2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar dışarısı ne soğuk ne soğuk,
3 gündür ilk defa çıktım sokağa, buz ya resmen
dışarı çıkamadığımız için benimkiler de iyice bunaldı

fırın kağıtlarının kutusu var ya
oğlum onu almış eline tek gözüyle içine bakıyor ve bana
anne kutunun içi karanlık olmuş, akşam olmuş, ay dede gelecek dedi
kutunun içine mi gelecek kuzum diyorum
kutunun içine diyor
Allahım nasıl bir dünyaları var ya

sabah ilk işleri gökyüzüne bakmak
aydede gitmiş diyorlar
nereye diyorum
mama yemeye diyorlar

çirkin ördek yavrusunun hikaye kitabını aldım, resimde de bir ördek ağlıyor
nasıl etkilendiler o resimden anlatamam
ağlama diyorlar, öpüyorlar ördeği falan
annecim neden ağlıyor bu ördek dedim . kızım: diyor ki
çorbasını içmemiş, elmasını yememiş, annesi ona kızmış
dünyam onlar benim

sen napıyorsunsimdilik bakıyor? İkinciyi düşünüyordun, durumlar nedir?
Bi babaanne bi anneanne bakiyor cnm. Maddi durumdan dolayi 2. Yi simdilik dusunmuyorum. Sana ozeniyorum ikizlerin var diye. Onlar nasil? Kafasini vurmussun geçmiş olsun

"papatya50, post: 38780220, member: 256309"]çok mutluyum çünkü bugün benimkiler birer tane küçük hamsi yedi :))
hiç yemiyorlardı ya
bu hamsi bana ümit oldu
[/QUOTE]
Cipura da yerler onlar cnm. O da lezzetli

Cnm seninkiler baya konusuyor. İki çocuk avantajı. Benimki çok konuşmuyor ne onerirsin ?

Bi babaanne bi anneanne bakiyor cnm. Maddi durumdan dolayi 2. Yi simdilik dusunmuyorum. Sana ozeniyorum ikizlerin var diye. Onlar nasil? Kafasini vurmussun geçmiş olsun

sağ ol canım,
o kadar yoğun geçiyor ki günler ne zaman sabah ne zaman akşam farkına varamıyorum.
ne yapsam, ne yedirsem le geçiyor günler
bir de her gün dua ediyorum, ağlamadan , başlarına bir iş gelmeden uyusunlar diye

Cnm seninkiler baya konusuyor. İki çocuk avantajı. Benimki çok konuşmuyor ne onerirsin ?

canım bence çocukla alakalı
çünkü benimkilerden 4 ay büyük arkadaşımın çocuğu var
daha anne bile demiyor, doktora götürdü,
normal demiş doktor da

hala televizyon izletmiyorum, daha doğrusu izlemiyorlar mesela
çocuk şarkıları dinliyorlar, bir de Kazım Koyuncu dinliyorlar
sürekli konuşuyoruz, çok soru soruyorum, birbirleriyle de çok konuşuyorlar sanırım en önemli faktör bu

Biz niloya izliyoruz. Kresten umutluyum. Seneye krese gidecek.

bir gün diyorum ki yarım gün vereyim kreşe
bir gün de diyorum ki ne kreşi otursun evde, direkt ana okuluna vereyim
kafam henüz netleşmedi kreş konusunda

:) papatya karar senin iki kişiler zaten. Evde de durabilirler

papatya50 .!.:
Senin fistiklara kim bakiyor?

merhaba kızlar bir kaç gündür gene yazamadım bu kk.nın bana garezi mi var ne yine cevap yazmamı engellemişti..neyse papatyacım çok sevindim balık yemelerine böyle böyle belki alışırlar..benim oğlum da köfte yemiyordu geçen gün biz yerken azcık yedi ne mutlu oldum!
bu arada eşimle korunmasız ilişkimiz oldu demiştim ya daha evvel,günüm 15 gün geçince test yaptım tek çizgi çıktı..adetlerim zaten düzensiz olduğu için bu ayın 20'sine kadar bekleyip Dr.a gitmeyi planlıyorum..kimbilir belki de geç döllenme de olmuş olabilir..gerçi hiçbir belirtim yok ya..hayırlısı..
bizim günümüz : sabah kalktığı gibi tv açmamı ister oğlum açarım trt çocuk genelde açık olur hep bizde..kimi bakar kimi bakmaz ama hep açık olacak tv..arabalarıyla oynuyor mutfak çekmecelerini karıştırıyor bazen de legolarla ilgileniyor..konuşmamız ise son 1 haftada biraz ilerledi mesela çizgifilmde çocuk annesine anne diye seslendi geçenlerde,hamza da onu tekrar etti nannaa annaa diye :) cümle olarak arada baba diddi dedde didi diyor..tek hecelilerde daha ustayız şu sıralarda..can ve çay demesi bitiriyor beni :)

bir de maşallah diyim algımız çok iyi sofra bezini yere sererim hemen ortasına oturur,mutfakta tepsiyle içeri doğru ilerlerim hadi oğlum yemeğe derim benden önce gidip bekler beni :) maşallah barekallah Rabbim korusun yavrularımızı..

Maşallah yavruna. Benimki de arada annaaaa diyor :)

Selamlar...

Ben de ne zamandır buralara uğrayamadım şimdi bütün geçmişi okudum maşallah bütün yavrucuklara... Bizden haberler şöyle oğlum bazı kelimeleri çok net öğrendi ama cümle halinde söyleyemiyor ve inatla biz söyle oğlum dediğimizde söylemiyor mesela dedesine hiç dede demedi ama geçen gün sağlık ocağındaki yaşlı amcalara dede dedi demek ki öğreniyor her şeyi ama zamanı gelince söylüyor... Balık yağının konuşmaya olumlu etkisi olduğunu söylediler aldık biz de doktor bi yakınımız günde 1 çay kaşıgını gecme dedi biz de öyle veriyoruz. Severek içiyor.

Bu arada 2 sene sonra ilk kez eşimle başbaşa sinemaya gittim çok iyi geldi gerçekten ilk kez oğlumuz yanımızda yokken dışarı çıktık . Oğlumun yaşıtlarına bakıp duygulanmasam daha iyi olucaktı tabi

selam canım.erene maşallah
konuşmaya etkisi olduğunu bilmiyordum hiç ama dediğin doğru olabilir benim oğlum da daha bir zihin patlaması oldu son zamanlarda maşallah diyim...
biz de geçen ay gitmiştik sinemaya bize de çok iyi gelmişti dediğin gibi boşlukta oluyorsun yanında kuzucuğun olmayınca ama arada özlemek te iyi geliyor.

Yorgun bunalmış hissedince kendinizi iyi hissetmek için neler yapıyorsunuz?

ben hiçbişey yapamıyorum canım malesef

legolarını artık pek sevmiyo ama beraber oturup oynarsak oynuyo,ahşap puzzlelarını da tek başına oynamıyo aradaberabe roturup yapmaya çalışıyoruz,bul-tak kovasına artık tamamını doğru atabiliyo,mutfaktayken bi kaba koyduğum suyla kontrollü bi şekilde oynatıyorum çok seviyo,bazen kaptan kaba nohut aktarıyo,boyama kitabı-boya kalemlerine çok düşkün bu aralar bütün gün elinde gezdiriyo,etrafı boyamaya baladı artık almasın aklına gelmesin diye odasının kapısını kapalı tutuyorum,sevdiği şarkıları söylüyoruz parmak oyunlarıyla,sevdiği çizgi filmleri izliyo,kutu kutu pense yakalamaca gibi şeyler oynuyoruz,arasıra oyun hamuru ile oynatıyorum bayab oyalıyo ama öyle şekil falan yapmıyo sadece minik minik parçalar koparıyo o kadar yine de seviyo baya oyalanıyo,geçen gün bantlar yapıştırdım kapıya üzerlerine minik oyuncaklar balonlar falan yapıştırdık söktük kısa sürse de mutlu oldu eğlendi,hergün dolu dolu geçmiyo tabi toplucayazdım yaptıklarımızı aklıma gelenleri,bazen çok bunalıyorum hiç de ilgilenemiyorum o anlarda iyice huysuzlanıyo ilgi istiyo... kitap okumayı hala beceremedik çok seviyo kitapları elinde gezdiriyo kitapla uyuyo uyanıyo bazen ama bana okutmuyo ben elime almıycam ...

canım açtıktan sonra 2 ay içinde kullanılmalı ve buzdolabında saklanmalı yazıyo benimkinde aklıma geldi yazmak istedim...
aslında senin aldığın markayı genelde kolay içiriyolar bi de pepee markavarmış kolay içilen diye okumuştum ama ben carlson ve mölllers almayı tercih ederim bizimki möllers, hiç yadırgamadı rahat içiyo,balok yediği günler vermiyorum diğer günler hiç sorunsuz ağzını açıyo kaşığa,merak ettim tadına baktım kokusu aynı sade gazoz gibi zaten,tadı da aynı sade gazoz tadı ve sıvı yağ tadı iki tadı birden alıyosun ve bence çok kötü,ama Derin içiyo yavrucum sağolsun böyle şeylerde zorlamıyo beni yemeklerdeki gibi... bi de bizimkinde hiç öyle balık kokusu yok canım ...

ben geldim
ya oğlumu uyuttum yatağına götürürken kafasını kapının kenarına çarptım, çocuk acı ve korkuyla nasıl ağladı ya

geçmiş olsun canım iyi sanırım şimdi...

çok mutluyum çünkü bugün benimkiler birer tane küçük hamsi yedi :))
hiç yemiyorlardı ya
bu hamsi bana ümit oldu

inşallah devam ederler canım yemeye,daha önce hamsi denemiş miydin,genelde çocuklar kızarmış hamsiyi seviyolar daha balık gibi değil de çerez gibi oluyo ya...

bence verme sizin hiç ihtiyacınız yok yalnız değiller evde hem kardeş hem arkadaşlar,gayet sosyaller ve konuşmaları gelişimleri herbişeyleri iyi maşallah,evde sevgiyle onları sevenler tarafından bakılmaları çok daha iyi bence...

Derin de kelime sayısını artırsa da hala cümle kurmuyo canım,ve bildiğini bildiğim bişeye sorduğumda cevap vermiyo kendi söylüyo yeri gelirse hiç alışmadı soru-cevaba,ben de aslında alıştırmadım şimdi deniyorum ve cevap vermiyo... ben de balıkyağının konuşmaya etkisini bilmiyodum biz de yeni başladık bi tatlı kaşığı dediler ama ben de cesaret edemmiyorum tam doldurmadan veriyorum tatlı kaşığını 1,5 çay kaşığı gibi yani...

Yenikullanıcı canım nerelerdesin ?

burdayım canım,bikaç gündür elektrik kesintilerimiz çok oldu geldikçe face e batım ama buraya vakit ayıramadım,buralarda görmezsen beni face e bak oraya uğruyorum mutlaka :)

kızlar bikaç gündür uzun süreli bikaç saat gelmeyen elektrik kesintilerimiz oluyo ve biz hala her öğünü blendardan geçirip yediğimiziçin yoğurt öğünü haricinde öğünlere denk geldikçe aç kaldık kuruyemiş,tahin helvası,pekmez gibi şeylerle idare ettik,çok üzüldüm gerçekten,ilkinde ağladım aç kaldı diye,elektriklergeldikçe dengeledim yemesi gerekenleri verdim ama yine de zor bi durum

bikaç gündür Derin gündüzleri pijamayla durmak istemiyo,abartmıyorum ciddi ciddi anlıyo ve dışarı kıyafetlerini giymek istiyo,sabah kalkıyo pijamayı aşağı indiriyo üstünü çekeliyo çıkarayım diye ıııhlaya ııhlaya,çekmeceden kıyafet seçiyo istediği bişey yoksa memnun olmuyo mızmızlanıyo,beğendiği bişey gösterirsem susuyo bi seviniyo giydirince,eğer üstüne bişey döktüyseısladıysa çıkarırsam yine kıyamet koppuyo yine istediği sevdiğibişeyi giydireceğimi gösterene kadar yoksa giymek istemiyo pijama falan,gece yataren üstünü çıkarırken yine problem... pijamaları zorla giydirsem bile pantolonu çekeliyo bacaklarına giymek için :) benimki de böyle bi cins işte :)
akşamları eşim gelince kapıyı açıyoruz ben pijamalarla paspal,kızım süslenmiş kötü hissettiriyo bana kendimi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…