2011 Mayıs Anneleri Hastane Çantalarımızı Hazırlayalaım...

hazırlıklara başlanmış ne güzel
ne kadar çabuk geçti günler
sanki bu aya hiç geçmicekmiş gibi geliyor bana
bizde kzıımın çantasını hazırladık
benimki hazır değil geceliğin boyunu falan kısalttırıcam bikaç işimiz var.

-10 lu hastane çıkışı içinde yeteri kadar giysisi var(eldiven ,şapka,+battaniyesi
bunlar hemşireye verilecek
-ağız mendili
-pişik kremi
-uni baby yenidoğan ıslak mendil
-yelek
-çorap
-10 tane bebek bezi 1 numara prima
-oto koltuğu
-kalın dışarıya çıkarken sarılacak battaniye
-alt açma

ben hemşireyle konuştum bir sorun çıkmazsa kısmetse mesela pazartesi oldun sezeryan salı 16:00 gibi çıkıyormuşsun.1 gece kalınacak yani.oyüzden çok fazla bişeye gerek yok dedi.
emzik ,biberon,ektra kıyafet falan hiç lazım değil dedi.
sütün gelmedi diyelim mama aldırıp kendileri kaşıkla yediriyolarmış(allah korusun )hepimizin bol bol sütü gelir inşallah.süt sağma makinaları bile varmış.ama gerek kalmaz bunlara inşallah.
bana hasta bezi onlar veriyomuş.tabi orkidde alıcam ben.

şimdilik bebek için bunlar yeterli dedi.
eğer unuttuğum bişey varsa kızlar bana hatırlatabilirsiniz

Son düzenleme:

özelde mı yapacaksın doğumu karnını sarman ıçın çarsafta verıyorlar yada kum torbası sezaryanda

arkadaşlar ben de hazırlayayaım diyorum yavaş yavaş ne kadar çok şey gerekiyor böyle ya bebeğe 2 adet hastane çıkışı koysak yetmezmi ne biliyim bazı yerlerde zıbın tulum pijama takımı 4 5 adet felN YAZIYOR gerek varmı o kadar bilemedim

kızlar ben alt açmalık olarak hastaneye götürmek için tek kullanımlıklardan aldım can bebe ve dalin in var içerisindede 12 tane oluyor hastanede kullanıp atarım diye heryere sürünecek evdekini kullanmıycam o yüzden fiyaatıda yazıyıp can bebenin 12lisi 7buçuk lira dalin 10luydu galiba 9 lira aklınızda bulunsun bitane kendi yattığım yerede koyucam normal doğum olursa

her ihtimale karşı bebişler için kıyafeti biraz fazla koyalım bence.. nasıl olsa pek yer kapamıyrlar :))

ben de onlardan aldım.. normalde de özellikle dışarda onları kullanıcam çok pratik..

ben dün çantamı tüm eksikleriyle tamamen yerleştirdimm..Resim çekicektim ama üşendim yaaa (baya ağır bi çanta oldu eşimede bunu sakın unutma dedim :))

kızlar çantalarınız hayırlı olsun ben de başladım hazırlamaya dün bi pişama takımı aldım gecelik sabahlık ve kapri pijama takımından oluşuyor ama düşündüğümden biraz pahalıya aldım ve beyazı çok fazla tecrübeli annelerden duyduğum kadarıyla kanama o kıyafetleri mahfedermiş o yüzden eski bir şeyler giyin diyorlar siz pijama konusnda ne yaptınız acaba.
bu arada dün bir markette hasta kilotu gördüm paket halinde satılıyordu 17 tl idi.hiç bir şeyi sızdırmayacak bir yapıda.bana mantıklı geldi aslında bilginiz var mı.
bi de bu hasta bezleri var orta boy ve büyük boy diye satılıyor 60 kilonun altında olanlar hangi boyu almalı.
ve hangisi daha mantıklı acaba:26:

seda fazladan zıbın takımı alt üst patikli de koy - eldivende fazladan ...
birtek hast. çıkışı koyma genede ..
kusuyorlar göğusleri ıslanıyor ... yada kaka yapıyorlar çok bide sulu oluyormuş ilk doğunca badilere geçebiliyor.. eldivenlerini emenler var sırılsıklam oluyor .. yedek koydum ben hep ..
bebek ne de olsa belli olmaz çünkü

tamam canım koyuyorumsağol

kızlar maşallah çantalar hazırlanmış okuduğum kadarıyla hiç kimse göbek bağı diye bişey koymamış neden ki kızlar:26: bu göbek bağı bebişin belini sarıp sarmalamak için dikdörtgen yumuşak kalın bi bez. hazır olarak satılıyormuş. eskilerin bir nevi kundağı. ama bu sadece bebeğin beli içinmiş. banada ocak ayında doğum yapan bi arkadaşım önerdi. fikir olsun sizlerede

canım o dediğin bağ benim hastane çıkışımın içinde mevcut o yüzden yazma gereği hissetmedim... ama tabi hastane çıkışının içinde olmayanlar için güzel bir konu paylaşmışsın valla benim aklıma gelmemişti...

evet canım .. o bende de var .. hastane çıkışında .. ama olmayanlar için yerinde bir hatırlatma olmuş

Arkadaşlar bu canbebe nin hasta bezi var orta boymu yoksa büyük boyumu alacağız alan arkadaşlar bize bilgi versin

Arkadaşlar bu canbebe nin hasta bezi var orta boymu yoksa büyük boyumu alacağız alan arkadaşlar bize bilgi versin

ben orta boyunu aldım..valla kocaman bişi..tereddüt te ettim alırken hangi boyunu alsam diye ama orta boy iyi hatta büyük dediğim gibi..sakın büyük boy filan almayın derim..benimki canped markası
10 tane vardı sanırım içinde ve 5 liramı 6 liramı öyle uygun bi fiyata aldım

arkadaşlar aslında hasta bezi çok gereksiz bebeğiniz için aldığınız bezden kendinize de koyarsanız rahatlıkla kullanabilirsiniz hasta bezleri gerçekten çok büyük oluyo rahatsız edici ilk doğumumda bana hastanede bebğinin bezlerinden kullanm diye tavsiye ettiler gerçekten rahat ettim ikicide de hasta bezi hiç almadım kızımın bezinden kullandım zaten iki gün falan kullanırsınız ençok duruma göre daha sonra orkid gece en uzun olanlardan işinizi görür zaten azalmaya başlayınca yeterli oluyo uzun pedler yinede hasta bezi alacaksanız en küçük boyundan derim çünki orta boylar bile baya büyk bence

Bebek bezinin bel kısmını ne yapıyorsunuz canım iplemi bağlıyorsun küçük olduğu için kayma yapabilir.

Bebek bezinin bel kısmını ne yapıyorsunuz canım iplemi bağlıyorsun küçük olduğu için kayma yapabilir.

yok canım kayma falan olmuyor gayet rahat kullanıyosun yanına büyük bi külot alabilirsin mesela herihtimale karşı ama gerek olmuyo ya ben rahat etmiştim bilmiyorum artık canım sadece paylaşıyım dedim hasta bezi alıpta rahat etmeyen olursa eger hastanede bilgisi olsun diye

kızlar ben bu göbek bağını hiç duymamıştım ya..iki tane hastane çıkışım var ama içinde öyle anlattığınız gibi bir parça yok..nası bişey ayarlamam gerekiyor tam olarak..yani yumuşak ve dikdörtgen bir parça mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…