canım bana eşim yapmıştı turp kara turp olucak ikiye bölüp bir kaç yerinden deliyor ortasına balı koyuyor akşamdan sabaha suyu çıkıyor günde bir kaç defa şurup niyetine içiyorsun ben deli gibi çksürüyordum süper iyi gelmişti ender saraç da tavsiye ediyor zaten. salep de göğsü yumuşatır canım çok geçmiş olsun..
toxoplazma genelde hayvanı olanların bağışıklığı oluyormuş ancak bağışıklığı olanlar da tekrar hastalığa yakalanbilirmiş çiğ et yememek ve hayvanlara özellikle kediye çok yaklaşmamak lazım. yumurta çiğ tüketilmemeli çiğ ete dokunulmamalı.
veeeeeeeeeeee karşınızda kızııııııııııııııııııııııııııııııım:)
Eki Görüntüle 168168 Eki Görüntüle 168169
teyzoşları çook mutluyuz yaa...
%100 kızımız oluyor....
randevumuz saat 1.30du...yarım saat kadar sürdü...3D ve 4D olarak kıjımızı önce baya bir inceleme imkanı bulduk...ben soru yağmuruna tuttum doktoru...dur önce ben bi ölçümleri yapıyımmm sonra seni bilgilendireceğim dedi...
kızın herbişeyine bakıldı ...
kafa...
kafa şekli-beyin-beyincik-damak/dudak-yüz-boyun-profili,ense kalınlığı
göğüs/kalp…
akciğerler,kalp ve kalbin odacıkları,damalar,diyafram,aort….
Karın duvarı,bağırsak,karaciğer,mide,böbrekler,mesane
İskelet ve genital bölge…
Kollar ve bacaklar…parmaklar,ayaklar …
Bi yarım saatte bunların hepsi incelendi,Allaha şükür kıjımız çok sağlıklı,390 gr olmuş…doktor baya iyi beslemişsin didi ihihih 
muayeneye girmeden önce eti puf götürdüm bi tane eheueh…kıjımız da bize baya güzel pozlar verdi…yalnız göbuş büyüdüğündenmidir nedir kontrol esnasında bazen canım acıdı bastırınca doktor…
24.haftaya(1 ay sonra) şeker yüklemesi yapılacak…
Tetanoz aşısını 2 ayrı doktora daha sordum bugün…Türkiye şartları bu….sadece doğumu düşünme…mutlaka yaptır dedi ikisi de…şu sağlık ocağına bi gideyim de yaptırayım…bu haftalarda yapılıyormuş aşımız…
resme bakıp Maşallah diyelim lütfen :):):)
canım ben o kadar çok yere baktım ki. e bebekte baktım böle 4 5 sayfalık kuru bişey. işte carrefoura gittiğimde içeride inkılap kitapevi vardı ordakide aynı öle. sonra kozzy alışveriş merkezinde o kozyatağında oyuncakçıda baktım o hele hiç beğenmedim. album yeri bile yoktu. mother care falan ben çok baktım yani hiç bu kadar güzelini bulamadım. bende dedim en son bunu alıyım. içi ve içeriği çok güzel bunun. iç sayfaları. bisürü şey yazıosun. zaten ben bide günlükte tutuyorum. büyüyünce okusun bebişim:))
%100 kızımız oluyor....
randevumuz saat 1.30du...yarım saat kadar sürdü...3D ve 4D olarak kıjımızı önce baya bir inceleme imkanı bulduk...ben soru yağmuruna tuttum doktoru...dur önce ben bi ölçümleri yapıyımmm sonra seni bilgilendireceğim dedi...
kafa...
göğüs/kalp
akciğerler,kalp ve kalbin odacıkları,damalar,diyafram,aort .
İskelet ve genital bölge
Kollar ve bacaklar parmaklar,ayaklar
Bi yarım saatte bunların hepsi incelendi,Allaha şükür kıjımız çok sağlıklı,390 gr olmuş doktor baya iyi beslemişsin didi ihihih 
muayeneye girmeden önce eti puf götürdüm bi tane eheueh kıjımız da bize baya güzel pozlar verdi yalnız göbuş büyüdüğündenmidir nedir kontrol esnasında bazen canım acıdı bastırınca doktor
24.haftaya(1 ay sonra) şeker yüklemesi yapılacak
Tetanoz aşısını 2 ayrı doktora daha sordum bugün Türkiye şartları bu .sadece doğumu düşünme mutlaka yaptır dedi ikisi de şu sağlık ocağına bi gideyim de yaptırayım bu haftalarda yapılıyormuş aşımız
yahu bütün bunların hepsini kendimi bildim bileli yapmış biri olarak anlamadığım hamile oluncamı bu sorun oluyor normalkende oluyormu?? ben küçüklüğümden beri kedi beslerim. bi son yıllarda yok trdeyken hep vardı. onla yatardım ederdim. çiğ ette anlattığım gibi yamyamlık belki ama yerdim köfteyi çiğ çalıp. hatta hamileykende bilmeden yedim zararlı olduunu. bir arada sabahları çiğ yumurta yutuordum. bunları geçtim çiğ ete dokununca ne olur yahu yaparken sürekli dokunuyorum ben anlamadım gitti. annemin dediği gibi devir teknoloji çağı oldu tvlerde onu yeme bunu yeme doktoruna gidersin sağa yatma sola yat eski insanlar nasıl yaşıyormuş diyor gülüyodum ama doğru galiba:))) demekki bağışıklık kazanmak için her mikrobu alıcan baştan aşı gibi oluyor sora bişi olmuyo:)))
canım vallaha çok güzel bir duyguydu...hepiniz bu güzel duyguları tez zamanda yaşayın inşallah:)
merak etme canım...bu ayrıntılıda genelde tüm doktorlar resim veriyor...DVD kaydı da verdi eve geldiğimden beri kaç kere izledim bi bilsen :)
fiyatı SGK olmadan gerçekten çok yüksekmiş yaa...profesorler bile 300e bakıyor baksana....bi akideşim de recep hasdan aldı randevu...bu hastane neden bu kadar fahiş fiyat çekiyor anlamış değilim...
eheue bizim kıız haftasına göre 4-5 gün önde giidiyor...gerçi doktorumuz endişelenecek bişi yok dedi :)
bu mutlulukla sabahtan beri kızım da coştu...nasıl kıpır kıpır varya teyzesi...bariz hissettiriyor kendini...doktor sonrası kadıköyde 1-2 saat dolandık babişimizle...bikaç cici de aldım kızıma...eklerim sonra...bu arada fanatik cicilerimizi gördün mü sen..topic'e ekledimdi ihihihhi...
haaa bu arada senin albüme de bayıldım yaaa çok şekeyyyyyyyyyyyyyyy....
işte böleeeeeeee....hadi bakalım açılış benden oldu...şimdi sizden gelecek güzel haberlerde
ben en iyisi burda gördügümü aliyim o da senin dedigin gibi hem bazi sorular var icinde önemli olan tarihleri yazabiliosun falan hem de fotograflarini koymak icin baya bi sayfasi vardi olur da türkiyede de denk gelirsem alirim nasil olsa dogdugunda bol bol fotografi olucak bebislerin :)
oyyyy masallah onane güzel gözükmüs öyle fotograflarda
canim bu toksoplazma normalde yani hamile olmadigin zaman bisey yapmiyo insan bu virüsü atlatiyomus doktor öyle demisti bana ama hamileyken tehlikeliymis
hayvanlardan uzak durmana gerek yok sadece kedi zararli ben sormustum köpeklerde falan oluyo mu diye köpeklerle istedigin kadar oynasabilirsin demisti doktorum :) ayrica cig et yemek ve cig yumurta ayrica cig yumurtanin oldugu seyler tüketmemek lazimmis ama cig ete dokunma falan da demedi sadece cig ete dokundugun zaman ellerini cok iyi yikaman lazim
haaa bi de pastörize olmayan süt ve sütlerden yapilmis peynir vb seyler yemiceksin demisti ayrica salam sosis patirma bunun gibi cig seyleri de yememek lazimmis
ben hamileligimin basindan beri bunlara cok dikkat ediyorum her aldigim peynirin icindekiler kismina bakiyorum pastörize mi diye salam pastirm sucuk vb seyler yemiyorum etleri cok iyi pisirilmis sekilde yiyorum son olarak meyve ve sebzeleri cok iyi yikayip yiyorum cünkü disarda kediler falan gezdigi icin onlarla temas etmis olabilir diye
ayrica bu toksoplazma tetstini bana yeni hamile oldugum zaman yapmislardi bi de 1 ay önce yine yaptilar sanirim hamilelik süresince 4 kez mi ne yapilmasi gerekiyomus ayy ne kadar uzun yazdim böyle :))
%100 kızımız oluyor....
kafa...
göğüs/kalp…
Bi yarım saatte bunların hepsi incelendi,Allaha şükür kıjımız çok sağlıklı,390 gr olmuş…doktor baya iyi beslemişsin didi ihihih 
muayeneye girmeden önce eti puf götürdüm bi tane eheueh…kıjımız da bize baya güzel pozlar verdi…yalnız göbuş büyüdüğündenmidir nedir kontrol esnasında bazen canım acıdı bastırınca doktor…
Tetanoz aşısını 2 ayrı doktora daha sordum bugün…Türkiye şartları bu….sadece doğumu düşünme…mutlaka yaptır dedi ikisi de…şu sağlık ocağına bi gideyim de yaptırayım…bu haftalarda yapılıyormuş aşımız…
maşallah kızına cnm nazar deymesin inş...
ayy bir an evvel şu 2 hafta geçsin gitsin bende kızımın incelendiğini görmek istiyorum ne kadar güzel bi duygu yaa
çok güzel geçmiş cnm çok şükür olumsuz bişi duymamışsın
için rahat ohh ne güzel...
yaw bana toxoplazma testi 1 kere hamilelik başlangıcında yapılmıştı...
kids_go4 kere mi yaptıracakmışız??
gerçi bende pozitifti zaten çok dikkat ediyorum ben de ama önlem amaçlı 4 kez mi dediler sana?
canım benim teşekkür ederim...şimdi sıra sizin güzel haberlerinizi almada
geçmiş olsun canım ne ameliyatları bende de 1 laparoskopik safra kesesi var ama drum bişey dmediHerkese Merhaba,
Agustos'ta ne kadar cok dogum yapacak var, insallah hepimiz saglikla bebeklerimzie kavusuruz, en erken kim dogum yapacak acaba? Belki de ben cunku benim sezeryan olacak, daha once gecirdigim iki laparoskopi operasyonum nedeni ile sezeryanin daha uygun oldugu soylendi. Aslinda her iki dogum seklinin de kendine has riskleri var. Saglikla bebeklerimize kavusmak uzere...:13:
canım yaaa çok uzuldum ne endişe etmişsindir sen şimdi çok çok geçmiş olsun umarım ikinizde iyisinizdirmerhaba kızlarnasılsınız.
ben çok kötüyüm. dün sabah şiddetli karın ağrısı şikayeti ie hastaneye kaldırıldım öğlende apandisit ameliyatı oldum. öyle korktum ki bebğim e bişey olacak diye.bugün taburcu ettiler . bebeğimi hastaneden cıkmadan tekrar gördüm cok şükür. iyi durumu ama dün bitmmek bilmedi....
sen beğendiysen sorun yok mesaj süper karnın daha belli olmuş gibi :))Eki Görüntüle 167817 Eki Görüntüle 167819
budur. aman on saat düşünüp bunamı karar verdin demeyin çok içime sindi. hem özellikle hazırlanmışım gibi durmuo onun için:))
nişantaşında vardı geçen yıl ama sanırım tr de kapattılar yanılmıyorsamyaa kızlar size alakasız bişey sorucam ama peacocks mağazası nerede var? carrefourda vardı kapandığından beri çok mutsuzum. ayakkabılarına hastayım çünkü o mağazanın.
marankini tarifi vardı netten bak istersen geçmiş olsun bu aradaevet canım bende onu çok duydum ama nasıl yapılıyo tam tarif verirmisin
albümü bende çok beğendim kaç gayme cicim :)
%100 kızımız oluyor....
kafa...
göğüs/kalp
akciğerler,kalp ve kalbin odacıkları,damalar,diyafram,aort .
İskelet ve genital bölge
Kollar ve bacaklar parmaklar,ayaklar
Bi yarım saatte bunların hepsi incelendi,Allaha şükür kıjımız çok sağlıklı,390 gr olmuş doktor baya iyi beslemişsin didi ihihih 
muayeneye girmeden önce eti puf götürdüm bi tane eheueh kıjımız da bize baya güzel pozlar verdi yalnız göbuş büyüdüğündenmidir nedir kontrol esnasında bazen canım acıdı bastırınca doktor
24.haftaya(1 ay sonra) şeker yüklemesi yapılacak
Tetanoz aşısını 2 ayrı doktora daha sordum bugün Türkiye şartları bu .sadece doğumu düşünme mutlaka yaptır dedi ikisi de şu sağlık ocağına bi gideyim de yaptırayım bu haftalarda yapılıyormuş aşımız
efsung ses verr
efsung teyzesi...senin de güzel haberlerine çok sevindim...maşallah iyi beslios biz yafruları dimek...benimki de 390 gr.olmuş ihihhihi
vallaha henüz benzetemedim ben...babamız hemen bana mı benziyor neeee diye atladı ama ihihih...sağlıklı olsunlar da gerisi önemli değil canım be...
senin ne zamandı ayrıntılın...ben ilk yaptıranlardan oldum herhal...sıramı savdım...hadi bakem beklios...en yakın eyeszay var sanırsam ???
kızlar selam kontrolümüz gayet iyi geçti dr amcamız herşey yolunda dedi 328 gr olmuş yaklaşık olarak böbreklerime de baktı bazen sıkışabiliyormuş sorun yok dedi midem için reflü gibi olduğunda renie duo yu kullanmaya devam et dedi ve 5 hafta sonra gel dedi normalde 4 haftaya ir gidiyor idik sanırım arada detaylı olduğundan :))
herşey yolunda biz iyiyiz maşaalh diyeyim de zira dünde iyiyim dedim gece rahatsız oldum uyuyamadım
geçmiş olsun canım ne ameliyatları bende de 1 laparoskopik safra kesesi var ama drum bişey dmedi
canım yaaa çok uzuldum ne endişe etmişsindir sen şimdi çok çok geçmiş olsun umarım ikinizde iyisinizdir
sen beğendiysen sorun yok mesaj süper karnın daha belli olmuş gibi :))
bide ben elbise demiştim ya sen elbise ile nasıl kontrol olucan rahat olmazdı komple elbiseyi kaldır üstüne çarşaf ser v.s. uzun hikaye ben beğendim :)
nişantaşında vardı geçen yıl ama sanırım tr de kapattılar yanılmıyorsam
marankini tarifi vardı netten bak istersen geçmiş olsun bu arada
albümü bende çok beğendim kaç gayme cicim :)
tutututututututututututut maşallah annesi :))) kime benziyo babamı senmi?
benim kinin fotosundan babaya benzettim de ben :)))
geldim de ben gelen kadar gitmişsin :) ancak bitti sayfa taraması :))
ANNE SÜTÜNÜ ARTIRMAK İÇİN AYVA : Ayvayı, haşlayarak ve ya tatlısını yaparak, ya da çiğ olarak tüketirseniz, anne sütünü en az 5 kat artırır
buda aylara göre fetüz ağırlıkları :) ben en iyisi link te vereyim :))
Eki Görüntüle 168249
efsung teyzesi...senin de güzel haberlerine çok sevindim...maşallah iyi beslios biz yafruları dimek...benimki de 390 gr.olmuş ihihhihi
vallaha henüz benzetemedim ben...babamız hemen bana mı benziyor neeee diye atladı ama ihihih...sağlıklı olsunlar da gerisi önemli değil canım be...
senin ne zamandı ayrıntılın...ben ilk yaptıranlardan oldum herhal...sıramı savdım...hadi bakem beklios...en yakın eyeszay var sanırsam ???
ayy canım yaaa...bizimkinin de arkideşleri felan gaza getirdiler onu...kız babası olmak farklı bişi diye...ama eşim kız,erkek olsun diye hiçbi zaman bişi demedi bana...ikimiz de hep sağlıktan yanaydık biçok ebeveyn gibi...mobilya konusunda haklısın yaa... havalandırma felan uzar o iş...ben de netten bakındım..beğendim bikaç model prensesimize...babişi kandırıp en yakın zamanda keşiflere çıkmak lazımbenim ayrıntılım 4 nisan pzt saat 6da
haaaa bu arada kesin kız olduğunu yazmadım bak yaaa tüm hafta ay ya göstermezse diyip durdum sağolsun kızım utanmadan ayırdı resmen ama nispet yapar gibi siz benle değil cinsiyetle ilgileniyorsunuz dercesine hemen yan yattı elinide kulagına götürdü bugün bize pek yüz vermedi cimcimem :))
:)) dr m bugun eniyi babalık kız babalığıdır tecrübe ile sabit dedi :))zaten eşim kız dendiğinde beri çok mutlu kızı olacak diye :)))
ayyyy ben artık hız vercem alış veriş işlerine su doğumda hastane deki süsler vs için bi eminönü şart kılıklar hallolur zaten bebek odası da baktık gecen hafta ama odlar genelde 1-1.5 ayda bitiyor ama havalanması vs. 3-4- ayı buluyor haberiniz olsun fiyatlar da 2 den 3.5 a kadar falan 4-5 parçalı setler gerçi yeni doğan için gereksiz hemn almaya gerek yok yani ama biz alıcaz arabası v.s. herşeyini doğduktan sonra benim gezmeye vaktim olmaz diye halledelim istiyorum artık eksik kalırsa sorun değil yani evlendiğimden beri mutfağıma halı alıcam 5 yıl oldu:))))
oh maşallah bin kereçok seviniyorum böle herkesden iyi haberler gelince. umarım herkesin ayrıntılılarında iyi haberler gelir böle hep beraber sorunsuız geçiririz. nasıldı bebişin neler yapıodu???
canım salı günü gidicez doktora. pazartesi gelicek o. elbise giyseydimde olurdu ama bu içime daha bi çok sindi. böle çok yazlık gibimi geldi elbiseler nedir bi onu görmek istediğim gibi olamadım tam.
album 25 lira canım:)))
hahah ben ayva yiyorum sürekli. annemde benim hamileliğimde çok yemiş. bide ayva kız bebeği güzelleştirirmiş haberiniz olsun.
bu arada bi duyum daha. gerçeklikle bi ilgisi varmı bilmemde. allah bebekleri doğduklarında babalarına benzetirmiş. babalık içgüdüsü diye birşey soradan kazanılıyorya. bebeği benimsesin diye.
selam nasılsınız hanımlar
ben henüz toparlanamadım boğazım çok acıyo. öksürmekten hapşurmaktan kasıklarımda karnımda bi ağrı var
%100 kızımız oluyor....
kafa...
göğüs/kalp…
canım banada vericekler dvd falan ama biliosun doktorundan doktoruna değişiyiro ilgi alaka. bilmiyorum buranın doktorları nasıl. recep hasdan da şimdi zor randevu almak son ana kaldı. ondada 300 sanırım bu test. neyse benim gideceğim yerde iyi iki tane perinatolog var. bağdat caddesinde sadece bu testler falan yapılıyor bu merkezde fiyatıda çok iyi 260 lira. gerçi 300 profosore giderdim ama neden anlamadım içimden bi his durmadan bu bağdat caddesindeki yere git diyor. anlamadım gitti. he hislerim ne kadar çıkar oda ayrı konu. bebek için erkek dedim %80 kız dediler:))
kızlar selam kontrolümüz gayet iyi geçti dr amcamız herşey yolunda dedi 328 gr olmuş yaklaşık olarak böbreklerime de baktı bazen sıkışabiliyormuş sorun yok dedi midem için reflü gibi olduğunda renie duo yu kullanmaya devam et dedi ve 5 hafta sonra gel dedi normalde 4 haftaya ir gidiyor idik sanırım arada detaylı olduğundan :))
herşey yolunda biz iyiyiz maşaalh diyeyim de zira dünde iyiyim dedim gece rahatsız oldum uyuyamadım
ayy canım yaaa...bizimkinin de arkideşleri felan gaza getirdiler onu...kız babası olmak farklı bişi diye...ama eşim kız,erkek olsun diye hiçbi zaman bişi demedi bana...ikimiz de hep sağlıktan yanaydık biçok ebeveyn gibi...mobilya konusunda haklısın yaa... havalandırma felan uzar o iş...ben de netten bakındım..beğendim bikaç model prensesimize...babişi kandırıp en yakın zamanda keşiflere çıkmak lazım
25lira..hmm iyiymiş yaw...ayvaya ben de çok sarmıştım...ama kabızlık sorunum başlayınca azalttım şu ara...kiviye sardık şu ara...kalorisi az ve vitamini bol diye takılıyorus :)
evet yaa kızlar babişlere benzermiş ...ben kendimi anneme benzetsem de yıllar sonra bile hala babama benzetirler beni...anlayamadım o işi de:)
ayy bu arada bizimki bu akşam çok kıpraşıyor...oturunca daha çok hissediyorum hareketleri ben ihihhihi
Geçmiş olsun esteda. Umarım biran önce iyileşirsin ama baya uzun sürdü senin ki. Dr. ne diyhor bu işe birşeyler vermedi mi?
Güzel güzel fotoğraflarla dolsun o güzel albümünüz :)))
Canım maşallah diyorumm. ayy ben de heyecanlandm şimdi ama bizim detaylı 30 nisanda 23. haftada daha çok var.
Canım, recep has içi geç kalmış sayılmazsın, öyle zor değilrandevu almak ama tabi sizin şimdi salı da çok kısa bir zaman dilimi. Birde recep bey 23. haftayı tercih ediyormuş.
Canım çok sevindim herşeyin yolunda olmasına...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?