2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

Canim ben ilk hafta hic tuvalete yaptiramadim hep altina yapti hatta pes edecektim geri bagliyacaktim.6.gun 4kere tuvalete yaptirdim haftasonuydu.yine kacirmalar oldu tabi. Kacirmalar giderek azaldi bugunlerde bir veya iki kez cok şükür. Ama bizim sikintimiz kaka.malesef kakayi altina yapiyor gitmiyor inatla.oda kabizligina bagladim.gecen o kadar çok agladiki yaparken yeterki altina yapsin dedim ve baktimki kenarlarinda kan var.tahris olmuş popunun içi. Ins zamanla onada alisir.
Migi dun sana baya yazdim ama gitmedi anlamadim.acinca ikisini bir ac.gecede baglama.arkadasim ilk cocugunda gece bağlamış ve dediki sonra bide gece icin alistirmaya calistim iki iş oldu dedi.ikinci cocugunda ikisini bir acmis ve 15gunde halletmis.bende gece bağlamiyorum..namaza kalkınca onuda cise kaldiriyorum.sonra sabaha karşı kaciriyor ama altina minder yaptırdım alez aldim oyle idare ediyoruz.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ahsen canim iki gundur Ahmet beyin yanina ugrayamadim.o cums gunu elaziga donuyor degilmi? isler çok yogun cikamadim carsiya.

Ahsen canim iki gundur Ahmet beyin yanina ugrayamadim.o cums gunu elaziga donuyor degilmi? isler çok yogun cikamadim carsiya.

evet canım cuma günleri dönüyor
daha aklına yatan bir ev bulamamış

Canim simdi ahmet beyin yanina geldim. Valla utanıyorum :)) bende size bal gönderiyorum haberin olsun.cok teşekkür ediyorum umarim unutmamistir.samimi arkadasiniz degilmi? Rahatsiz olmaz

ben de zaten primanın bu bezini bulabilirsem,bez değil külot demeyi düşünüyorum,yani külot giydirmişim gibi davranıcam,sadece ramazanda sürekli halı ve koltuktan çiş silme fikri ürtpetti beni bir an o yüzden umarım bu bez külot primadan bulurum,bu akşam bakıcam,bulursam tam gaz başlıyorum inşallah.emzirmyi azaltıyorum ama tuvaleti halletmeden tamamen kesmeyeceğim,eylüle kadar da sürebilir memeden kesme çok sorun değil,yaz tatilinde evdeyken tuvaleti öğretirsem daha iyi olacağını düşünüyorum,dün sadece öğle uykudan önce ,akşam saat 9 gibi bir de gece yatmadan önce emdi ki bu bizim için oldukça iyi,ben uyku öncelerini zaten gece emzirmesine dahil ediyorum,ilk önceliğim gündüz kesmek,dün uyku öncesi hariç sadece 1 kere emmesi iyi bi gelişme,bugün de öğle uykusuna kadar istemedi,umarım böyle devam ederek azaltıp tamamen keserim,ağlatarak yada tiksindirerek yapmak istemiyorum çünkü ve memeyi ister de vermezsem ve hırçınlaşırsa bana yanlış yapıyormuşum gibi geliyor,annem sen nasıl bıraktırcan buna diyor ama ben azaltarak bıraktırabileceğime inanıyorum hala,umarım başarırım

peki gece altı ıslanırsa kendi rahatsız olup uyanmıyor mu?ya da sen diyelim gece 4 te 5 te altını üstünü değiştirince uykusu açılmıyor mu,uykuya hemen dalabiliyor mu?

canım ne zahmet ettin çok teşekkür ederiz
ahmet beylerle bu evimizde tanıştık canım ama çok iyi insanlar eşide kendiside ilk bezi gönderdikten sonra eşi bişey olursa gönderebilirsiniz tekrar dedigi için rahatlıkla ikinciyide gönderdik
ama malesef ev işleri hallolunca gidecekler

peki gece altı ıslanırsa kendi rahatsız olup uyanmıyor mu?ya da sen diyelim gece 4 te 5 te altını üstünü değiştirince uykusu açılmıyor mu,uykuya hemen dalabiliyor mu?

Düşün benim kizim en ufak şeye uyaniyordu ama cis olayina baslayali oylece uyuyor.o kadar ustunu degistiriyom gözünü bile açmıyor. Gece zorla tuvalete kucagimda götürüp kendim cise tutuyorum. Bizi etkilemedi.benimde en büyük korkum uyanıp tekrar uyumamasiydi. Çünkü çalışınca uykusuzluk mahvediyor.onceden hep yaşadığım icin biliyorum.cok şükür simdi cise tutuyom sonra yanima yatip uyumaya devam ediyor.
Altina kacirdigindada üstünü yatağında cikarip bizim yataga alip giydiriyorum.sonra onun yatak carsaflarini alezi falsn değiştirip tekrar yatağına koyuyorum. .
Iste benim suan için tek sıkıntım kaka olayi kaldı. Onuda halledersek çözdük gibi çok şükür.

Off kizlar cuma cmrtesi ogle uykusundan once birer saat actim altini tabii her ikisinde de cis yapti hic kizmadim tepki vermedim anlattim cisi gelince soylemesi gerektigini vs.. ama cmrtesi aksama kdr kakasini yapmadi onceki gunde yapmamisti yani arada bi gun yapmadigi oluyo cerenin ama cisini yapip bacaklarindan asagi sizinca o his korkurtu onu cumartesi gunu aksama kdr ara ara kakam var diye agladi bi de cisler kakalar dokuluyo diyo habire korktu ve bu korku beni sasirtti hic boyle bisey beklemiyodum o oglen gunesinde disari cikardim belki unutur yapar kakasini diye yapmadi aksam artik herhalde dayanamadi yapti sonraki iki gunde arada kaka diye aglasada yapti ama dun yoktu ve bugun habire kaka diye agladi gene, arada bi de karnim agriyo dedi. Yani yarin da oglene kdr yapmazsa 3 gundur kaka yok ya! Kaka kaka diye kosarak yanima geliyo bakiyorum yapmamis gel tuvalete oturalimmi diyorum evet diyo cikariyorum bezini oturtuyorum aninda indir diyo bu sefer geri bagliyoruz ... bu islemi bugun kac kere yaptik bilmiyorum. zannedersem tuta tuta kabiza cevirdi artik yarin da yapmazsa ne yapicam bilmiyorum bana bisey diyin ?? Cok pisman oldum keske cikarmasaydim bezini diyorum ama bi yoklamak istedim nerden bileyim boyle yapicgni. Zannedersem bizim tuvalet egitimi tam bi azap olucak ikimiz icinde cok moralim bozuldu

Ayni durumda olan tek sen değilsin canim malesef bizimkide yapmıyor tutuyor en son ağlayarak altina yapiyor kabiz şekilde. .ben cozemiyorum kakada tikandik malesef. Cisde rahatladik biraz ama kaka büyük sorun şuan .

Ceren az once gece uykusndanda uyandi kaka var diye. Su istedi onu icerkende fos diye bi guzel kustu yatagin ustune!... neyse ablami aradim bende, o da lavman onerdi kabizlik surubu vardi ama onun ne zaman tesir edicegi belli olmicagi icin lavman aninda hallediyo sikintiyi dedi. Esim gitti nobetci eczane buldu az once yaptik lavmani can acitan bisey degil ama cok korktu cok agladi ama akabinde yumrugu kadar tas gibi bi kaka geldi simdi rahatladi ayagimda salliyorum uyuyo. Ozetle bizim cise alistirma deneyimiz tam bi fiyaskoyla sonuclandi. Cisi bacaklarindan suzuldu diye cisler dokuluyo kakalar dokuluyo korkusu sardi kakasini tuta tuta kabiz oldu bi de simdi bu lavmandan filanda korku gelistirip gene kakasini bekletirse gor sen o zaman senligi... amaaann yemedi dert, s..madi dert zor ismis bu cocuk buyutmek velhasili! Esim dersen cocuk bakmaktan baska ne isim varmis butun gun, aklim nerdeymis cocuk iki gundur kaka yapmamis! Ceren normalde de 1,5 gun yapmadigi oluyodu bende bu aksama kdr yapar diye bekledim hep nerden bileyim gecede uyanip aglicgni! Nobetci eczane ta bilmedigi yerlerdeymis simdi nerde bulcakmis. Gitti 15 dk da aldi geldi! Sanki 10. Cocugumu buyutuyorum bende ona da ayri sinir oldum. Bu gece depresyondayim yani of cok yazdim kizlar kusura bakmayin

tmm cnm sağol. bende sizi okuyorum ona göre ilerleyen zamanda başlayacağım aslında şimdi düşündüm ama korktum birde
elif konuşmuyorya pek aslında konuşacakta tembellik yapıyor gbi geliyor bana istediğinde kelime çıkartıyor ama herşeye aba demek el kolla istediklerini yaptırmak tarif ettirmek daha kolay geliyor sanırım napıcam bilmem

cnm kocalar anlamazki sanki kendi koca gün evde olsa çok bakacak anlayacakta konuşurlar öle boş boş kendileri herşeyi biliyormuş gibi takılma sen ona kendin ne düşünüyorsun ona bak
ayrıca zamanla ceren unutur inş çok ya
bende geçen gün lazımlığa oturttum sırtı nasıl olduysa çizilmiş canı acıdı heralde oturmuyo kalkıyo devamlı altını bağlamadım baktım kakası geldi yapacak yine oturttum oturmadı sonra dedim kendi tuvaletimize götüreyimde kucağımda tutayım tam açarken döküldü tuvalete valla nasıl olcak bilemedim bıraktım yine beklemedeyim daha

Merhaba arkadaslar sürekli okuyorum. Gündemde tuvalet ğitimi olduğu için yazmak istedim biz hallettik şükür. Bizdeki süreci anlatayim belki faydamiz olur. Öncelikle kızıma çişinın kakasinin tuvalete yapılacağını anlattım ama bir günlük bir olay değil bezli oldugu zaman başladım abla olunca lazimliga yapacaksın dedim. Wc ye hep yanımda geldi oh çok rahatladim tarzında güzel birşey olduğunu anlatıp sifonu çektim güle güle dedik. Böylelikle kaka ve cisten korkmadi yaparken sadece şaşırdı ilk yapışta. Ilk denemede abla oldun artik kızım çişini şöyle tuvalete yapalım dedim ben giderken onuda götürdüm tatlı dille zorlamadan aynı gün söylemeye baskqdi ama tutamıyor salıyordu uzulmeye başladı hazır olmadığına karar verdim bıraktim. Bişey olmaz annecim demekki biraz daha büyümen gerekiyor sonra deneriz dedim 3. Gün bıraktım. Bu süreçte kakasını çişini söylemeyi öğrendi 1 ay sonra tekrar denedik çünkü artik daha uzun aralıklarla yapmaya çişini tutabilmeye başladı. Bu ara da oyuncaklarını oyun içinde lazimliga cise tuttuk altlarını temizledik of çok kokuyor artık tuvakete yapsın şeklinde oyunlar oynadık. Lazimligi kullanmak istemedi önce alaturkada başladık adaptörüde kullanmak istemedi. Biraz zahmetli oldu sürekli yıkamak zorunda kaldım ayakta yaptı falan anlata anlatq oyunlar bularqk oturtarak yaptırdım dün itibarı ilede lazimliga geçtik ve dün geceede altina yapmadı maşallah kakasınıda lazimliga isteyerek yaptı.

Parka giderkende bez bağlamıyorum çıkmadan önce hadi cisimizi yapalımgezmeye gideceğiz diyorum azıcık bile varsa yapıyor.dışarda 2 saat geziyoruz bazen daha fazla ve tutuyor maşallah. Tutması gerektiğini eve dönmek üstünü değiştirmek zorunda kalacqgimizi anlattım.ama uzulmemesini değiştirip yine gexebileceimizde ekledim ki çişle korkmasın yaparsam geZemem diye.sadece yatarken kilot şeklinde olandan giydiriyorum. Uyku kilodu taktık adını. Şu hagiiesin mayo bezleri. ama hazır değilse zorlamamakta fayda var konuşmak telkinlerde bulunmak ve örnek olmak çok etkili oluyor. Bu aşamada bol çamaşır yıkayıp sabırlı olmak gerekiyor.:*) önce kendi stresinizi atın çocuğa yansıyor hemen algılıyorlar pozitif olun eninde sonunda öğrenecekler üzmeden kizmadan.

Son düzenleme:
Merhaba kızlar, ne güzel çoğunuz tuvalet eğitimine başladınız çınar bezini bile bana zor değiştiriyor ona özel bir ortam hazırlamam gerekiyor yoksa tepinip ağlar üstümüz başımız batar değişirken benim anlamadığım bir çocuk altı tamamen kaka dolmuş ve bundan dolayı kızarmaya başlamışken değişmek istemiyor öylece geziniyor çocuk pisliği seviyor parka götürüyorum çimler sulanmış çamurlu sulara basmayı seviyor her tarafımız çamurlu su oluyor her park dönüşü tokatları yiyorum uykumuz hala berbat gece uyanırsa uyuyamıyor en uzun uykusu 3 saat ancak yeni oldu yemek yedirmek de eziyet eline oyalanacak birşeyler veriyorum tv açık olacak herşeye hayır vaziyette yoruldum artık ikiz büyütsem bu kadar yorulmazdım geçen ay annemlerdeydik annem bile ilk defa Allah yardımcın olsun dedi, çocuğu bırak ancak bütün gün dağıtsın döksün koşsun yemesin içmesin uyumasın bir de engellediğin an ya da canı sıkıldığı an bu kendini yere atmalar kafa vurmaları devam ediyor zaten bu durumu beni çok yıprattı Allah yokluğunu göstermesin ama bazen ona bakacak ne gücüm ne sabrım kalmıyor halbuki hep onun seviyesine inmeye çalıştım onunla oynamaya çalıştım ama ilgi alanı yokki ne lego ne hamur ne boya ne oyuncak ona şişme havuz almıştım içine top doldurmuştuk bir de kaydırak 1 hafta oynadık bundan da sıkıldı sanırım en iyisi onu kreşe vermek çünkü ne kadar anlayışlı olmaya çalışsam da arada bir sabrım taşıyor bunalıyorum beni dinlemiyor ortak birşey yapamıyoruz çocuğun yaratılışı mı böyle ya da benim tutumlarımda bir yanlışlık mı var böyle oluyor anlamadım oysa yiğenimle ne kadar güzel günler geçirmiştim çınarın yaşındaydı parka zevkle giderdik arabalarıyla otoparkçılık oynardık resim yapardık birlikte sulu boya bile yapardık bir gün bile etrafa döküp saçmadı çocuk ben de kendi çocuğumla da böyle zevkle aktiviteler yapabilirz diye düşünmüştüm malesef olmadı bazen düşünüp ağlıyorum

Serenay canim üzme kendini lütfen. .seninde sınavın çınar. Inan bu zamanın çocukları hep böyle. Elada en ufak bişeye sinerlensin gidip kafasini duvara vuruyor, elinde tlfn vs varsa o anda onlari kafasına vuruyor.kendini yoluyor..bende bazen kendimi kaybedip yapistiriyorum poposuna artik.cunku gücüm kalmıyor. .ama bazende çok abarttigimi düşünüyorum. Çünkü öyle bi an oluyorki ela ne dersem yapıyor. Bugün okuldayken ela aklima geldi çünkü dun aksam ona baya bağırdim cagirdim.esimle munakasanin faturasını o gunahsiza kestim.sonra bana kustu ve gitti kanepede babasının yaninda uyumuş. .bi baktım eşimin kollarinda melek gibi yatiyor..o masum halini görünce çok üzüldüm ama iş işten geçti. Ve karar aldim bagirip kizmayacam diye..bu aksam iyidik.beraber uzandik uyudu..Velhasıl onların suçu yok.bilmiyorlar.sen olsan birisi seni azarlayip bagirip cagirip gitse 5dk sonra peşinden canim cicim diye gidermisin. .o kadar kiziyom hirpaliyom gelip annem annecim canim annem deyip beni öpüp yaliyor..ve büyüklüğü onlar bize yapıyor..
Sende bol dua et, hatta bi hocaya okut bence..iyi gelir belki. .

primanın külot şeklinde bezini aldım,bugün külotm giycen mi dedim,istemiyom dedi :) ben de zorlamadım,bezini bağladım,yarın tekrar sorcam bakalım,gönüllülük esasına dayandıracağım,sonuçta 2.5 -3 yaşına kadar da yolu var,emzirmeyi ciddi azalttık bi kaç gündür,biraz da o yüzden tuvalet olayında ısrarcı değlim,belki sütten kesebilirim 1 ay içinde kimbilir,iki değişiklik bir arada olmasın istiyorum

Cnm bu kdr hirpalama kendini her cocugun karakteri farkli. Evet cinar zor bi cocuk seni cok zorluyo okudukca uzuluyorum gercekten, bari geceleri duzgun uyusa en azindan uykunu alir dinlenirsin ama uykysuzluk ve yorgunlukta psikolojini kotu etkiliyo. Bu gunlerde gecicek la havle cek sik sik gun gelicek cinara bu yaptiklarini anlatipbirlkkte guleceksiniz

Kizlar crrenin cenesi dustu iyice ama konusmasi cok hosuma gidiyo. Bugun parkta kaydiraktan kayan kizlara aferin benim kizima dedi durdu ben ona oyle diyorum ya :) bu aksam da ben uzanmistim gozlerimi kapatip, gelmis sariliyo bi de hic kiyamam ben sana diyo :) tabiiki yi ogrenmis sordugun herseyin basina tabikiyi getiriyo bu ara. Bi de dun gene tencere dolabini kurcalarken cam bi kapagi ayak bas parmaginin ustune dusurdu aninda msmor oldu tirnak muhtemelen dusucek cok cani yandi cok agladi icim gitti. Simdide coraplarini cikarmiyo ayagindan kisin ayagindan zirt zirt ciraplari cikaran cocuk iki gundur gece gunduz coraplarina dokundurtmuyo. Ayagimda mor var diyo bebegim

ah cnm ya böle gördükçe seni üzülüyrum kreşe verince belki biraz daha yoluna girer cnm en azından gün içinde sen uyur dinlenirsin Allah yardımcın olsun inş.

yerim ben bu tabikiyi cereni :) maşallah maşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…