Birde Anadolu yakasında oturup nerde doğum yapacağına karar verenler fikir alışverişinde bulunabilir miyiz ?
ben maltepede oturuyorum fakat hamileliğimin başından beri hep kontrollerim için pendik medicine hospital (eski nene hatun hastanesi) 'a gidiyorum, yalnız artık yol biraz uzak gibi gelmeye başladı bana sanki sancılarım tutsa yetişemeyiz gibi :) dün eşimle birlikte hastaneye gittiğimizde doğum ücretlerini sorduk normal doğum tek kişilik oda 550 tl, sezeryan zorunlu 950 tl, isteğe bağlı 1.350 tl dediler, odaları falan da iyi duruyor, temiz ve düzgün en azından, sabahta delta hospital i aradım evime yakın diye onlar da 650 tl dediler, yalnız bu hastane için internette bi sürü şikayet okudum, bana yakın olupta hastane bilgilerini paylaşan olursa çok sevinirim, ayrıca bu iki hastane de de yoğun bakım ünitesi mevcut, özellikle böyle olsun istiyorum.
Maltepe üniversitesini düşündüm mü
fiyatlarını bilmiyorum ama
yok yok senin paşa blörf yapıyo kandırıyo annesini,zamanında gelicek merak etme,içini ferah tut,....sulardan olabilir canım rahatsızlığın,bence taharetlenicen suyu iyice kaynat,o bölge çok hassas zaten en ufak bişiden mikrop kapıyo,dikkat et kendinede bebişede,hoşbulduk bitaneciğim benim.....çok teşekkür ederim canım,sana da çok geçmiş olsun bitanem acil şifalar diliyorum...iç canım ilaçlarını doktorun verdiyse zaten muhakkak durumunu bilerek verdi...Bana antibiyotik vermişti zinnat dı adı oda çok hafifmiş yani zararı yokmuş...içmeden geçmeyecek canım...İlacımı içtiğim zamanlarda idrarımı yaparken beyaz beyaz parçacıklar düşmüş oluyordu...söküyordu kesin..bakalım tekrar ki kontrol de ne diyecek...
Ay keşke bir an önce gelse şu rapor izni sıkıldım da artık işten...devamlı yatmak istiyorum...zaten eksik çıkınca herşeyim bebek beslenemiyor diyor korkmuştum ama çok şükür ki kilosu o zaman 1.030du bakalım şimdi kaç çıakcak paşa...
Senin paşa nasıl,inşallah turp gibidir...
çok geçmiş olsun canım,Bir an önce diner ağrıların inşallah....Benim bebek dönmüş benim haberim olmadan erkenden daha...Bende hiç öyle ağrı sızı ve belirti olmamıştı...demekki herkesin ki farklı oluyormuş..inşallah ağrısız szısız senin yavruda döner canım zamamnında....
canım pikom çok sağol bitanem...erkenden annesinin kollarına gelmek istedi benim paşa...dayanamadı artık...ama dur diyorum sakın daha gelme tamam mı diyorum kuzuma...
Sİrkeli su daha önce denemiştim senin sayende yine...ama geçince bırakmıştım....Yeniden başlamam lazım haklısın canım..birde doktor sebamed genital bölge temizliği için jel verdi onu kullanıyorum...Bu aralar bizim mahalledeki sulara çok az petrol karışmış onun etkisi de mi oldu bilemedim...
senin prenses nasıl?cimcime neler yapıyor?
kızlar birşey soracağım size...Park yatakların içine nasıl yatak aldınız...
İlk zamanlar yün yada pamuk uygun olmaz diyorlar..yumuşak olmaması lazımmış...biraz sert olacakmış.
Siz hangi marka ve nasıl birşey aldınız?Birde uyku seti aldınız mı?Kenarlarına ne koymayı düşünüyorsunuz?Ben henüz bunlar için karar veremedim?Sizin düşünceleriniz neler?
hanımlar ben kızıma 80x180 büyüyen beşikten aldım. içine şimdi uyku seti yatak falan alacağım da..bu uyku setlerinin ölçüleri standart mı? yani sonuçta yatak kısmı 80x130 oluyor. büyümeden önceki hali..yatağı falan bu ölçüde..ama uyku setinin ölçüsü nasıl olacak? bu korkuluklar için koruyucu falanda varya..ölçüsünü nasıl ayarlayacağız..ne olur yardım edin..iyice kafam durdu sıcaktan..
hoşbulduk canım benim,çok sağol...inşallah canım hepimize sağlık sıhhat versin rabbim...
teyzenin bitanesi nasıl?
kızlar birşey soracağım size...Park yatakların içine nasıl yatak aldınız...
İlk zamanlar yün yada pamuk uygun olmaz diyorlar..yumuşak olmaması lazımmış...biraz sert olacakmış.
Siz hangi marka ve nasıl birşey aldınız?Birde uyku seti aldınız mı?Kenarlarına ne koymayı düşünüyorsunuz?Ben henüz bunlar için karar veremedim?Sizin düşünceleriniz neler?
hanımlar ben kızıma 80x180 büyüyen beşikten aldım. içine şimdi uyku seti yatak falan alacağım da..bu uyku setlerinin ölçüleri standart mı? yani sonuçta yatak kısmı 80x130 oluyor. büyümeden önceki hali..yatağı falan bu ölçüde..ama uyku setinin ölçüsü nasıl olacak? bu korkuluklar için koruyucu falanda varya..ölçüsünü nasıl ayarlayacağız..ne olur yardım edin..iyice kafam durdu sıcaktan..
Canım geçen sene ablamın bebeği oldu onun için uyku seti alışverişinde yatağın boyutunu sormuşlarda uyku setide boy boy oluyor
60 120, 70 120, 80 130 vs. gibi yatağın boyutunu söylersen alacağın yer sana yardımcı olur. Koruyucular zaten setin içinde oluyor ama sen ayrı yaptırıcam dersen onu bilemiyorum tabi .
Bende park yatak aldım ve aldığım kişi içine yatak konulması tavsiye edilmiyor dedi ama benim içim hiç rahat değil. Uyku setide bunlara göre özel uyku seti varmış sanırım. Ama hiç araştırmadım daha inşallah alan arkadaşlar aydınlatırlar bizi.
benim kızımda iyi çok şükür canım. yaklaşık 3 haftadır göremedim bu cumartesi kontrolüm var.. heyecanlıyım..
visco yatakları öneriyorlar canım park yatak için ben henüz almadım..
odasındaki yataği için uyku seti alacağım. onların içinde kenarlıklar oluyor.
80x140 ölçülü uyku setleri var onalrdan alabilirsin canım.. zaten 180-130=50 cm kısımda komidin gibi bişey oluyo diğer kısmı baz larak tercihini yapacaksın.. 70x130, 70x140 gibi seçenekleride oluyor ölçüsüne dikkat etmen gerekli alırken.
yok canım hazır alıcam da ölçü konusu kafamı karıştırmıştı..funnababy nin sitesine girince orda ölçüler falan vardı..olay netleşti şimdi kafamda.yoksa walla gider alırdım bilmeden..walla vakit azaldıkça paniklemeye başladım..hazırlıkları yetiştiremezsem diye..çünkü çalışınca alışveriş zamanı çok az kalıyor.. Allah hepimizin yardımcısı olsun..sıcaklarda bastırmaya başladı iyice.napcaz bilmiyorum..
maşallah maşallah prensesime,kıpır kıpır şıkır şıkır demek cimcime..amin canım amin inş.yok yok senin paşa blörf yapıyo kandırıyo annesini,zamanında gelicek merak etme,içini ferah tut,....sulardan olabilir canım rahatsızlığın,bence taharetlenicen suyu iyice kaynat,o bölge çok hassas zaten en ufak bişiden mikrop kapıyo,dikkat et kendinede bebişede,
benim cimcime iyi çok şükür teyzesi,maşallah çok hareketli,kıpır kıpr gece gündüz durmuyo 2 dk....hayırlısıyla kucağımıza alırız inşlh fındık kurtlarımızı....
Bende park yatak aldım ve aldığım kişi içine yatak konulması tavsiye edilmiyor dedi ama benim içim hiç rahat değil. Uyku setide bunlara göre özel uyku seti varmış sanırım. Ama hiç araştırmadım daha inşallah alan arkadaşlar aydınlatırlar bizi.
benim kızımda iyi çok şükür canım. yaklaşık 3 haftadır göremedim bu cumartesi kontrolüm var.. heyecanlıyım..
visco yatakları öneriyorlar canım park yatak için ben henüz almadım..
odasındaki yataği için uyku seti alacağım. onların içinde kenarlıklar oluyor.
80x140 ölçülü uyku setleri var onalrdan alabilirsin canım.. zaten 180-130=50 cm kısımda komidin gibi bişey oluyo diğer kısmı baz larak tercihini yapacaksın.. 70x130, 70x140 gibi seçenekleride oluyor ölçüsüne dikkat etmen gerekli alırken.
ewt canım bende park yatak aldım,bizede tavsiye etmediler,hatda adam kendiniz yapın yatığını dedi,annemle kayınvalidem yaptılar,ince güzel yünden bi yatak,benim bile yatasım geldi....
Canım bende çalışıyorum ama sanki daha çoooook uzun vaktim varmış gibi geliyor bana ya temmuz, ağustos ee birazda eylülden olsa diyorum ohooo yetişir İnşallah herşey. Bi bebek arabası, birde park yatağım var elbiseleride annem aldı ama hastane çıkışı yok. Bir alışverişe çıkıp hepsini alırım diye düşünüyorum. Ben mi çok rahatım ki ? Bir tek elbiseler yıkanacak ütülenecek ya o canımı sıkıyor.
Kızlar alışveriş listesi yaptım kendime sizde bakar mısınız eksiklerim yada fazlalıklarım var mı acaba ? Elbiseleri hariç tutuyorum listeden çünkü bol bol var gerekirse doğduktan sonra alırım. Bitek bayramlık bişi alabilirim belki.
Bebek İçin
Park Yatak
Park Yatak Yatağı
2 Adet Hastane Çıkışı
Mermerşahi Bez
Banyo Küveti ( Sevi bebe düşünüyorum)
File
Sünger
Islak Mendil ( Unibaby yenidoğan ilk seferler için)
Bebek Bezi ( Prima yenidoğan)
Şampuan ( Sebamed)
Sabun ( Sebamed)
Bebek losyonu ( Sebamed)
Tırnak Bakım Seti ( Sevi bebe)
Banyo Termometresi
Vücut Termometresi ( Kulaktan ölçer)
Burun Aspiratörü
Havlu
Biberon (Dr. brown du sanırım damla damla)
Emzik
Bebek Sling ( Ergobaby ????)
Bebek Telsizi ( Kraft yada weevel)
Uyku Seti
Nevresim Takımı
Dönence ???
Bebek Arabası
Bebek Oto Koltuğu
Oyuncak
Kitap
Alez
Pişik Kremi
Çanta
Deterjan
Anne İçin
Süt Pompası
Emzirme Örtüsü
Göğüs Pedi
Göğüs Ucu Kremi
1 Adet Gecelik
2 Adet Pijama
3 Adet Emzirme Sütyeni
İç Çamaşırı ( Tek Kullanımlık)
Kadın Pedi
canım benim bende liste konusunda acamiyim bende ayrıca yaptım.göz geçirdim seninkilerle....
Anne için bende ekstradan;(kırmızı gecelik için )kırmızı saç bandı ve terliği,antibakteriyel jel,yatak koruyucu...Göğüs kremi olarak LANSINOH öneriyorlar.(bunların hiç birini henüz almadım)
Bebek için ekstra bendekiler ;saç fırçası ve tarağı,emzirme minderi,yan yatış yastığı,alez,ikramlık bebek sepeti,kapı süsü,bakım kremini mustela ve sebamed arasında kaldım.
dikkatimden kaçarak senin yazdığını tekrar yazdıysam kusura bakma canım
ayrıca Bebek Sling kullanmam diye düşünüyorum,kangurular daha iyi gibi...
:) Bende sling yazdım ama aslında kanguru olacaktı ergobaby kanguru. Sling düşünüyordum ama korkuyorum bişi olur bebeğe diye. Kanguruda 4 ay sonrası kullanıma uygun. Saç fırçası gerekir mi bilemedim alırım belki bende. Süslük, ikramlık kısımları daha hiç düşünmedim açıkçası. Yatak koruyucu hastane için mi ? Ev için mi? :26:
Ben bebeğimin alışverişlerini bitirdim nerdeyse.. Uyku seti almadım çünkü dış yüzeyi pamuk içi elyaf buda bebeği yakar. Terziye özel pamuk yorgan ve yastık diktiriyorum, uyku setleri kadar güzel durmaz ama önemli olan bebeğimin sağlığı.