2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

darısı başımıza inşallah..ben de alışverişim ne zaman bitti diyeceğim bakalım:KK16:

walla mümkün olsa burdan doğuma gideceğim..:KK1::KK1:ne kadar çok çalışırsam bebişim doğduktan sonra o kadar çok onunla kalırım..:KK16::KK16:

:) Alışveriş işi bitiyor bana 1.5 gün yetti, girdiğim mağazalarda herşeyi bulabildim. Yani bir zorluğu yok

Bende doğum olmadan biraz dinleneyim kendimi hazırlayayım o zorlu sürece diyorum ama sonrasındada bebişimi minicik bırakıp işe gelmek istemiyorum :KK43:

kızlar birşey soracağım size...Park yatakların içine nasıl yatak aldınız...

İlk zamanlar yün yada pamuk uygun olmaz diyorlar..yumuşak olmaması lazımmış...biraz sert olacakmış.
Siz hangi marka ve nasıl birşey aldınız?Birde uyku seti aldınız mı?Kenarlarına ne koymayı düşünüyorsunuz?Ben henüz bunlar için karar veremedim?Sizin düşünceleriniz neler?

Canim yatak konusunu cok arastirdim ben.viscoton diye geciyor cift tarafli.ilk zamanlar pamuk tarafinda sonra visco tarafinda yatiriyorsun.bi arkadas ilk zamanlarda visco oneriliyor yazmis ama ben cok arastirdim ilk zamanlar visco kullanmayin diyorlar.ben yatagi hepsiburadadan aldim.orda kullanici yorumlarini da okudum herkes cok memnun kalmis bi bak istersen.
Bu arada yastik konusu acilmamis ama ben onu da arastirdim.bogulma onleyici yastiklar var delikli onlardan aldim bilginize...

:) Alışveriş işi bitiyor bana 1.5 gün yetti, girdiğim mağazalarda herşeyi bulabildim. Yani bir zorluğu yok

Bende doğum olmadan biraz dinleneyim kendimi hazırlayayım o zorlu sürece diyorum ama sonrasındada bebişimi minicik bırakıp işe gelmek istemiyorum :KK43:

ya evet yaa...şu izni 6 aya çıkarsaydılar bari biraz daha kalırdık bebişlerimizle..ama nerdeee...bizi düşünen yok ki..dalga geçer gibi 1 hafta veriyorlar..onu da ekime belki..aklıma geldikçe sinirden patlıyorum..

ya evet yaa...şu izni 6 aya çıkarsaydılar bari biraz daha kalırdık bebişlerimizle..ama nerdeee...bizi düşünen yok ki..dalga geçer gibi 1 hafta veriyorlar..onu da ekime belki..aklıma geldikçe sinirden patlıyorum..

Allah onları bildiği gibi yapsın, bebeklerini ve annelerini düşünen yok ki hiç

bende malesef son 3 haftaya kadar çalışıcam,vala şimdiden zor geliyo çalışmak daralıyorum resmen,muhtemelen 21 ağustosa denk geliyo izne çıkışım 37 haftalıkken,sadece 1 hafta evde durucam sonra doğuma galiba,hiç dinlenemiycem yaaaaaa

Çalışan bayan arkadaşlarım, ne zmn doğum iznine ayrılmayı düşünüyorsunuz?

bazen 32 de biter bu iş diyorum (17 Temmuz)
sonra diyorum bari temmuz sonuna kadar çalışayım yani 34. hafta yani
sonra diyorumki ağustos başı bayram 37 ye kadar sıkayım dişimi
sonra yine başa dönüyorum

hiç bilmiyorum yani

bende malesef son 3 haftaya kadar çalışıcam,vala şimdiden zor geliyo çalışmak daralıyorum resmen,muhtemelen 21 ağustosa denk geliyo izne çıkışım 37 haftalıkken,sadece 1 hafta evde durucam sonra doğuma galiba,hiç dinlenemiycem yaaaaaa

Benim bebek ağustos sonu gibi doğacak sanırım,22 temmuzda rapor almayı 12 ağustosa kadar raporla idare etmeyi düşünüyorum. Doğum izninide 12 ağustosta başlatacağım Amirimde biraz anlayış göstersin artık ne yapayım

Şimdi bir kase yoğurdun içine pekmez koydum onu yemeye çalışacağım. :KK43: Şifa olsun kızıma....

canim gorurmusun bilmem ama yogurtla pekmezi birbirine karistirmadan ayri zamanlarda tuket ikisi birlikte olunca birbirlerini noturluyorlar yani sen sadece posasini almis oluyorsun :KK16:

Canim yatak konusunu cok arastirdim ben.viscoton diye geciyor cift tarafli.ilk zamanlar pamuk tarafinda sonra visco tarafinda yatiriyorsun.bi arkadas ilk zamanlarda visco oneriliyor yazmis ama ben cok arastirdim ilk zamanlar visco kullanmayin diyorlar.ben yatagi hepsiburadadan aldim.orda kullanici yorumlarini da okudum herkes cok memnun kalmis bi bak istersen.
Bu arada yastik konusu acilmamis ama ben onu da arastirdim.bogulma onleyici yastiklar var delikli onlardan aldim bilginize...

bende öyle duymuştum canım önce visco tarafı sonra pamuk diye...iyice araştırayım bende...
yastık konusunda da bende boğulmayı önleyici yastık alıcam,ama ilk aylarda yastık kullanılmıyormuş sadece döşeğe yatırılıyormuş..

sanırım bende 32.haftada çıkıcam izne doktorum öyle demişti bundan önce gittiğimde ama bana çalışabilirsin derse çalışcam..doğumdan sonra kullancam iznimi,tabi patronla anlaşabilirsek bu zalim adam daha önce doğum yapan kadın vardı burda doğum sonra 10günlükken çağırmıştı işe başlamıştı kadın,raporlu olduğu halde...bakalım nasıl bir yol bulacağız bu gaddar adamla.ama neyseki iş yerimle ev 2dklık yol...

sanırım bende 32.haftada çıkıcam izne doktorum öyle demişti bundan önce gittiğimde ama bana çalışabilirsin derse çalışcam..doğumdan sonra kullancam iznimi,tabi patronla anlaşabilirsek bu zalim adam daha önce doğum yapan kadın vardı burda doğum sonra 10günlükken çağırmıştı işe başlamıştı kadın,raporlu olduğu halde...bakalım nasıl bir yol bulacağız bu gaddar adamla.ama neyseki iş yerimle ev 2dklık yol...

eee yuhh diyesim geldi o patrona

vala canım aynı insafsızlar bendede var,gıda mühendisimiz,doğumdan 1 gün önce izne gitmiş ,7. gün denetim var diye çağırmışlar 2-3 çalışış, sonra araya bayram girmiş,15 gün daha izin kullanmış ve dönmüş işe,bende öle bişi bekliyorum yani,bakalı nsl olacak,,,,ama benim şu avantajım var evden de işimi halledebilirim,baktım murun kırın ederlerse evden yürütücem işleri....bakalım hayırlısı artık,rabbim patronlara vicdan merhamet versin ne diyelim...

aslında öle patronları direk şikayet edicen çalışma bakanlığına ssk ya,raporluyken hemde doğum iznindeyken çağırıyorlar...

vala canım aynı insafsızlar bendede var,gıda mühendisimiz,doğumdan 1 gün önce izne gitmiş ,7. gün denetim var diye çağırmışlar 2-3 çalışış, sonra araya bayram girmiş,15 gün daha izin kullanmış ve dönmüş işe,bende öle bişi bekliyorum yani,bakalı nsl olacak,,,,ama benim şu avantajım var evden de işimi halledebilirim,baktım murun kırın ederlerse evden yürütücem işleri....bakalım hayırlısı artık,rabbim patronlara vicdan merhamet versin ne diyelim...
ne güzel canım ,evden de yürütebilme şansın var o daha güzel aslında bebeğinle birlikte..inşallah senin patronda zalim çıkmaz canım...stresimizin üzerine stres eklemezler.

aslında öle patronları direk şikayet edicen çalışma bakanlığına ssk ya,raporluyken hemde doğum iznindeyken çağırıyorlar...

ay canım şikayet edeceksin bu defa seni anında işten çıkarır..sonra durmadan iş ara....Onlara gebeyiz diye böyle davranıyorlar zaten...özellikle bizim burda,daha da zalimler,türkiyelilere karşı.

Arkadaşlarımm Allah bütün çalışan annelerimize bu sıcak aylar da gayret kuvvet versin vallahi hakkınızı ne eşleriniz öder ne de orda duran patronlarınız bu sıcakta ben evde zor duruyorum birden bire ter basmalar başladı benide ağrılar artı mide bulantım zaten devam ediyor çok zor ne olur izinleri fazla ertelemeyin bir an önce hamileliğin son dönemlerini evde kafa dinleyerek geçirin...

ben de dayanabıldıgım kadar dayanayım dıyorum
ama en erken zaten 32 de cıkılıo
34 de benım bayrama denk geldıgı ıcın 33.de cıkayım dıyorum bayram da calısmıs gıbı gozukursem 34de cıkmıs olucam
tabı o zamana kadr dayanbılırsem
ben sımdıden cok zorlaanıyorum acıkcası 37ye kadr calısacakların Allah yardımcısı olsun

OBENİMSEVDAM hoşgeldin cnm aramıza...çok geçmiş olsun inş bebeğin vaktinde gelecek...

bende bayrama kadar çalışmayı düşünüyorum yani ağustosun 12 sinde rapor alacam...ben doğumdan sonra gelmeyi düşünmüyorum zaten bebeğimi ne anneme ne k.valideme bırakamam...zaten asgari ücret alıyorum eltim çalışmıyor eşi çalışıyor sadece onlar tek kişi çalışıyor diye kiralarını ödüyorlar benimde öderler artık yapacak birşey yok...benimde çok eksiğim var daha bu akşam bezini küvetini felan almayı düşünüyorum...oda daha bakamadım ayrıyetten beşikte alacam yatak odasına zor olacak şimdiden çok zorlanıyorum çok sıcak havalar işe gelmek yoruyor beni birde otobüsle hiç çekilmiyor...Allah yardımcımız olsun...

birde kızlar ben kızımın ismini eylül koymayı düşünüyorum ama ya kzım ağustosta gelirse eylül olurmuki...aklm hep erken doğumda Allahım vaktinde kucağımıza almayı nasip etsin....hepinizi öpüyorum

kızlar merak ettiğim bir konu daha var,bebeğinizin kıyafetlerini ne ile yıkadınız yada yıkayacaksınız....

Kayınvalidem elde sabunla yıkarız diyor...bende acaba sabun tozu alıp makina da mı yıkasak diyorum...ama bu defa makinada çok hırpalansın istemiyorum...Makinenin aletleriyle temas etsin istemiyorum..
Elde yıkarsak ne ile nasıl yıkarız ki?

X