2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Herkese gunaydıın sukur geldik bugunlere! İnsallah bebeklerimiz zamaninda, hazir oldklarinda saglikla gelirler. Sabretmek lazım cogu gitti azi kaldiiiiiii

Günaydın bayanlar, aranızda hiç sancı hisseden var mı, nasıl oluyor, bende sadece geceleri kasık ve alt kısımlarımda sanki yırtılma gibi bir ağrı oluyor. Hiç böyle bir şey yaşıyor musunuz

kızlar aranızda haftası hamileliğinin başından beri ilerde yada geride giden var mı son adet tarihine göre?

mesela benimki hep bi hafta geriden takip etti dr başında geç döllenme olmuştur olabilir demişti. e şimdide kolestazdan dolayı erken doğum yapıcam hangisini baz alıcak acaba
onun için soruyorum.

yani ilerdde yada geride giden varda ultrasanda görüneni mi yoksa son adet tarihinizi mi baz alıyo doğum için ?

selam lovacım,nasılsın?benim de 4 gün önde gidiyo SAT a göre,doktorum ikisini de bil dedi ama 37. hafta muayenesine SAT a göre çağırdı,önde gitmesi ne demek diye sordum,benim doğum tarihi 20 nisan görünüyo ya,40 haftayı doldurunca daha bekleyebilir miyiz yoksa 21 nisanı geçirmeden doğum yapmam gerekir mi onun hakkında fikir vericek dedi,mesela günü gününe giden hamilelerde opsiyon olarak 1 hafta daha beklenebiliyomuş doğumun başlaması için,ama benimki önde olduğu için beklenmeyebilirimiş de,ya da geriden gelenlerde bekleme süresi daha da uzun oluyordur belki bbeğin gelişimi açısından bilemicem,bana öyle dedi yani,o 4 günlük fark doğum tarihimi 20 nisan yerine 16 sına da çekebilirmiş,16 sında da 20 nisanda olması gereken gelişimine ulaşabilirmiş bebek,salı gününü merakla bekliyorum zaten,ultrasona göre 37. haftamı bitiriyo olcam,SAt a göre de 36+4 olcam,bakalım ne dicek,senin erken doğum kesin mi,bir daha gittin mi doktora ya da tahlil falan yaptırdın mı?

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar...Umarım herkes iyidir,huzurlu bir gün dilerim...
ben bir konuda yardımınızı istiyorum.34.haftanın ortasından beri bebeğimin hareketlerinde ciddi bir azalma var...yalandan bir iki hareket o kadar,geceleri biraz daha hareketli,ama gündüz öldürüyo beni meraktan sizde de aynı durum var mı,doktora sordum normal dedi,iri bir bebek dedi,ama hiiiiiiççççç tatmin olmadım...bana cevap veebilirseniz çok sevinirim...

inşallah herşey doğal akışında olur da başka bir şey düşünmemize gerek kalmaz canm...sezeryan olursa ben genel istiyorum,spinaldeki başağrısı geneldeki uyuşukluktan daha çok etkiliyomuş diye duydum....

doktorun normal dediyse bebekğin iyidirt canım,normalden iri olduğu için yeri iyice daralmış olabilir,sağlıkocağında kalp atışlarını ölçtürüp rahat et istersen,doktorun olumsuzluk görse söylerdi ya da sana düzenli hareketlerini say vs derdi,buluttan nem kapar olduk vallahi,benim de bi kulağım karnımda hep,zaten artık öyle tekme falan atmıyor benmki de ayağıyla kaburgamı ittiriyo genelde bi de gövdesini kıpırdatmaya çalışıyo arada da pıt pıt hıçkırıyo o kadar,yer yok ki 2 ay önceki gibi dönsün,tekme savursun

Canm benm ultrason tarihi sata gore 2 hafta geride.gec dollenme olmus.zaten adetlerim cook duzensizdi benim.ben ultrasonu baz aliyorm.dogumum 24 nisan gibi ins.

Teşekkürler canım,dün nst ye bağladılar,sıpa inadına yaparmış gibi hareketlenince doktor da bana salak muamelesi yaptı:))))) kalp atışları falan gayet düzgün yoksa benim kızım tembel mii:))))))

Teşekkürler canım,dün nst ye bağladılar,sıpa inadına yaparmış gibi hareketlenince doktor da bana salak muamelesi yaptı:))))) kalp atışları falan gayet düzgün yoksa benim kızım tembel mii:))))))

benim oğlum da çok çok hareketli bi bebek değil,hani böyle ultrasonda bakarken doktor öyle taklalar atmış,yerinde duramayan bi bebek değildi hiç bi muayenede,hatta burda bazı arkadaşları okuyunca bütün gün tekmeliyo vs diye doktora sormuştum,hareketsiz değil demişti bi de artık yeri iyice daraldı annesi,bi çıksın ordan acısını çıkartır merak etme sen

Canm benm ultrason tarihi sata gore 2 hafta geride.gec dollenme olmus.zaten adetlerim cook duzensizdi benim.ben ultrasonu baz aliyorm.dogumum 24 nisan gibi ins.

bana doktor ilk muayelerimden birinde geç döllenme olmuş diye dosyama ultrasona göre SAT yazmıştı,benim ona göre de 4 gün ilerde gidiyo,dosyamda SAT 15 temmuz görünüyo ama aslında 2 temmzda adet olmuştum ben, o ay çok karışmıştı benim döngü,2 mayıstan 2 temmuza kadar regl olmamıştım hayatımda ilk kez,ama muayenelrde sorun çıkmamıştı,sanırım hamilemiyim psikolojisinden hormonlar karışmıştı baktı işin içinden çıkamıcak kalp atışına ya da kesenin oluşmasına göre bi SAT belirledi doktorum

yaptırdım canım. değerlerim referanslara yakın artık baya düşmüş. ilaca devam dedi. senin açlık safra asitin kaçtı ? . 0-10 aralığında olması gereken hani. benimki 30.40 tı 23 e düşmüş.
ama bebeği riske atmamak adına erken doğum dedi yinede en geç 38. haftanın sonunu bekliycek. ama son adet tarihine göre mi yoksa ultrason ölçümüne göre mi onu anlamadım. sorcam pazartesi günü artık.

doktor dün herşey yolunda,artık beklicez diyince ben de kendi gerçeğimle karşılaştım,hadi ya doğuracak mıyım falan oldum:)))ne ilginç bişeymiş bu annelik...tanışmadığın bir insanı özleyebiliyosun:))))
içine doğan bir tarih var mı bana 10 ila 15 nisan arasında gelecekmiş gibi geliyo bebğim...

tahlildeki hangi değer açlık safra asidi?kısaltması ne,GGT mi?GGT ise o normal bende, ALT ve AST yüksekti sadece,diğer her şey normal demişti doktor,terim olarak söylersen bi bakayım ölçmüş mü?

bakalım bizim dr neyi baz alıcak bu kolestaz yüzünden kafayı yiycem hadi geç kalırsa dr diye sürekli bi paranoya halindeim

bana da 20 sini beklemez gibi geliyo ama doğum yapan arkadşaım bana da erken gelir gibi geliyodu dedi ama onun 40 haftası bitti,üstüne bi jkaç gün daha bekledi doktor doğum kendiliğinden başlasın diye,ama baktı gelen yok,suni sancıyla normal doğum yaptırdı doktoru

bakalım bizim dr neyi baz alıcak bu kolestaz yüzünden kafayı yiycem hadi geç kalırsa dr diye sürekli bi paranoya halindeim

canım bak değerleriin düşmüş,korkma bişi olmaz,forumlarda değerleri normale dönenlerin bi kısmı haftalarının dolmasını beklemişler,doktor sakınca görmemiş,sen böyle stres yaparsan bebeğin daha çok etkilenir,bak nazarboncuğu ilaçsız,100 lü 200 lü değerlerle 39. haftada kendiliğinden doğum yaptı,hareketleri normalse,sen de kendini iyi hissediyosan sorun yok demektir,rahat ol,kaçıncı haftandasın?

Son düzenleme:

Canm icini ferah tut bebislerimz iyice buyduler ve yerleri daraldi artik rahat hareket edemiyolar dogal olarak.benimkide mesela geceleri hic oynamiyo gunduzleri daha hareketli.ayrica doktorn hersey yolunda demis.kafayi takip stres yapma derim

sizde de hemen hemen her yemek yediginizden sonra hıçkırık tutuyor mu bebeginizi arkadaslar?kıyamıyorum yaaa asadan asadan sürekli hıçkırıyoo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…