• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

begummmmm bizim dişmizin ucu gorunmuş.guldugu zaman sende dikkat et belki vardir.o yuzden duzelmiş olabilir yemesi..

bizim 7 ayda aşımız yoktu ondan sordum canım,

dişler yavaş yavaş çıkmaya başlamış, bizimkide huzursuz ve iştahsız bu gün sanırım üst dişimiz çıkmaya başlayacak

hawar sızın nezaman yapıldı pnomokok pekı?

bızım daha değil ust dişler alt dişler bılem yokkı :5:

begummmmm bizim dişmizin ucu gorunmuş.guldugu zaman sende dikkat et belki vardir.o yuzden duzelmiş olabilir yemesi..

yok tatlım ya bıde agzını kılıtlıyo mumkun degıl bakamazsın dun gece mamasını televızyona karsı elimizde oyuncaklar zorla yedırdık
bugun kahvaltı yaptı elma suyu verdım daha corba ıcıcek baya uyudu bugun yoğurt akşama kaldı
bıde uyku hala 12 yı buluyo gece :25:

bizdede hala ne alt ne üst diş var yaa
aynen bizimkide gece 12 1 gibi uyuyoo
sabah kahvaltısını yaptırıyom 11 12 gibi uyuyo 1.30a kadar uyumasına izin var ama daha geçirmiyom yoksa uyku düzeni şaşarsa gece 2 3 leri buluyo uyuması
bazen kendi uyanıyı bazen ben yavaş yavaş dokunuşlarla uyandırıyom
sonra 2 gibi çorba yiyiyo 4 gibi uyuyo ve 5 30a kadar uyuyo bazen 5te kendi uyanıyo en geç 5.30a kadar uyumasına izin veriyorum
uyanınca 6 6 30 gibi dönüşümlü olarak yoğurt yada meyve
8gibi tekrar kestirmesi var uyanınca kaşık maması veriyorum göz kararı
sonra 11 12 arası 120 cc mama ile tatlı uykular gecede tekrar 120 cc mama veriyorum haa aralarda ek gıdalardan sonrada 60 yada 90 cc mama veriyorum bazen yiyiyo bazen yemiyo
çorbasına kıyma koymaya başladım tavuğa geçicez artık dr günde 1 balıkta verebilirsin dedi...
sizinkilerin beslenmesi nasıl?
boy kilo ne alemde

benım dr tavuk konusunda pek olumlu degıl et ve balık dedı bende annanemlere soledım onlar tavuk beslıyolar en azından bıldık ve doğal o verıcek balıkta somon levrek cupra gıbı balıklarda verın dedı genelde oğle oğununde verılmesı gerekmıs kızlar balık corbasıda faydalıymıs bakalım ısımız cok butungun onları beslıycez:56:

hawar sızın nezaman yapıldı pnomokok pekı?

bızım daha değil ust dişler alt dişler bılem yokkı :5:

şimdi baktımda aşı kartına biz 6. ay aşılarımızda var pnomokok , tabi sen özelde yaptıysan ondan farklı olabilir tarihler yada ilk aşı geç yaplıdıysa sonrakilerde geç oluyor, mesela bizim 4 ay aşılarımız geçikti o sırada su çiçeği çıkarmıştık tam olarak geçince aşılarımızı yaptılar o yüzde bizim aşılar geriden gidiyor herkes 6. ayda yaparken biz 6 ay 20 günlükken yaptık
ya ben dişleri çıktı diye üzülüyom, siz çıkmadı diye geç çıkan dişlerin daha sağlam olduğunu söylüyorlar, üzülmeyin boşuna

şimdi baktımda aşı kartına biz 6. ay aşılarımızda var pnomokok , tabi sen özelde yaptıysan ondan farklı olabilir tarihler yada ilk aşı geç yaplıdıysa sonrakilerde geç oluyor, mesela bizim 4 ay aşılarımız geçikti o sırada su çiçeği çıkarmıştık tam olarak geçince aşılarımızı yaptılar o yüzde bizim aşılar geriden gidiyor herkes 6. ayda yaparken biz 6 ay 20 günlükken yaptık
ya ben dişleri çıktı diye üzülüyom, siz çıkmadı diye geç çıkan dişlerin daha sağlam olduğunu söylüyorlar, üzülmeyin boşuna

evet cnm özel hastaneye gıdıyoruz bız oyuzden farklı olabılır

Günaydııın...Bende geç çıkan dişin daha iyi olduğunu duymuştum.Bir yakınımızın oğlu 13 aylıkken ilk dişini çıkartmış duyunca şaşırmıştım.Ama olabiliyor demek ki.
Tavuksuyuna çorba yapan var mı bebeğine acaba ?Tavuk vermeyin mi dedi dr larınız o konuyu anlamadım?

Günaydııın...Bende geç çıkan dişin daha iyi olduğunu duymuştum.Bir yakınımızın oğlu 13 aylıkken ilk dişini çıkartmış duyunca şaşırmıştım.Ama olabiliyor demek ki.
Tavuksuyuna çorba yapan var mı bebeğine acaba ?Tavuk vermeyin mi dedi dr larınız o konuyu anlamadım?

cnm tavuk vermeyin diyen dr yok
aksine dr lar çorbalarına ekleyebilirsiniz diyolar...

canım gunaydın:10:

tavuk konusunda bu hormon muhabbetı varya oyuzden pek onermedı bu donemde et te dana etı ve balık buyuk balık dedı
ben sanslıyım bu konuda cunku ananemler tavuk beslıyo teyzemın esının kardesı kasap hayvan bakıp satıyo herseyım koyden gelıyo
yanı bole sansınız varsa degerlendırın derım yoksada yapacak bısey yok alıcaz marketlerden
balık corbasını onerdı ve oğle oğununde vermenız daha doğru dedı
drun dedıklerınede harfıoyen uyamıyoruzkı canım ya benımkının uyku saatlerı cok farklı napayım nasıl denk gelırse oyle verıyorum

merhaba arkidişler...
bizim dr de eve pek sokma dedi tavuğu bizim dr arkadaşımız, bebek için daha sormadım dr ama begummm in dediği gibi hormon olayından dolayı tavuğu önermiyorlar aslında hormonlu hiç bir şeyi önermiyorlar, begummm köyde akrabaların olduğu için çok şaşnlısın bir çok şeyi doğal olarak yiyebilirsiniz, bizim pek öyle bir şansımız yopk arada arkadaşlar aracılığıyla köyden bişeyler almaya çalışıyoruz ama oda nadiren genelde tereyağı falan almaya çalışıyorum...

benim kafama bişey takıldı bu gün kızımla oynarkan kafasını elledim bıngıldak hemen hemen kapanmak üzere yani nerdeyse tamamen sertleşmiş, siz hiç dikkat ettiniz mi? sanki daha erken kapanması için drye de cuma gideceğiz o zaman sorarım tabi ama merak ettim

merhaba arkidişler...
bizim dr de eve pek sokma dedi tavuğu bizim dr arkadaşımız, bebek için daha sormadım dr ama begummm in dediği gibi hormon olayından dolayı tavuğu önermiyorlar aslında hormonlu hiç bir şeyi önermiyorlar, begummm köyde akrabaların olduğu için çok şaşnlısın bir çok şeyi doğal olarak yiyebilirsiniz, bizim pek öyle bir şansımız yopk arada arkadaşlar aracılığıyla köyden bişeyler almaya çalışıyoruz ama oda nadiren genelde tereyağı falan almaya çalışıyorum...

benim kafama bişey takıldı bu gün kızımla oynarkan kafasını elledim bıngıldak hemen hemen kapanmak üzere yani nerdeyse tamamen sertleşmiş, siz hiç dikkat ettiniz mi? sanki daha erken kapanması için drye de cuma gideceğiz o zaman sorarım tabi ama merak ettim

valla canım bız her gıttıgımızde dr bakıyo kafasına ama hıcbısey solemedı bu konuda benımde sormak aklım gelmedı

bıngıldak Sayhan da da yok denecek kadar az.ama ilk oğlumda böyle değildi.herşeyde olduğu gibi bebekten bebeğe değişen bir durum sanırım.endişelenicek bişey olduğunu sanmıyorum genede dr a sorarsın.tavuk konusundaki bilgilerinize de çok teşekkür edrim kızlar.

kızlar gunaydın :10:

bu sabah ne yaptıysam yedıremedım kahvaltısını paşamın
1- ıhlamur uzum pekmezı lor peynırı ekmek içi bıraz cevız karıstırdım veeee yemedi
2-hepsını ayrı ayrı vermeyı denedım veeeeee yemedi
3- bebe biskuvısı ıhlamur ve peynırı karıstırdım veeee yemedi
4- bebe bıskuvısı ve ıhlamuru bıberona koydum veee yemedi
su verdım ıctı
şimdi uyutuyorum uyansın emzırıp sonrada muhallebi verıcem yoksa ac yanı :25:

herkese günaydınlar
benim kızda iştahsız 2 gündür sanırım yeni bir diş gelecek ama bakalım, bide uyku düzenimiz bir bozuldu bir haftadır uğraşıyorum bir türlü düzeltemedim
begummm sıkma canını bak benimkide yemiyor bende sabah biraz uğraştım yemeyince zorlamadım çok inat bide benim ki yemedimi yemiyor, bende emzirdim şimdi uyudu uyanmadan bir bakayım dedim,
kakare bizden böyle Sayhan arkadaş nasıllar

Zeytin veren varmı bebişine hanımlar ben başlamayı düşünüyorum da.Birde kabızlık sıkıntısı olan varsa ben bişey denedim onu paylaşayım sizlerle;2 tane hurmayı az suda yumuşayana kadar haşladım ezdim ve yedirdim maşallah diyeyim size çok rahatladı Sayhanım :)))

Zeytin veren varmı bebişine hanımlar ben başlamayı düşünüyorum da.Birde kabızlık sıkıntısı olan varsa ben bişey denedim onu paylaşayım sizlerle;2 tane hurmayı az suda yumuşayana kadar haşladım ezdim ve yedirdim maşallah diyeyim size çok rahatladı Sayhanım :)))

ben kabagı bol koyuyorum corbasına kabız olursa

senın bebiş kaç kılo boyu kac bu gıdısle benımkının boynu kasık sapı kalıcak :25::25:

Back