Folbiol, benexol ve balık yağı kan pıhtılaşması için. Kalsiyumu da 3. aydan sonra başlarız dedi ama ben şimdi başlamak istedim doktor da olur dedi çünkü kan sulandırıcı iğnelerin kemik erimesi gibi bir yan etkisi var ve yine kan pıhtılaşması nedeniyle özel bir diyet yapmam gerekiyor ve istediğim kadar peynir, süt, yoğurt yiyemiyorum. Muhtemelen normal sorunsuz bir gebe olsam sadece elevitle işi çözerdik :) Bana da çiğ etten uzak dur ve faydalı beslen dedi, az ve sık ye dedi başka bir öneride de bulunmadı.
Bu arada her doktorun yaklaşımı farklı, bir kısmı tarlada kadınlar nasıl doğuruyorlardı özel birşey yapmana gerek yok takma kafana diyor, bazıları diyetisyene yönlendirip yüzlerce yasak ve zorunlu yenecekler listesi veriyor, kimi kasıyor kimi de çok rahat bırakıyor. Hangisi doğru bilmiyorum.
Yarın gittiğimde, eğer herşey yolunda olursa soracağım başka diyeceği birşey var mı diye. Ama bugün öyle bir korku var ki içimde, geçen sefer yaşadığım hayal kırıklığını yaşayacağımı düşünüyorum nedense. O kadar çok isterdim ki şu hamileliğimin tadını çıkarabilmeyi, birçok kişi gibi oynaya oynaya yaşasın hamileyim diye dolaşabilmeyi...Kısmetten öte birşey yok.