• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

[B][/B]
Günaydın anneler ve bebişleri bugün nasılsınız?kahvaltılar nasıldı ? Sayhan bugün sabah banyo yapıp peynir yumurta ekmek ve salatalık yedi portakal suyu ile.Şimdi uyuyor Sayhan Hoca :1:

ayy bebişleriniz yanınızda dimi nasıllar görebiliyosunuz ne güzeel:( ben sabah bakıcıya bıraktım geldim işe 2 saat sonra görücem.bişey sorucam ekmek ve salatalığı nasıl veriyosunuz merak ettim

Monovit 3 - devit3 doğumdan beri kullanıyoruz benim dediğim kan damlası .ama sanırım herkes kullanmaya başlamış 6. aydan bu yana .kabızlıktan korkumdan veremiyorum ne yapsam ki...

bizede sağlık ocağından vermişlerdi ama kullanmamıştım sonra kan tahlili yaptırdık ve 5. ay kontrolünda doktor gerek yok dedi bu arada doktor değiştirdik 6. akontrolünde...doktor neden kullanmadın hemen vermeye başla dedi .... bende yaklaşık 3 haftadır veriyorum ..

herkese merhabalar, benim kızda bir haller var valla bu gün ne denediysem yemedi, yoğurdu çok sever ağzına koymadı, elma suyu denedim onuda içmewdi, suyu bile zorla içirdim :(
biz daha kahvaltıya başlamadık birkaç güne kadar başlmayı düşünüyorum, kahvaltıyı nasıl veriyorsunuz yani devam sütü beyniri ymurta hepsini karıştırıp mı veriyorsunuz yoksa ayrı ayrımı yani hepsinden parça parça mı?

Ben hepsini karıştırıp veriyorum,muhallebi kıvamında oluyor,yedirmesi de kolay,tadı da kötü olmuyor,9.aydan itibaren ayrı verilmesi gerektiğini duymuştum

ayy bebişleriniz yanınızda dimi nasıllar görebiliyosunuz ne güzeel:( ben sabah bakıcıya bıraktım geldim işe 2 saat sonra görücem.bişey sorucam ekmek ve salatalığı nasıl veriyosunuz merak ettim

ekmek ve salatalığı küçük parçalar şeklinde veriyorum.emerek geveleyerek yutuyor.Sayhan kahvaltıyı mama versiyonunda sevmiyor pek.çiğnemeyi seviyor.yumurta ve peyniride çaykaşığının ucuyla küçük küçük yediriyorum.her çocuk aynı olmuyor ama. abisi ağzına azıcık pütür gelse kusardı (8 yaşında hala kusuyor bişey takılırsa ağzına malesef) pütürlü gıdaya alıştırın bebeklerinizi hanımlar...

Merhaba hanımlar..Bizim doktorumuz et ve tavuğa 7.ayı doldurunca başlamamız gerektiğini söyledi ama..sanırım sizler veriyorsunuz bebişlere..biz geç mi kalıyoruz acaba başlasam mı ben de? Benim kızım malesef çok iştahlı değil, bir de kusma huyu başgösterdi iki haftadır..Yediriyorum, son kaşıktan sonra hepsini çıkartıveriyor bazen, ben de oturup ağlıyorum sinirden..:((

Bir de bizim doktor 6. ay kontrolünde balık yağı şurubu ve çinko şurubu verdi bize günde birer çay kaşığı, bunları kullanan var mı aranızda?..Onun dışında demir damlası ve acd3 vitamin damlası kullanıyoruz..

Bizim pütür sorunumuz da var, zaten kustuğu için hiç pütürlü bişeyler deneyemiyorum yine kusar korkusuyla, nasıl alıştırıcam pütüre bilmiyorum..:((

çinko şurubu dediğin zinco diye bi şuruup var o mu?biz de sağlık ocğın gittiğimizde ordaki doktor bize zinco diye bi şurup yazmış ama ne için kullanmam gerektiğini soylemediği için bende bi kç defa kulllandım sonra bıraktım. size doktor neiçin verdi çinko şurubunu?.bizdede vr 1-2 haftadan beri kusmalar .ole her yedirmede değilde ara sıra oluyor.benim bebeğimde çok zor yiyor acaba o yuzden mi kusuyorlar.puturlu şeyleri bile yiyemiyor.öğürüp kusmya başlıyor.
bide biz hala uyku duzeni oluşturmdık.gece 1-2 gibi anca uyutuyorum.sizlerin bebekler nasıl?gunde kaç cc devam sutu veriyorsunuz?ben anca 120cc verebiliyorum .bazen canı isterse 150cc içiyor.
sizler muhallebiyi nsıl ypıyorsunuz?inek sutunden yapsak olur mu?

Merhaba hanımlar..Bizim doktorumuz et ve tavuğa 7.ayı doldurunca başlamamız gerektiğini söyledi ama..sanırım sizler veriyorsunuz bebişlere..biz geç mi kalıyoruz acaba başlasam mı ben de? Benim kızım malesef çok iştahlı değil, bir de kusma huyu başgösterdi iki haftadır..Yediriyorum, son kaşıktan sonra hepsini çıkartıveriyor bazen, ben de oturup ağlıyorum sinirden..:((

Bir de bizim doktor 6. ay kontrolünde balık yağı şurubu ve çinko şurubu verdi bize günde birer çay kaşığı, bunları kullanan var mı aranızda?..Onun dışında demir damlası ve acd3 vitamin damlası kullanıyoruz..

Bizim pütür sorunumuz da var, zaten kustuğu için hiç pütürlü bişeyler deneyemiyorum yine kusar korkusuyla, nasıl alıştırıcam pütüre bilmiyorum..:((

Günaydın herkese
Bize de 7. ayında başlamamızı söylemişlerdi,ben daha yeni vermeye başladım,kıyma verdim ve balığı da çok az tattırdım.
Kusması verdiğin şuruplardan olabilir canım,çinko şurubu özellikle bağırsakları çok etkileyen bir şurupmuş,bebeğin kilosunda ya da gelişiminde bir sorun mu var ki?neden verdiler,üstelik de ikisi birlikte
pütüre gelince benim kızım da az bir pütürde hemen hapşırıp atıyordu ve kesinlikle yutamayıp ağzında tutuyordu ama son bir haftadır yutabiliyor,ben de o yüzden kıymaya başladım zaten,bence dert etme herşeyin bir vakti var,bir de ekmek kabuğu vermek işe yarıyor,sert ekmek kabuğunu çok seviyor benimki,onu eritiyor ağzında ve pütürlerini yutarak başladı ilk,yumuşak olduğu için ekmek yutması daha kolay

çinko şurubu dediğin zinco diye bi şuruup var o mu?biz de sağlık ocğın gittiğimizde ordaki doktor bize zinco diye bi şurup yazmış ama ne için kullanmam gerektiğini soylemediği için bende bi kç defa kulllandım sonra bıraktım. size doktor neiçin verdi çinko şurubunu?.bizdede vr 1-2 haftadan beri kusmalar .ole her yedirmede değilde ara sıra oluyor.benim bebeğimde çok zor yiyor acaba o yuzden mi kusuyorlar.puturlu şeyleri bile yiyemiyor.öğürüp kusmya başlıyor.
bide biz hala uyku duzeni oluşturmdık.gece 1-2 gibi anca uyutuyorum.sizlerin bebekler nasıl?gunde kaç cc devam sutu veriyorsunuz?ben anca 120cc verebiliyorum .bazen canı isterse 150cc içiyor.

Benim kızım da gece 12 yi geçmeden uyumayan bir bebekti,erken uyutabilmenin sırrı akşam saatlerinde uyumamaktan geçiyor sanırım,artık saat 5-5,5 tan sonra uyutmuyorum zor oluyor,mız mız sürekli ama en azından daha erken uyuyor
Ben hiç anne sütü veremiyorum,o yüzden geceleri hep devam sütü alıyor,gündüz de değişiyor bazen uyumalardan önce 60cc,bazen onu da istemiyor
muhallebiyi çoğu zaman suyla yapıyorum ama bazen 1/3 oranında inek sütüyle sulandırıp yapıyorum,sütle daha tatlı oluyor tabi,bebişim o zaman daha iştahlı yiyor:46::46:

Günaydın herkese
Bize de 7. ayında başlamamızı söylemişlerdi,ben daha yeni vermeye başladım,kıyma verdim ve balığı da çok az tattırdım.
Kusması verdiğin şuruplardan olabilir canım,çinko şurubu özellikle bağırsakları çok etkileyen bir şurupmuş,bebeğin kilosunda ya da gelişiminde bir sorun mu var ki?neden verdiler,üstelik de ikisi birlikte
pütüre gelince benim kızım da az bir pütürde hemen hapşırıp atıyordu ve kesinlikle yutamayıp ağzında tutuyordu ama son bir haftadır yutabiliyor,ben de o yüzden kıymaya başladım zaten,bence dert etme herşeyin bir vakti var,bir de ekmek kabuğu vermek işe yarıyor,sert ekmek kabuğunu çok seviyor benimki,onu eritiyor ağzında ve pütürlerini yutarak başladı ilk,yumuşak olduğu için ekmek yutması daha kolay

Merhaba, çinko şurubunu bağışıklık için, balık yağını da omega 3 alması için verdiğini söyledi doktor. birer çay kaşığı veriyorum bende bazen ara veriyorum yani hergün vermiyorum..Gelişim konusunda bebeğim iştahsız bi bebek, sütüm hiç olmadığı için devam maması alıyor 2 aylıktan itibaren ama onu da hiç severek içmedi, hiç bi zaman biberonu bitirmezdi, yarısını içer bırakırdı..şimdi tamamen bıraktı zaten biberonla devam maması içmiyor..Ben de kaşık mamalarını devam maması ile yapıyorum o şekilde vermeye çalışıyorum devam mamasını..
Ne yapalım sağlığı yerinde çok şükür..

Merhaba, çinko şurubunu bağışıklık için verdiğini söyledi doktorumuz..
Ben de akşam 10.30 gibi uyutuyorum kızımı ama dalması malesef 12.30' u buluyor..o saate kadar sallıyorum yani..
Ben muhallebiyi ülker gogly diye bir pirinç unu var, onunla yapıyorum..İçinde hem devam sütü hem pirinç unu var, suyla pişiriliyor ve lezzetli ve pratik oluyor, kızım da onu sevdiği için hep onu yapıyorum artık..

Günaydın hanımlar bişey sorucam.Emziren anneler, bu ek gıdalara geçtikten sonra kaç saatte bir emzirriyorsunuz.

Günaydın hanımlar bişey sorucam.Emziren anneler, bu ek gıdalara geçtikten sonra kaç saatte bir emzirriyorsunuz.

canım gunaydın :10:
ben ılk ek gıdaya basladığımda saatle verıyodum ama benı emmeyı bıraktı şimdi ise uyandıktan sonra emzırıyorum 45 dk sonra falanda ne verıceksem verıyorum yoksa emmıyor

topik bu gün sessizmiş, benim kızım 3 gündür uyutmuyor beni, önceden saatte bir kalkardı şimi bide buna uyumamak eklendi önceki gece 2 de, dünde 3:30 da uyudu tabi uyuduktan sonrada birer saat arayla uyanmaya devam ediyor sabah 8 :30 gibide artık tamamamen uyanıyor, sanırım üst dişimiz çıkmak üzere alt dişlerimiz 5 aylıkken çıktı, şimdi üst dişlerin yerleri bayağı kızarmış hatta sol tarafta hafif beyazlık var ama patlamamış daha yani eti delmemiş diş daha onuda biraz önce fark ettim :)

balık yağı ve çinko konuşmuşsunuz bize dr vermedi öyle şeyler. bide yoğurdu sorayım, neyden yapıyorsunuz yoğurdu normal pastorize süttenmi yoksa devam sütünden mi ?

topik bu gün sessizmiş, benim kızım 3 gündür uyutmuyor beni, önceden saatte bir kalkardı şimi bide buna uyumamak eklendi önceki gece 2 de, dünde 3:30 da uyudu tabi uyuduktan sonrada birer saat arayla uyanmaya devam ediyor sabah 8 :30 gibide artık tamamamen uyanıyor, sanırım üst dişimiz çıkmak üzere alt dişlerimiz 5 aylıkken çıktı, şimdi üst dişlerin yerleri bayağı kızarmış hatta sol tarafta hafif beyazlık var ama patlamamış daha yani eti delmemiş diş daha onuda biraz önce fark ettim :)

balık yağı ve çinko konuşmuşsunuz bize dr vermedi öyle şeyler. bide yoğurdu sorayım, neyden yapıyorsunuz yoğurdu normal pastorize süttenmi yoksa devam sütünden mi ?

Ben saat tutmuyorum valla, en bastan beri de oyleydi, genelde iki saatte bir emmek istiyordu, simdi de hemen hemen ayni.

Cok huysuz bu ara kizim, hala disleri cikmadi, herseyi isirmaya calisiyor. Eskiden yine daha kolay uyuyordu, simdi uyutmak icin dort donuyoruz. Uyandigi zaman iyi, yarim saat sonra basliyor huysuzlanmaya ve hic kucaktan inmek istemiyor, kucakta da gezmek istiyor. Ne yapacagimi sasirdim.
Uyku konusuna gelince ben en bastan beri saat 8-9 gibi yatiriyorum, bazen sarkiyor tabi ama genelde buna uymaya calisiyorum. Gece yine her iki saatte bir uyaniyor, tekrar emzirip uyutuyorum. Bazen de tamamen uyaniyor gece 1-2 gibi ve 2-3 saat uyanik kaliyoruz.

Günaydın hanımlar:3::3:
Sanırım diş yüzünden biz de dün gece saat başı uyandık ve her uyanışta ilk iş battaniyesini ağzına sokuyor kızım ya da emziğinin tutma yerini ağzında buluyorum,görünürde diş falan da yok daha çok bekliycez galiba

Günaydınnnn bu ara bebişler huysuz uykusu dişleri derken ben yine eskiye göre rahatladım tek başına çocuk bakmak çok zor.

Back