• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızzzlarr nasılınızzz????? acayip sevinirik oldum bugün doğumdan sonra bacagımdan yukarı çıkmayan kotlarım suan hafif göbeğimi içime cekince düğmesi bile kapanıyorrr.. :52::52::52::52::52: çokk mutlu oldum :52::52: Allahım inşallah daha da veririm. gerçi bugün abarttım aqzcık sanıyorum. ama misafirlikteydim okadarda olsun değil mi?
araba alan arkadaşlar hayırlı uğurlu olsun güle güle binsin bebişleriniz... pek güzel arabalarınız bi ara bende alacaktım ama binemezdiye vaz geçtim.

cnm kötü birşey olcagından değil ama ihmal etme kontrole mutlaka götür. birde birşey soracagım bebeğine dikkatli bi bok dudakçevresi de hafif morluk gibi bi renk değişimi varmı? ağladıgında falan? doktor değilim tabiki ama kötü bi tecrüben var ona istinaden sordum kusurabakma.
selam hanımlar uzun zamandır yazamıyorum sadece geçm,şi okuyabiliyorum azranın bu 5. dişi beni bayağı zorladı nihayet çıktı da kurtuldu yavrum artık 5 tane dişimiz var kalbinde üfürüm var demişti doktoru geçen hafta prof. dr. aygün dindar a gittik masum bi üfürüm olduğunu söyledi hiç bir problem yokmuş çok şükür burnu tıkalı olduğunda ateşlendiğinde duyulrmuş bu üfürüm nitekim azranın da burnu tıkalıydı o zaman neyseki bu da geçti artık ek gıdalar konusunda sadece yoğurtla aramız çok iyi geçen cumartesi şişli deki organik pazara gittik ordan muz nar tavuk un irmik ve pirinç unu aldım muza bayıldı resmen bi tanesini yedi :) tavuk gerçekten tavuk yani biz tavuk yerine başka bişey yiyomuşuz onu anladım :) yumurtada aldım ama bakalım hala yedirmedim genel durumumuz iyi çok şükür ben yine geçmişi bi okuyayım :)

oooo bende bayılırım bernacım makarnaya. her çeşidine hastayım salcalı yağlı peynirli soslu özellikle de fettucini yapıyorlar bizim burda makarnadan ovvvvyeme al yanında yat:60::60::60::60: üni dönemlerinde sürekli erdimmmm ımmm :56::56::56::56::56: Ank olsaydın yada ben ist olsaydım valla gelir yerdim penne soslu makarnanııı :56::56::56::56::56:
en sevdiim yemek be makarna..her türlüsünü yaparm örencilik yıllarımda makarna üzerine master yaptm..bi penne soslu makarna yaparm aklınız şaşar..

bende yapıyorum gri olmuyor ama devam sütünü kullanıyormusun tekrar? ben hep döküyorum içmezse
bn devam sütünü ıhlamurla yaptım resmen gri oldu..dedm gece gece içmez bni uğraştrr dolaba koydum sabh muhallebisine kattm.. ama yaptıım herşeyin içine ıhlamur koyuyorm..ıhlamuru kaynatıp 2 kçk kavanoz suyunu saklıorm en fazla 2 gün içinde yaptıım herşeyin içine koyuyorm

hu huuuuuuuuuuuuuu huuuuuuuu nerdesiniz sevdiceklerimmmm :52::52::52::52::52::52::52::52: dün olmamış bari bugün 7000 yapalım :52::52::52::52:

iyi akşamlar güzeller öpüyorum hepinizi
azeri canım gözün aydın olsun anneciğine kavuşmuşsundur inşallah
bu arada kızlar benim kızım emeklemeye pozisyonunu baya ilerletti
ayaklarıyla emekleme hareketini yapıyor ama ellerini atması gerektiğini henüz öğrenemedi

arkadaşlar bebişlere hangi pekmezi veriyorsunuz ben harnup pekmezi aldım
ferrum damlayı vermicem artık sizce hangi pekmezle başlanmalı :44:

benim doktorum üzüm tavsiye etti, koskanın organik üzümünü alıyorum nefisss

mrb arkadaşlar bebeğim aslında nisan doğumlu ama kk ya bebeğim doğduktan baya sora üye oldum.nisan annelerine bir iki bişi yazmıştım böbrek taşı ile ilgili cvp gelmedi.burayıda 3 aydır falan takip ediorum.hepinizi a dan z ye biliorum.takip ediorum dediğim 3 aydır falan atlamadan her sayfanızı okuorum.7000. sayfaya katkım olsun istedim bu güne kısmetmiş.ismim özge bursadayım. bu akşam geçmişinizi okurken formül mamaların 6 aydan soraki gereksizliğinden bahsedilmiş.benim bebeğim baştan beri az anne sütü,çok formül mama ile büyüdü.4. ayda anne sütü tamamen bitti.doktorumda anneyi emmedği için 5. ayda bile ek gıdayı arttır dedi. size sorum ben keçi sütünü çok rahat bulabiliorum.bazen günde 1 biberon direkt keçi sütü weriodum.acaba 6 aydan sora ben 2 numara mama yerine keçi sütümü wersem süt içeceği zaman.formül mamayı kessem organik keçi sütü 1000 kat daha faydılır heralde.uzun oldu ama doktorla aramda şöle bi muhabbet gecmişti:bana muhallebisini inek sütüyle yapabilirsin demişti.bende hani yasaktı 1 yaşına kadar dedim.yasaklığı şöyle halka inek sütü serbest desen dayarlar küçücük bebeğe sürekli inek sütünü o yasak yoksa muhallebi falan yap dedi (alerji yoksa). keçi sütü buluorum dediğimde ozaman o iyi dedi.hatta werdiği ek besin kitapçığında aynen şu cümle war '''ekonomik koşulların olmadığı durumlarda anne sütü yok ise bebek inek sütünü ilk ay yarı yarıya,1-4 ay iki hacim süte 1 hacim su 4 aydan sora ise sulandırmadan inek sütü werilebilir.'')bencede öyle aslında formül mamalar yokken bebeler anneyi emmeyince açmı kalıodu sanki eskiden.formül mama hiç içime sinmio.sanki neskafelere konan süt tozunu weriomuşum gibi gelio.tadı öle.6 aydan sora formülü kesip ek gıda artı keçi sütü wersemmi???????? şimdiden tşkrlr

ben kaçar muhabbetinize doyum olmadı bu akşam :)))) görüşrüüz yarn inş. diş buğdayı yapcam giremem gündüz.

mrb arkadaşlar bebeğim aslında nisan doğumlu ama kk ya bebeğim doğduktan baya sora üye oldum.nisan annelerine bir iki bişi yazmıştım böbrek taşı ile ilgili cvp gelmedi.burayıda 3 aydır falan takip ediorum.hepinizi a dan z ye biliorum.takip ediorum dediğim 3 aydır falan atlamadan her sayfanızı okuorum.7000. sayfaya katkım olsun istedim bu güne kısmetmiş.ismim özge bursadayım. bu akşam geçmişinizi okurken formül mamaların 6 aydan soraki gereksizliğinden bahsedilmiş.benim bebeğim baştan beri az anne sütü,çok formül mama ile büyüdü.4. ayda anne sütü tamamen bitti.doktorumda anneyi emmedği için 5. ayda bile ek gıdayı arttır dedi. size sorum ben keçi sütünü çok rahat bulabiliorum.bazen günde 1 biberon direkt keçi sütü weriodum.acaba 6 aydan sora ben 2 numara mama yerine keçi sütümü wersem süt içeceği zaman.formül mamayı kessem organik keçi sütü 1000 kat daha faydılır heralde.uzun oldu ama doktorla aramda şöle bi muhabbet gecmişti:bana muhallebisini inek sütüyle yapabilirsin demişti.bende hani yasaktı 1 yaşına kadar dedim.yasaklığı şöyle halka inek sütü serbest desen dayarlar küçücük bebeğe sürekli inek sütünü o yasak yoksa muhallebi falan yap dedi (alerji yoksa). keçi sütü buluorum dediğimde ozaman o iyi dedi.hatta werdiği ek besin kitapçığında aynen şu cümle war '''ekonomik koşulların olmadığı durumlarda anne sütü yok ise bebek inek sütünü ilk ay yarı yarıya,1-4 ay iki hacim süte 1 hacim su 4 aydan sora ise sulandırmadan inek sütü werilebilir.'')bencede öyle aslında formül mamalar yokken bebeler anneyi emmeyince açmı kalıodu sanki eskiden.formül mama hiç içime sinmio.sanki neskafelere konan süt tozunu weriomuşum gibi gelio.tadı öle.6 aydan sora formülü kesip ek gıda artı keçi sütü wersemmi???????? şimdiden tşkrlr
hoşgeldin özgecim ben şöyle düşünüyorum
zaten anne sütüne en yakın süt keçi sütüdür diye biliyorum o halde bir zararı olacağını sanmıyorum ama yine de doktoruna danış derim

Son düzenleme:
Feyzacım çok sevindm herşey yolundaymış..organik takılıyon snde hadi bakalm :))

sağol bernacım ya çok şükür bakalım işte bende organik anne olma modunda ilerliyorum ne zaman devame derim bilmem zira gerçekten çok pahalılar :)

cnm kötü birşey olcagından değil ama ihmal etme kontrole mutlaka götür. birde birşey soracagım bebeğine dikkatli bi bok dudakçevresi de hafif morluk gibi bi renk değişimi varmı? ağladıgında falan? doktor değilim tabiki ama kötü bi tecrüben var ona istinaden sordum kusurabakma.

ebrarcım anlamadım ne demek istediğini ya üfürümle ilgili bi problem yok çok şükür de dudak çevresine neden bakıyorum herhangi bi renk değişim ifalan da yok

hoşgeldin özgecim ben şöyle düşünüyorum
zaten anne sütüne en yakın süt keçi sütüdür diye biliyorum o halde bir zararı olacağını sanmıyorum ama yine de doktoruna danış derim

hoşbulduk pınarcım.çok teşekkürler cevabın için merak etmiştim cvp yazan olurmu die sabahın köründe koştur koştur hemen bilgsyrı açtım.

Ayça bugün ne öğrendik biliyormusun, eşinin kuzeni eşimin çok yakın arkadaşı çıktı:) senin Face deki resimlerde eşimi görmüş aramışlar :)) eşimde beni aradı şimdi diyor ki ; neymişsiniz siz Mart anneleri ya:)))))) deşifre olduk heryere

:))))))))))))))))) hadi yaaaaaa...vallahi biraz da sıkarsak akraba çıkcas biyerlerden:)))))))) hangi kuzeni..kocamda kuzen çok:)))

Günaydın canlarımm :16:
Anneme kavuştum sonunda,kapıda onu görünce nasıl sevindiğimi anlatamam,Gülnihal annemi görür görmez ona doğru eğilmeye başladı,mei taiden çıkıp kaçacaktı nerdeyse,zaten orda anneme bağladım Gülnihal'i:)Kardeşimin pasaportu hala konsoluslukda olduğu için 10 gün kadar orda annem tek olduğu için bizde kalacak,akşam ben,annem Gülnihal beraber uyudukkkk:40:
Tek olumsuzluk annemin tee köyden Bakü'ye ordan buraya binbir zahmetle getirdiği meyve,sebzelerin püre haline gelmesi:)bagajı verirken uyarmamış içinde ezilecek şeyler var diye hepsi haşat olmuş.Böyle işte,bir daha da göndermem bi yere gitcekse benle gitsin arkadaş:1:

Prof. Dr. Kadir Tuğcu inek sürünün doktorunun dediği gibi sulandırarak kullanılabileceğini söyler hep. Maddi durumu yeterli olmayan ailelere bu tavsiyeyi verir hep. ocuk Sa. ve Hastalklar Uzm. Dr. Kadir Tucu - ANNELER FORUMU - Sayfa 1 bu linkte Kadir Tuğcu'nun tüm cevaplarını kategori kategori bulabilirsin.

Keçi sütü ile de ilgili bilgiler bulabilirsin herhalde orada.

Ben 4. aydan itibaren inek sütü ile beslenmişim, annem hamile kalınca beni sütten kesmiş :( Ben yaşıyorum demekki birşey olmuyor demek te istemiyorum, en karşı olduğum cümle. Mutlaka verdiği bir hasar vardır, özellikle böbreklerimden çektiklerimin bununla alakalı olduğunu düşünüyorum. Ve fazla inek sütü demir eksikliğine sebep olur, bebek için fazlanın miktarı tartışılır.

Canım, hiç anne sütü veremeseydim ne yapardım bilemiyorum, Berra formül sütte almıyor ek gıdaya geçmemizle beraber, ta ayrımında bulunmaya başladı o zamandan beri. Bende keçi sütü düşünürdüm herhalde.

Aaaa birde badem sütü var, ve susam sütü. Susamın allerjik durumu var, dikkatli kullanılmalı ama badem sütü inek ve keçi sütünden daha fazla kalsiyum içeriyor, bunlarıda bir araştır bence...

Gunaydın guzel anneler...
Hala 7000 olamamısız ama as kalmıs ha gayret bakemm...

Kadrıyecım ıletını yenı gordum kıs,ınsallah gelırım davet edersen yanı:)

hoşbulduk pınarcım.çok teşekkürler cevabın için merak etmiştim cvp yazan olurmu die sabahın köründe koştur koştur hemen bilgsyrı açtım.

canım badem sütünü bi araştır istersen
gül kaynak diye bi uzman var sitesinde yapılışını anlatıyor ben yapmıştım emzirirken kalsiyum değeri çok diye sütü artırması için hala da emziriyorum hoş da.keçi sütü varsa bulabiliyosan zaten çok şanslısın allahın mucisesi resmen eminim çok faydalı olur :nazar::nazar::nazar::nazar:

Günaydın canlarımm :16:
Anneme kavuştum sonunda,kapıda onu görünce nasıl sevindiğimi anlatamam,Gülnihal annemi görür görmez ona doğru eğilmeye başladı,mei taiden çıkıp kaçacaktı nerdeyse,zaten orda anneme bağladım Gülnihal'i:)Kardeşimin pasaportu hala konsoluslukda olduğu için 10 gün kadar orda annem tek olduğu için bizde kalacak,akşam ben,annem Gülnihal beraber uyudukkkk:40:
Tek olumsuzluk annemin tee köyden Bakü'ye ordan buraya binbir zahmetle getirdiği meyve,sebzelerin püre haline gelmesi:)bagajı verirken uyarmamış içinde ezilecek şeyler var diye hepsi haşat olmuş.Böyle işte,bir daha da göndermem bi yere gitcekse benle gitsin arkadaş:1:

gözün aydın canım ya çok sevindim ne güzel kavuşmuşsunuz biz de bayrama görüşürüz inşallah annneanneyle:nazar::nazar::nazar:

gününüz aydın olsun sevgili mart anneleri..hoşgeldin özgecim ben de öznur..ben de keçi sütünü tercih ederdim doğrusu formül süt yerine..
gözün aydın ayselcimm, Allah ayırmasın sizleri..
kızlar bebişlerin arabaları da hayırlı olsun..ebebek dünyanın arabasını sattı sanırım bu hafta..alp deniz uyuyor şuanda bende size yazmanın keyfini yaşıyorum..

Back