2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlarrrrrr gunaydııınnnn

bugun bebişlere ne corba yapıcaksınız kopya versenıze nooollluuurrrr

ben dün un çorbası yaptım kendimize,kızım da sevdi şaşırdım,o da içebilir diye o çorbayı yaptım ama şaşırdım biraz daha istemesine,ilk defa yaşıyoruz bunu:)annem yapardı basit bişey unu yağda kavurup soğutuyosun topaklanmasın diye,sonra su koyuyosun karıştırarak,pirinç koyuyosun pişiyo,bebişe pirinçleri ezdik tabi,kendimiz için yağda kırmızı biber yapıp ekledik çorbaya.

Merhaba hanımlar bir kaç gündür Sayhan hasta öksürük hapşırık hepsi var.Bu sabah sağlık ocağına götürdüm boğazı kızarmış bol bol emzir dedi birde peditus verdi yarım ölçek günde 2 kez tok.Ama keyfi iyi çok şükür.Bugün öğlen havuç patates azıcık kıyma ve ince bulgurdan bi çorba yaptım.Blenderdan geçirmeden azıcık ekmek ufalayıp zeytinyağı kattım.Yanında yoğurtla yedi.
Haa bide dişi çıktı oğlumun bugün artık tamamen.Çaykaşığı şık edince bir hoşuma gitti ki.Kurban olsun annesi onu veren Allaha.
Bende doğduğundan beri ara ara su veriyorum ama artık ciddi veriyorum,Sayhan da bayağı içiyor artık suyu.
Ben hala emziriyorum ama kırkım çıkarçıkmaz regl oldum bu arada.
Hanımlar yoğurdu günlük pastorize süt ile yapıyorum şahane oluyor.

bendeeee patates havuç pirinç ve brokoliden yaptım corbayı yalana yalan yedı sımdıde bıraz emdı uyutuyorum tosunumu bızım dısler yok yaaaaaaaaa

biz bu gün günü dışarıda yani dokyorlarda geçirdiğimiz için çorba falan yapamadık, ama yarın içimn güzel fikirler edindim sizlerden :)
bizim ek gıda olayımız en baştan başlayacak benim miniğim bişeye alerji oldu geçen hafta sonu onu bulmak için şimdi herşeyi tektek veriyorum yani baştan başladık

herkes nerede bugün? ilk ısırığımı aldım Sayhanımdan.Çığlığıma engel olamadım ama çok güldüm sonra.Gelsin inci dişler...

dunden beri çıldırmak uzereyim kızım hiçbir şey yemiyor.ne yapacagımı şaşırdım.zaten kilolu bi bebek değil boyle giderse iyice zayıflayacak.çok canım sıkılıyor.sadece beni emiyor ama sutum onu butun gun besleyecek kadar çok değil.ne ypsam acaba?bole bi durumla karşılaşan vr mı ?bana bi akıl verin....

Sıkıntılı bir durum tabi ama sakin olmaya çalış canım,bebişler bizim stresimizi hissediyor emin ol,bir iki gün birşey yemezse zayıf kalmaz,kendini rahatlat ve bebişini uykusu olmadığı ve huzurlu olduğu bir ara beslemeye çalış,bir de tatlı bişeyler yedirmeyi dene,yani denedin belki ama benimki bir öneri,böyle durumlarda sebze falan asla yemiyorlar,Allah yardımcımız olsun
Benimki de bugün uyumuyor,üst katta temizlik mi var nedir anlamadım bir gürültü patırtı kızımı uyutmamla uyanması bir oluyor ve tabi sürekli mız mız

Bazen yapıyor bebekler böyle rahat ol emzir sadece. Aç kalmaz sütün yeter merak etme bencede 1 2 günde bişey olmaz düzelir.Vardır mutlaka bir sıkıntısı diş çıkarıyor olabilir belki.Sen bol sıvı al sütün artsın bu arada sende iyi beslen de bitkin kalma emin ol geçer.Sevdiği şeyler veririsin ilk önce sonra eski düzeninize dönersiniz umarım.Allah yardımcın olsun ama sakin ol lütfen.

ben ilk ek gıdaya başladığımda benim kızımda böyle yaptı önce tadsına bakıyor bir iki kaışık alıyor sonra ağzını kapıyordu bir daha açmıyordu, yemek yemiyecek diye çok korktuım 2 hafta uğraştık daha bu hafta yemeye başladı canını sıkmamaya çalış diğer arkadaşlarda smöylemişler zaten, bide diş çıkartıyoda olabilir bilmiyorum çıktımı dişleri ama benim kızım diş çıkartacağı zmaanda bişey yemedi hatta doğru dürüst emmedi bile beni diş kaşıyıcı olarak kullanıyordu :)

canım bızımde alerjık bı vucudumuz var toz gelsın burnuna azcık hapşuruyor bana cekmış bende öyleyım bu sabah karısık kahvaltı vereyım dedım öğürdü herseyı tek tek verdım aslında oyke daha mantıklı gecmısolsun tatlım

herkes nerede bugün? ilk ısırığımı aldım Sayhanımdan.Çığlığıma engel olamadım ama çok güldüm sonra.Gelsin inci dişler...

bızde hala dıs yok ama bugun emeklemeye basladık asker gıbı surunuyor cok komık

kızlar ya baska baska corba tariflerınız varsa yazsanıza yoluuuurrrrr :)

Son düzenleme:

Allaaaah emeklemeye mi başladı maşallah .Sayhan direk ayağa kalkmaya çabalıyor hiç emekleme çabası yok.ben çok severim emekleyen bebiş görüntüsünüüüü amaaaa :))) Bu arada ben bugün bildiğiniz bezelye yemeği yaptım.Az zeytinyağ,havuç,patates,kıyma ile.Tuz ve salça koymadım,yazın yaptığımız domates sostan 1 kaşık ilave ettim.Sonra onu ezdim ve yoğurt ve ekmekle yedirdim az önce.Maksat vitamin olsun ayrı bir tat alsın.az yedi ama olsun.kalanıda tuzladım akşama biz yicez onuda :)))

kızlar acil cevap....

bebeğim 7 aylık,soğuk soğuk terliyo sizce neden önemli bişeyse dr götüreyim..

umarım bişeyi yoktur meleğinin, eğer terlemenin dışında öksürük burun akıntısı yada gögüste hırıltı yani bunlardan herhangi biri varsa hemen götür derim,

Ayy kızlar ya paşam uyumasına rağmen bı türlü uyku tutmadı offf hayır olsun iNsallah :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…