- 24 Ocak 2012
- 410
- 1
OBENİMSEVDAM hoşgeldin cnm aramıza...çok geçmiş olsun inş bebeğin vaktinde gelecek...
bende bayrama kadar çalışmayı düşünüyorum yani ağustosun 12 sinde rapor alacam...ben doğumdan sonra gelmeyi düşünmüyorum zaten bebeğimi ne anneme ne k.valideme bırakamam...zaten asgari ücret alıyorum eltim çalışmıyor eşi çalışıyor sadece onlar tek kişi çalışıyor diye kiralarını ödüyorlar benimde öderler artık yapacak birşey yok...benimde çok eksiğim var daha bu akşam bezini küvetini felan almayı düşünüyorum...oda daha bakamadım ayrıyetten beşikte alacam yatak odasına zor olacak şimdiden çok zorlanıyorum çok sıcak havalar işe gelmek yoruyor beni birde otobüsle hiç çekilmiyor...Allah yardımcımız olsun...
birde kızlar ben kızımın ismini eylül koymayı düşünüyorum ama ya kzım ağustosta gelirse eylül olurmuki...aklm hep erken doğumda Allahım vaktinde kucağımıza almayı nasip etsin....hepinizi öpüyorum
kızlar merak ettiğim bir konu daha var,bebeğinizin kıyafetlerini ne ile yıkadınız yada yıkayacaksınız....
Kayınvalidem elde sabunla yıkarız diyor...bende acaba sabun tozu alıp makina da mı yıkasak diyorum...ama bu defa makinada çok hırpalansın istemiyorum...Makinenin aletleriyle temas etsin istemiyorum..
Elde yıkarsak ne ile nasıl yıkarız ki?
OBENİMSEVDAM hoşgeldin cnm aramıza...çok geçmiş olsun inş bebeğin vaktinde gelecek...
bende bayrama kadar çalışmayı düşünüyorum yani ağustosun 12 sinde rapor alacam...ben doğumdan sonra gelmeyi düşünmüyorum zaten bebeğimi ne anneme ne k.valideme bırakamam...zaten asgari ücret alıyorum eltim çalışmıyor eşi çalışıyor sadece onlar tek kişi çalışıyor diye kiralarını ödüyorlar benimde öderler artık yapacak birşey yok...benimde çok eksiğim var daha bu akşam bezini küvetini felan almayı düşünüyorum...oda daha bakamadım ayrıyetten beşikte alacam yatak odasına zor olacak şimdiden çok zorlanıyorum çok sıcak havalar işe gelmek yoruyor beni birde otobüsle hiç çekilmiyor...Allah yardımcımız olsun...
birde kızlar ben kızımın ismini eylül koymayı düşünüyorum ama ya kzım ağustosta gelirse eylül olurmuki...aklm hep erken doğumda Allahım vaktinde kucağımıza almayı nasip etsin....hepinizi öpüyorum
evet canım baş kısmında komidinleri var..bu 3 ölçüde mantıklı geliyor ama endişem aslında şu yönde..80x140 büyük kalıp potluk yapar mı? 70x130 da dar gelir mi..ay ne zormuş ya..
aslında öle patronları direk şikayet edicen çalışma bakanlığına ssk ya,raporluyken hemde doğum iznindeyken çağırıyorlar...
canım ben yeni yıkadım hepsini dalan roxy granüllü sabun var doğal makina için bir de dalin yumuşatıcı aldım.elde nereye kadar yıkayabileceksin ki çok zor hadi şimdi yıkadınız bebek doğunca çok zor olur bence kendini yorma hiç...kızlar merak ettiğim bir konu daha var,bebeğinizin kıyafetlerini ne ile yıkadınız yada yıkayacaksınız....
Kayınvalidem elde sabunla yıkarız diyor...bende acaba sabun tozu alıp makina da mı yıkasak diyorum...ama bu defa makinada çok hırpalansın istemiyorum...Makinenin aletleriyle temas etsin istemiyorum..
Canım eksik hiç bitmiyor zaten bende yavaş yavaş almaya çalışıyorum elime fazla para oldukça anlayacağın...Eylül ismi gerçekten çok güzel bir isim benimde kız olsaydı bende eylül koyacaktım hatta bir arkadaşım 20 ağustosta doğum yaptı onun bebeğinin ismide eylül yanına ayrıca bir isim daha ilave edebilirsin...
canım ben yeni yıkadım hepsini dalan roxy granüllü sabun var doğal makina için bir de dalin yumuşatıcı aldım.elde nereye kadar yıkayabileceksin ki çok zor hadi şimdi yıkadınız bebek doğunca çok zor olur bence kendini yorma hiç...
bende dalan roxy aldım tavsiye üzerine ama daha yıkamadım ne zaman yıkasam diye düşünüyorum şuan yıkasam çokmu erken
bence 80x140 al. boyu uzun gelsede alta doğru kıvırırsın kısa gelirse uzatma gibi bir şansın olmaz.
siz yazın adresleri vs ben şikayet ederim bakanlığa.. zaten sizleri bu durumda işten atmaları demek çok yüklü bir tazminat vermeye razı olmaları demek. hem kıdem tazminatınızı ödeyecekler üstüne birde dava açarsınız 12 maaş daha tazminat alırsınız..
canım senin 40 haftan 28 eylülde doluyo.. hiç aklına ağustosu getirme.. Allahın izni ile vakti zamanında alacağız bebişlerimizi kucaklarımıza..
bende 37 ye kadar çalışmayı düşünüyorum ama nasıl olacağı hakkında bir fikrim yok. ayıla bayıla gidip gelirim artık..
32.de çalışır raporu aldıktan sonra normal doktor raporu alabiliyormuyuz veya 35 te artık çalışmak istemiyorum deyip doğum iznini başlatabiliyormuyuz? bu konuda bilgisi olan var mı?
günaydınlarrr
minik kızımın teyzeleri ve kardeşcikleri iyidirler inş.
biz dün gece acildeydik,iki gündür sırtımdan belime vuran agrım vardı akşam üstü kasıklarıma indi ağrısı.ayağımı oynattıkça canım yandı.dinlensemde gecmedi tuttuk acilin yolunu.bu arada kızım çok fzl hareketliydi o kıpırdadıkça gözlerimden acıdan yaşlar aktı.neyse gittik,beni çatala aldı ebe açılma varmı baktı ki daha çok canımı acıttı.açılma yoktu.radyoloji uxmanıda inceledi bi güzel ama hareketli oldugundan ölçümleri zor tamamladı.bu arada hep su gibi kustum durdum.nst ye bağlandım sancımı ağrı mı diye,agrıymış ve bu kadar zahmetin sonunda sonuç sadece bebek dönmeye çalışıyor dedi dr.
vee hala dönmedi yaramazım,hala mesanemi tekmeliyo sadece bası biraz daha sola geldi o kdr,tamamen döndüğü snı düşünemiyorum kızlar,çok canım yandı ama çok şükür iyiyiz :)
valla canım bende o konuda henüz karar veremedim bu doğal granüllü sabumlardan almak istiyorum ama onuda çok az kullanmak gerekiyormuş kıyefetlerin dikiş yerlerinde ii durulanmazsa kalabiliyormuşkızlar merak ettiğim bir konu daha var,bebeğinizin kıyafetlerini ne ile yıkadınız yada yıkayacaksınız....
canım ben yeni yıkadım hepsini dalan roxy granüllü sabun var doğal makina için bir de dalin yumuşatıcı aldım.elde nereye kadar yıkayabileceksin ki çok zor hadi şimdi yıkadınız bebek doğunca çok zor olur bence kendini yorma hiç...
ben aslında yavaş yavaş yıkamayı düşünüyorum,daha kıyafetlerin hepsini almadım..Alınca başlayacağım..Birde erken doğum riski olunca acele ediyorum malesef hazırlıksız yakalanmayayım diye...Doktor ne diycek bakalım...Ona göre de ya hızlı alışveriş yaparım yada yavaş yavaş ...C.tesini iple çekiyorum zaten.
canım benim erken doğum riskim var o nedenle şimdiden yıkayıp hazırlıyorum her şeyi.eğer sana yardım edecek birisi varsa daha geç yapabilirsin ama iş her türlü sana kalacaksa daha çok ağırlaşmadan sıcaklar iyice bastırmadan hallet derim...bende dalan roxy aldım tavsiye üzerine ama daha yıkamadım ne zaman yıkasam diye düşünüyorum şuan yıkasam çokmu erken
nasıl içine sinecekse öyle yap canım.bu arada ben dalan roxyi süpermarketten aldım her yerde bulabilirsin...maşallah canım Rabbim sağlıkla tertemiz giymeyi nasip etsin bebişine cicileri...
Doğru söylüyorsun canım ilkini yıkadım temiz çamaşırı yıkamak kolay,kirlenince daha zor olur elde yıkamak...Bir araştırayım bakayım burada var mı doğal sabunlar bebek için...belki ilk yıkamyı elde yaparım,sonrasını makinada..
demek senin de erken doğum riskin var.bende de aynı durum var maalesef.hatta 36 ya gelebilirsek direk alıcam dedi doktor.düşün 36 ya bile gelemeyebiliriz...riskin varsa elini çabuk tut canım doğum çantanı falan hazırla.ben yıkadım her şeyi bi çantaya koyması kaldı onu da bu hafta hallederim diye düşünüyorum ama bakalım kısmet...ben aslında yavaş yavaş yıkamayı düşünüyorum,daha kıyafetlerin hepsini almadım..Alınca başlayacağım..Birde erken doğum riski olunca acele ediyorum malesef hazırlıksız yakalanmayayım diye...Doktor ne diycek bakalım...Ona göre de ya hızlı alışveriş yaparım yada yavaş yavaş ...C.tesini iple çekiyorum zaten.
kızlar merak ettiğim bir konu daha var,bebeğinizin kıyafetlerini ne ile yıkadınız yada yıkayacaksınız....
bence 80x140 al. boyu uzun gelsede alta doğru kıvırırsın kısa gelirse uzatma gibi bir şansın olmaz.
siz yazın adresleri vs ben şikayet ederim bakanlığa.. zaten sizleri bu durumda işten atmaları demek çok yüklü bir tazminat vermeye razı olmaları demek. hem kıdem tazminatınızı ödeyecekler üstüne birde dava açarsınız 12 maaş daha tazminat alırsınız..
canım senin 40 haftan 28 eylülde doluyo.. hiç aklına ağustosu getirme.. Allahın izni ile vakti zamanında alacağız bebişlerimizi kucaklarımıza..
bende 37 ye kadar çalışmayı düşünüyorum ama nasıl olacağı hakkında bir fikrim yok. ayıla bayıla gidip gelirim artık..
32.de çalışır raporu aldıktan sonra normal doktor raporu alabiliyormuyuz veya 35 te artık çalışmak istemiyorum deyip doğum iznini başlatabiliyormuyuz? bu konuda bilgisi olan var mı?