• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Herkese iyi geceler arkadaşlar uzun süredir yazamadım bir türlü beceremiyorum sık sık yazmayı.. Halbuki ne çok şeyler oluyor anlatabileceğim, paylaşabileceğim.
Öncelikle yavrularınıza maşallah.. Bizimki de yeni yeni cümleye geçti. Baba uyuyo anne gitti kar yağıyo gibi:) her geçen gün daha da sevimli oluyorlar. Ama ben yetemiyormuşum gibi geliyor çok yorgun oluyorum okuldan gelince.. Değişik oyunlar bulamıyorum çok fazla ikimiz de sıkılıyoruz..bakıcımız da sağolsun ev işlerinde çok destek olmuyor ki ev işini ben gelince yapacaktı öyle anlaşmıştık sürekli uyarmama rağmen savsaklıyor..

Çocuklarımız çok tehlikeli olmaya başladı kızlar çok dikkatli olmalıyız. Geçen hafta sonu toplantım vardı. Babasıyla kaldılar. Kaka yapmış eşim altını değiştirmiş koku olduğu için camı açmış 10 saniyeliğine bezi bırakırken aklına geliyor koşarak geri dönüyor Mehmetalp camda ve beline kadar sarkmış.. Çok çok köyü oldum.. Düşünmek bile isteniyorum.. Rabb'ime emanet yavrularımız..

Bizim de bir arkadaş grubumuz var sık sık görüştüğümüz. Çocukları var 2.5 3.5 5 yaşlarında Onlarla çok eğleniyor.. Ama bazen her şeyi elinden alıyorlar ve bizimkisi itiraz dahi edemiyor..bana gelip ağlıyor.. Elimden tutup odalarına götürüyor ve benim almamı istiyor ellerinden.. Hatta kuzenimin kızı var daha bir yaşında o bile elindekini alıyor bizimki önce bi kaçırıyor biraz zorlayınxa veriyor.. Acaba pısırık mı olacak diyorum:)) ama çok uyumlu çok arkadaş canlısı bir çocuk..öyle olmayınca üzülen ağlayan krndini savunamayan o oluyor. Ben de ne yapacağımı şaşırıyorum.. Savunsam mı oluruna mı bıraksam ağlamasına göz mü yumsam bilemiyorum...

Herkese iyi geceler arkadaşlar uzun süredir yazamadım bir türlü beceremiyorum sık sık yazmayı.. Halbuki ne çok şeyler oluyor anlatabileceğim, paylaşabileceğim.
Öncelikle yavrularınıza maşallah.. Bizimki de yeni yeni cümleye geçti. Baba uyuyo anne gitti kar yağıyo gibi:) her geçen gün daha da sevimli oluyorlar. Ama ben yetemiyormuşum gibi geliyor çok yorgun oluyorum okuldan gelince.. Değişik oyunlar bulamıyorum çok fazla ikimiz de sıkılıyoruz..bakıcımız da sağolsun ev işlerinde çok destek olmuyor ki ev işini ben gelince yapacaktı öyle anlaşmıştık sürekli uyarmama rağmen savsaklıyor..

Çocuklarımız çok tehlikeli olmaya başladı kızlar çok dikkatli olmalıyız. Geçen hafta sonu toplantım vardı. Babasıyla kaldılar. Kaka yapmış eşim altını değiştirmiş koku olduğu için camı açmış 10 saniyeliğine bezi bırakırken aklına geliyor koşarak geri dönüyor Mehmetalp camda ve beline kadar sarkmış.. Çok çok köyü oldum.. Düşünmek bile isteniyorum.. Rabb'ime emanet yavrularımız..

mrb canım daha sık uğra,maşallah biz daha sınırlı kelimeyle konuşuyoruz cümleye geçmedik...aslında bakıcıdan çok fazla iş beklememek lazım diye düşünüyorum bütün gün evde olan biri olarak ne kadar iş yaparsam kızım o kadar tehlikelere maruz kalıyo ya da bi o kadar kendi halineilgisiz kalıyo,artık anlattığın gibi eşinin yaşadığı gibi hep risklişeyler peşindeler ve hep gözönünde olmaları gerekiyo,çok geçmiş olsun bu arada,Allah korusun hepsini...

Bizim de bir arkadaş grubumuz var sık sık görüştüğümüz. Çocukları var 2.5 3.5 5 yaşlarında Onlarla çok eğleniyor.. Ama bazen her şeyi elinden alıyorlar ve bizimkisi itiraz dahi edemiyor..bana gelip ağlıyor.. Elimden tutup odalarına götürüyor ve benim almamı istiyor ellerinden.. Hatta kuzenimin kızı var daha bir yaşında o bile elindekini alıyor bizimki önce bi kaçırıyor biraz zorlayınxa veriyor.. Acaba pısırık mı olacak diyorum:)) ama çok uyumlu çok arkadaş canlısı bir çocuk..öyle olmayınca üzülen ağlayan krndini savunamayan o oluyor. Ben de ne yapacağımı şaşırıyorum.. Savunsam mı oluruna mı bıraksam ağlamasına göz mü yumsam bilemiyorum...

aslındahırçın olmamaları insancıl arkadaş canlısı uyumlu ılımlı olmaları güzel bişey ama başka çocuklar böyle yönlendirilmeyince sanki ezilen taraf gibi oluyolar,ben aman ezilmesin vursun alsın ezsin diye büyütülen çocuklara karşıyım...

Havalardan galiba uykum geliyor bu ara şöyle sessiz sakin bir yerde bir süre uyumak kafa dinlemek ne iyi gelirdi...cocuk gürültüsü aglaması mızmızlığı olmasa diyorum...gerci kızımıda özlüyorum hemen.

Slm mercan. Benim oğlum cümle kurmuyor. Bazi kelimeleri de cani isteyince söylüyor.

Benim oglumda elinden oyuncagi alinsa bile müdahale etmeyen ama iclenen bir çocuk. Doğru olan onu yureklendirip. İstemiyorsan oyuncagini vermeyebilirsin ama beraber oynarsaniz daha güzel oluru asilamak. Direk müdahalelerde bulunursak sorun cozme kabiliyetleri gelişmez diye düşünüyorum. Kolay gelsin.

Yenikullanıcı Cnm ben zaten ben varken temizlik yapmasını istiyorum öyle anlaşmıştık ama hep nedense o gün işi çıkıyor vs. Oğluma iyi baksın da diyorum artık.. Ben de hep fiziksel güç kullanmak yerine zeka gücünü kullanmasını tercih ederim ömrü boyunca.. Ama işte özgüveni de olsun, kendi istemediği şeyi zorla yapmasın istiyorum. Bazen şaşırıyorum ne yapmam gerektiğini..

Db55 Cnm bende o şekilde yapıyorum ama zaten benim oğlum birlikte oynamak istiyor onlar elinden alıp vermiyorlar.:) ve o da benden medet umuyor..

Evinizde çocuklarınızla ne gibi aktiviteler yapıyorsunuz..biz bol bol kitap okuyoruz. Gerçi benim okumama iZin vermiyor elimden alıp resimlerdeki hayvanlardan bildiklerinin isimlerini söylüyor.. Arabalarını çok seviyor onları sürüyor sürekli.. Oyun hamurlarını pek sevmedi çabuk sıkılıyor. Bugün babamıza parmak boya mumu boya ve büyük boy resim defteri siparişi verdik bakalım sevecek mi. Bir de yuvarlak hatlı zararsız çocuk makasları varsa ondan almak istiyorum ince kasları gelişsin diye kağıt falan keseriz:)

Bir de bugün yastıkları ince uzun dizip nehir üstü köprü yaptık. Nehire düşmeden köprü üstünden geçmeliyiz Annecim dedim:) nasıl dikkatli yürümeye çalışıyor. Birkaç kez düştü tekrar başa döndük sonra tamamını yürümeyi başardı. Aman allahım sevincini görseniz alkışlıyor zıplıyor aaaaaaa diye bağırıyor:)) başarma duygusunu tatmadı ve denge kurabilmesi için iyi oldu:)

Alışveriş merkeZkerindeki atları 2 aydır sürrbiliyoruz. Ve artık sürekli istiyor at dıgıdıgıdık diyor:) onların bir şeylerden keyif almalarını görmek ne güzel:)

Yemek durumumuz aynı.. Boumuz %50 persentili üzerinde ama kilomuz % 15 lerde.. Önceden oyunlarla tv izleyerek yemesi gerekenleri yegirebiliyordum. Ancak artık damak tadı gelişti ve imkanı yok yumurta peynir yediremiyorum. Bende sevdiği çorbalara falan karıştırıyorum ama onları da az içmeye başladı son zamanlarda.sağlılklı olsun da desem de içimde bir yerlerde sorun ediyorum sürekli

papatyacım balık yağını verebiliyo musun,bugün ben de aldım,ya carlson ya da möllers alıcaktım,içinde d vitamini de var diye möllersi aldım,bugün menüde balık vardı vermedim yarın başlıycam... üzerinde kullanım şekli olarak 4 yaş üzeri çocuklar için günde 1 tatlı kaşığı yazıyo sen ne kadar veriyosun... bugün balık yedi vermedim yarın başlıycam balık yediği günler vermem sanırım... d vitamini ayrı alıcaktım eczacı kemik gelişiminde sorun yoksa ölçüm yapılmadan kullanmamı önermedi,almadım o yüzden möllersi seçtim onun içindeki kadarını alır bari diye...

hayır canım mümkün değil içiremiyorum, hatta kız kardeşime verdim
o kızına kullanıyor, verdiğim dönemde ise enjektöre 2 cc çekiyordum onun da 0,5 cc sini ancak içirebiliyordum, tadı kötü deyip tükürüyorlardı
başka marka alsam içirebilir miyim acaba

çocuk çocuktan öğreniyo herşeyi,yeğenimle pek görüşemiyolar 5 yaşında falan,bugün tatil olunca görüştüler parmak boyalarımızı götürdüm derin hiç elini sürmüyo çünkü kirlenmeyi sevmiyo,onunla birlikte bi de arkadaşı vardı 3 kız ne güzel parmak boya yaptılar eğlendi,yakınımızda arkadaşları olsa çok daha farklı olurdu diye düşünüyorum....

canım kesinlikle birbirlerinden öğreniyorlar her şeyi
hem olumluyu hem olumsuzu
en basit örnek benimkiler ;
birbirlerinden çok etkileniyorlar
takdir ettiğimiz bir davranış hemen diğerinde de ortaya çıkıyor
tabi bir de tam tersi var :)

Bende fazla alısveriş yapmıyorum kendim içinde hiç sevmem alışverişi hiç sevemedim..bi gariplik var bende derdim malum kadınlar cok sever..kızım içinde ihtiyac olan bikac bişey alıyorum genelde internetten ama sizin kadar cok site bilmiyorum indirimde gercekten karlı oluyor ama..hemen sıkılıyorum bakarken :-(

ben çok severim, hem kendime hem eşime hem de bebeklerime her şeyi ben alırım,
yani evde herkesi ben giydiriyorum
markaların indirimlerini mutlaka takip ederim, her sabah alışveriş sitelerine mutlaka bakarım
ben alışverişle mutlu olanlardanım

biz iki tane resim defteri bitirdik, gün içinde resim yapmayı çok seviyorlar
sürekli kitap okuyoruz,
koltukların arkaya yaslanma yerleri var ya şu büyük kırlentler
onlara at gibi binmeye bayılıyorlar
bisiklete biniyorlar
plazmacar a binmeyi seviyorlar
oynadıkları, kudurdukları ya da avm deki oyuncaklara binerken ki görüntülerini ve çocuk şarkılarını yükledik televizyona
gün içinde defalarca onları izleyip, dinliyorlar
yapbozlarını severek yapıyorlar, saklambaç oynuyorlar,
ilk arabam var ya
sürekli biri biniyor, biri ittiriyor
çok yaratıcı olmasa da oyunllarımız evde mutlular çok şükür

Yenikullanıcı Cnm ben zaten ben varken temizlik yapmasını istiyorum öyle anlaşmıştık ama hep nedense o gün işi çıkıyor vs. Oğluma iyi baksın da diyorum artık.. Ben de hep fiziksel güç kullanmak yerine zeka gücünü kullanmasını tercih ederim ömrü boyunca.. Ama işte özgüveni de olsun, kendi istemediği şeyi zorla yapmasın istiyorum. Bazen şaşırıyorum ne yapmam gerektiğini..

Db55 Cnm bende o şekilde yapıyorum ama zaten benim oğlum birlikte oynamak istiyor onlar elinden alıp vermiyorlar.:) ve o da benden medet umuyor..

Evinizde çocuklarınızla ne gibi aktiviteler yapıyorsunuz..biz bol bol kitap okuyoruz. Gerçi benim okumama iZin vermiyor elimden alıp resimlerdeki hayvanlardan bildiklerinin isimlerini söylüyor.. Arabalarını çok seviyor onları sürüyor sürekli.. Oyun hamurlarını pek sevmedi çabuk sıkılıyor. Bugün babamıza parmak boya mumu boya ve büyük boy resim defteri siparişi verdik bakalım sevecek mi. Bir de yuvarlak hatlı zararsız çocuk makasları varsa ondan almak istiyorum ince kasları gelişsin diye kağıt falan keseriz:)
evde bisikletini kenarından tutup sürüklüyor. Araba sürüyor. Kitap okuyoruz. Yap boz yapiyoruz. Niloya izliyoruz.

Oglum arabalarini cok seviyor onlarla oynuyor bi sure. Yapbozlarimiz var onlari yapioruz beraber. Bloklarimiz var onlari renklerine gore garaj yapiyoruz ve ayni reklerde arabalari koyuyoruz. Benzinci yapiyor onlarla arabaya benzin koyuyor:) defalarca kitap getirior okuyoruz. Bi ara kitaplari kapali biseyin icine koymustum o siralarda az okumaya basladi sonra yine ulasabilecegi bi yere koydum simdi yine cok seviyor resimlere bakmaya. Yemek yaparken bana bakiyor her yaptigimi soruyor. Baski boyalarimiz var bazen onlari getiriyor onlarla oynuyor bazende araba biniyor evin icinde. Gunumuz boyle gecip gidiyor bzm de

ben geldim
ya oğlumu uyuttum yatağına götürürken kafasını kapının kenarına çarptım, çocuk acı ve korkuyla nasıl ağladı ya

sen napıyorsun canım?
Batuhan'a kim bakıyor? İkinciyi düşünüyordun, durumlar nedir?

çok mutluyum çünkü bugün benimkiler birer tane küçük hamsi yedi :))
hiç yemiyorlardı ya
bu hamsi bana ümit oldu

Back