2011'in İkiz Anneleri NereLerdesiniz? Buradan devam edelim

10aylik ne demek kocaman cocuk olmuşlar hemen hemen cogu seyleri yiyebilirsiniz. Rudi aksam yemeğine muhallebi falan çıkar onun yerine çorba icinede bı iki dilim ekmem ici dogra daha doyurucu olur..

Sen kendi menüne şükret canim bizimiini yazsam şaşarsın :)

rudi ben tam bu aylarda sinir krizi geçiriyodum dişler yüzünden iştah falan kalmamıştı yemiyolardı canını sıkma zamanı geldiğinde yemek yiyolar benim şu 1 aydır maşallahları var MAMA tamamen hayatımmızdan çıktı sabah ilk kalktıklarında bişey vermiyorum genelde 6 00 ayaktayız 9 00 kahvaltı 13 30 14 00 gibi öğlen yemekleri 17 30 çorba akşam da yatmadan önce inek sütü öğlen yemekleri yanında püre veiyorum kabız olmasınlar diye çorbaylada yoğurt yoğurdu pek yemiyolarda arada ne verebilirsem çaktırmadan...öğün aralarında meyve sadece...
arada makarna , pilav,kek,tahıllı ekmek vermeye çalışıyorum ama pek yedikleri söylenemez..

canım gece vermiyorsun yani.. maşallah sabaha kadar dayanıyırlarsa benim gece de kalkmalar başladı epey sanırım dişten ufff zorlaştı herşey sanki kat kat

akşam çorbasını da deneyeceğim birde kuskus makarna falan vereyim mi acıkmazlar böylece..

merak ettim menüyü yazsana ilerisi için bilgimolur en azından bizi neler bekliyor..

1 kere veriyorum canım 00 00 1 00 arası genelde içiyolar bidaha ertesi sabah 9 00 gibi bişey yok yani yoksa yemiyolar öel alıştılar çok şükür ben mamayı zor kestim 2 saatte bir içtikleri için hele kızı aç bıraktım resmen ayy o kalkmaları benimkiler huy edindi düzelmedi gitti açlıktan değilmiş bebek alışıyomuş öle dedi doktor yapçak bişey yok sen kendine iyi bak dedi :))))
canım gece vermiyorsun yani.. maşallah sabaha kadar dayanıyırlarsa benim gece de kalkmalar başladı epey sanırım dişten ufff zorlaştı herşey sanki kat kat

ben öğlen yemeklerinde kuskus veriyorum rudi ev kuskusu sütlü yumurtalı diğer pakaetler gibi olmuyo yumuşak oluyo çok seviyolar bazen yetişemediğim zaman omlet bile yapıyorum onuda seviyolar yiyolarya şükrediyorum..
akşam çorbasını da deneyeceğim birde kuskus makarna falan vereyim mi acıkmazlar böylece..

merak ettim menüyü yazsana ilerisi için bilgimolur en azından bizi neler bekliyor..

Son düzenleme:
kızlar benimkiler konuşmaya başladı anne baba zaten söylüyolardıda telefon görünce birisi yanlarında konuşsun alo diyolar ben dersem taklit etmeye çalışıyolar çok mutlu oluyorum çok küçük şeyler ama beni sevindiriyo

maşallah moontrent .bebeklerim yeni şeyler yaptıkları zaman bende çok mutlu oluyorum.oğlum dün akşam şaşırttı beni anneannesi kapıdan çıkınca öyle bi sürünerek çıktı ki kapıdan şok oldum.emekledi mi süründü mü anlamadım.çok hızlı sürünüyor :):):)

kızımda bikaç gündür yalancıktan ağlıyor bakıp gülüyor tekrar ağlıyor birde yastığı ile oynayamayı çok seviyor :):)

Oncesinden hazırladığım bı yemek menüleri vardi b.dolanin üstünde dururdu saatlerine göre menüde ne varsa yediririm.
Simdi öyle değil. Sabah kahvaltımız yok sadece 'bebe biskuvili süt' icerler
Öğlen uykusuna yatırırım kalktıklarında öğlen yemekleri kesin 'çorba' olur mutlaka ekmek ici dogranmis olarak.
Tekrar ikindi vakti yattirim kalktıklarında
Aksam yemegi olur onuda zorla yediririm 'pilav. Sulu yemeklerden vs.'
Gece uykusuna yatırmadan gene süt veririm.

mutlaka hergün sut yogurt çorba bolca su

Buarada benimkiler bı cok şeyi anlıyorlar yapıyorlar.
Müzik sesi duyana kadar oynarlar:)
Yatıyoruz dediğim gibi hemen odalarına koşarlar
Gidiyoruz dediğimde hemen dis kapının önünde biterler:)
Tepside yemegi görür görmezler mama sandalyenin üstüne çıkmaya çalışırlar
Ver dedigimde verirler gel dedigimde gelirler vs vs. Buyuyoruz iste

CANIM seninkiler çok hoşmuş benimde buzdolabının üzerinde günlük menümüz ve rutinimiz var uyku saatleri ve neyden ne kadar yemeleri gerektiği.bu ana kadar listeye % 95 sadık kaldık.
ama işte son bir haftadır liste falan hak getire düzensizleştik huysuzlaştılar. moonternet yazmıştı aynı durum ında da yaşanmış.
annem geçen gün dedi de inanmamıştım kızım 1 yaşını doldurunca listeyi kaldır. siz yiyince onlarada yedir diye çok garipsemiştim demek ki ileride öyle durumlar yaşayacağım.
ne bilim işte düzensiz olunca da sanki aç kaalacaklar gibi me geliyor takip edemem diye korkuyorum.

maşallah anne sözü dinleyen erkek çocukların var genelde kızlar daha uyumlu oluyor ya

Son düzenleme:

canım nerden alıyorsun bu ev kuskusunu ? ben de bugun verdim iyice haşladım yumusacık yaptım yediler epey,teşekkür ederim.

mutlu olunmaz mı canım benimkiler sadece başları sıkışınca ınnneeeee diye bana sesleniyorlar. onun dışında baba,mama,meme,dede,nene diye akşamı ediyoruz anne dememek için sanki birbirleri ile yarışıyorlar,birde kızım müzik sesi duyunca hatta telefon zil sesine bile oynuyor çok komik yaa

moonternet seninkiler birbirinin farkında mı yani birbirleri ile oynamaya çabalıyorlar mı?
benim oğlum kızımla oynamak istiyor ama kızım oğlanı resmen yok sayıyor ona hiç sıcak davranmıyor yanına yaklaşınca bağırıp itiyor.sıralamaya başladılar ve birbirlerini iterek yere düşürüyorlar,neyse ki popolarının üzerine düşmeyi öğrendiler

Son düzenleme:

oo maşallah nurum nasıl başardın bunları .nazar değmesin bebeklerine.ben yatıyoruz dediğimde zırlarlar mı yoksa senin bebekler gibi koşarlar mı orası tartışılır :):)

Vay be ne kadarda hizli geciyo zaman yaa
Ama bazen korkutuyo beni bu kadar hizli gecmesi
Bide bakmisiz kocaman oluvermisler
Ama ben istemiyomki oyle hemen buyumelerini
Ayy bu arada kizlar benim cadilarda cok az yiyo ya
Hele biberondan almina hic icmiyo artik
Bana doktor bi ornek liste verdi yemesi gerekenler icin
Benimkiler orda yazan miktarlarin yarisini yiyo
Zorlada agzindan tikamamki
Su zaten hicicmiyolar
Meyve suyu falan veriyorum ama onuda istemiyolR
Offf oooffff

Kardelen benimkiler 10 aylarından beri cok su iciyorlar çünkü yemeklere azda olsa tuz salça atmaya baslamisti
Simdi hep tuzlu salçali yani kendimiz ne yiyorsak aynısını yediriyorum ve yiyen cocuklar kosan yürüyen cocuklarda cok susar bolbol su veriyorum
Üstelik heep normal bardakta içirdim
Biberonla versem istemiyorlar

birde uç gündür elleriyle istediklerini gösteriyorlar parmağını uzatarak
Su vereyim mı diyorum hemen tezgahın üstüne bakarak bı ses tonlariyla evet diyorlar resmen:::
7aylik doğmamıza rağmen herseyimiz üstün zeka devam ediyor, hamilelikte bol boll yediğim cevizlerin yaradığı belli :)

ev kuskusunu marketten almış babam çok hoşuma gitti diğer kuskuslardan yapmıştım öle olmamıştı
benimkiler daha çok birbiri elinden oyuncakları ne varsa alıp vermeyi yapıyolar alamadıklarında çekiştirmeler başladı bağırmlar birbirlerine bişeyi uzatıp geri çekiyolar al deyipte vermemek gibi kızım çok havalı pek oğlumdan yana olmuyo
sabah kalaktıklarında birbirlerine gülüyolar seviyolar farkındalar daha yeni yeni yani....

kardelen bende yemeklerine tuz tereyağ kullanıyorum daha lezzetli oluyo vede yioyolar diğer türlü koymadığımda yemiyolar su yu da öylelikle içmeye başladılar....oğlum daha çok gece içiyo...bardaktan içmeye bayılıyolar biberonda veriyorum kendileri içiyolar ....

Son düzenleme:
biz hala aynıyız fiziksel olarak kızım emekleme modunda ama gitmiyo oğlumda yapıyo aynısını ama sağ el aktif olmadığı için ölece kalıyo en geri biziz vallahi büyük olmamıza rağmen : ((((((
ayrıca BABA evde olduğunda beni yok sayıyolar kucağıma bile gelmiyolar dün dışardan geldik yukarı çıkardık babmız aşağı indi arkadaşıyla kahve içmeye içimeden geldi yemek yemediler ağlamaya başladılar niye bırakıp gidiyo diye geldi yemeklerini yedirdi uyuttu bu hafta gece işte gelince görünmeden uykuya geçiyo yoksa uyutuncaya kadar rahat yok babaya....

Son düzenleme:
sağol canım evet çok küçük şeyler hele burdakilerle kıyasladığımda ama bunu yapmıyorum çok şükür bizim bu günlerimize ....

rudi ayrıca sabah kalkınca süt versem benimkilerde içiyo ama sonrası var kahvaltı yemiyolar bende çok zor alıştırdım vermemeye yoksa biberonu görür görmez ayakta içmeyi istiyolar sütü çok seviyolar....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…