- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #73.981
selamlar,aşı hakkında konuşmuşsunuz.Ben bir doktor olarak kızımı aşılattım.tam koruyucu olmadığından 12 aylıkken de aşılatacağım.Aşı uygulamaları kafaya göre belirlenmiyor.sağlık bakanlığının talimatları ile uygulanıyor.O kafasına göre yok kızamık mı kaldı,bize bilgi gelmedi vs.. diyenlerin şahsi cehalet ve tıbbi gündemi takip etmeyişleridir.MMR aşısının genel anlamda hafif ateş belki birazcık döküntü dışında önemli bir yan etkisi yok.çoğu zaman bunlar bile görülmeyebilir.asıl hedef kişisel bağışıklığın yanısıra toplumdan hastalığın yokedilmesidir.
yurtdışında olanlar için birşey diyemem,oradaki hastalık görülme durumuna göre yaptırılabilir,fakat çocuklar da yaşına yaklaştı zaten,birkaç hafta beklenebilir de..bizim aşı takvimimizde MMR 12. ay aşısı.Türkiyede Vaka sayısında artış görüldüğünden ve kızamığın ciddi komplikasyonları oldugundan 10-12 ay arasına bir doz MMR koymuşlar.
kızlar merhaba
ben kızıma mamasını hep biberon ile veriyorum. ama 11 aylık olduk artık.biberonu yavaş yavaş bırakmamız gerekiyormuş. Alıştırma bardağına geçen varmı. Çeşit çok fazla hangisini önerirsiniz???
kızlar merhaba
ben kızıma mamasını hep biberon ile veriyorum. ama 11 aylık olduk artık.biberonu yavaş yavaş bırakmamız gerekiyormuş. Alıştırma bardağına geçen varmı. Çeşit çok fazla hangisini önerirsiniz???
Martta doğum günü kutlayacak kız anneleri
bebişinize tütü yapmak isterseniz
burda yapılışını anlattım
boşa para vermeyin kendiniz yapın :))
Minik Asya: Kolay Tütü Yapımı
hoşbuldum canım... Benim oğlumun uyku sorunu vardı canım yatırır yatırmaz hemen uyanıyordu kendime hiç vakit ayıramıyordum çok şükür şimdilerde kendime zaman ayırabiliyorum
Ya kızlar kızamık aşısıyla ilgili bişey sorcm. Oglum 10aylıkken aradılar sağlık ocağından kızamık aşısı için gittim yaptıdım mart sonundada 1yaş aşısını olacak. Ozamanda 2. Dozunu tekrarmı yapacaklar aceba. Yani 2ay sonra ikincisinin yapılmasıda bi sakınca olurmiki. Şimdiden teşekkürler
Minicik bir insanın yürüme çabalarına şahit olmak,ilk adımlarının heyecanına ortak olmak ne müthiş bir olay!
Yürüyenler kimler kızlar? Yürüyen ya da yürümeye çalışan bebişlerle hayat nasıl gidiyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?