- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #73.961
geçmiş olsun canım. sizde sabah doktora gittik öksürüğü için, sekrol ve rhinfant yazdı, onları kullanacağız 3 gün.geçmezse bizde antibiyotik kullanacağız.
senin bebişin bademciklerine baktımı doktorlar. nasıl durumu. benim büyük oğlumunda geçmeyen kulak enfeksiyonu vardı. meğerse bademcikleri çok iriymiş ve kulağına biriktiriyormuş iltihabı. Allah acil şifalar versin, anne sütü içiyormu bebişin?
Merhaba kızlar uzun zaman oldu girmeyeli topiğimize herkes iyidir inş.Yeni iş yerine girdiğimden fehminin yerinde de pek yokum :) Doğum günleri yaklaşırkene tütü yaptığı söylemek istedm belkim ilglilenen olur burdan da :)kendinize iyi bakınn
Gül-Ay Tütü&Body Tasarım
tşkler canım sizede geçmiş olsun. bademciklerine rutin kontrollerde bakılıyor ama özellikle bir dahasına sorarım. bizim kulak enfeksiyonu kaç aydır var. geçmiyor maalesef. çocuk doktoru haricinde KBB cıda gördü. antibiyotiğe devam edeceğiz dedi. bizimki 6,5ay emdi. mamayı yatarak içiriyorduk.şimdi yatmadan içirmeyi deniyoruz. Yatarak beslenmede kulakta sıvı yapabiliyormuş. Gripte oldu kuzum 5.dişte çıkıyor iyice zorlaştı durumu. Allah beterinden saklasın yinede.
ne güzel arkadaşlık kurmuşsunuz beni de alın aranıza olur mu
Hosgeldin canim aramiza katilmak icin neden bu kadar bekledin simdilerde burdan kus ucmuyo kervan gecmiyo neredeyse
Eskiden sayfalara yetisemezdik o kadar muhabbet olurdu yani
hoşbuldum canım... Benim oğlumun uyku sorunu vardı canım yatırır yatırmaz hemen uyanıyordu kendime hiç vakit ayıramıyordum çok şükür şimdilerde kendime zaman ayırabiliyorumhosgeldin canim aramiza katilmak icin neden bu kadar bekledin simdilerde burdan kus ucmuyo kervan gecmiyo neredeyse
eskiden sayfalara yetisemezdik o kadar muhabbet olurdu yani
birkaç ay önce biri söylemişti 9-12 ay arası bebeklere bir doz daha kızamık aşısı yapılıyormuş, bu yıl salgından dolayı diye, bende sağlıkocağına ve doktorumuza sormuştum gerek yok demişlerdi. bu ara yine duydum bu haberi 1 aydır 9-12 ay arası bütün bebekleri aşılıyorlarmış, yaptıranlar ya da bilgisiolanlar var mı?
herkese merhaba;
ben de nisan annesi olmayı beklerken bazı olumsuzluklar sebebiyle mart annesi oldum.merak ettiğim bir konu var oğlum 26 mart doğumlu hala emeklemiyor sizce endişe etmelimiyim?
birkaç ay önce biri söylemişti 9-12 ay arası bebeklere bir doz daha kızamık aşısı yapılıyormuş, bu yıl salgından dolayı diye, bende sağlıkocağına ve doktorumuza sormuştum gerek yok demişlerdi. bu ara yine duydum bu haberi 1 aydır 9-12 ay arası bütün bebekleri aşılıyorlarmış, yaptıranlar ya da bilgisiolanlar var mı?
teşekkürederim kızlar, ben şuan baküdeyim burada yaptırmayı düşünüyorum ama dozajı falan farklı olmaz herhalde, gerçi Tr deki sağlık ocaklarıyla ve doktorlarımızla konuştuk ama ortak bir şey söyleyen olmadı pek, durum karışık, kafam daha da karışık. bakalım yaptırırsam yazarım.
selamlar,aşı hakkında konuşmuşsunuz.Ben bir doktor olarak kızımı aşılattım.tam koruyucu olmadığından 12 aylıkken de aşılatacağım.Aşı uygulamaları kafaya göre belirlenmiyor.sağlık bakanlığının talimatları ile uygulanıyor.O kafasına göre yok kızamık mı kaldı,bize bilgi gelmedi vs.. diyenlerin şahsi cehalet ve tıbbi gündemi takip etmeyişleridir.MMR aşısının genel anlamda hafif ateş belki birazcık döküntü dışında önemli bir yan etkisi yok.çoğu zaman bunlar bile görülmeyebilir.asıl hedef kişisel bağışıklığın yanısıra toplumdan hastalığın yokedilmesidir.bugün kontrolümüz vardı kızamık aşısını tekrar konuştum bizi aramadılar dedim ama yakın bölgede oturan arkadaşlarımı aradılar dedim. arayıp yaptırsak mı dedim... ben son 10 yıldır kızamık vakası görmedim dedi arkadaşlarımdan da gören olmadı dedi. türkiye de kızamık sorun olmaktan çıktı gibi dedi. suriyeden türkiye ye geçenlerde görüldüğü için aşı yapıyorlar dedi. ararlarsa tekrar konuşacağız. ama hala neye göre arıyorlar bilmiyorum il bazında arıyorlar desen değil bölge bölge arıyorlar desen o da değil kafalarına göre arıyorlar sanki... sonuç olarak aramadıkları için biz yaptırmadık ararlarsa da doktorumuzla konuşmadan yaptırmam heralde...
selamlar,aşı hakkında konuşmuşsunuz.Ben bir doktor olarak kızımı aşılattım.tam koruyucu olmadığından 12 aylıkken de aşılatacağım.Aşı uygulamaları kafaya göre belirlenmiyor.sağlık bakanlığının talimatları ile uygulanıyor.O kafasına göre yok kızamık mı kaldı,bize bilgi gelmedi vs.. diyenlerin şahsi cehalet ve tıbbi gündemi takip etmeyişleridir.MMR aşısının genel anlamda hafif ateş belki birazcık döküntü dışında önemli bir yan etkisi yok.çoğu zaman bunlar bile görülmeyebilir.asıl hedef kişisel bağışıklığın yanısıra toplumdan hastalığın yokedilmesidir.
yurtdışında olanlar için birşey diyemem,oradaki hastalık görülme durumuna göre yaptırılabilir,fakat çocuklar da yaşına yaklaştı zaten,birkaç hafta beklenebilir de..bizim aşı takvimimizde MMR 12. ay aşısı.Türkiyede Vaka sayısında artış görüldüğünden ve kızamığın ciddi komplikasyonları oldugundan 10-12 ay arasına bir doz MMR koymuşlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?