• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaslar selam

kahvaltı ve sebze ıcın daha cok erken ben sadece sabah meyve puresı ve gunde bıdefa sütlü pirinçli muhallebı verıyorum
diğerlerıne 6. ayda baslıycaz drum vermememı soyledı ama bakıyorum bıskuvıler kahvaltılar verılıyor şaşırdım bırden agır gelır dıye dusunuyorum

Bu konu doktordan doktora cok degisiyo gozlemledigim kadarıyla. Bazısı asla meyveyle baslamayın , meyvenin sekerine alisirsa sebze asla yemez diyor, benim doktorum meyveyle başlattı misal. Bazı doktorlar muhallebi ile başlatıyo bazıları ise asla muhallebi vermeyin diyo. Hem doktora hem de bebegin kilo ve beslenmesine gore degisen seyler bunlar.
MEsela ben oğluma muhallebi vermiyordum cunku internette kof kilo yaptığına dair seyle okumustum, ama doktorum tavsiye etti ozellikle 7 tahıllı gece maması olanı cunku benim bebegim cok zayıf, sadece anne stü iciyo sütüm fde biraz sulu. Yani baskalrını elestirmek yerine tavsiye olarak bırakmak daha dogru, her koyun kendi bacagından asılıyo ne de olsa. Ben de mesela muhallebi verenlere laf etmistim, simdi geri alıyorum, okuyan varsa ozurlerimi sunuyorum meger zayıf bebeklere kilosuna gore veriliyomus :):):):)

benim bebeğim beni emmek istemiyor biberon mamalarından nefret ediyor biz direk ek gıdalara başladık 12 de sebze püresi 3 te yogurt 6 da meyve püresi 9 da anne sütü 12 de kaşık maması gece uyanınca anne sütü kilo alımıda az diye multivitamin verdi bakalım çarşamba günü tartılacak kilo alacak mı... biz çok hızlı geçtik ek gıdaya:56:

Son düzenleme:
Bu konu doktordan doktora cok degisiyo gozlemledigim kadarıyla. Bazısı asla meyveyle baslamayın , meyvenin sekerine alisirsa sebze asla yemez diyor, benim doktorum meyveyle başlattı misal. Bazı doktorlar muhallebi ile başlatıyo bazıları ise asla muhallebi vermeyin diyo. Hem doktora hem de bebegin kilo ve beslenmesine gore degisen seyler bunlar.
MEsela ben oğluma muhallebi vermiyordum cunku internette kof kilo yaptığına dair seyle okumustum, ama doktorum tavsiye etti ozellikle 7 tahıllı gece maması olanı cunku benim bebegim cok zayıf, sadece anne stü iciyo sütüm fde biraz sulu. Yani baskalrını elestirmek yerine tavsiye olarak bırakmak daha dogru, her koyun kendi bacagından asılıyo ne de olsa. Ben de mesela muhallebi verenlere laf etmistim, simdi geri alıyorum, okuyan varsa ozurlerimi sunuyorum meger zayıf bebeklere kilosuna gore veriliyomus :):):):)

sanırım yanlış anlasıldım amacım eleştırmek degıl sadece fıkır alısverısınde bulunmaktı
bu forumlarda coğu kez bırbırımızı uyararak yada tavsıyelerde bulunarak bırsuru yanlısları duzelttık bırbırımıze tesekkur ettık tabıkı herkesın kendı bılecegı iş

meraba kızlar... benim bebeğim 5.5. aylık ve biz ilk hastalığımızı atlattık... oğlum altıncı hastalık denilen viral bir enfeksiyon kapmış, 3-4 gece 39 dereceye varan ateşlenmelerimiz oldu, 4. günün sonunda karnında döküntüler gördüm... haydii tekrar doktora... doktor korkulacak bişey yok 6. hastalık olmuş bebeğiniz dedi, dr 2 gün arayla bizi görünce hemen anladı zaten sizdemi 6. hastalık oldunuz diye... bu ara çok bebek geliyormuş öyle, dikkat edin bebişlerinize...

meraba kızlar... benim bebeğim 5.5. aylık ve biz ilk hastalığımızı atlattık... oğlum altıncı hastalık denilen viral bir enfeksiyon kapmış, 3-4 gece 39 dereceye varan ateşlenmelerimiz oldu, 4. günün sonunda karnında döküntüler gördüm... haydii tekrar doktora... doktor korkulacak bişey yok 6. hastalık olmuş bebeğiniz dedi, dr 2 gün arayla bizi görünce hemen anladı zaten sizdemi 6. hastalık oldunuz diye... bu ara çok bebek geliyormuş öyle, dikkat edin bebişlerinize...

Geçmiş olsun canım,bebişlerimize Allah sağlık sıhhat versin

Çok geçmiş olsun..Biz de ilk kızımda yaşamıştık, ateşlendi, doktora gittik, ne olduğunu anlamayan doktor antibiyotik vermeye kalkmıştı. Bikaç gün sonra döküntü olunca farklı bir doktora gittik.Orada öğrendik 6. hastalık olduğunu..hiç duymamıştık daha önce..

Kızlar bu arada benim bebişim çok huysuz yaa, sizinkiler nasıl..Gündüz uyanık olduğu zamanlarda sürekli kucakta olmak istiyor, yatırınca bağırıyor sürekli... Tuvalete bile gidemez oldum artık..Destekle oturtmaya başladım, onu da istemiyor, sıkılıyor hemen, oyuncak falan nafile, hemen sıkılıyor. Yatar vaziyetteyken de hemen yüzüstü dönüyor ve öyle kalınca yine ağlamaya başlıyor.. Ne yapacağımı şaşırdım gerçekten.. Sizin bebişlerin durumu nasıl?

geçmiş olsun cnmmm
neden oluyomuş peki

Çok geçmiş olsun..Biz de ilk kızımda yaşamıştık, ateşlendi, doktora gittik, ne olduğunu anlamayan doktor antibiyotik vermeye kalkmıştı. Bikaç gün sonra döküntü olunca farklı bir doktora gittik.Orada öğrendik 6. hastalık olduğunu..hiç duymamıştık daha önce..

Kızlar bu arada benim bebişim çok huysuz yaa, sizinkiler nasıl..Gündüz uyanık olduğu zamanlarda sürekli kucakta olmak istiyor, yatırınca bağırıyor sürekli... Tuvalete bile gidemez oldum artık..Destekle oturtmaya başladım, onu da istemiyor, sıkılıyor hemen, oyuncak falan nafile, hemen sıkılıyor. Yatar vaziyetteyken de hemen yüzüstü dönüyor ve öyle kalınca yine ağlamaya başlıyor.. Ne yapacağımı şaşırdım gerçekten.. Sizin bebişlerin durumu nasıl?

Bizim bebiş de bir ara öyleydi,memlekete gidince orda kalabalıkta kucağa alıştı,eve gelince de hep kucakta olmak istiyordu ama ben ağlasa da almadım,bir de beşiğine sallanan oyuncaklar aldım astım onlarla oynamaya alıştı,sonra da unuttu kucağa alınmayı.çok zor oluyor kucağa alıştığı zaman

Gecmis olsun kizlar, Allah saglikla bebeklerimizi buyutmeyi nasip etsin. Ben de hic duymamistim bu hastaligi, arastirdim simdi de, 4 yasina kadar hemen hemen tum bebekler geciriyormus bunu.

Kızlar bu arada benim bebişim çok huysuz yaa, sizinkiler nasıl..Gündüz uyanık olduğu zamanlarda sürekli kucakta olmak istiyor, yatırınca bağırıyor sürekli... Tuvalete bile gidemez oldum artık..Destekle oturtmaya başladım, onu da istemiyor, sıkılıyor hemen, oyuncak falan nafile, hemen sıkılıyor. Yatar vaziyetteyken de hemen yüzüstü dönüyor ve öyle kalınca yine ağlamaya başlıyor.. Ne yapacağımı şaşırdım gerçekten.. Sizin bebişlerin durumu nasıl?[/QU

bizde de durum aynı, bir de ben işe başladım çocuğumun dengesi bozuldu, hastalandı, eve gidince devamlı yanında kalmamı istiyor, bir de sanırım diş çıkaracak bu günlerde o nedenle de çok huysuz, yanlız bırakamıyorum hemen dönüyor ağlamaya başlıyor, kucağımda tutarsam biraz sakinleşiyor... çalışan anne olmak çok zor çokkk :(

benim kızımda çok huysuz ve hasta hem bozazı şişmiş hende ilk dişimizi çıkardık ama iki gündür çok ama çok huysuzuz, sürekli ağlıyor gece uyurken bile kucaktan inmek istemiyor, uykuya dalıyor yatağına koyuyorum bağırmaya başlıyor. ştahımızda yok sanırım yutamadığı için ememiyor yani perişanız :50: durum böyle ounca ek gıda uyku falan hayal oldu

selam kızlar
kahvaltıya geçenlerimiz olmuş saınırım fazla okuyamadım forumu
kahvaltıda 8 tahıllı ballı veren var mı ?

bi de pekmez olarak hangsini veryosunuz ?
dut ? keçiboynuzu ? üzüm ? erik ? :)
bu arada hastalığa yakalanan meleklerimize geçmiş olsun dileklerimi de ileteyim

selam kızlar

8 tahıllı ballı nedenki kahvaltıda anlayamadım
ya ayrıca bal yasak değilmi 1 yaşına kadar bu mamada neden bal var?
ben pekmezi üzüm koyuyorum.

Benim bebis 6. Ayını doldurdu ama sütten başka birsey yediremiyorum anında geri çıkartıyor eğer zorlarsak ağlıyor sutum ona yetmediği için sütümü sagip pirinç unu ile karıştırıp öyle. İçiriyorum zaten doğduğundan beri hiç sutu göğsümden almamıştı ben 6 aydır sagarak veriyorum bebelac ve aptamil yemiyor şaştım kaldım valla ne yiyecek bu cocuk anlamadım gitti.

selam kızlar

Biz kahvaltıya 5.ayda başladık doktorun önerisiyle.Yumurtayı önce bir çorba kaşığından az başlayıp sonra giderek artırdık şimdi yarım yumurta sarısını geçtik,peyniri de tuzsuz peynir aldık,bazen lor veriyorum,ama bir gün yumurta bir gün peynir,ikisi ağır gelirmiş.Pekmez olarak evde dut vardı dut pekmezinden veriyorum ben.Suyla yumurtayı ya da peyniri iyice ezip içine pekmez katıyorum,biraz zeytinyağı,biraz kendim evde yaptığım bebe bisküvisinden,bazen onun yerine rondodan geçirilmiş ekmek içi kattığım da oluyor,puding kıvamına getiriyorum.

Benim bebis 6. Ayını doldurdu ama sütten başka birsey yediremiyorum anında geri çıkartıyor eğer zorlarsak ağlıyor sutum ona yetmediği için sütümü sagip pirinç unu ile karıştırıp öyle. İçiriyorum zaten doğduğundan beri hiç sutu göğsümden almamıştı ben 6 aydır sagarak veriyorum bebelac ve aptamil yemiyor şaştım kaldım valla ne yiyecek bu cocuk anlamadım gitti.

bir de meyve püresi dene istersen canım,yoğurt içine elma olabilir mesela,ama elması fazla olsun,tatlı olduğu için meyveyi seviyorlar genelde

Biz kahvaltıya 5.ayda başladık doktorun önerisiyle.Yumurtayı önce bir çorba kaşığından az başlayıp sonra giderek artırdık şimdi yarım yumurta sarısını geçtik,peyniri de tuzsuz peynir aldık,bazen lor veriyorum,ama bir gün yumurta bir gün peynir,ikisi ağır gelirmiş.Pekmez olarak evde dut vardı dut pekmezinden veriyorum ben.Suyla yumurtayı ya da peyniri iyice ezip içine pekmez katıyorum,biraz zeytinyağı,biraz kendim evde yaptığım bebe bisküvisinden,bazen onun yerine rondodan geçirilmiş ekmek içi kattığım da oluyor,puding kıvamına getiriyorum.

evde nasıl yaptın bebe bisküisini arkadaşım?

Arkadaşlar bebeklerimizin kaç aylık olduğuna dair çizelgeyi nasıl hazırlıyorsunuz ? Ben yapayım dedim hamilelik ayları çıkıyor. ilk sayfada anlatılan bu.....:2:

Back