2011 Aralik Annelerinin Dogum Listesi

canım kızım 35+6'da dünyaya geldi. 3.210 gram, boyu 49 cm.

çatım çok dar olduğu için kendi doktorum ve diğer doğum yaptıran doktorlar sen büyük ihtimalle normal doğum yapamazsın dediler. bebeğimin boynuna kordon dolandı. neler neler yaşadık kızımla. 3 gündür hastanede yatıyordum düzenli sancılarım vardı sancılarımın iyice şiddetlenmesini ve suyumun gelmesini bekliyorduk. kanamam oluyordu. ama aktif doğum başlamamıştı. suni sancı veremiyorlardı çünkü bebeğim sata göre daha 35. haftasındaydı doktorlar buna göre karar veriyorlardı. halbuki bebişim tam 3 hafta önden gidiyordu. 3 gün hareketsiz yattım sonra sıkıldım kızımı doğurtmayacaklar heralde bari suyum gelsin dedim küçücük odayı 2-3 kere turladım ve doğum yaptığım gün saat 9da suyum gelmeye başladı. gittim doğum yaptıran doktorlardan birine söyledim daha beklemedikleri için ve akıntı tarzında değil de patlama şeklinde bekledikleri için su değildir akıntıdır cevabını aldm. bir saat sonra yine suyum gelince yine gittim o zaman niye turnusollu bez vermiyorsunuz ordan anlaşılmaz mı dedim aaa doğru diyosun cevabını aldım. internetn gözünü seveyim neler öğrenmişim meğer, doktora akıl veriyorum. neyse turnusol mavi oldu ve bende heyecan başladı. yine de doğum salonuna alınmadım. sancılarım dayanılmaz olduğunda gelmemi söylediler. o gün doğuracağımdan emindim ve artık karnımda hayalimdeki bebişimle vedalaşıyordum ayaklarını seviyordum hep olumlu düşündüm ona kavuşacağım için çok seviniyordum ya bişey olursa diye korkuyordum karmakarışıktım..
saat 21.00'de doğum salonuna alındım. hatırlarsanız 1 aydır 2 cm açılmam vardı. hastaneye ilk yattığım gün açılmam 3 cm olmuştu. doğum esnasında açılmamın 4 cm olduğu söylendi. yarım saat sonra 7 cm. olmuştu. sonraki yarım saatte tam tam açılmam olmuştu yani 10 cm.. ilk doğumda açılma çok çok geç oluyormuş o yüzden herkes doğumumu sabaha bekliyordu ama ben odaya giderken 2 saatte doğururum demiştim. artık doğurabilirdim. normal doğmayabilir çatın çok çok dar dendi. hayır dedim kesi atmayacak mısınız ben doğururum dedim. kordon dolanmış dediler ne olacak dedim sıkıntı olma dediler doktorlara güvendim içimi ferah tuttum. sancılarım geldikçe hızlıca nefes alıp verdim. başka şeyler düşündüm. dualar ettim. hiç bağırmadım. kmselere bakmadım. bağırtıları duymadım. doğumun sonuna doğru güçsüzleştim. sancım geçince benim de içim geçiyordu. ama görevlilerehiç zorluk çıkarmadım güldük konuştuk hatta. ilk doğumum olduğuna inanamadılar. ıkınamamaktan çok korkuyordum. doktorlara çok güvendim. kesintisiz ıkın dediler başka hiçbişey yapmadım nefesime odaklandım ıkındım ıkındım.. hadi kalk bebeğini doğuruyosun doğum odasına gidiyoruz dediler. tekerlekli sandalyem de gelmişti. birisi şimdi yürüyomuş diye şaka yaptı sakin güçlü ve cesurum ya.. sandalyeye gerek yok yürürüm dedim oda nerede dedim. yürüyorum bütün doktorlar arkamda.. doğum sandalyeme çıktım son sancımın gelmesini bekledik. sancın geçti galiba dediler doktorlarr şaşkın. yok geliyor dedim. ıkınmaya başladım ikinci ıkınmamda bebeğim doğdu nasıl oldu anlamadım. o arada kesi falan yapıldı. inanın hiçbirşey hissetmedim. bebeği görünce şok oldum inanamadım. bakın doğurdum dedim onlar daha var diyordu çünkü. sonra eşi doğurdum dikişler atıldı. sonuna doğru uyuşturucu iğnenin etkisi geçti gibi artık hissediyordum. doktora söyledim dayanabiliyosan iğne yapmayım dedi. aa bebişimi doğurmuşum dayanmazmıyım dedim ve inanın seve seve katlandım. kızımın büyüsünden bütün uzuvlarım uyuşmuştu Allah'ım o ne mutluluktu.. artık yeniden doğmuş gibiydim. sonra bebişimi yarım saat emzirmeye çalıştık meme ucum yok diye bebek zorlanıyordu hemşireler asla pes etme diyordu sakın biberon falan kullanma kaşıkla da bişey verme meme ucun çıkmasa da sadece bunu gördüğü için böyle alışacak dediler. bebeğim hemen mememi tuttu.
artık hazırdık. ailemize doğru yola çıktık ben sandalyede kızım kucağımda..yattığım odaya son bi defa gittim bebeğimle gördüler arkadaşlarla vedalaştım helalleştik.. 2 gece hastanede yattım. bebeğim çok şükür gayet sağlıklı. bugün öğleden sonra geldik. Allah'a şükür herşey çok güzel geçti. normal doğumdan korkmayın kızlar çok harika mucizevi bişey. çok şiddetli adet sancısını düşünün sancılar o şekilde oluyor. son yarım saat çok şiddetli 5 adet sancısı gibi oluyor:) epidural ister misin dediler dezavantajı ne deyince doğumu uzattığını öğrenince ve sancılara katlandığımı görünce istemedim. bi de ne de olsa bebişim 35haftalıktı ne kadar çok sancı çeksem ciğerleri için o kadar iyiydi. hiç korkmadım. sancıların şiddetlileri 10-15 saniye sürüyo o arada hızlıca nefes alıp verin. başka şeyler düşünün. ben anneannemi düşündüm kadın köy yerinde 10 tane doğum yapmış hepsi de normal. ben doktor gözetiminde doğum yapıyorum o ara bol bol dua ettim şükrettim.
Allah size de güzel doğumlar nasip etsin. çok güzel bir duygu. nasıl düşünürseniz öyle olur doktorunuza çok güvenin en çok kendinize güvenin saatler geçtikçe bebeğinize bi saat yakın olduğunuzu hissedin panik yapmayın.
şimdi kzım uyuyor benim de boynum biraz tutuldu. size her şeyi anlatmak istedim rahat olun diye.
hastanem zekai tahir burak. çok süper bir hastane. doğumuma özel doktorum girmedi zaten gerek de yokmuş. genç bir ekip doğurttu. çok memnun kaldım. böyle işte.. kzım yavaş yavaş uyanıyor. ben buralardayım yine yazarım..

neredesinfiruze o kadar güzel anlatmışsın ki insanın hemen ve normal doğurası geliyor yeminlen :) Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bundan sonra .. bahtı açık , kaderi güzel olsun prensesinin

tebrik ederim, süpersin olaylara pozitif bakışından çok etkilendim. Rabbim kızına ve ailenize uzun hayırlı ömürler versin

canım, ALLAHIM kuzucuna uzun ve sağlıklı ömürler versin.. doğum hikayende bize cesaret verdi.. yawrunuzla bir ömür boyu mutluluklar canm..

bebeğine ve sana Allah sağlıklı ve uzun ömürler versin ,daha önce burada yazanları teker teker böyle görünce acayip duygulanıyorum, darısı doğumu bekleyen bizlere

Neredesinfiruze gözün aydın bebişini almışın kucağına
Allahım analı babalı sağlıkla hayırlı bir evlat olarak büyütmek nasip etsin

canıum ne kadar güzel anlatmışsın hikayeni.. allah kızını size bağışlasın ömrü uzun olsun inşallah..
darısı bizlere olsun.. bizlerde inşallah sağlıcakla kucağımıza alırız yavrularımızı.... cesaret verdin bana.. sağol canım...

gözün aydın Allah kızına sağlıklı uzun ömürler versin.Analı babalı büyümeyi nasip etsin inş:) çok güzel anlatmışsın hikayeni gözlerin doldu okurken.ben hep normal doğumdan yanayım senin gibi o anı sancılarına rağmen birebir yaşamak istiyorum ama kısmet tabi...ne güzel sana kısmet olmuş inş hepimize sağlıkla bebişlerimize kavuşmayı kısmet eder rabbim:)

starimu canım, ALLAHIM sağlıklı bir ömür versin yavruna.. gözün aydın..

canim bir bilgin varmi starimunun dogumuna ait.listeye eklicem hicbirsey bilmiyorum

bildiğim..adı poyraz..sezeryan..çarşamba gecesi doğmş ama saatini bilmedğm için 16kasımmı 17kasımmı emin değilim...

starimu hayırlı olsun canım. bebişini çok çok öp bizim yerimize. mis kokusunu kokla oğluşunun.

annis cnm 9. bebeğimiz dogmuş listeye ekleyebilirsin
merj dogum yapmış 37de sezeryanla şimdilik bunları bılıyom:) hayırlı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…