Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
İyi haberlerle gelemedim maalesef canım geçen pazar anneciğimi ne yazık ki kaybettik. Toparlanmaya çalışıyorum. Çok zor, çok acı bir deneyim oldu benim için. Tek tesellim son 20 dakikasına kadar hep eli elimde gözü gözümdeydi. Yanlız kalmadı hiç... Allah'ın takdiri...
Başınız sağ olsun. Allah sabır versin. Çok sarılıyorum size.

İyi haberlerle gelemedim maalesef canım geçen pazar anneciğimi ne yazık ki kaybettik. Toparlanmaya çalışıyorum. Çok zor, çok acı bir deneyim oldu benim için. Tek tesellim son 20 dakikasına kadar hep eli elimde gözü gözümdeydi. Yanlız kalmadı hiç... Allah'ın takdiri...
Başın sağolsun canım Rabbim sabırlar versin sizlere inşallah mekanı cennet olsun canım 🥹🤲🏻

Portakal, mandalina, domates, salça, baharat kesinlikle ve kesinlikle mide yanması yapar kuzum. Senelerdir mide hastasıyım bunların hepsi de dokunur haberin olsun. ❤️
Yaa canım benim çok zormuş şu mide rahatsızlığı ve sen bayadır yaşıyorsun
Sanırım ben baharat ve salça ve domatesden bu şekilde oluyorum
Ancak müsayt olabildim canım
Baharatlı
Acı
Ekşi
Yemeye dikkat et demişti doktorum
Acı şeyler asla sevmem yemeklerde bile acı kullanmam ama baharat var tabi ondan kaynaklı sanırım
Dikkat etmeye çalışayım yoksa midem yanıyor her gece 😅 🔥

İdrar enfeksiyonu olan arkadaşlar kesin çözümü bulan var mı? İlaç kullanmak istemiyorum zaten yeterince ilaç kullanıyoruz daha farklı çözümü olan var mı
Ben D mannoz ve cranberry ( turna yemişi) etkili diye biliyorum bilimsel olarak kanıtlanmış ama bulduğum takviyeler hamilelere uygun mu emin olamadım kullanmayı düşünüyorum acıkcası

Hastanede eski usul ölçümü yaptı bendeki otomatik olan enfeksiyon tansiyon cikarirmi bilemedim neden çıktığını anlamadım 🤷

Sağol canım hiç ilaç yazmadı bana sanırım gerek duymadı
İlla bi şeye üzülmen, stres yapman gerekmiyor. Aynı bulantı kusma, gebelik şekeri gibi hamilelik hormonlarından dolayı çıkıyor. 🤷‍♀️ Herkeste de olmuyor işte görüyorsun. Seni sectim pikaçuuuu! :confused:

İlla bi şeye üzülmen, stres yapman gerekmiyor. Aynı bulantı kusma, gebelik şekeri gibi hamilelik hormonlarından dolayı çıkıyor. 🤷‍♀️ Herkeste de olmuyor işte görüyorsun. Seni sectim pikaçuuuu! :confused:
Tansiyon problemi bu kadar ciddi olmasa okey seçsin de yani bı şeker de olabilirdi mesela onada okeydim 😂

Tansiyon problemi bu kadar ciddi olmasa okey seçsin de yani bı şeker de olabilirdi mesela onada okeydim 😂
Aman sus kız! Belayı çağırma :sus:
(Mevlana’nın sevdiğim bi sözü var. Ekleyeyim)

Tansiyon tabi en tehlikelisi ama daha olumsuz şeyler yaşayanlar da var. İns sağlıkla bitiririz bu süreci. 🤲🏼

Şahsen benim bdt ne göre 71 günüm kaldı :KK37:
Zorunlu sezaryen old düşünürsek, 60 küsür gün :anneadayı:

Eklentiler

• IMG_5388.webp
    IMG_5388.webp
    23 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
Aman sus kız! Belayı çağırma :sus:
(Mevlana’nın sevdiğim bi sözü var. Ekleyeyim)

Tansiyon tabi en tehlikelisi ama daha olumsuz şeyler yaşayanlar da var. İns sağlıkla bitiririz bu süreci. 🤲🏼

Şahsen benim bdt ne göre 71 günüm kaldı :KK37:
Zorunlu sezaryen old düşünürsek, 60 küsür gün :anneadayı:
Aman Allah muhafaza tabiki de insan korkuyo işte 😣 bunada hamdolsun az kaldı assa yukarı iki ay daha sabredecegiz artık bu sözü duymuştum valla doğru söylüyorsun

Şekeri olanlar bu mesajı beğenmedi 😂 çok zor bacım hastalığın her türlüsü zor ama şeker gibisini daha önce ne gördüm ne yaşadım allah kimseye vermesin

Şekeri olanlar bu mesajı beğenmedi 😂 çok zor bacım hastalığın her türlüsü zor ama şeker gibisini daha önce ne gördüm ne yaşadım allah kimseye vermesin
Aminn … o da geldi bizi buldu 🙁😔
Canım sana şey soracağım ben şimdi dünden beri asla ekmek ve tatlı türevi bir şey yemedim ama çok sık acıkıyorum ekmeğe alıştığım için. Acıktıkça sebze yemeği sık yesem bir şey olur mu onun da mı sınırı var 🤢🤢

İkiside zor bence bacım siz şekersiz besleniyosunuz ben tuzsuz besleniyorum ekmek bile yiyemiyorum hatta fazla şeker de tansiyon tetiklediğiden tatlı da yiyemiyorum tatsız tuzsuz geçiniyoruz 😂 2 ay daha sabır yapcak bişey yok sanırım herşey yavrular için ❤️

Canım sana şey soracağım ben şimdi dünden beri asla ekmek ve tatlı türevi bir şey yemedim ama çok sık acıkıyorum ekmeğe alıştığım için. Acıktıkça sebze yemeği sık yesem bir şey olur mu onun da mı sınırı var 🤢🤢
Yemek tuzlu olmasın suyundan da yeme. Zaten kendi suyuyla pisse en güzeli.

Ama açlık için mideni tutacak bi şeyler yemen lazım. Misal haşlanmış yumurta gerçekten acıktırmıyor insanı. Pratik hemen yapıverirsin. Hem de saf protein. Ceviz kesiyor beni. İki ceviz ye üstüne su iç.

Sonra yoğurt içine elma rendele. Tarçın serp üstüne. O da kesiyor insanı.

Ben peynir delisiyim. Dolapta 4-5 çeşit bulunur. Gidip gelip birinden ağzıma atıyorum. :eek:

Yemek tuzlu olmasın suyundan da yeme. Zaten kendi suyuyla pisse en güzeli.

Ama açlık için mideni tutacak bi şeyler yemen lazım. Misal haşlanmış yumurta gerçekten acıktırmıyor insanı. Pratik hemen yapıverirsin. Hem de saf protein. Ceviz kesiyor beni. İki ceviz ye üstüne su iç.

Sonra yoğurt içine elma rendele. Tarçın serp üstüne. O da kesiyor insanı.

Ben peynir delisiyim. Dolapta 4-5 çeşit bulunur. Gidip gelip birinden ağzıma atıyorum. :eek:
Çok sağol canım her kahvaltıda yumurta, köy peyniri ve köy yoğurdu yeriz ama ekmeksiz hala açım 😅😅 bünyem alışır inşallah birkaç güne. Okulda her gün ara öğün olarak süt+badem,fındık yesem ara öğün olarak yeterli mi, ben günde 3 öğün yemiyorum sadece sabah ve akşam, birde 2 ara öğünüm oluyordu 🙏🏼

Çok sağol canım her kahvaltıda yumurta, köy peyniri ve köy yoğurdu yeriz ama ekmeksiz hala açım 😅😅 bünyem alışır inşallah birkaç güne. Okulda her gün ara öğün olarak süt+badem,fındık yesem ara öğün olarak yeterli mi, ben günde 3 öğün yemiyorum sadece sabah ve akşam, birde 2 ara öğünüm oluyordu 🙏🏼
Ben de iki öğün yiyorum. Arada illa acıkıyorum o zaman yukarıda yazdıklarımı yiyorum. Dışarda acıkırsam çantamda ceviz ve kuru kayısı oluyor, birkaç tane yiyip üstüne ayran içiyorum.

Su içmek için, susamayı bekleme. Gözünün önünde olsun şişe. Birkaç yudum al.

Ekmeksiz doymak zor. Bizim genetiğimize işlemiş ekmek sevdası 😄 ama yavaş yavaş ona da alışıyoruz. Ben bir aydır diyet yapıyorum. İlk başlarda kesinlikle aç sofradan kalkıyordum. Şimdi yine aynısı kadar yiyip daha tatmin kalktığımı fark ettim.

Doğumdan sonra pogacalar, tatlılar, pilavlar yiyicez ins ☺️

Ben de iki öğün yiyorum. Arada illa acıkıyorum o zaman yukarıda yazdıklarımı yiyorum. Dışarda acıkırsam çantamda ceviz ve kuru kayısı oluyor, birkaç tane yiyip üstüne ayran içiyorum.

Su içmek için, susamayı bekleme. Gözünün önünde olsun şişe. Birkaç yudum al.

Ekmeksiz doymak zor. Bizim genetiğimize işlemiş ekmek sevdası 😄 ama yavaş yavaş ona da alışıyoruz. Ben bir aydır diyet yapıyorum. İlk başlarda kesinlikle aç sofradan kalkıyordum. Şimdi yine aynısı kadar yiyip daha tatmin kalktığımı fark ettim.

Doğumdan sonra pogacalar, tatlılar, pilavlar yiyicez ins ☺️
O zaman sorun yok aminnn inşallah sağlıcakla doğuralım acısını çıkarırız inşallah 🩵☺️🥹🥹 ben daha dahiliye doktoruna göstereceğim sonuçlarımı yarın, bakalım o ne diyecek diyetisyene mi yönlendirdi sizi yoksa direkt tatlı ve karbonhidrat kesmeyi mi önerdi ay çok zormuş bunlar🥹

O zaman sorun yok aminnn inşallah sağlıcakla doğuralım acısını çıkarırız inşallah 🩵☺️🥹🥹 ben daha dahiliye doktoruna göstereceğim sonuçlarımı yarın, bakalım o ne diyecek diyetisyene mi yönlendirdi sizi yoksa direkt tatlı ve karbonhidrat kesmeyi mi önerdi ay çok zormuş bunlar🥹
Yükleme sonucu yüksek çıkınca, kadın doğum dahiliyeye sevk etti. Dahiliye baktı, sınırın az üstünde sonuçlar. Kaç kilo aldığımı vs sordu. İlaca gerek yok, rejim yeter dedi. Diyetisyene gönderdi. Diyetle devam.

Valla ben çok yemek yiyorum doymadığım için karnımı sebzeyle doyuruyorum hiç de bişey olmuyor tık oynatmıyor şekeri . Sebze dediğim de havuç ve patatesten kesinlikle uzak dur . Taze fasulye patlıcan ve ıspanak kesinlikle güvenli hepsini dibine kadar yedim maksimum 110 oldu şeker üstüne çıkmıyor. Ama atıştırayım karnım doysun diyorsan yeşil elma + badem çok güzel tokluk hissi veriyor. Bu arada ekmeği tamamen kesmek yerine 1 veya 1 buçuk dilim buğday ekmeği yiyebilirsin o da doyuruyor çok. Ama ekmek yiyorsan bulgur olmayacak bulgur varsa da ekmek olmayacak ikisinden birini tüket. Ben bulgurdan pek fayda göremedim şişiriyor sadece. Ekmekte en azından tahıl var daha faydalı

İkiside zor bence bacım siz şekersiz besleniyosunuz ben tuzsuz besleniyorum ekmek bile yiyemiyorum hatta fazla şeker de tansiyon tetiklediğiden tatlı da yiyemiyorum tatsız tuzsuz geçiniyoruz 😂 2 ay daha sabır yapcak bişey yok sanırım herşey yavrular için ❤️
Bizim evde tatlı tamamen yasaklandı ona rağmen kocam kişisi gizli gizli çikolata götürüyor gördükçe benim tansiyonum da oynuyor 😂 canım çekiyor kardeşim almayın yemeyin beni dışarı davet etmeyin diye bütün çevremi güzellikle uyardım . Bir aydır evdeyim yürüyüş hariç sokağa çıkmıyorum mis gibi oldu kafam nötrlendi resmen

Back
X