• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Prof. Dr. Kadir Tuğcu inek sürünün doktorunun dediği gibi sulandırarak kullanılabileceğini söyler hep. Maddi durumu yeterli olmayan ailelere bu tavsiyeyi verir hep. ocuk Sa. ve Hastalklar Uzm. Dr. Kadir Tucu - ANNELER FORUMU - Sayfa 1 bu linkte Kadir Tuğcu'nun tüm cevaplarını kategori kategori bulabilirsin.

Keçi sütü ile de ilgili bilgiler bulabilirsin herhalde orada.

Ben 4. aydan itibaren inek sütü ile beslenmişim, annem hamile kalınca beni sütten kesmiş :( Ben yaşıyorum demekki birşey olmuyor demek te istemiyorum, en karşı olduğum cümle. Mutlaka verdiği bir hasar vardır, özellikle böbreklerimden çektiklerimin bununla alakalı olduğunu düşünüyorum. Ve fazla inek sütü demir eksikliğine sebep olur, bebek için fazlanın miktarı tartışılır.

Canım, hiç anne sütü veremeseydim ne yapardım bilemiyorum, Berra formül sütte almıyor ek gıdaya geçmemizle beraber, ta ayrımında bulunmaya başladı o zamandan beri. Bende keçi sütü düşünürdüm herhalde.

Aaaa birde badem sütü var, ve susam sütü. Susamın allerjik durumu var, dikkatli kullanılmalı ama badem sütü inek ve keçi sütünden daha fazla kalsiyum içeriyor, bunlarıda bir araştır bence...

tşkr ederim arkadaşım.bebeğim doğru düzgün anne sütü almadı benim.her kadında bebeğe yetecek annesütü bulunur diolar ama bende hakkaten az oldu hiç yetmedi kilo takibi falan yapıldı bebek hep huzursuzdu derken mamayı arttırdık.her aldığım mama kutusuna bu son zaten sütüm gelir bu kutuyu bile bitiremem gözüyle bakıodum.derken mamaları arttırınca sanki bebeğim hep yapay beslenmiş gibi geldi .zaten öyle.hani uzay filmlerinde kapsülle beslenirlerya hiçhiç içime sinmiyo mama.keçi sütünüde rahatlıkla bulabiliorum köylerden getirtiorum. burada 6 aydan soraki formül mamalar sadece tok tutar bi yararı pek yoktur die okuyunca dedim acaba keçi sütünemi geçsem tamamen.zaten ek gıda olayı başladı bizde.yinede 600ml falan içio günde.dediğm gibi öbür mamalar filmlerdeki kapsül gıdalar gibi geldiği için bana bari 6 aydan sora çocuk gerçek bi sütle we ek gıdalarla beslensin die düşündüm.keçi sütü de anne sütüne yakın. doktora da gidince bi soracam tabi.

Isımbulamadım bende kecı sutunu anne sutune en benzeyen sut oldugunu doktorum tarafından ogrenmıstım,formul mama yerıne bencede kecı sutu verebılırsın..
Ayrıca benzetmelerın cok hos ya:)

nisan2003,alpdeniz tskkr ederim sizede.buradaki muhabbetin ne kadar samimi olduğunu bilsemde yinede 3 aydır cekindim bişiler yazmak için.sizin bebekler bizdn 1 ay büyük old.için daha tecrübelisiniz tabi hep burayı takip ettim.bugüne kısmetmiş.tanıştığıma memnun oldum

gününüz aydın olsun sevgili mart anneleri..hoşgeldin özgecim ben de öznur..ben de keçi sütünü tercih ederdim doğrusu formül süt yerine..
gözün aydın ayselcimm, Allah ayırmasın sizleri..
kızlar bebişlerin arabaları da hayırlı olsun..ebebek dünyanın arabasını sattı sanırım bu hafta..alp deniz uyuyor şuanda bende size yazmanın keyfini yaşıyorum..

teşekkür ederiz teyzesi daha güzelleri sizin olsun:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

kızzzlarr nasılınızzz????? acayip sevinirik oldum bugün doğumdan sonra bacagımdan yukarı çıkmayan kotlarım suan hafif göbeğimi içime cekince düğmesi bile kapanıyorrr.. :52::52::52::52::52: çokk mutlu oldum :52::52: Allahım inşallah daha da veririm. gerçi bugün abarttım aqzcık sanıyorum. ama misafirlikteydim okadarda olsun değil mi?
araba alan arkadaşlar hayırlı uğurlu olsun güle güle binsin bebişleriniz... pek güzel arabalarınız bi ara bende alacaktım ama binemezdiye vaz geçtim.
oooo bende bayılırım bernacım makarnaya. her çeşidine hastayım salcalı yağlı peynirli soslu özellikle de fettucini yapıyorlar bizim burda makarnadan ovvvvyeme al yanında yat:60::60::60::60: üni dönemlerinde sürekli erdimmmm ımmm :56::56::56::56::56: Ank olsaydın yada ben ist olsaydım valla gelir yerdim penne soslu makarnanııı :56::56::56::56::56:

Ebrar ne şekilde zayıfladn anlatrsan sevinrm neler yaptn yani :))
bide bn ankaradayken snle tanışsaydık o güzel makarnamdan yerdin çünkü tüm sınıfı bn doyuruodm akşama yemee mutlaka misafirim olrdu :)) bernaaa bu gün bize ne yaptn diye..

Günaydın annişlerr

ben keçi sütünü madodan alıp yoğurt yapıyorum. normal yoğurdu kızım çok sevmedi ama keçi yoğurdunu severek yiyor.

bende yapıyorum gri olmuyor ama devam sütünü kullanıyormusun tekrar? ben hep döküyorum içmezse

bn hiç bişeyi dökmüorm anacım..içim acıyo valla..bişey artmışsa bidahaki öğünde onu mutlaka bişeyle karıştrp veriorm..bizde ziyan yok :)) sağlık açısından tehlike arz etmedii sürece..

Isımbulamadım bende kecı sutunu anne sutune en benzeyen sut oldugunu doktorum tarafından ogrenmıstım,formul mama yerıne bencede kecı sutu verebılırsın..
Ayrıca benzetmelerın cok hos ya:)

yazdığını görünce aklıma geldi arkadasım.benim bi huyum wardır kelimelere çok takılırım.şunun gibi:kitaba nie kitap demişler kimin aklına gelmiş.ws.3 aydır merak ettiğim bişi war bazılarınızın nickleri.mesela isolde, saful ws. çok değişik şeyler war nerden aklınıza geldi.kendi isminizin yada çocuklarınızın baş harflerimi falan die düşündüm bi ara o da diil isimlerinizi biliorum.hadi bazıları ingilizce falan yapıo nickini ama sizinki öyle bişi de diil.

mrb arkadaşlar bebeğim aslında nisan doğumlu ama kk ya bebeğim doğduktan baya sora üye oldum.nisan annelerine bir iki bişi yazmıştım böbrek taşı ile ilgili cvp gelmedi.burayıda 3 aydır falan takip ediorum.hepinizi a dan z ye biliorum.takip ediorum dediğim 3 aydır falan atlamadan her sayfanızı okuorum.7000. sayfaya katkım olsun istedim bu güne kısmetmiş.ismim özge bursadayım. bu akşam geçmişinizi okurken formül mamaların 6 aydan soraki gereksizliğinden bahsedilmiş.benim bebeğim baştan beri az anne sütü,çok formül mama ile büyüdü.4. ayda anne sütü tamamen bitti.doktorumda anneyi emmedği için 5. ayda bile ek gıdayı arttır dedi. size sorum ben keçi sütünü çok rahat bulabiliorum.bazen günde 1 biberon direkt keçi sütü weriodum.acaba 6 aydan sora ben 2 numara mama yerine keçi sütümü wersem süt içeceği zaman.formül mamayı kessem organik keçi sütü 1000 kat daha faydılır heralde.uzun oldu ama doktorla aramda şöle bi muhabbet gecmişti:bana muhallebisini inek sütüyle yapabilirsin demişti.bende hani yasaktı 1 yaşına kadar dedim.yasaklığı şöyle halka inek sütü serbest desen dayarlar küçücük bebeğe sürekli inek sütünü o yasak yoksa muhallebi falan yap dedi (alerji yoksa). keçi sütü buluorum dediğimde ozaman o iyi dedi.hatta werdiği ek besin kitapçığında aynen şu cümle war '''ekonomik koşulların olmadığı durumlarda anne sütü yok ise bebek inek sütünü ilk ay yarı yarıya,1-4 ay iki hacim süte 1 hacim su 4 aydan sora ise sulandırmadan inek sütü werilebilir.'')bencede öyle aslında formül mamalar yokken bebeler anneyi emmeyince açmı kalıodu sanki eskiden.formül mama hiç içime sinmio.sanki neskafelere konan süt tozunu weriomuşum gibi gelio.tadı öle.6 aydan sora formülü kesip ek gıda artı keçi sütü wersemmi???????? şimdiden tşkrlr

cnm öncelikle hoşgeldin..bnce dr.un öyle dediyse formül mama yerine keçi sütü verebilirsn diye düşünüorm..madem kolayda bulabiliyosun..keçi sütü bazlı formül mamalar var valla baya hatrı sayılır fiyata..sen bulabiliyosan ver derm..zaten kullandımız formül mamalarda inek sütünden yapılıyo hoş annelerin sütlerini alıp ondan yapmıyolar :)) inek sütü ver demezdim ama keçi sütü çok faydalı diye biliorm..bnmde 4.ayda memeyi brktı 6.aya kdr hasbel kader anne sütü aldı sağmayla fln..mecbur mama kullanıyorm..güvenebilceim bi keçi sütü bulsam bnde vrrdm valla..

Günaydın canlarımm :16:
Anneme kavuştum sonunda,kapıda onu görünce nasıl sevindiğimi anlatamam,Gülnihal annemi görür görmez ona doğru eğilmeye başladı,mei taiden çıkıp kaçacaktı nerdeyse,zaten orda anneme bağladım Gülnihal'i:)Kardeşimin pasaportu hala konsoluslukda olduğu için 10 gün kadar orda annem tek olduğu için bizde kalacak,akşam ben,annem Gülnihal beraber uyudukkkk:40:
Tek olumsuzluk annemin tee köyden Bakü'ye ordan buraya binbir zahmetle getirdiği meyve,sebzelerin püre haline gelmesi:)bagajı verirken uyarmamış içinde ezilecek şeyler var diye hepsi haşat olmuş.Böyle işte,bir daha da göndermem bi yere gitcekse benle gitsin arkadaş:1:

ahh yavruumm valla içime su serpildi..vede çok özendim beraber uyumanıza..dmk Behruzunu kışkışladın dün gece :)) bnde nikahıma 1 hafta kala hep annemle uyumuştum :5: çok duygulandım..:43:

Günaydın annişlerr

ben keçi sütünü madodan alıp yoğurt yapıyorum. normal yoğurdu kızım çok sevmedi ama keçi yoğurdunu severek yiyor.

cnm nasıl oluyo o yourdun tadı güzelmi yoksa alışkın olduıumuzdan deişikmi? bide lt kaça alıyosun madodan..

ahh yavruumm valla içime su serpildi..vede çok özendim beraber uyumanıza..dmk Behruzunu kışkışladın dün gece :)) bnde nikahıma 1 hafta kala hep annemle uyumuştum :5: çok duygulandım..:43:

Evet kuzum,bizim evi biliyon ya bi oda boş ve boş yatak var anamla orda uyuduk:1:Behruz tek kaldı :1:
Bide Kerime sanki buluşalım mı demişti öyle okudum sanki,Kerimedeki bütün buluşmalara ben müsaitim :)

canım badem sütünü bi araştır istersen
gül kaynak diye bi uzman var sitesinde yapılışını anlatıyor ben yapmıştım emzirirken kalsiyum değeri çok diye sütü artırması için hala da emziriyorum hoş da.keçi sütü varsa bulabiliyosan zaten çok şanslısın allahın mucisesi resmen eminim çok faydalı olur :nazar::nazar::nazar::nazar:

badem sütü 2 yaşından sonra veriliyor diye biliyorum canım ben. alerji riski oluşturmasın diye

haaa kızlar sölemeyi unuttum biz bugün Tam 7 aylık olduk ve ilk kahvaltımızı yaptık..
1 yumurta sarısı, biraz kendi yaptıım lor, biraz kendi yaptıım bisküvi (cevizle beraber rondodan geçirmiştm) bunları ıhlamurla seyrelttim..vee Selçüküm yedi teyzeleri çok mutlu oldum..içine tatlansın diye hiçbişey koymadm kahvaltının tatlı bişey olmadıını öğrensin diye..aksi takdrde kahvaltıda hep tatlı bişiler istermş gbi geldi bna ve başarılı oldm çok şükür:46:

cnm nasıl oluyo o yourdun tadı güzelmi yoksa alışkın olduıumuzdan deişikmi? bide lt kaça alıyosun madodan..

tadı gayet güzel. ben inek sütünü hiç sevmem içemem ama keçi sütünün tadına bile baktım gayet güzel kokusu hiç yok. rengi daha beyaz . yarım litre 4.5 canım. geçen salı aldım biraz daha var.

Bide bu gün ne kadar serin ya,sabah Gülnihal'e örgü patik ve hırka giydirm burnunun ucu soğuktu,bide arabyı çok sevsi biyerden tutunarak ayakta durabiliyor,ondan tutunuyor tabi tekerlekli olduğu için o ileri doğru gidiyor ve Gülnihalde onunla beraber adım atıyor :)

haaa kızlar sölemeyi unuttum biz bugün Tam 7 aylık olduk ve ilk kahvaltımızı yaptık..
1 yumurta sarısı, biraz kendi yaptıım lor, biraz kendi yaptıım bisküvi (cevizle beraber rondodan geçirmiştm) bunları ıhlamurla seyrelttim..vee Selçüküm yedi teyzeleri çok mutlu oldum..içine tatlansın diye hiçbişey koymadm kahvaltının tatlı bişey olmadıını öğrensin diye..aksi takdrde kahvaltıda hep tatlı bişiler istermş gbi geldi bna ve başarılı oldm çok şükür:46:

tebrikler canım:)) lor tarifini tekrar yazar mısın ben o sayfayı kaçırdığım için kimin tarif verdiğini de bulamadım dünden beri onu arıyordum.

Oh maşallah paşama benimmm:46:hem 7 aylık olmuş,heh kahvaltı yapmış afiyet,bal şeker olsun oğluşuma.
Dün Gülnihalin loru,yoğurtu,bisküvisi bitmişti dün sabah hepsinin sonunu kullandık,akşam da annemin gelemsine sevindirik oldum hiç bişi yapmadm,vizdan yatım şimdi kızz :1:

bernysita keçi sütünün normal sütten farkı yok bence.pastorize sütler dışında inek sütü de normalde kokar bana.keçi sütüde öle.yoğurdunda farkı yok.buarada anam istanbulda ne kadar pahalı .bana keçiden sağıldığı gibi gelio kilosu 2 tl.şanslıyım hakkaten.

kızlar günaydın
siz tecrübelisiniz bi cvp verin 2. ayda yapılan aşı bebeğe ateş falan yapıyomu

Back