• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

tebrikler canım:)) lor tarifini tekrar yazar mısın ben o sayfayı kaçırdığım için kimin tarif verdiğini de bulamadım dünden beri onu arıyordum.

Canım ben şöyle yaptım,yarım lt sütü iyice kaynattm,kaynar olunca yarım çay bardağı limon suyu koydum 10-15 dk daha fokurdattm,zaten süt kesilip ufak ufak topaklar oluyor,sonra tel süzgeçin içine temiz bi ağız bezi içik kullandığımız bezlerden açtım döktüm onun içine sonra sıkıca bağladım bezi musluğun başına astım sabah çok güzel lor oldu

Oh maşallah paşama benimmm:46:hem 7 aylık olmuş,heh kahvaltı yapmış afiyet,bal şeker olsun oğluşuma.
Dün Gülnihalin loru,yoğurtu,bisküvisi bitmişti dün sabah hepsinin sonunu kullandık,akşam da annemin gelemsine sevindirik oldum hiç bişi yapmadm,vizdan yatım şimdi kızz :1:

ay ne gfüzel ya maşallah size allaH banada göstersin 7 aylık olduğu günleri

tebrikler canım:)) lor tarifini tekrar yazar mısın ben o sayfayı kaçırdığım için kimin tarif verdiğini de bulamadım dünden beri onu arıyordum.

cnm bn kndi yaptıım yourttan yaptm..yourdu ocakta fokurdattm dibinde birikenler lor oldu..hazır sütlerden yapmak istemedm..ama kızlar başka şeklde yapıyo sanrm..

haaa kızlar sölemeyi unuttum biz bugün Tam 7 aylık olduk ve ilk kahvaltımızı yaptık..
1 yumurta sarısı, biraz kendi yaptıım lor, biraz kendi yaptıım bisküvi (cevizle beraber rondodan geçirmiştm) bunları ıhlamurla seyrelttim..vee Selçüküm yedi teyzeleri çok mutlu oldum..içine tatlansın diye hiçbişey koymadm kahvaltının tatlı bişey olmadıını öğrensin diye..aksi takdrde kahvaltıda hep tatlı bişiler istermş gbi geldi bna ve başarılı oldm çok şükür:46:

ilk kahvaltı için 1 yumurta çok olmuş..umarım allerji yapmaz..1 haftanın sonunda 1 yumurtaya çıkarsan daha iyi olurdu..

bernysita keçi sütünün normal sütten farkı yok bence.pastorize sütler dışında inek sütü de normalde kokar bana.keçi sütüde öle.yoğurdunda farkı yok.buarada anam istanbulda ne kadar pahalı .bana keçiden sağıldığı gibi gelio kilosu 2 tl.şanslıyım hakkaten.

yalnz varya süper şanslısın o konuda..bn inek sütünün lt sini 2 tl ye alıorm

:6:
ay ne gfüzel ya maşallah size allaH banada göstersin 7 aylık olduğu günleri

Olur inş.göz açıp kapayana kadar geçiyor zaman ,sen bile farketmeyeceksin ne ara büyüdüğünü,daha dün gibi geliyor doğum yaptığım günler şimdi 7 aylık oldu :nazar:

ilk kahvaltı için 1 yumurta çok olmuş..umarım allerji yapmaz..1 haftanın sonunda 1 yumurtaya çıkarsan daha iyi olurdu..

bn bikaç sefer azcık azcık veriodm bz kahvaltı yaparken sorun olmadı o yüzden 1 tane koydm..daha önce deneyimimiz var yani..

:6:

Olur inş.göz açıp kapayana kadar geçiyor zaman ,sen bile farketmeyeceksin ne ara büyüdüğünü,daha dün gibi geliyor doğum yaptığım günler şimdi 7 aylık oldu :nazar:

maşallah size annesi benimki daha 45 günlük büyümücek gibi geliyo:)

Canım ben şöyle yaptım,yarım lt sütü iyice kaynattm,kaynar olunca yarım çay bardağı limon suyu koydum 10-15 dk daha fokurdattm,zaten süt kesilip ufak ufak topaklar oluyor,sonra tel süzgeçin içine temiz bi ağız bezi içik kullandığımız bezlerden açtım döktüm onun içine sonra sıkıca bağladım bezi musluğun başına astım sabah çok güzel lor oldu

Teşekkür derim tarif için.
canım limon suyu sütün kesilmesini mi sağlıyor. normal tülbente de koysak olur dimi

bn bikaç sefer azcık azcık veriodm bz kahvaltı yaparken sorun olmadı o yüzden 1 tane koydm..daha önce deneyimimiz var yani..

anladım ama sen yinede dikktli ol..hepsini bikerede karıştırıp verme..allerji olursa hangisinin yaptığını anlayamassın..mesela milupanın kahvaltı karışımı var tahıllı..ondan al..içine 2 gün peynir ekle..baktın bişey olmuyo yumurtada ekle 2 günde öyle yedir..baktın yine olmuyo ceviz ekle..her yeni şey arasında 2 gün olsun..eğer herhangi biri allerji yaparsa anlamış olursun..kahvaltıyı ıhlamur yerine devam sütüyle ıslatsan daha sağlıklı olur bence..

Günaydın canlarımm :16:
Anneme kavuştum sonunda,kapıda onu görünce nasıl sevindiğimi anlatamam,Gülnihal annemi görür görmez ona doğru eğilmeye başladı,mei taiden çıkıp kaçacaktı nerdeyse,zaten orda anneme bağladım Gülnihal'i:)Kardeşimin pasaportu hala konsoluslukda olduğu için 10 gün kadar orda annem tek olduğu için bizde kalacak,akşam ben,annem Gülnihal beraber uyudukkkk:40:
Tek olumsuzluk annemin tee köyden Bakü'ye ordan buraya binbir zahmetle getirdiği meyve,sebzelerin püre haline gelmesi:)bagajı verirken uyarmamış içinde ezilecek şeyler var diye hepsi haşat olmuş.Böyle işte,bir daha da göndermem bi yere gitcekse benle gitsin arkadaş:1:

aysel çok sevindim canım annene kavuşmuşsun sağ salim hadi gözün aydın annenli günlerin tadını çıkart doya doya artık :9::9:

haaa kızlar sölemeyi unuttum biz bugün Tam 7 aylık olduk ve ilk kahvaltımızı yaptık..
1 yumurta sarısı, biraz kendi yaptıım lor, biraz kendi yaptıım bisküvi (cevizle beraber rondodan geçirmiştm) bunları ıhlamurla seyrelttim..vee Selçüküm yedi teyzeleri çok mutlu oldum..içine tatlansın diye hiçbişey koymadm kahvaltının tatlı bişey olmadıını öğrensin diye..aksi takdrde kahvaltıda hep tatlı bişiler istermş gbi geldi bna ve başarılı oldm çok şükür:46:

ooo hadi bakalım paşa büyüdü desene hayırlı olsun afiyet olsun kahvaltıya başladınız demek çok organik bir kahvaltı olmuş yalnız selçuk çok şanslı hepsi ev yapımı :nazar::nazar:

yalnz varya süper şanslısın o konuda..bn inek sütünün lt sini 2 tl ye alıorm

bu konuda en şanslı benim sanırım keçi sütü inek sütü paynir ve minimum süt ürünleri ve çok güvenilir kaynaklardan elime geçiyor üstelik beleş kocamı ve ailesini böyle zamanlarda daha çok seviyorum :9::9:

gelelim bizden haberlere kızlar çınarın dişi patlak vermiş bu sabah farkettim tam olarak çıkmadı henüz ama kaşığını ağzına soktuğumda tık tık ses geliyor :16::16:

Back