2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bizimde gözlerimiz akıyordu sürekli masaj yapa yapa geçti çok şükür,tam gözle burun kemiği arasına yaptık.

kizlar tayin tercihlerimiz geldi tayinciyiz eskisehir konya kayseri osmaniye nigde bolu yasayan varmi egitim sosyal hayat ev bilgi lazim

Canım ben eskişehirde yaşıyorum..hatta ankaradan buraya gelin geldim..ilk başlarda hiç sevmemiştim ama şu an çok seviyorum..hele hele memur için çok güzel bi şehir..düzenli, sosyal hayat dersen çok hareketli zaten üniversite şehri.küçük ama bi o kadar da büyük..gezilecek çok yeri var..insanları çok moderndir..tam bağlantı yeri hızlı trenle ankaraya konyaya çok yakınlaştık..istanbul desen martta açılcakmış..eğitim dersen hem özel hem devlet okulu sayısı çok eğitim kalitesi de iyi..ev kiraları dersen semtine göre değişir ama tam merkezde 600 e çok güzel evler bulursun şehir dışına doğru 350-400 sanırım..tavsiye ederim çok memnun kalırsınız..

Son düzenleme:

çok tşk edrim canım bilgilendirdin peki ilçeler hakkında bi bilgin varmı polis memuruyuz ilçelerde cıkabilir

"Bebeğin ilk dişini gören kimse bebeğe hediye alır ve hatta baştan aşağı giydirir… Bebeğin ailesi de dişin patlamasından mıdır nedir, dişlerini kolayca çıkarsın diye buğdayı haşlayarak çatlatırlar. Diş buğdayı yapılır, kaselere konulur, kaselerden birinin altına da renkli şeker saklanır, şekeri bulan kimse de bebeği baştan aşağı giydirir. Bebeğin üzerine bir örtü tutarak 32 adet buğday tanesi üzerinden serpilir. Serpilir ki 32 dişi de buğday taneleri gibi kolayca çıksın.

Diş buğdayına davetli kişiler de bebeğe hediye getirir… Anlaşılan odur ki, insan kendi hatırlamasa bile ilk dişinin çıkmasında her şey bebek içindir ve buğdayın bereketi, diş buğdayının bereketi hep bebeklerle olsun dilenir.

Diş buğdayı kutlanırken, bütün aile biraraya gelir, sofralar kurulur, buğday pişirilerek çatlatılır. Buğdaylar yenir. Gün sonunda bebeğin önüne çeşitli nesneler konur (makas, kalem, kaşık, tarak, mouse.. vs), bebek önce hangisini alırsa, denir ki büyüyünce mesleğini o nesne ile ilgili olarak seçecektir"

canım internette böyle bişey görmüştüm :) . sende yakın gördüklerini çağırırsın diş şeklinde pastalar kurabiyeler var onlardan yaptırırsın ikramını yaparsın olur biter :)

dış bugdayında onune koyuyolarya kardesımede annem koymuş resmı var. o zamanlar tabı terzılık guzel meslek ya makas koymuşlar bılezık ve kıtap benım kardesım bır elınle bılezığı tutmuş ama asıl kıtabı alıp ona bakmış ve okudu oğretmen oldu cok şukur. tabı ınanış ama bende yapıcam ama dış bugdayı yapmıcam. aslında yapmak ısterdım ama esımın ailesınle sorunlar yasadım o nemrut suratlarını görmek ıstemıyorum daha doğrusu onların yanında yapmacık gulumseyemem boyle bır ortamda
ben sadece 6 ayda arkadasımı çağırıp kına yaktırcam elıne.o gun bende tepsıye koycam bakalım ne seccek
dr dış için erken demişti ama demekkı oluyo gözunuz aydın darısı başımıza kılar

herkese çok teşekkür ederim verdiği bilgiler için inşallah sizin Bebisler de hemen çıkarırlar ve sıkıntısız olsun inşallah

canım ben kızıma diş buğdayı partisi yaptım. buğdayı haşlıyorsun başka bişey yapmana gerek yok. istediğindiğin şeyle ikram et önemli değil önemli olan çocuğun kurşun döker gibi başından dökülecek olan pişmemiş buğdaylar. 32 diş varya 1 i çıktığından 31 tane ayır. başına tülbent ger ve sözleri var çok güzel internetten araştır. inci gibi olsun, gerisi tez gelsin felan bağırarak söyle ve tülbente dök.

sonrada meslek seçimi yaptır. diş buğdayı bu kadar.

çok tşk edrim canım bilgilendirdin peki ilçeler hakkında bi bilgin varmı polis memuruyuz ilçelerde cıkabilir

Canım o kadarını bilmiyorum..ben de yabancısıyım şehrin..ama buraya gelen polislerin dönmek istemediğini biliyorum benim de 3 tane eşi polis olan komşum var 2 si ev sahibi binamızda

sanırım çaresıde yok dimi.cok sınır bozucu bı durum.zatem göğüsleirm oyle dipdiri olmadılar hıçbır zaman.ama şimdi çok kotuler ya...

umutsuz olmayın kızlar benim de sizinki gibi ama ben 2. Bebismi yaptıktan sonra küçültme yaptıracağım. Sizde düşünün bence

benimki zaten çok büyük değildi şuan normal boyuttalar ama sibelin dediği gibi yumuşacık bişey oldular sarktıda kuzenim kızı 3 yaşına girince ameliyat olduu çok güzel oldular :):)

İlk defa duydum ne güzel şeyler yapılıyomuş

Canım ilçe çıkarsa eğer merkeze yakın olursa eşin gidip gelebilir han sivrihisar buralar uzak gidip gelmez mecbur orda kalmak gerekir ama inönü var mesela bildiğin belediye otobüsü gibi sürekli araç gelip gidiyo yine duyarsam bişeyler yazarım.

benimki zaten çok büyük değildi şuan normal boyuttalar ama sibelin dediği gibi yumuşacık bişey oldular sarktıda kuzenim kızı 3 yaşına girince ameliyat olduu çok güzel oldular :):)

Bedavaya yapiylar mi şaka bir tarafa kaça yaptirdi.bide diyelim kuculttuk hamile kalsak emzirebiliyormuyuz

ya kızlar bırşey soraağım. bebeklerınızı gunduzleriı nasıl uyutuyorsunuz. ben mecbur ayağımda sallıyorum aama fena alıştı galıba ayagımdan ındırınce uyanıverıyo sınır oluyorum butun işlerım duruyo.hıç alıştırmak ıstemedım ayakta sallamaya ama anneme gıttıkce annem uyutamadıkça salladı mecbur kaldım bende yaptım.şimdide ayaktan ındırınce uyanıyo.işlerım kalıyo.sizin evlerınız ne durumda.ev işlerını görebılıyor musunuz. ben mutfagı bıle akşam eşim kızıma bakınca onarıyorum sılıp supuruyorum düsünün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…