• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370
tansiyon 13 - 9 u geçmemeli diye biliyorum sen takip ettir istersen benimde 13 -8 çıktığı olmuştu ama bazen kalp atışlarını her kontrolde söylüyor doktorum en son kontrolde 153 tü ondan önce 159 çok iyi dedi hep sen yorulunca heyecanlanınca onunda nabzı yükseliyor unutma normal olan bu galiba 180 i geçmemeli diye biliyorum yanılıyor da olabilirim 120 nin altinada inmemeli doktorum öyle demişti hatırladığım

Teşekkür ederim seninde gözün aydın,harika ne güzel :)

Aynen canım tam 1 hafta sonra kısmetse allah izin verirse kucağımızda olacak oğluş..:)

Estafurullah canım ne demek,birbirimize sora sora buralara kadar geldik sıkıntısız,sorunsuz şükür.

evet 38+3 39.hafta hatta 38+0 da 38.hafta bitip 39.a girmiş oluyoruz..:34:

teşekkür ederim :)

Teşekkür ederim seninde gözün aydın,harika ne güzel :)

Aynen canım tam 1 hafta sonra kısmetse allah izin verirse kucağımızda olacak oğluş..:)

Estafurullah canım ne demek,birbirimize sora sora buralara kadar geldik sıkıntısız,sorunsuz şükür.

evet 38+3 39.hafta hatta 38+0 da 38.hafta bitip 39.a girmiş oluyoruz..:34:

sağol teşekkür ederim .. benim günüm 30 uydu ama kasılmalarım başladığı için 23 ekime alındı benimki 38 haftada alınıcak ...

canım maşallah :nazar: bebişinize Allah nazarlardan sakınsın. Haftaya bugun kısmetse kucağınızda ne güzel mutluluk, ne güzel bir bekleyiş. Biz de kesin tarihi bu cuma günü alıcaz doktorumuzdan.

Amin canım,kısmet olursa öyle olacak valla ilk bebiş bi de değişik bi heyecanımız var.
Hadi sizde hayırlı haberlerle gelin inşallah.

Canım dorulta doğurcam demişsin merak ettim bursa çekirge doruk mu bende orda doğurcam da

yok canım izmir doruk tıp merkezi

canım Fl femur yani uyluk kemiği oluyor ve o çıkan değeri 7 ile çarptığında yaklaşık olarak +- %5 hata payı ile boyunu hesap edebiliyorsunuz. epidural yerine spinali de tercih edebilirsin tabi senin aklına hangisi yattı ise sen kararını vereceksin. ben epidural yerine spinali tercih edeceğim.

Allah Allah hiç bir hastanade normal doğum sezeryandan pahalı olamaz ki bence bu anlatımda yanlışlık var. ayrıca senin dediğin gibi sezeryan ve normal doğum ücretinin aynı olması da ne kadar garip sonucta sezeryanda ameliyat parası alıyorlar ekstradan normalde alınan ekstra bir ücret yok ki. ayrıca bunlar sgksız fiyatlar mı ?

canım ben normal doğum için dedim epidurali ağrısız doğum için, zaten sezeryandaki oranlar çok farklı, benim bildiğim tamamen epidural yapılmıyor sezeryanda, spinal ile kombine olarak uygulanıyor

bu arada normal doğum sezeryandan pahalı demişler yaa acaba şeyden dolayı mı, yeni kanuna göre isteğe bağlı sezeryan olunmuyor yaa, o yüzden devlet normal doğuma daha çok katkı payı veriyormuş (ama bu bize değil doktorların devletten aldıkları para) sezeryancı doktorları teşfik etmek için, gerçi o yasa çıkmadı sanırım henüz

canım ben normal doğum için dedim epidurali ağrısız doğum için, zaten sezeryandaki oranlar çok farklı, benim bildiğim tamamen epidural yapılmıyor sezeryanda, spinal ile kombine olarak uygulanıyor

bu arada normal doğum sezeryandan pahalı demişler yaa acaba şeyden dolayı mı, yeni kanuna göre isteğe bağlı sezeryan olunmuyor yaa, o yüzden devlet normal doğuma daha çok katkı payı veriyormuş (ama bu bize değil doktorların devletten aldıkları para) sezeryancı doktorları teşfik etmek için, gerçi o yasa çıkmadı sanırım henüz

Hımmm izmir demek sağol canım

kızlar tansiyonlarınız kaç çıkıyor. ben bugün sağlık ocagına gittim 13 e 9 çıktı yüksek sayılır dedi hemşire oyasa bana normal gibi geldi.

bir de bebeğimin kalp atışları dakikada 152 ymiş geçen sefer 145 ti. sizinkiler sayılıyor mu bilen var mı? yüksek mi acaba ya? burda hikayeleri okuyup okuyup kuruntu yapıyorum en son eylül ya da ekim annelerinden biri bebeğinin kalp atışları cok hızlı diye erkenden sezeryana alınmış yoksa bebek heran ölebilirmiş falan filan üff çok bilmekte iyi diillll :36:

tansiyon 13 - 9 u geçmemeli diye biliyorum sen takip ettir istersen benimde 13 -8 çıktığı olmuştu ama bazen kalp atışlarını her kontrolde söylüyor doktorum en son kontrolde 153 tü ondan önce 159 çok iyi dedi hep sen yorulunca heyecanlanınca onunda nabzı yükseliyor unutma normal olan bu galiba 180 i geçmemeli diye biliyorum yanılıyor da olabilirim 120 nin altinada inmemeli doktorum öyle demişti hatırladığım

Canım tansiyon 12-8 11-7 degerlerine normal diyorlar. Kalp atışlarında ise 100 un altına düşmemeli 160 in üstüne de çıkmamalı. Bizim radyolog nst uzmanı bu degerleri verdi bize.

Canım isteğe bağlı dediğin gibi olsa da arada bu kadar fark olur mu yaklaşık uç katı kadar. İstege bağlı istanbulda ki birçok hastanede var biz kendi hastanemize sorduk burada yok ben fıtığım olduğu için rapor götürdüm o sekilde sezeryana karar verildi.

selam guzel annler dunden berı sol kasıgım okadar agrıyorkı sol bacagımı oynatamıyorum resmen fecı agrılarım var bugun agladım resmen cuma son kontrolumuz ve cumartesı gunu dogumum olucak ınsallah spınal ıstıyorum cuma gunu saatınıde soylıycek doktorum 3 gunum kaldı bebısımı kucagıma alıcam rabbım ızınverırse lütfen dua edın bıze allahım hepimizi korusun..
ay ne güzel maşallah canım , hayırlısıyla alırsın inşallah kucağına gelişmelri mutlaka yaz.

okuma canım vallal hikaye güzel bitse duygulanıp ağlıyorum içim taşıyo resmen...

kötü bitse yine ağlıyorum e buseferde içim eziliyo resmen..

ağlamak istemiyorumm artık iyice sulu göz oldum.

hımmm dikkat edeyim o zaman tansiyon bebeğe zarar mı yoksa sadece erken doğum riski mi oluyor??

Allah hakkımızda hayırlısını versin. çok zor 9 ay taşı karnında sonra kokusunu duyamadan elinden kayıp gitsin. annemin başına iki kez gelmiş vaktiyle.. :25::25: bi de büyütüpte kaybedenelr var ah şu tecavüze uğrayıp öldürülen kıza çok üzüldüm mesela. çok duygusalım ben ya konuyu dağıttım sanırım.
çok yükselirse bebeğe zararı olduğu için hemen doğuma alıyorlar , limon suyu iç , tuzu kes canım benimde bir ara bu değerlerdeydi 1 hafta kontrol altına aldık sonra kendiliğinden düştü, zaten tansiyonun yükselince anlarsın canım mide bulantısı filanda oluyor . Allah korusun .off vallahi canım bu internet hem iyi hem kötü, aynen acayip duygusalım , herşeye ağlıyorum zaten.

Selam Kızlar,

bugün dr a gittik nst'ye girdik sancım falan çıkmadı ama ters olduğumuz için 23 Ekim Salı'ya gün verdi.

Maaşallah 3520 gr olmuş:nazar::nazar::nazar:
sabah 8:30 gibi kısmetse
39 haftalıkken doğmuş olacak Allah izin verirse oğlum..:3:

1 hafta sonra kucağımızda inşallahhh...
dualarınızı esirgemeyin..
çok az kaldı canım dualarımız seninle Allah yardımcın olsun.

günaydın canım bende sureklı ruyamda göruyorum kızımı zaman yaklastıkca heycan oluyor galiba cumartesi gunu kavusucam inşallah kızıma..yarın oglusunu göruceksın ne guzel rabbım hepimizi düz kurtarsın...

Maşşallah canım Allah ikinizi de sağlıcakla kurtarsın inşallah ...Darısı hepimizin başına :))

İyi aksamlar kizlar sezeryan tarihi belli olan arkadaskar hayirli olsun saglikla gelsin bebekleriniz ben normalci oldugum icin beklemedeyim yoksa bugun 38 haftam bitti tirisyorum artik:18: bugunde baya sancim oldu bebek iyice baski yapiyor ve akintim fazlalasti aniden suyum gelcek diye kontrol edip tutuyorum kendimi:1: bugun yarin dogurailirim yani dua edin kizlar hepimiz saglikla kolay bi dogumla kavusalim bebeklerimize ins:16::16::34::49:

ay inşallah ya... bende korkuyorum...her akıntıyı su sanıyorum:1::1: allah yardımcımız olsun ne diyeyim

iyi geceler kızlar :16:
giremedim bi kaç gündür, az göz attımda bi arkadaşımız doğurmuş zannedersem, Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin :nazar:

ya bu su gelme meselesi kafamı karıştırıyor,
bazıları çok yoğun olur hissedersin diyor,
bazıları hissetmeyebilirsin de diyor, iyice paranoyak oldum bende,
her akıntıda wcye koşuyorum ee renksiz akıntı bide su zannediyorum bu sefer :37:

canım benim yaklasık bir aydır böyle, sürekli idrar isteğim oluyor o baskıdan dolayı ve iğneler batıyor. en son doktor muayenesinde düz yatamayınca doktor durumumu acıkladı. rahim kasları ve kalca kemikleri genişlediği için bir de bebek artık doğum kanalına girdiği için normalmiş. sakın korkma yani.

ay canım Allah şimdiden hayırlı etsin, sağlıcakla kucağına alırsın inşallah darısı da bizim başımıza olsun.. ben de epidural ile ilgili o kdr olumsuz seyler okudum ki en son epiduralle anestezinin bebeğe de geçtiğini duyunca kesinlikle vazgectim ve spinal olmaya karar verdim. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah.

canım Fl femur yani uyluk kemiği oluyor ve o çıkan değeri 7 ile çarptığında yaklaşık olarak +- %5 hata payı ile boyunu hesap edebiliyorsunuz. epidural yerine spinali de tercih edebilirsin tabi senin aklına hangisi yattı ise sen kararını vereceksin. ben epidural yerine spinali tercih edeceğim.

Allah Allah hiç bir hastanade normal doğum sezeryandan pahalı olamaz ki bence bu anlatımda yanlışlık var. ayrıca senin dediğin gibi sezeryan ve normal doğum ücretinin aynı olması da ne kadar garip sonucta sezeryanda ameliyat parası alıyorlar ekstradan normalde alınan ekstra bir ücret yok ki. ayrıca bunlar sgksız fiyatlar mı ?

canım maşallah :nazar: bebişinize Allah nazarlardan sakınsın. Haftaya bugun kısmetse kucağınızda ne güzel mutluluk, ne güzel bir bekleyiş. Biz de kesin tarihi bu cuma günü alıcaz doktorumuzdan.

evet sgk fiyatları geçen marttan önce her iki doğum şeklide 550 tl ymiş ama marttan sonra zamn gelmiş birde bu ahstaneye 5 yıldız verilince hepten şişirmişler fiyatları. bende evime yakın diye gittim artık değiştiresim de gelmiyo bilmiyorum. aslında ben sancıdan değilde kesik atılmasından korkuyorum yoksa devlettede doğururum ama devlette epidural yok sanırım gerçi kesi hissedilmiyormuş pek uyuşturuyolarmış sanırım ama bilemedim.

iyi geceler kızlar :16:
giremedim bi kaç gündür, az göz attımda bi arkadaşımız doğurmuş zannedersem, Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin :nazar:

ya bu su gelme meselesi kafamı karıştırıyor,
bazıları çok yoğun olur hissedersin diyor,
bazıları hissetmeyebilirsin de diyor, iyice paranoyak oldum bende,
her akıntıda wcye koşuyorum ee renksiz akıntı bide su zannediyorum bu sefer :37:

canım su meselesi benim de aklımı karıstırıyordu cumartesi kontrolumde doktoruma sordum açık şeffafa yakın idrar gibi kokmayan bir sıvıymış ve birden boşaldığı gibi sızıntı şeklinde olup az az da gelebilirmiş. son ayımızda her hafta kontrol olduğu için bebeğin suyunu doktorlarımız ölçüyor zaten. az az gitmiş olsa bile bir hafta da bitmiyor yani benden her idrar öncesi 7-8 damla kadar ıslaklık iç çamasırma gelmiş oluyor herkesin ki farklı tabi.

evet sgk fiyatları geçen marttan önce her iki doğum şeklide 550 tl ymiş ama marttan sonra zamn gelmiş birde bu ahstaneye 5 yıldız verilince hepten şişirmişler fiyatları. bende evime yakın diye gittim artık değiştiresim de gelmiyo bilmiyorum. aslında ben sancıdan değilde kesik atılmasından korkuyorum yoksa devlettede doğururum ama devlette epidural yok sanırım gerçi kesi hissedilmiyormuş pek uyuşturuyolarmış sanırım ama bilemedim.

fiyatı baağı şişirmişler hastane işinde el mahkum olunca mecburi gidiliyor ve bazı yerler malesef ki işi ticarete dökmüşler bu hastanede olduğu gibi. korkma kesik normal de sezeryan da olsa ikisinde de olacak ben sezeryan olucam kısmetse ve spinal düşünüyorum. hemşire arkadaşım ve burdan okuduklarım ile epiduralin yan etkileri ve yanlış vurulması filan derken iyicene soğudum.

kızlar bakın bu benim yaptığım bebek şekerleri anahtarlıkları alıp lavanta keseleri bağladım..

ve bunlarda oğluşumun son halleri :nazar::nazar::nazar:

$2012-10-04 23.26.21.jpg

$2012-10-04 23.27.50.jpg $2012-10-04 23.30.09.jpg

Eklentiler

• $2012-06-10 01.39.33.jpg
    $2012-06-10 01.39.33.jpg
    44,2 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:
kızlar bakın bu benim yaptığım bebek şekerleri anahtarlıkları alıp lavanta keseleri bağladım..

ve bunlarda oğluşumun son halleri :nazar::nazar::nazar:

Eki Görüntüle 534486

Eki Görüntüle 534487 Eki Görüntüle 534488

cok güzel olmuslar ellerine sağlık canım, masalah göbeğin son haftalara göre çok güzel. benim de senin kadar ya var ya yok :) bu karından nasıl bir bebek cıkıcak deyip sinirlerimi alt üst ediyorlar hiç takmıyorum , doğunca görürsünüz diyorum. oğluşun da çok kibar masallahh ya Allahım nazarlardan saknsın.

..........................................

Eklentiler

• $2012-10-14 14.12.05.jpg
    $2012-10-14 14.12.05.jpg
    50,3 KB · Görüntüleme: 113
Son düzenleme:
cok güzel olmuslar ellerine sağlık canım, masalah göbeğin son haftalara göre çok güzel. benim de senin kadar ya var ya yok :) bu karından nasıl bir bebek cıkıcak deyip sinirlerimi alt üst ediyorlar hiç takmıyorum , doğunca görürsünüz diyorum. oğluşun da çok kibar masallahh ya Allahım nazarlardan saknsın.

ay yok kız o fotoyu yanlışlıkla ekledim:9: yirminci haftalarda çekilmişti o foto nasıl araya girdiyse girdi altta ayriyetten çıkmış şimdiki göbeğim pekte küçük sayılmaz bulursam koyayım. buldum bile;

Eki Görüntüle 534490

üzülecek bişey yok canım üzülme benim arkadaşın karnıda küçücüktü fıstık gibi bebeği oldu valla. hem koca göbek taşıma çok zormuş keşke küçük olsa bence.

he bu arada spinalde epidural gibi belden olmuyo mu onun yan etkisi sakatlık riski vs yok mu?

Back