bile aynı farkı ne ben de bilmiyorum
ya ben de aksine hiç canım yeşillik istemiyor
oo kv ye bak, allah bozmasın, bizimkine bebişimize gelen hediyeleri gösteriyorum diyor ki ee daha erken o yüzden ben birşey almıyorum, oysa geçen seneden beri mendil dikiyor minnoşa, tek o yani, diyemiyor para harcamaya kıyamıyorum diye,
neyse canım sana bol bol şans, allah yardımcın olsun bebişin de sen de güzel haberlerle gelin inşaallah,
öpüyorumm çookk
Ayy ne guzel.benim belim bacaklarim tutulmus hep.bi kütlese rahatlayacak ama cok aciyorrrr:26:canım çok fazla zorlamıyorum ama bacaklarımı germedende rahatlayamıyorum. Tedirgin oluyordum ama çok doktor bişey olmaz deyince rahatladım açıkçası . Birde ben yüzüstü değilde sağa sola yatarken sopa yutmuş gibi yatamıyorum. İllaki karnım yatağa değiyor. Ben onu söyleyince doktor yüzüstü de yatabilirsin bebeklerin içinde bulunduğu sızı onları bütün basınçlardan baskılardan korur dedi. Değilse bütün bebekler telef olurdu dedi Allah korusun :)
hmm yanlıs hatırladım pardon o zmn cnm
esıne bakma ıcındeee bebek var senn sen degıl oyıyorr ıcıyorr hehehe
mrba lar cnmm rabbım hayırlısnı saglılısını nasıp etsın ınsl saglıklı hayırlı evlatlar versın bol sabırla ınslll saglıcakla kalll
ben daha bırsey almadım 7.aydan sonra baslıcazz olece bakıyorum dusunuyorumm sunu alırım sunu almam dıyee ama cesaretım yok henuz almayaa onun yerıne parasını koy kenaraa zamanı gelınce alırız dıye dusunuyoruzz kocısle cnm
cnmm sureklı dglse bırsey olmaz ınl gusel haberlerl gel ınslllarkadaşlarım canlarım
cok sevındırık oldum
amın cnm rabbım razı olsunınslllsuzan6638 canımcım okudum dualarını allah sana ve hepimize ve bebişlerimize sağlık mutuluk versin
bu arada bana müsade bugünlük arkadaşlar, öptüm hepinizi
oda dogru heveslılık ama ıste bızde 4 senden sonra ılk defa tattıgımız ıcın ancak bakmakla kalıyoruzz hehee ınsl saglıcakla kucaklarımıza alırız yaAyy ne guzel.benim belim bacaklarim tutulmus hep.bi kütlese rahatlayacak ama cok aciyorrrr:26:
Ben de oyle istiyordum da esim cok heycanli.7 ayda hersey bitmis olur diyordaha erken diyorum kiziyor bu seferde.yazik ay hevesini kirmak istemiyorum.senin yaptigin dogru.bir gunde hepsi alinir.
hayırdır tekme mıı yedinnn kızzzzzzzzzzzzzzzzzzzzHormonlarım top yaptı..oyle mutluyum ki bayılacam mutluluktan..Allah korusun hepimizi de üzülmeyelim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?