• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

hippycim sende bebe çeyiz sarayina gitmissin. bende herseyi orda bulmustum ordan almistim. ama dediğim gibi kiyafet yok değilmi güzel.

kizlar bende bugün gene civile gittim. gene bi dolu sey aldim ordan. sonra gene magazalara girdim doldurdum. nasil gidicek bunlar benimle bilmiyorum hiç. bide ben çok suçluluk duyuyorum çok fazla para harcadim. kiyafetler hem küçük kiyafetler elbiseler falan ama lcw olsun max olsun heryerde ne gördüysem aldim:(( annem görünce kizicak sana büyük al dedim diye:(( otribebe burun aspiratoru dahil ne yazdiysaniz listeye hepsini aldim. kiyafet olayi asti yanliz nerdeyse benden çok kiyafeti var bebisimizin. bu arada su lohusa pijamalari varya krem rengi. neden krem giyiceksek. annem al demisti ondanda aldim. gerçi hiç anlamiorum hastanede neden krem rengi pijama giyilir bi ton kan man olcak. neyse onuda aldim. aman artik tek bisey almiyim ben en iyisi. abarttim valla çok pisman oldum. herseydede kaziklaniorum zaten:((

cnm sen gercekten de bıraz abarttın bence,
hem dıyosun fazla yuk almıyolar hem alıyosun da alıyosun senın kız bı cogunu gıyemeden kalacak dolapta oleece
keske benımde kızım olsada bana verırdın bırazını :PPPP :))))
cnm ınan ınsan dukkanı kaldırsa doyamıyo anlıyorum senı
ama ınsan kendını bıraz tutuyo mecbur cepte kalmayınca :)))
zaten dogunca mınısler o kdar masraf olacakkı bunlar hıcbısey
sevgıler

hehe git gittt mutlaka...özellikle bebişinin odasını felan süslemek,,şeker felan yaptırmak(ben lavantalı sipariş verdim),kapı süsü felan onları da al...kampanya var süslü bebekde acayip ucuza gelio aldıkların...

bu arada ayrıntılınla ilgili güzel gelişmeleri okudum...Allah sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin bebişlerimizi kızlarrr:nazar:

hehe evet yaa...bi de kıyafetler piyasada biçok yerden pahalı ve güzel gelmedi bana...tek tük aldı annanesi ama ben aaaaaaaaaaaa diip de almadım giysi...başka şeylerini temin ettik daha çok...ben de lohusa pijaması aldım bugün ama vallaha pembiş aldım ben...alt,üst ve sabahlıktan oluşan cici bi takım bence....normalde 90liraydı ama nakitte 63'e geldi(havuzluhandan aldım onu da )...bi de lohusa geceliği ve sabahlık takımlarından alcemmm...haa bi de lohusa tacı alıces dimi hihihihih;)
biz keyif yapıos kızımla...kaçtık..görüşürüz....babay;)

canim bu havuzlu hanin yukarisinda sirf gecelik satan bi han var. aman allahiimm. tabi ben saten gecelik hastasi olduğumdan lohusa seylerine söle bi göz attim annem omu bumu derken. ayyildizin modeli bir saten gecelik vardi öldüm bittim ama 450 dediler bende bi an kesin eminönündemiyim ben simdi oldum:DD yaa lohusa taci nasil bisey?? hepsi ayni ise ben anneme sölicem alsin. değilse ben netten seçiyim:D

bu arada eminönü kalabalik değilmiydi bugün yaaaa bende bi ara uğradim gecelikçiye bakiyim diye çok kalabalikti vazgeçip döndüm.

Seven seas inkini de günde 2 defa max. veriyoruz. Sen dr. mutlaka danış.

Dikkat et kendine canım. Gerçi bende dün İstanbul a geldim kuzenim eylülde evlenecek ona gelinlik bakmaya. 12:00 de çıktık evden 23:00 da geldik. Ölüyorum yorgunluktan. Bütün yeme içme düzenim hepsi bozuldu. Oğlumdan özür dileye dileye bir hal oldum :(

Merhana canım. Benim kızım olsa alternatiflerim derin, öykü, ayça idi ama karar verdiğim isim doraydı. kısmet değilmiş . LŞimdi oğlumuza eşim Demir adını uygun gördü bense ege diyorum bakalım ne olacak :)))

zannetmiyorum ama su tüketimin arttıktan sonra kilerde de yanma hissi oluyorsa dr. a git derim.

Canım o zaman mutlaka omega 3 takviyesi al diyeceğim ama sen normal haplarını bile almıyormuşsun. Bence onları da al. Ben beslenme uzmanıyım, çok dikkat ediyorum yememe içmeme ama ona rağmen demir hapı ve multivitaminimi alıyorum.

Güzel günlerde eskitin aldıklarınızı :)))

Ya demek 13:30 daydı. Ama işte ben recep has a karar vermiştim. o da 23. haftada istiyor. 30 nisanda randevumuz.

Ben varım canım 30 nisan da daha :)))

Canım güzel günşlerde giysin prensesin. Ya gerçi alacak birşey kalmamıştır kıyafet açısından ama marks& spencer da o kadar harika şeyler var ki kızlar için. birtane sandalet vardı 0 -3 ay için aklıma geldin. Hatta alayım dedim ama nasıl vereceğim diye düşündüm.

Ben sırt çantası kullanmayı düşünüyorum.

Hadi yaaa! ben de deli gibi onu arıyorum. O zaman 1 tane ondan bir tanede her ihtimale karşı normalinden almak lazım :/

yaa evet bende sonunda öğrendim sadece eczanelerde bulunuomus. ama yani bilmiyorum her kullanimda atilip kullanicaksak bunu sürekli mendil kullanicaz demektir:D:D

cnm sen gercekten de bıraz abarttın bence,
hem dıyosun fazla yuk almıyolar hem alıyosun da alıyosun senın kız bı cogunu gıyemeden kalacak dolapta oleece
keske benımde kızım olsada bana verırdın bırazını :PPPP :))))
cnm ınan ınsan dukkanı kaldırsa doyamıyo anlıyorum senı
ama ınsan kendını bıraz tutuyo mecbur cepte kalmayınca :)))
zaten dogunca mınısler o kdar masraf olacakkı bunlar hıcbısey
sevgıler

napiiim dayanamiorum:((( her gördüğümü alasim geliyor. sorada en ihtiyaç olan seleri alamicam:(( neyse ama ben athinadan nede olsa alamam çok pahali olur diye bitiriyim herseyini dedim. simdi orda daha pahali hersey.

kızlar günaydın bugün epey erkenciyiz biz, dün kontrolümüz vardı, şeker yükemesi falan yapıldı, sonuçları alamadık yetişmedi, neyse 700 gr 28 cm olmuş kızım, iyi dedi doktorumuz, elini yanağına koymuş göbüşümde yarım ay şeklinde kıvrılmış yatıyodu annesinin bitanesi ...

sonra civile gittik kocişimle, eyesnaz seni gördüm ben biliyomusun civilde, acabamı dedim hatta, sen söleyince emin oldum şimdi, bu arada göbüşün kocaman olmuş maşallahhhhh:nazar::nazar::nazar:

civilde hakaten de çok çeşitliymiş, ama orya ayrıca bi gün ayıracam ben, iyice didiklemek için :)))

saraçhaneden park yatak baktık bizde babymaxın 104 diye bi modeli var oonda karar kıldık, ya ordan alcaz yada netten, amaannn sonunda modele karar verdik ye alması kolay artık,sonrada emin önüne gittik, irem bebe mağazası var ordan hastane çıkışı aldık, 10 parça 50 tl, çok hoşuma gitti, idilin kullandığı penyeyi kullanıyorlarmış, hatta modeli bile idilinkiymiş öle dedi satıcı, bende beyenmiştim zaten :))
havuzlu hanıda şöle bi dolaştık, ama çok kalabalıktı çıktık hemen, yıldızın outleti var, ordan da hamile kilodu, emzirme atleti sütyeni, pijama tk. gecelik aldım, gecelik basit bişey doğuma girerken üstümde olsun diye aldım, pijamanında üstü düğmeli model fena diil ama ölesine aldım, hastane için başka bitane daha alıcam onu evde felan giyerim daha sonra,,

bu arada dktorum bana kızdı, o kadar dikkat etmeme rağmen buay tamm 5 kilo daha almışım yaaaa, çıldırıcimmmm yediğim herşey vücudumda depolanıyor sanki anlamadım gitti, yemiyim ben şimdi bişey yani :59::59::59:

canim bu havuzlu hanin yukarisinda sirf gecelik satan bi han var. aman allahiimm. tabi ben saten gecelik hastasi olduğumdan lohusa seylerine söle bi göz attim annem omu bumu derken. ayyildizin modeli bir saten gecelik vardi öldüm bittim ama 450 dediler bende bi an kesin eminönündemiyim ben simdi oldum:DD yaa lohusa taci nasil bisey?? hepsi ayni ise ben anneme sölicem alsin. değilse ben netten seçiyim:D

bu arada eminönü kalabalik değilmiydi bugün yaaaa bende bi ara uğradim gecelikçiye bakiyim diye çok kalabalikti vazgeçip döndüm.

yaa evet bende sonunda öğrendim sadece eczanelerde bulunuomus. ama yani bilmiyorum her kullanimda atilip kullanicaksak bunu sürekli mendil kullanicaz demektir:D:D
450 mi vay beeeeee...çeyiz düzüyorus sanki eheueheu...eminim çok güzeldir de...daha ucuza kapatmak lazım ;) ben bi takım aldım havuzluhandan bi tane de sonra alırım :)
lohusa tacı denen bildiğin taç yaw...hiçbi farkı yokki...bi de kırmızı oluyor işte eheueheu;)
eminönüne saat 10.30 gibi gittik biz...erkenden gittiğimiz için kalabalığa rast gelmedik canım...vakitlice döndük:)
ayy sen yarın uçuyorsun dimi bu aradaaaaaa??kaçta didion???
sabahcan...canım umarım tahlil sonucun iyi çıkar benim de 10 gün sonra şeker yüklemem....bu cuma da tetanozu olurum herhalde artık...
hadi biz kaçtık....acıktık teyzoşları...herkese iyi pazarlar ...görüşürüssssssssssss:3:

kızlar günaydın bugün epey erkenciyiz biz, dün kontrolümüz vardı, şeker yükemesi falan yapıldı, sonuçları alamadık yetişmedi, neyse 700 gr 28 cm olmuş kızım, iyi dedi doktorumuz, elini yanağına koymuş göbüşümde yarım ay şeklinde kıvrılmış yatıyodu annesinin bitanesi ...

sonra civile gittik kocişimle, eyesnaz seni gördüm ben biliyomusun civilde, acabamı dedim hatta, sen söleyince emin oldum şimdi, bu arada göbüşün kocaman olmuş maşallahhhhh:nazar::nazar::nazar:

civilde hakaten de çok çeşitliymiş, ama orya ayrıca bi gün ayıracam ben, iyice didiklemek için :)))

saraçhaneden park yatak baktık bizde babymaxın 104 diye bi modeli var oonda karar kıldık, ya ordan alcaz yada netten, amaannn sonunda modele karar verdik ye alması kolay artık,sonrada emin önüne gittik, irem bebe mağazası var ordan hastane çıkışı aldık, 10 parça 50 tl, çok hoşuma gitti, idilin kullandığı penyeyi kullanıyorlarmış, hatta modeli bile idilinkiymiş öle dedi satıcı, bende beyenmiştim zaten :))
havuzlu hanıda şöle bi dolaştık, ama çok kalabalıktı çıktık hemen, yıldızın outleti var, ordan da hamile kilodu, emzirme atleti sütyeni, pijama tk. gecelik aldım, gecelik basit bişey doğuma girerken üstümde olsun diye aldım, pijamanında üstü düğmeli model fena diil ama ölesine aldım, hastane için başka bitane daha alıcam onu evde felan giyerim daha sonra,,

bu arada dktorum bana kızdı, o kadar dikkat etmeme rağmen buay tamm 5 kilo daha almışım yaaaa, çıldırıcimmmm yediğim herşey vücudumda depolanıyor sanki anlamadım gitti, yemiyim ben şimdi bişey yani :59::59::59:

süper canim bebis baya büyümüs. hehe madem gördün neden gelmedin yahu tanisirdik. kaçta gittin sen??

450 mi vay beeeeee...çeyiz düzüyorus sanki eheueheu...eminim çok güzeldir de...daha ucuza kapatmak lazım ;) ben bi takım aldım havuzluhandan bi tane de sonra alırım :)
lohusa tacı denen bildiğin taç yaw...hiçbi farkı yokki...bi de kırmızı oluyor işte eheueheu;)
eminönüne saat 10.30 gibi gittik biz...erkenden gittiğimiz için kalabalığa rast gelmedik canım...vakitlice döndük:)
ayy sen yarın uçuyorsun dimi bu aradaaaaaa??kaçta didion???
sabahcan...canım umarım tahlil sonucun iyi çıkar benim de 10 gün sonra şeker yüklemem....bu cuma da tetanozu olurum herhalde artık...
hadi biz kaçtık....acıktık teyzoşları...herkese iyi pazarlar ...görüşürüssssssssssss:3:

aynen yahu. ama sadece içimde bir uhdedir kaldi gecelik:DD evet yarin ben kismetse uçuyorum:DDD ayy uçak korkusundan normalde ben bugünlerde yerimde duramam ama nedense hiçbir korkum yok. ayyyy çok heycanliyim kuzum yaaa:)

süper canim bebis baya büyümüs. hehe madem gördün neden gelmedin yahu tanisirdik. kaçta gittin sen??:
canım emin olamadım, sen söleyince aa dedim, 12 gibi falandı sanırım, 1 deydi doktor randevumuz onu bekliyorduk o ara işte.

günaydın arkadaşlar ben forum istanbula gidiyorum..takılın bana:10::9:
bende sabahtan beri gitsem gitmesem diyorum, karşılaşırız belki mothercare de:1::1:

hippy34, saol canım umarım sonuç iyi çıkar, 5o lik içtim ben, yarım lşmon götürmüştüm yanımda, hemşireye sordum izin verdi sıkabilirsin didi, bi dikiştede içince bişey anlamadım, öle yapın bence çok kolay oldu, sadec bi saat oturup beklemen gerekiyor işte hareket etmemen lazımmış, gazete dergi okurken o da geçti, sonuçlarda iyi gelirse süperrr olcek

slm kızlarrrr :)))
umarım keyifler yerindedir herkesinn :))

bende dün eminönündeydim... yani bi buluşma ayarlasak bu kadar kişi aynı anda orda olamazmışız :)))
mevlüt ve hastane şekeri kapı süsü alışverişimizi yaptık bizde... şükür ki hepsi bitti bi daha gitmeme gerek kalmaz eksik bişey çıkmazz... çünkü inanılmaz kalabalık bi saate kaldım ben... neredeyse tam 1 saat otopark aradım korkunçtu sonrada itiş kakış insanlarr ... annem panik sürekli karnını koru çarpmasınlar diee :)) ordan sonrada bi alışveriş merkezine alışverişe gideriz die düşünüoduk ama takatimiz kalmamıştıı ... kızımın hediye dağıtacağı ciciler çok içime sindi tek işim parçaları birleştirmekk :)))

dönüşte bende fatih üstünden geçtim civil'i gördüm tabi malum oracıkta müsait bi park olsaydı bizde bi dolaşmak istioduk ama her zmanki gibi park yeri yoktu :(( sinir oldum dün... aklımda kalmadı deil... eğer yarın eşimle bebek arabası bakmaya gidersek sölücem oraya götürsün bi beni, sizin anlattıklarınızla çok merak etmeye başladım... :))

canım emin olamadım, sen söleyince aa dedim, 12 gibi falandı sanırım, 1 deydi doktor randevumuz onu bekliyorduk o ara işte.

bende sabahtan beri gitsem gitmesem diyorum, karşılaşırız belki mothercare de:1::1:

hippy34, saol canım umarım sonuç iyi çıkar, 5o lik içtim ben, yarım lşmon götürmüştüm yanımda, hemşireye sordum izin verdi sıkabilirsin didi, bi dikiştede içince bişey anlamadım, öle yapın bence çok kolay oldu, sadec bi saat oturup beklemen gerekiyor işte hareket etmemen lazımmış, gazete dergi okurken o da geçti, sonuçlarda iyi gelirse süperrr olcek

kujum ben ama saat 3 falandi gittiğimde:(((

slm kızlarrrr :)))
umarım keyifler yerindedir herkesinn :))

bende dün eminönündeydim... yani bi buluşma ayarlasak bu kadar kişi aynı anda orda olamazmışız :)))
mevlüt ve hastane şekeri kapı süsü alışverişimizi yaptık bizde... şükür ki hepsi bitti bi daha gitmeme gerek kalmaz eksik bişey çıkmazz... çünkü inanılmaz kalabalık bi saate kaldım ben... neredeyse tam 1 saat otopark aradım korkunçtu sonrada itiş kakış insanlarr ... annem panik sürekli karnını koru çarpmasınlar diee :)) ordan sonrada bi alışveriş merkezine alışverişe gideriz die düşünüoduk ama takatimiz kalmamıştıı ... kızımın hediye dağıtacağı ciciler çok içime sindi tek işim parçaları birleştirmekk :)))

dönüşte bende fatih üstünden geçtim civil'i gördüm tabi malum oracıkta müsait bi park olsaydı bizde bi dolaşmak istioduk ama her zmanki gibi park yeri yoktu :(( sinir oldum dün... aklımda kalmadı deil... eğer yarın eşimle bebek arabası bakmaya gidersek sölücem oraya götürsün bi beni, sizin anlattıklarınızla çok merak etmeye başladım... :))

haha gerçekten yani eğer bulusma ayarlasaymisiz bile bu kadar kisiyi toplayamazmisiz heralde. ben gerçi vazgeçtim girmedim içine eminönünün. lokum falan aldim kuruyemis aldim peynir aldim. sonra yürüyodum havuzlu hana baktim olucak gibi değil döndüm. zaten dün benim gitmediğim yer kalmadi valla:D ama su tuvalet sorunu ne olucak kizlar yaa:(( valla heryerde sancim tutuyor tuvaletim gelince doğum yapiorum saniorum yürüyemiorum:)

haha gerçekten yani eğer bulusma ayarlasaymisiz bile bu kadar kisiyi toplayamazmisiz heralde. ben gerçi vazgeçtim girmedim içine eminönünün. lokum falan aldim kuruyemis aldim peynir aldim. sonra yürüyodum havuzlu hana baktim olucak gibi değil döndüm. zaten dün benim gitmediğim yer kalmadi valla:D ama su tuvalet sorunu ne olucak kizlar yaa:(( valla heryerde sancim tutuyor tuvaletim gelince doğum yapiorum saniorum yürüyemiorum:)

kikikikikikikki :)))) sorma tuvalet bende de sorun ... benim sancılar tuvaletten deilde, benim heleki öle yerlerde tuvaletim gelecekte nasıl bulucam die mideme kramplar girio :)))
havuzlu hanı ben de merak ediodum birinden tarif aldım ama çok karışık geldi :)) bi de o kalabalıkta oranın hali nasıldır die düşündüm ve ilk kez alışveriş aşkım kendiliğinden söndü :))) o kadar insanı görünce bile yoruldum yanii...

kikikikikikikki :)))) sorma tuvalet bende de sorun ... benim sancılar tuvaletten deilde, benim heleki öle yerlerde tuvaletim gelecekte nasıl bulucam die mideme kramplar girio :)))
havuzlu hanı ben de merak ediodum birinden tarif aldım ama çok karışık geldi :)) bi de o kalabalıkta oranın hali nasıldır die düşündüm ve ilk kez alışveriş aşkım kendiliğinden söndü :))) o kadar insanı görünce bile yoruldum yanii...

tam 3 kez çok kötü sanci girdi tutuldum kaldim yürüyemedim bile. 3 ayri günden bahsediyorum sabah çikip aksama kadar yürüdüğüm. bide bendeki iyi cesaret:D mesela ben disarida tuvalete giremem. babamda öle. ondan prostat oldu zaten. normalde yani bigün falan tuvaletimi tuttuğumu biliyorum. hep derdim idrar kesem kesin büyüdü benim diye. kizlar okula giderdim küçükken:) okulda tuvalete girmezdim o kadar su iç bilmemne eve gelirdim kosarak tam eve giricem kapinin önünde tutamazdim artik:)) simdide ayni seyi yapmaya çalisiyorum ama olmuyor maalesef. her 10 dakikada bir tuvaletim geliyor. tuvalette olmayinca sikmaktan feci bi sanci giriyor:(( civili bide ondan seviorum. hani su eski tip tuvaletlerden var. tuvaleti çok temiz değil ama en azindan o eski tip tuvaletlerde daha bi iyi hissediorum ben. orda giriorum tuvalete. bide alisveris merkezlerindede tuvalet oluyor ondan daha rahatim. havuzlu handada o eski tip tuvaletten vardi ama orasida asiri pisti:(( off off ioanninaya araba ile gidicez bakalim. yanima sisemi alsam ne ya benzinci göremezsem:(( tam 9 saatlik yol orasida.

evet arkadaşım sen en iyisi hastane çantasında olması gerekenleri liste olarak yazda not alalalım..sana zahmet olmazsa:)senin gibi tecrübelere ihtiyacımız var..bide kaçırdımmı bilemiyorum doğum hikayeni anlattınmı anlatmadıysan anlat lütfen..ve birde doğumdan önce korktuğun kadar varmıymış..2.doğumda daha azmı yoksa çokmu korkarsın..biraz meraklıyım kusura bakma:):)

hastane çantasında mutlaka olması gerekenler, bebek için:
*elbette hastane çıkışı 2-3 tane-battaniye (erkek bebeklerde süpriz çiş ihtimaline karşı ek kıyafet gerekebilir)
*bebek bezi-premium care çok iyi
*temiz biberon ve emzik (emziği hiç almadı benimki)
*mama ve kaynatılmış ılıştırılmış su-termosla alabilirsiniz (pek çok hastane bunları sağlıyor ama yoksa mutlaka yanınızda götürün ki sütünüz hemen gelmezse aç kalmasın, yenidoğan sarılığına dikkat edin.)
*ağız bezi
*bol bol sevgi :)
size tavsiyem emzirirken eldivenini çıkarın ve bırakın o minik parmaklar teninize değsin, onun da sizin de buna çok ihtiyacınız olacak...

anne için:
*gecelik-pijama- sabahlık (ilk gün gecelik çok rahat sonra pijama daha iyi bence)
*göğüs ucu kremi
* göğüs ucu çıkarıcı (ilk süt açık renk ve az geldiği için, ayrıca bebek de hemen çekemeyebiliyor, bu aparatla göğüs ucuna gelen 1-2 damla süt bebeğinizi mutlu edecektir ve belki daha hevesle emecektir)
*göğüs kalkanı (kuruyup yara olmasını önlüyor)
*emzirme sütyeni, göğüs pedi
*ped (kotex pamuklu olduğu için daha iyi oluyor ama "kotex young" değil, sadece "kotex" olan)
*çorap-terlik
* kendinizi iyi hissetmeniz için ayna, göz kalemi...

bunların dışında hastaneden çıkarken mutlaka oto koltuğu,
eve gidince termometre ve burun aspiratörü mutlaka olsun. tabi liste daha uzar, evde çoook şey gerekiyor, genel olarak uzuuuuun bir liste de bir sonraki mesajda yazarım...

genel olarak liste ise şöyle sıralanabilir:
GİYİM İHTİYAÇLARI
Hastane çıkış seti
Body (İhtiyaca ve mevsime göre yarım kollu, kolsuz ya da uzun kollu)
Tulum
Pijama
Önlük
Çorap, patik, eldiven
Mendil, tülbent
Bebek başlığı ya da şapka
Yelek, hırka ve mont (mevsim kışsa atkı, eldiven)

BEBEK BAKIM VE TEMİZLİK ÜRÜNLERİ
Tırnak makası
Tarak ve fırça
Bakım çantası
Beden termometresi (tercihen kulaktan)
Burun aspiratörü
Göbek bağı bandı
Yeni doğan bezi
Islak Mendil
Temizleme havluları
Alt değiştirme yatağı ya da örtüsü
Steril pamuk toplar (göz ve kordon temizliği için)
Güneş koruyucu krem ve losyon

BANYO İÇİN
Bebek küveti ve filesi
Banyo süngeri
Başlıklı bebek havlusu
Bebek şampuanı,sabunu,losyonu ve pişik kremi
Banyo termometresi

EMME VE BESLENME İHTİYAÇLARI
Yalancı emzik,emzik Kutusu
Biberon, biberon emzikleri
Biberon ısıtıcısı, sterilizatör
Emzirme minderi
Mama tabağı ve kaşığı

ANNENİN İHTİYAÇLARI
Önden açılan gecelik ve pijamalar
Emzirme sütyeni
Göğüs pompa seti
Göğüs pedi
Göğüs koruyucu aksesuar
Meme uçları için krem
Hijyenik kadın pedi
Hamile/lohusa külotu
Alçak topuklu terlik

MOBİLYA VE YATAK İHTİYAÇLARI
Bebek karyolası, gardırop şifonyer
Yatak,yastık, yorgan, nevresim takımı
Kenar minderi
Cibinlik
Oda termometresi
Battaniye, pike

ELEKTRONİK CİHAZLAR
Bebek telsizi
Oda nemlendiricisi

SEYAHAT İHTİYAÇLARI
Puset
Oto koltuğu/ Ana kucağı

kızlar siz balık hapı olarak ne kullanıyosunuz...
ben balık 15 günde bir ya yiyorum ya yemiyorum...
ceviz desen hiç sevmem sevemedim
yani vücuduma omega 3 hiç girmiyo
my little shine sun
cnm sen güzel bi balık hapı ismi tavsiye etsene banada alıp bali onu kullanayım.benim dr um bana bi tane verdi ama kanıtlanmış bi etkileri yok bunladın dedi bende kullanmadım

Back