2011 Mayıs Anneleri Hastane Çantalarımızı Hazırlayalaım...

duncan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2010
2.408
1
106
İstanbul
Kızlar artık doğumlarımız yaklaştı ve hepimizin çantası hazırlanıp kapı yanındaki yerlerini almalı diye düşündüm...genel topiğimizde sürekli karışışıklık oluyor böyle ayrı bir topikte bu konuyu daha rahat konuşabilir hemde kendi eksikliklerimizi tamamlayabiliriz.. Ben hastane çantama koyduklarımı yazdım eksiklerim varsa sonradan tamamlarım...Artık sıra sizlerde yazın bakalım...

Anne için...

iki gecelik-1 pijama-lizöz-sabahlık
gögüs pedi- en büyük boy orkid-bebişin iki no bezinden 2 tane (nolur nolmaz diye)
diş fırçası-tarak-parfüm-deo-lohusa tacı 2 adet-makyaj malzemeleri
Yünlü çorap
iç çamaşırı (sezeryan kiloduda aldım nolur nolmaz diye)
atlet
emzirme sütyeni
ıslanmaya uygun terlik
gögüs kremi
gögüs pompası
Islak mendil
Kağıt havlu
kirli torbası
foto makinesi
hastane dosyaların

Bebek için...
1 takım 10 lu çıkış seti
1 takım 5 li çıkış seti
ekstra zıbın-hırka-yelek-çorap-alt ayaksız
battaniye iki adet (biri örgü kardeşimin yaptığı diğeri ince penye gibi bir adette hastane çıkısında var)
iki emzik (damaklı-damaksız)
Biberon(damaksız)
bebek bezi
bebiş için uni yenidoğan ıslak mendil
bebek pudrası
Alt açma
Ana kucağı
bebek ağız bezi
nazar boncuğu
bebiş için sarı kurdele (sarılık olmasın diye annem yapmış minik bir kurdele göze batmaz yani)

Son düzenleme:
duni canım bir de çantanın resmini eklesen...benim o boy valizim yok sanırım...onu da almam gerekebilir...:26:fikir vermiş olursun ..ha olur mu?

Canımmm..süt pompası yazmıssın ama hastanede veriyolar kullanman için..
Gerci eminim hepimiz bi dusunuruz acaba steril mi temzi mi diye ama belki de sütümüz sakır sakır akacak gögüslerden..Erken diil mi bunu almak için acaba??

canım, bebeğini emziremediğin zamanlarda (mesela uyuduğunda) sütünü sağma ihtiyacı duyucaksın. eğer sütün, göğüslerinde kalırsa süt kanalların tıkanır ve acı verirmiş. bu nedenle çalışmasanda pompaya ihtiyacın olabilir. ya da bebeğini emanet edip bi yere gittiğin zamanlarda

Kızlar ben bebeğin kıyafetlerini ayrı bir poşete koyup hemşireye vericem acaba battaniyeyi kalınmı koyayım ince mi koyayım? ne dersiniz

Aslında zonox sana vericeğim cvbı yazmış ben birazda tikliyimdirde bu konuda bişi olursa benimkini kullansınlarrr:))

Kızlar ben bebeğin kıyafetlerini ayrı bir poşete koyup hemşireye vericem acaba battaniyeyi kalınmı koyayım ince mi koyayım? ne dersiniz

Ben içerde ince olanı vercem ısıya göre kalını kendim kullanırım...

dun bebek için ağız bezi yazmamışsın onu yaz canım bi de nazar boncuku

Canım çantamda onlarda var ama unutmuşum aaa bide sarı kurdele sarılık olmasın diyeeee bak onuda yaziyim işte insanın aklına tek tek gelio valla...

evet sarılık için bir de yazmada koyuyorlar çocuğun kafasına sermek için ben pek anlamadımda

evet sarılık için bir de yazmada koyuyorlar çocuğun kafasına sermek için ben pek anlamadımda

Evet ama öle aşırı sarı konuncada gerçekten sarılık olursa kızıyomuş doktorlar anlaşılmıyo diye... Ben sembolik bişi ölew küçük işte o yüzden koydum...

kızlar benim doğumum normal oldu hasta bezini bağsız almıştım ama bantlı olanlardan alırsanız daha iyi daha kullanışlı oluyo orkid falan yetmez hasta bezide alın kızlar normalse

teşekkürler duncan arkadaşım emeğine sağlık valla çok faydalı olmuş paylaşımın..bende 32.haftamı bitirmek üzereyim..geçen hafta hazırladım..seninkiyle birebir aynı diyebilirim..hasta bezi almadım yanlız..bir markette gördüm..canped hasta pedi orta boy büyük boy ve fiyatı çokk uygundu.. kararsız kaldım hangi boyunu alıcağımı bilemedim..diğer herşey hazır..ben iki ayrı çanta yaptım..bebeğin ayrı benim ayrı..orta boy küçük spor çantalardan...aradığımızı direkt kolayca bulalım diye..birde göğüs pompan hangisinden hayatım yani bu klasik el yordamıyla eskilerden bildiğimiz tip mi? yoksa yeni çıkan elektriklilerden filan mı?

kızlaarr süt arttırıcı bitki çaylarıda koyun bence poset çaylardan..benim hastanede su ısıtıcıda istiyolarmış..Ben şu küçük kahvede yapılan makinalar varya ondan aldım..Yanıma rezene papatya yeşil çay alıcam birde bolbol içmek için..
Bende pazartesi yerleştiricenm hepsini.İnşallah tek valize sığar ..bende resimleriyle eklerim bitince..

ellerine sağlık canım..

ben de bir sitede şey okumuştum.. sargı bezinin içine pamuk koyun wc de temizlik için iyi olur yumuşaklık açısından(normal doğumda) diyordu.. ben hazırlıycam.. yani tuvalet kağıdıyla falan zor olabilir

eski tip aldım uygun fiyatlı canım eğer bir problem olursa diğerlerinden alcam şimdilik geçici birşey yani... Ama baktım kullanışlı almam pilli falan... Bebedor markasıda...

Tamam canım bak bunuda soriyim hastaneye...

aaaa bunuda öğrendiim iyi oldu bak... Onuda koyiyim çantama...

duncan sezeryan külodu demişsin birde..o nasıl bişey? netten araştırdım baktım ama bişey bulamadım.eğer pratik ve kullanışlı bi ürünse bende alayım diyorum..nerden temin edeceğimi de bilemedim aslında ama

bende hazırladım çantamı ... bugün bitti ..ağzı açık bıraktım ...
fotoğr. mak. saç düzleştirici .. allık ,dudak parlatıcı koyucam daha
hemşireye verilecek bebek kıyafetilerini tek bohça yaptım .. uğraşmadan direkt onu versinler diye yakınlarım
2 takımda yedek kıyafet hazırladım bebişe ...

sargı içindeki pamuk galiba hastanelerde oluyor ve onu veriyorlar çünkü benim kanamam olmuştu ped takibi yapmışlardı hastanede bunlarla olmuştu ped takibi

Bende dün alışveriş yaptım nihayet bebğin kıyafetlerini dalin yumuşatıcı ve hacı şakir granülle yıkadım sabun artığı falan kalmadı bi de hassas da yıkadım makinada ütülenecek koyulacak

Şu süt artırıcı çaylardan koymamız gerek,

Sezeryan kilodu falan almadım 4 tane büyük don koyucam hastane çantasına şu çantaya bişiyler koyayım bende listemi yazarım buraya,canbebenin aldım yetişkin hasta bezi bir de nolur nolmaz orkid gece koyuyorum çantaya

Son düzenleme:
kızlar.. teyzem hemşire o dediki.. yanına bebeğin havlusunu ve şampuanını da koy dedi.. bazı hastanelerde yıkayabiliyorlar bebişi diyte..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…