Ek gıdalara başlayan anneler, bebeginizi sebzelere nasıl aıştırdınız? MEsela benim oğlum meyve falan yerden bir problem cıkarmıyor ama ne zaman ki patates püresi deniyorum sonuç hüsran. sanki yutamıyomus boğazında kalıyomus gibi oguruyor ve fıskırarak kusuyor midesinde ne varsa. Halbuki cok da yadırgamasın diye pürenin icine kendi sütümden de koyuyorum ama yok yok alışamadı hala. Öneriniz var mı? bu arada son verilen adrese ben de istek gonderdim ama kabul bekliyor.
arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım. bende ağustos 2011 annesiyim. 5 aylık bir kızım var. çalışan bi anneyim. bebeğimin 20 gündür heli hep ağıznda,suları akıyo,eline ne geçirse ağzına alıyo.damakalrı dişi hazırlıyo yakında çıkarcak sanırım. BENIM KIZIMI DOĞDUĞU GÜNDNE BERİ YÜZÜSTÜ YATIYORUM.GAZLI BİR BEBEK OLDUĞU İÇİN GAZINI KOLAY ÇIKARSIN DİYE. SON 2 HAFTADIR UYKUSUNDA YILAN GİBİ KIVRANIYOR BEBEĞİM.SANIRIM BAĞIRSAK GAZINDAN DOLAYI. ÖYLE ÇOK KIVRANIYOKİ KUCAĞIMA ALIYOM HEMEN BİRAZ PİŞPİŞ,BİRAZ AĞLIYO DERKEN SAKİNLEŞTİRİP YATIRIYORUM 20 DAKKA SONRA YINE AYNISI..SİİZN BEBEKELRİNİZDEDE BUAN BENZER ŞEYELR OLDUMU. BİLGİN,Z FİKRİNİZ VARMI BAĞIRSAK GAZI İÇİN NE YAPMAM GEREKIYOR??
:)) senin kızın ağzının tadını biliyo annesi,benimikide 37 haftalık doğdu zamanında doğmadığından ben cok sıkıntı çektim ağlama krizleri memeyi almadı falan filan geçti gitti şükür hry ay yeni bişey çıkarıyo bu bızdıklar işallah drun önerisi çözüm olur bebeğinde tombişmi tombiş olur
arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım. bende ağustos 2011 annesiyim. 5 aylık bir kızım var. çalışan bi anneyim. bebeğimin 20 gündür heli hep ağıznda,suları akıyo,eline ne geçirse ağzına alıyo.damakalrı dişi hazırlıyo yakında çıkarcak sanırım. BENIM KIZIMI DOĞDUĞU GÜNDNE BERİ YÜZÜSTÜ YATIYORUM.GAZLI BİR BEBEK OLDUĞU İÇİN GAZINI KOLAY ÇIKARSIN DİYE. SON 2 HAFTADIR UYKUSUNDA YILAN GİBİ KIVRANIYOR BEBEĞİM.SANIRIM BAĞIRSAK GAZINDAN DOLAYI. ÖYLE ÇOK KIVRANIYOKİ KUCAĞIMA ALIYOM HEMEN BİRAZ PİŞPİŞ,BİRAZ AĞLIYO DERKEN SAKİNLEŞTİRİP YATIRIYORUM 20 DAKKA SONRA YINE AYNISI..SİİZN BEBEKELRİNİZDEDE BUAN BENZER ŞEYELR OLDUMU. BİLGİN,Z FİKRİNİZ VARMI BAĞIRSAK GAZI İÇİN NE YAPMAM GEREKIYOR??
canım, normalde emziren annelere Mr çektirirler çünkü benimde sırtımdaki disk yüzünden röntgen yapılması gerekiyordu ama emzirdiğimi söyleyince direk mr gönderdiler. sağma makinası konusunda bence lansinoh'un manuelin pompasını bir dene. çok güzel sağıyor. ilk başta belki kas yaparsın ama sonra direk alışıyorsun. hem fiyatı 40-55 tl arası. en son özelcan bebede indirimi vardı, bir bak istersin. ben çok memnunumi bizim gruptaki kılzarda öyle
Merhaba kardeşim bana cevap yazmışsın sayfa 308 de idi sanırım. Az önce yeni gördüm. Teşekkür ederim. Bebeklerim geceleri öksürüyorlar. Şimdi ki derdim de bu. Doktor Augmentin isimli şurup verdi 400 mg. olan. Sabah akşam 4 ml. ver yazdı reçeteye. Eczacıda bebeğe bu verilmez git yenden sor dedi. Doktora gittim tekrar sordum doğru yazdım dedi. Eve geldim bu sefer internette bu ilacın yasaklandığını gördüm kortum veremedim ilacı. ikiside gece öksürüyor 13 ağustos doğumlular. Arkadaş ıhlamurla geçirmiş birde günde bir çay kaşığı Andız pekmezi vermiş. Bende yaptım geçmedi. işte böyle. Bronşit etmeden şu öksürüğü bir atlatsak.....
merhaba arkadaşlar bu sayfayı ilk defa gördüm yazdıklarınızı okumaya çalıştım çok güzel paylaşımlarınız olmuş. Bende 12 ağustosta bir kız bebek dünyaya getirdim şu an 5.5 aylık. hepinizin yşadığı emzirme problemini bende yaşadım.kızım emmedikçe çok stres yapıyodum drumuz sen stres yaptıkça sütün azalır ve tadı değişir bebek hiç emmemeye başlar deddi o gündürhiç stres yapmıyorum Redmask azra3437 nasılsınız oğluşlarınız nasıl umarım beni hatırlarsınız.
kızlar bebeklerinize kaynamış çeşme suyumu yoksa damacana suyumu veriyorsunuz?
merhaba arkadaşlar bu sayfayı ilk defa gördüm yazdıklarınızı okumaya çalıştım çok güzel paylaşımlarınız olmuş. Bende 12 ağustosta bir kız bebek dünyaya getirdim şu an 5.5 aylık. hepinizin yşadığı emzirme problemini bende yaşadım.kızım emmedikçe çok stres yapıyodum drumuz sen stres yaptıkça sütün azalır ve tadı değişir bebek hiç emmemeye başlar deddi o gündürhiç stres yapmıyorum Redmask azra3437 nasılsınız oğluşlarınız nasıl umarım beni hatırlarsınız.
kızlar bebeklerinize kaynamış çeşme suyumu yoksa damacana suyumu veriyorsunuz?
ben damacana suyunu bile kaynatıp veriyorum,abartıyor muyum acaba?:)
Merhaba anneler, ben yeni katıldım aranıza..27 Ağustos doğumlu kızım var, tam 5 aylık şu an. Malesef sütüm yeterli olmadığı için 2 ay emzirebildim, sonra kendisi bıraktı zaten.Hazır mamayla devam ettik. 4 ayını doldurduğunda doktorumuzun da tavsiyesiyle ek gıdaya başladık. Önce sebze çorbasıyla azar azar başladık ve giderek artırarak sebze püresine devam ettik. Şu an öğle öğününde patates,havuç,pirinç,bikaç yaprak ıspanak,biraz maydonozu pişirerek püre haline getirip yediriyorum. Sabah uyandığında formül mama yada onu içmezse kahvaltı kaşık maması, ara öğün olarak elma suyu, öğlen sebze püresi, ikindide yine formül mama,akşam yatmadan önce de tahıllı kaşık maması yediriyorum. Gece her uyandığında mama vermiyorum, su veriyorum. yani gece de 1 kez falan formül mama içiyor.
Kızım sabah uyandıktan 2 saat sonra hemen tekrar uyumak istiyor..gün için de 2 saat aralıklarla 3-4 kez uyuyor.Gece uykumuz malesef derin ve uzun olmuyor, sık sık uyanıyor ve cin gibi açıyor gözlerini, uyku sersemliği falan da olmuyor. Ayağımda sallayarak tekrar uyutuyorum. Zaten gündüzleri de hep ayakta sallanarak uyuyor. Çok gazlı bir bebek olduğu için 20 günlükken sallanmaya alıştı, ogün bugündür sallıyorum.
Sizin bebekleriniz gündüz nasıl uyuyor, ne kadar uyanık kalabiliyor? Acaba ben gündüz çok mu uyutuyorum bebeğimi diye düşünmeye başladım ama uyutmazsam ağlamaktan helak oluyor, mecburen uyutuyorum..
arkadaslar selam
kahvaltı ve sebze ıcın daha cok erken ben sadece sabah meyve puresı ve gunde bıdefa sütlü pirinçli muhallebı verıyorum
diğerlerıne 6. ayda baslıycaz drum vermememı soyledı ama bakıyorum bıskuvıler kahvaltılar verılıyor şaşırdım bırden agır gelır dıye dusunuyorum
arkadaslar selam
kahvaltı ve sebze ıcın daha cok erken ben sadece sabah meyve puresı ve gunde bıdefa sütlü pirinçli muhallebı verıyorum
diğerlerıne 6. ayda baslıycaz drum vermememı soyledı ama bakıyorum bıskuvıler kahvaltılar verılıyor şaşırdım bırden agır gelır dıye dusunuyorum
Kızım sabah uyandıktan 2 saat sonra hemen tekrar uyumak istiyor..gün için de 2 saat aralıklarla 3-4 kez uyuyor.Gece uykumuz malesef derin ve uzun olmuyor, sık sık uyanıyor ve cin gibi açıyor gözlerini, uyku sersemliği falan da olmuyor. Ayağımda sallayarak tekrar uyutuyorum. Zaten gündüzleri de hep ayakta sallanarak uyuyor. Çok gazlı bir bebek olduğu için 20 günlükken sallanmaya alıştı, ogün bugündür sallıyorum.
Sizin bebekleriniz gündüz nasıl uyuyor, ne kadar uyanık kalabiliyor? Acaba ben gündüz çok mu uyutuyorum bebeğimi diye düşünmeye başladım ama uyutmazsam ağlamaktan helak oluyor, mecburen uyutuyorum..
Valla gündüz uykularınızı duyunca çok şaşırdım...Benim ki toplasam 3 saat uyumuyodur..Ama şikayetçi değilim çünkü akşam 8 de uyutuyorum...))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?