2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

tşkler canım sizede geçmiş olsun. bademciklerine rutin kontrollerde bakılıyor ama özellikle bir dahasına sorarım. bizim kulak enfeksiyonu kaç aydır var. geçmiyor maalesef. çocuk doktoru haricinde KBB cıda gördü. antibiyotiğe devam edeceğiz dedi. bizimki 6,5ay emdi. mamayı yatarak içiriyorduk.şimdi yatmadan içirmeyi deniyoruz. Yatarak beslenmede kulakta sıvı yapabiliyormuş. Gripte oldu kuzum 5.dişte çıkıyor iyice zorlaştı durumu. Allah beterinden saklasın yinede.

Evet kizlar aysel harika tutuler yapiyo prenseslerinizin dogum gunleri icin dusunun derim.. ahhhh kizim olaydiii

Gecmis olsun canim dedigin gibi allah beterinden korusun kulak enfeksiyonu cok zordur benim buyuk oglanin bebekken cok olurdu
Yatarak beslenmenin kulaga olumsuz etkisi oldugunu daha ozamanlardan biliyorum tekrar gecmis olsun

herkese merhaba;
ben de nisan annesi olmayı beklerken bazı olumsuzluklar sebebiyle mart annesi oldum.merak ettiğim bir konu var oğlum 26 mart doğumlu hala emeklemiyor sizce endişe etmelimiyim?

hosgeldin canim aramiza katilmak icin neden bu kadar bekledin simdilerde burdan kus ucmuyo kervan gecmiyo neredeyse
eskiden sayfalara yetisemezdik o kadar muhabbet olurdu yani
hoşbuldum canım... Benim oğlumun uyku sorunu vardı canım yatırır yatırmaz hemen uyanıyordu kendime hiç vakit ayıramıyordum çok şükür şimdilerde kendime zaman ayırabiliyorum

birkaç ay önce biri söylemişti 9-12 ay arası bebeklere bir doz daha kızamık aşısı yapılıyormuş, bu yıl salgından dolayı diye, bende sağlıkocağına ve doktorumuza sormuştum gerek yok demişlerdi. bu ara yine duydum bu haberi 1 aydır 9-12 ay arası bütün bebekleri aşılıyorlarmış, yaptıranlar ya da bilgisiolanlar var mı?

canım bizi kimse aramadı ama istanbul da olup arananlar ve yaptıranlarda oldu... sağlık ocakları neye göre arıyor bilmiyorum ama mesela ayça ile yakın oturmamıza rağmen onları kaç ay önce aradılar yaptırdı onlar ama kimse bizi aramadı. bizim doktor da ağır bir aşı ararlarsa tekrar konuşuruz bize bilgi gelmedi demişti. kimse aramayınca bende çok kurcalamadım açıkçası...

Biz 2 hafta once yaptirdik saglik ocagi aradi salgin ciddi diye.ayrica ben anaokulunda calisiyorum bugun cocuklara kizamik asisi yapildi.so. 3 yildir vakalarda artis oluyo koruyucu olarak yapiliyo dendi.ben 2 ay once saglik ocagina sordugumda yok asilama denmisti ama simdi ciddi deniyo ankara icin.bildiklerim boyle km

teşekkürederim kızlar, ben şuan baküdeyim burada yaptırmayı düşünüyorum ama dozajı falan farklı olmaz herhalde, gerçi Tr deki sağlık ocaklarıyla ve doktorlarımızla konuştuk ama ortak bir şey söyleyen olmadı pek, durum karışık, kafam daha da karışık. bakalım yaptırırsam yazarım.

geçen ay bizi sağlık ocağından aradılar ve aşı yaptırdık. ciddi artış varmış kızamık vakalarında, vah tüh demektense aşılanmak daha mantıklı geldi bana ve yaptırdık. yaşına girdiğinde tekrar yapılacak. aşıdan dolayı herhangi bir sorun yaşamadık.

ben yaşında zaten olacak şartmı demiştim sağlık ocağı vücut savunması yok bu hastalığa karşı yakalanırsa çok ağır geçirebilir dendi.yaptırmak mantıklı geldi bana.çok şükür her aşıda huy7suzlanan ateşlenen oğluma hiç bi şey olmadı en rahat aşımız bu oldu.okula gelen görevliler de salgın olan bölgeler için asılama başlatıldı bulunduğunuz bölgede salgın var dendi.her yerin durumu aynı değil galiba...okuldaki velilerde hep doktorlarını arayıp sormuşlar nerdeyse hepsi ası yaptırın demiş bahsettiğim 3-4 yaş ama demekki bizim buralarda durum vahimmiş.zaten okuldada su çiçeğisalgınımız var...bi atlatsaydık yakalanmadan

kızlar ,ihtiyacı olan bir yakınıma elektrikli süt sağma makinesi arıyorum , satmak isteyen var mı acaba aranızda?

bugün kontrolümüz vardı kızamık aşısını tekrar konuştum bizi aramadılar dedim ama yakın bölgede oturan arkadaşlarımı aradılar dedim. arayıp yaptırsak mı dedim... ben son 10 yıldır kızamık vakası görmedim dedi arkadaşlarımdan da gören olmadı dedi. türkiye de kızamık sorun olmaktan çıktı gibi dedi. suriyeden türkiye ye geçenlerde görüldüğü için aşı yapıyorlar dedi. ararlarsa tekrar konuşacağız. ama hala neye göre arıyorlar bilmiyorum il bazında arıyorlar desen değil bölge bölge arıyorlar desen o da değil kafalarına göre arıyorlar sanki... sonuç olarak aramadıkları için biz yaptırmadık ararlarsa da doktorumuzla konuşmadan yaptırmam heralde...

selamlar,aşı hakkında konuşmuşsunuz.Ben bir doktor olarak kızımı aşılattım.tam koruyucu olmadığından 12 aylıkken de aşılatacağım.Aşı uygulamaları kafaya göre belirlenmiyor.sağlık bakanlığının talimatları ile uygulanıyor.O kafasına göre yok kızamık mı kaldı,bize bilgi gelmedi vs.. diyenlerin şahsi cehalet ve tıbbi gündemi takip etmeyişleridir.MMR aşısının genel anlamda hafif ateş belki birazcık döküntü dışında önemli bir yan etkisi yok.çoğu zaman bunlar bile görülmeyebilir.asıl hedef kişisel bağışıklığın yanısıra toplumdan hastalığın yokedilmesidir.
yurtdışında olanlar için birşey diyemem,oradaki hastalık görülme durumuna göre yaptırılabilir,fakat çocuklar da yaşına yaklaştı zaten,birkaç hafta beklenebilir de..bizim aşı takvimimizde MMR 12. ay aşısı.Türkiyede Vaka sayısında artış görüldüğünden ve kızamığın ciddi komplikasyonları oldugundan 10-12 ay arasına bir doz MMR koymuşlar.

bize de yapıldı şimdi bu ay tekrar yapılıcak..ayrıca sağlık ocağından aradılar yine..artık suçiçeği aşısını da devlet karşılıyormuş ve oda bu ay yapılıcakmış..bizim sağlık ocağı iyi çalışıyor:)))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…