2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

aşı konusunda 12. ayında Türkiye'ye geleceğimiz için acaba yolda falan bir sıkıntı olurda biryerlerden bulaşma riski olur mu diye tedirgindim, yoksa burada salgın yok. doktorlarımız ve 4 farklı sağlık ocağından aldığım bilgiler sonucunda yaptırmamın şart olmadığı nasılsa yaşında yaptırcam sonucuna vardık ve yaptırmadık. umarım doğru bir karar olmuştur.

Maşallah sana Poyraz Doruk, sağlıkla, mutlulukla güzel bir ömrün olsun...

sen işin içinde olduğun için bilebilirsin ve aşıyı yaptırtmış olabilirsin ama sağlık ocakları kafalarına göre arıyorlar gibi bir durum var ortada... ne ilçe bazında ne il bazında arıyorlar... rastgele arıyorlar örnek vermek gerekirse ayça da bende anadolu yakasındayız. ayça, poyraz 9 aylıkken sağlık ocağından arandı ve aşı yapıldı üstünden 3 ay geçti bizi hala kimse aramadı... (bu arada başka şehirlerde de aynı şehirde bazı bölgeleri arayıp bazı bölgeleri aramıyor sağlık ocakları...) onların semtte kızamık salgını olup bizim semtte olmaması gibi bir durum olamaz heralde. ayça ile genelde aynı yerlerde geziyoruz. kafaya göre belirlenmiyorsa bizim şimdiye kadar çoktan aranıp aşı yaptırmamız lazımdı... gerekli özen gösterilip gerekli bilgilendirme yapılmıyor ailelelere ve hastanelere... bırak bizi hastanelere bile doğru düzgün bilgi verilmiyor... ayça ilk arandığında da sorguladım bu aşı olayını şimdi tekrar aradıklarını duyduğum için tekrar sorguladım o yüzden öğrendiklerimi yazdım ben. doktorumuz da herhangi bir doktor değil iyi diye nitelendirdiğimiz hastanelerin birinde çalışıyor, cehalet ve tıbbi gündemi takip etmeme gibi bir durum sözkonusu olamıyor büyük hastanelerde. ama tabii uygulama ve düşünce farklılıkları olabilir. bu yapılan aşı da ara doz diye biliyorum 9-12 ay arasında yaptıranlar bir daha yaptıracak galiba. sonuçta yan etkileri o kadar da az değil ve canlı aşı sonuçta... bu yazdıklarım tartışma amaçlı değil kendi bildiklerimi paylaşıyorum sadece... üzerine alınma lütfen...

selam kızlar. ooo buraya hareket gelmiş. bir mutlu oldum ki sormayın.

okuyabldigiim kadarıyla aşı meselesi konuşulmuş. biz de ara doz aşımızı yaptırdık. önce yaptırmak istemedim ama artı eksi tartımı yapınca eksiler daha fazla bastıgından yaptırdım. sonuçta doktorumun aşının hiçbir zararı yok telkiniyle birlikte, canımız hiç te acımadan yaptırdık:) benim gibi yaptırmaktan çekinenler varsa yaptırsın derim. düşünsenize . hastalığın kendisine yakalansalar daha mı iyi. ufacık vücutları var, kaldıramazlar kolay kolay.. ayrıca bu aşı canlarını çok acıtmıyor söyleyeyim. ateş te yapmadı bizde.. bilgilendirmek istedim.

bu aradaaa, doğum günü hazırlıkları için neler düşünüyorsunuz? herkes bir fikir atsa da kurtulsak şu düşüncelerden. benden birkaç fikir. kız çocugu olanlar bence isminin yazılı oldugu bir bileklik yaptırabilirler hediye olarak. gelenlere de takvim, notluk, video cd si, baskılı bardak, yaptırtabilirler. istanbulda var mı bilmiyorum ama smyk mağazasında kişiye özel peluş yaptırtılabiliyor. öyle bir şey de olabilir..pinterest ta party favor diye aratırsanız çok seçenek bulabilirsiniz.. öptüm hepinizi....

Biz ara doz aşıyı yaptırmadık. Aramadı sağlık ocağı. Doktoruma sordum sen bilirsin dedi. Daha öyle bir vakaa gelmedi bana dedi. Sağlık ocağından da ses çıkmayınca kaldı öyle. Zaten 12. aya girdik Mart ortası takvimdeki asıl doz var. İnşallah o zamana kadar kazasız atlatırız. Zaman az kaldığı için şuan arasalar bile yaptıramıyorum.

kızlar merhaba
ben kızıma mamasını hep biberon ile veriyorum. ama 11 aylık olduk artık.biberonu yavaş yavaş bırakmamız gerekiyormuş. Alıştırma bardağına geçen varmı. Çeşit çok fazla hangisini önerirsiniz???

benim oğlum biberonu almadı devam sütüde içmedi..denemediğim çeşit kalmamıştı o zamanlar. silikon uçlu alıştırma bardağıyla su verdim dişlerini kaşıyıp oynamaktan içmedi :) plastik sert başlıklılarla içiyo sadece. biz normal bardağa geçeli 3 aya yaklaştı.genellikle bardaktan içiyo ne içecekse.küçük renkli cam bardaklar aldım ona ama hep bizim içtikerimize saldırıyo :))

bizde bardak kullanıyoruz çoğu zaman benim bardakla içtiğimi görünce o da istiyor bende ona göre minik bardak almıştım onla veriyorum, alıştırma bardağı da aldım ama oynadı durdu içmedi en son şu alıştırma bardağını aldım bunu tavsiye ederim alacaksan. ama küçük bardağa az su koyup yavaş yavaş alıştırabilirsin de illa alıştırma bardağına gerek yok bence...

Philips Avent Philips Avent SCF782/00 Alıştırma Bardağı Damlatmaz Yeşi 260 ml | Özelcan Bebe | Bebek ve Çocuk Malzemeleri, Chicco, Avent, Kraft ve diğer markalara ait ürünler

bizde bardağa geçeli 3-4 ay oluyor su biberonu aldık onu kullanmadı kenarları kalın olan su bardakları var ondan kullanıyoruz ince kenarlı bardakları ısırıyor kırar diye korkuyorum

ben 4 aylıkken sıcaklara dayanamayan Arda'ya su vermeye başlamıştım ve biberonu hiç bir şekilde ağzına sokmadığı için direk alıştırma bardağı kullanmaya başladım, tupperware ilk bardağımı almıştım silikon uçlu onu çok sevdi şimdide yedek bebedor sert uçlu aldık. her ikisini de kullanıyoruz ve çok kullanışlı olduğunu düşünüyorum. kenarlarından tutup rahat rahat içiyor su,meyvesuyu ya da ıhlamurunu. bardakla vermeye pek cesaret edemiyorum ısırıyor diye, belki de alıştırma bardakları onu ısırmaya yönlendirdi bilemiyorum.

bir de Arda'ya ayvalı muhallebi yapıyorum çok seviyor belki denemek isteyen olur diye tarifini yazıyorum:

orta boy ayvanın 1/4'i
orta boy elmanın yarısı
1 tane kuru incir
2tane kabukları soyulmuş hurma
birazcık tarçın
bir tatlı kaşığı kadar irmik
su

yapılışı:
Elma ve ayvaları soyup doğruyorum, incir ve hurmaları da doğrayıp tarçını ekliyorum.
Üzerlerini biraz geçecek kadar suyla birlikte pişiriyorum
ayvalar yumaşıyınca irmik ekleyip kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırıyorum ve altını kapatıyorum, sıcakken çatalla eziyorum.
dilersenizceviz, badem ya da fındık da ekleyebilirsiniz...

Ya kızlar kızamık aşısıyla ilgili bişey sorcm. Oglum 10aylıkken aradılar sağlık ocağından kızamık aşısı için gittim yaptıdım mart sonundada 1yaş aşısını olacak. Ozamanda 2. Dozunu tekrarmı yapacaklar aceba. Yani 2ay sonra ikincisinin yapılmasıda bi sakınca olurmiki. Şimdiden teşekkürler

hoşbuldum canım... Benim oğlumun uyku sorunu vardı canım yatırır yatırmaz hemen uyanıyordu kendime hiç vakit ayıramıyordum çok şükür şimdilerde kendime zaman ayırabiliyorum

Maasallah diyelim de nazar degmesin....e tabi buyuyorlar artik yavas yavas yola geleceklerdir

Bildiğim kadarıyla 10 aylıkken olduğu aşı sadece savunma amaçlıydı, asıl aşılarında ne doz varsa onların yerine geçmiyor yani yaşında aşısını olması gerek, bu aşı için bir aylık süre geçmesi yeterli demişlerdi bize de.sizde 2ay olduğuna göre bir sorun olmaz,zaten aşı kartına işlenmiştir ona göre bakıp yaparlar.

Minicik bir insanın yürüme çabalarına şahit olmak,ilk adımlarının heyecanına ortak olmak ne müthiş bir olay!

Yürüyenler kimler kızlar? Yürüyen ya da yürümeye çalışan bebişlerle hayat nasıl gidiyor?

çok haklısın canım o kadar tatlı ki... benim oğlumda yürümeye çalışıyor bu aralar çok seviniyor nasıl gülüyor adımlarken inşallah en kısa zamanda yürür de bırakır emeklemeyi

yürümelerini görmek çok heyecan verici. Kerem yeni yeni yürüyor teyzeleri. ellerini öne alıyor birşeye uzanır gibi, sonra sopa yutmuş gibi dimdik ilerliyor, komut verilmiş robot gibi 100 mt lik dalış yapsanız bu kadar temkinli davranmazsınız çok hoşlar yaa:)

emeklemesine alışmışım bu daha zor büyüdükçe zorlaşıyor işimiz kızlar. ama canları sağolsun. bi gülüşleri yetiyor ömre..

benimki yürüme konusunda pek hazırcı çıktı.illaki iki elimden tutup koşacak küçük bey :) tek elimi bırakınca olduğu yerde donup kalıyo sanki bi de kafayı kaldırıp bıraktığım eli arıyo minik uyanık..bakalım ne zaman başlıcak kendi kendne adımlamaya :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…