How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ek gıdalara başlayan anneler, bebeginizi sebzelere nasıl aıştırdınız? MEsela benim oğlum meyve falan yerden bir problem cıkarmıyor ama ne zaman ki patates püresi deniyorum sonuç hüsran. sanki yutamıyomus boğazında kalıyomus gibi oguruyor ve fıskırarak kusuyor midesinde ne varsa. Halbuki cok da yadırgamasın diye pürenin icine kendi sütümden de koyuyorum ama yok yok alışamadı hala. Öneriniz var mı? bu arada son verilen adrese ben de istek gonderdim ama kabul bekliyor.

Ben de sebze pürelerinde çok zorlanıyorum,özellikle de patatesi hiç yemiyor,aynen seninki gibi ya püskürtüyor ya da kusuyor.Ama kabak ve havuç püresini yiyor,brokoli denedim onu da zar zor yedirdim.Sebze püresini yemesi için çok acıkması gerekiyor ben de beslenme saatini biraz geciktiriyorum sebze vereceğim zaman,çünkü doktor bi şekilde alıştır dedi.Meyvede bizim de sıkıntımız yok,ama tabi portakal,mandalina veremiyorum,gazlı bebek olduğu için,bu arada brokoli faydalı die verdim ama o da çok gaz yaptı yavrucuğa

arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım. bende ağustos 2011 annesiyim. 5 aylık bir kızım var. çalışan bi anneyim. bebeğimin 20 gündür heli hep ağıznda,suları akıyo,eline ne geçirse ağzına alıyo.damakalrı dişi hazırlıyo yakında çıkarcak sanırım. BENIM KIZIMI DOĞDUĞU GÜNDNE BERİ YÜZÜSTÜ YATIYORUM.GAZLI BİR BEBEK OLDUĞU İÇİN GAZINI KOLAY ÇIKARSIN DİYE. SON 2 HAFTADIR UYKUSUNDA YILAN GİBİ KIVRANIYOR BEBEĞİM.SANIRIM BAĞIRSAK GAZINDAN DOLAYI. ÖYLE ÇOK KIVRANIYOKİ KUCAĞIMA ALIYOM HEMEN BİRAZ PİŞPİŞ,BİRAZ AĞLIYO DERKEN SAKİNLEŞTİRİP YATIRIYORUM 20 DAKKA SONRA YINE AYNISI..SİİZN BEBEKELRİNİZDEDE BUAN BENZER ŞEYELR OLDUMU. BİLGİN,Z FİKRİNİZ VARMI BAĞIRSAK GAZI İÇİN NE YAPMAM GEREKIYOR??

Benim kızım da birinci ayından beri gazlı bir bebek malesef ve denemediğim şey kalmadı,yediklerime dikkat ettim hep,yemeklere kimyon kat dediler,hatta bebeğe her beslenmeden önce bir damla kimyonlu su verdik,nurse harveys die bir şurup kullandık,çörek otu yağı kullandık,karnına ve ayaklarına acı elma yağıyla masajlar yaptık,karnına ve ayaklarının altına sıcak su torbaları koyduk(uyurken de),yüzüstü yatırdık,metsil damla kullandık,kızıma milupanın rezene çaylarından içirdim,kendim de sürekli aktardan alıp içtim...tabi bunları hep dönem dönem yaptık ama hiç birinden fayda görmedik,en son sab simplex damlayı denedim ,o biraz rahatlattı ama gene de arada çok fena tutuyo,şimdi ek gıdalara başladık ve gene problemler başladı.Her bebekte farklı bişey işe yarıyormuş,sen de dene istersen,Allah yardımcımız olsun,gazlı bebek çok zor gerçekten

:)) senin kızın ağzının tadını biliyo annesi,benimikide 37 haftalık doğdu zamanında doğmadığından ben cok sıkıntı çektim ağlama krizleri memeyi almadı falan filan geçti gitti şükür hry ay yeni bişey çıkarıyo bu bızdıklar işallah drun önerisi çözüm olur bebeğinde tombişmi tombiş olur

inşallah canım tontişim olur tombiş:54:

arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım. bende ağustos 2011 annesiyim. 5 aylık bir kızım var. çalışan bi anneyim. bebeğimin 20 gündür heli hep ağıznda,suları akıyo,eline ne geçirse ağzına alıyo.damakalrı dişi hazırlıyo yakında çıkarcak sanırım. BENIM KIZIMI DOĞDUĞU GÜNDNE BERİ YÜZÜSTÜ YATIYORUM.GAZLI BİR BEBEK OLDUĞU İÇİN GAZINI KOLAY ÇIKARSIN DİYE. SON 2 HAFTADIR UYKUSUNDA YILAN GİBİ KIVRANIYOR BEBEĞİM.SANIRIM BAĞIRSAK GAZINDAN DOLAYI. ÖYLE ÇOK KIVRANIYOKİ KUCAĞIMA ALIYOM HEMEN BİRAZ PİŞPİŞ,BİRAZ AĞLIYO DERKEN SAKİNLEŞTİRİP YATIRIYORUM 20 DAKKA SONRA YINE AYNISI..SİİZN BEBEKELRİNİZDEDE BUAN BENZER ŞEYELR OLDUMU. BİLGİN,Z FİKRİNİZ VARMI BAĞIRSAK GAZI İÇİN NE YAPMAM GEREKIYOR??

Aynı durum bizde de var. 13 ağustos doğumlu biri kız biri erkek ikiz bebeklerim var. Ağızlarından sürekli su akıyor. Gögüslerine tülbent, elbise üstlerine de önlük koyuyoruz, ıslandıkça değişiyoruz. İNŞALLAH öksürüğe çevirmez sizinki.
Bizimkiler geceleri öksürüyorlar. Doktor augmentin 400 mg. lik şurup ve Asist pediatrik şurup verdi. Ancak ilacı alırken eczacı dedi ki :
" Bu Augmentin de sorun olabilir, bebeklere genelde 200 mg. yazılıyor size niye 400 mg. lık vermiş , sabah akşam 4 ml. ölçüsü yazmış reçeteye. Git doktora tekrar sor ona göre ilacı vereyim " dedi. Gittim sordum bir problem yok dedi. :50:Bide duydum ki bu Augmentin yasaklanan ilaç mış. O zaman doktor niye verdi anlamıyorum. Korktum Augmentin vermiyorum. Bu yazıyı okuyan arkadaşlardan bilgisi olan varsa lütfen cevaplasın. Bebeklerim sadece gece öksürüyorlar, gündüz birşey yok. Kız bir aydır öksürüyor. Arkadaş ıhlamur vermiş geçmiş.

canım, normalde emziren annelere Mr çektirirler çünkü benimde sırtımdaki disk yüzünden röntgen yapılması gerekiyordu ama emzirdiğimi söyleyince direk mr gönderdiler. sağma makinası konusunda bence lansinoh'un manuelin pompasını bir dene. çok güzel sağıyor. ilk başta belki kas yaparsın ama sonra direk alışıyorsun. hem fiyatı 40-55 tl arası. en son özelcan bebede indirimi vardı, bir bak istersin. ben çok memnunumi bizim gruptaki kılzarda öyle

Merhaba kardeşim bana cevap yazmışsın sayfa 308 de idi sanırım. Az önce yeni gördüm. Teşekkür ederim. Bebeklerim geceleri öksürüyorlar. Şimdi ki derdim de bu. Doktor Augmentin isimli şurup verdi 400 mg. olan. Sabah akşam 4 ml. ver yazdı reçeteye. Eczacıda bebeğe bu verilmez git yenden sor dedi. Doktora gittim tekrar sordum doğru yazdım dedi. Eve geldim bu sefer internette bu ilacın yasaklandığını gördüm kortum veremedim ilacı. ikiside gece öksürüyor 13 ağustos doğumlular. Arkadaş ıhlamurla geçirmiş birde günde bir çay kaşığı Andız pekmezi vermiş. Bende yaptım geçmedi. işte böyle. Bronşit etmeden şu öksürüğü bir atlatsak.....

merhaba arkadaşlar bu sayfayı ilk defa gördüm yazdıklarınızı okumaya çalıştım çok güzel paylaşımlarınız olmuş. Bende 12 ağustosta bir kız bebek dünyaya getirdim şu an 5.5 aylık. hepinizin yşadığı emzirme problemini bende yaşadım.kızım emmedikçe çok stres yapıyodum drumuz sen stres yaptıkça sütün azalır ve tadı değişir bebek hiç emmemeye başlar deddi o gündürhiç stres yapmıyorum Redmask azra3437 nasılsınız oğluşlarınız nasıl umarım beni hatırlarsınız.

kızlar bebeklerinize kaynamış çeşme suyumu yoksa damacana suyumu veriyorsunuz?

canım, normalde emziren annelere Mr çektirirler çünkü benimde sırtımdaki disk yüzünden röntgen yapılması gerekiyordu ama emzirdiğimi söyleyince direk mr gönderdiler. sağma makinası konusunda bence lansinoh'un manuelin pompasını bir dene. çok güzel sağıyor. ilk başta belki kas yaparsın ama sonra direk alışıyorsun. hem fiyatı 40-55 tl arası. en son özelcan bebede indirimi vardı, bir bak istersin. ben çok memnunumi bizim gruptaki kılzarda öyle

Merhaba kardeşim bana cevap yazmışsın sayfa 308 de idi sanırım. Az önce yeni gördüm. Teşekkür ederim. Bebeklerim geceleri öksürüyorlar. Şimdi ki derdim de bu. Doktor Augmentin isimli şurup verdi 400 mg. olan. Sabah akşam 4 ml. ver yazdı reçeteye. Eczacıda bebeğe bu verilmez git yenden sor dedi. Doktora gittim tekrar sordum doğru yazdım dedi. Eve geldim bu sefer internette bu ilacın yasaklandığını gördüm kortum veremedim ilacı. ikiside gece öksürüyor 13 ağustos doğumlular. Arkadaş ıhlamurla geçirmiş birde günde bir çay kaşığı Andız pekmezi vermiş. Bende yaptım geçmedi. işte böyle. Bronşit etmeden şu öksürüğü bir atlatsak.....

augmentin yıllardır kullanılan çok faydalı bir şurup yalnız eylül ayında çıkarılan augmentin200/70ml süspansiyonun 3 serisinde fiziksel uygunsuzluk saptandığı için toplatıldı diye biliyorum.Ancak augmentine güvenemiyorsan klamoks kullan,augmentinin eş değeri sadece firma farkı var,kullanmayı geciktirme bence yazık bebişler hasta olmasınlar

merhaba arkadaşlar bu sayfayı ilk defa gördüm yazdıklarınızı okumaya çalıştım çok güzel paylaşımlarınız olmuş. Bende 12 ağustosta bir kız bebek dünyaya getirdim şu an 5.5 aylık. hepinizin yşadığı emzirme problemini bende yaşadım.kızım emmedikçe çok stres yapıyodum drumuz sen stres yaptıkça sütün azalır ve tadı değişir bebek hiç emmemeye başlar deddi o gündürhiç stres yapmıyorum Redmask azra3437 nasılsınız oğluşlarınız nasıl umarım beni hatırlarsınız.

ben damacana suyunu bile kaynatıp veriyorum,abartıyor muyum acaba?:)

ben damacana suyunu kaynatıp veriyorum abartıyor muyum acaba?:)

ben damacana suyunu bile kaynatıp veriyorum,abartıyor muyum acaba?:)

Merak etme arkadaşım abartmyosun bende hayatın özel bebek sularından alıyorum. . Ama artık bebişim çok su içiyor ee birde mamasınada su koyduğumuz için bayağı zarara uğramaya başladık dün 5 kiloluk su alıp kaynattım :) aslnda 3. aydan sonra benim yakınımdaki kişiler kaynatmıyormuş. . Bakalım bende heralde 6-7 aya kadar kaynatırım

Kızlar merhaba,ek gıdaya başlayan anneler sebze püresi olarak bebişlerinize hangi sebzeleri veriyorsunuz?benim kızım patatesi kesinlikle yemiyor,başka sebzelerle karıştırsam bile içinde olduğunu anlıyor mudur ne,yemiyor,kabak ve havuçta sıkıntı yok,diğer kış sebzeleri;brokoli,karnıbahar gaz yaptığı için vermek istemiyorum,gazlı bir bebek zaten,çok rahatsız oluyor.Ispanağı bazıları 9.aya kadar verme diyor,veren var mı?

Merhaba anneler, ben yeni katıldım aranıza..27 Ağustos doğumlu kızım var, tam 5 aylık şu an. Malesef sütüm yeterli olmadığı için 2 ay emzirebildim, sonra kendisi bıraktı zaten.Hazır mamayla devam ettik. 4 ayını doldurduğunda doktorumuzun da tavsiyesiyle ek gıdaya başladık. Önce sebze çorbasıyla azar azar başladık ve giderek artırarak sebze püresine devam ettik. Şu an öğle öğününde patates,havuç,pirinç,bikaç yaprak ıspanak,biraz maydonozu pişirerek püre haline getirip yediriyorum. Sabah uyandığında formül mama yada onu içmezse kahvaltı kaşık maması, ara öğün olarak elma suyu, öğlen sebze püresi, ikindide yine formül mama,akşam yatmadan önce de tahıllı kaşık maması yediriyorum. Gece her uyandığında mama vermiyorum, su veriyorum. yani gece de 1 kez falan formül mama içiyor.
Kızım sabah uyandıktan 2 saat sonra hemen tekrar uyumak istiyor..gün için de 2 saat aralıklarla 3-4 kez uyuyor.Gece uykumuz malesef derin ve uzun olmuyor, sık sık uyanıyor ve cin gibi açıyor gözlerini, uyku sersemliği falan da olmuyor. Ayağımda sallayarak tekrar uyutuyorum. Zaten gündüzleri de hep ayakta sallanarak uyuyor. Çok gazlı bir bebek olduğu için 20 günlükken sallanmaya alıştı, ogün bugündür sallıyorum.
Sizin bebekleriniz gündüz nasıl uyuyor, ne kadar uyanık kalabiliyor? Acaba ben gündüz çok mu uyutuyorum bebeğimi diye düşünmeye başladım ama uyutmazsam ağlamaktan helak oluyor, mecburen uyutuyorum..

Merhaba anneler, ben yeni katıldım aranıza..27 Ağustos doğumlu kızım var, tam 5 aylık şu an. Malesef sütüm yeterli olmadığı için 2 ay emzirebildim, sonra kendisi bıraktı zaten.Hazır mamayla devam ettik. 4 ayını doldurduğunda doktorumuzun da tavsiyesiyle ek gıdaya başladık. Önce sebze çorbasıyla azar azar başladık ve giderek artırarak sebze püresine devam ettik. Şu an öğle öğününde patates,havuç,pirinç,bikaç yaprak ıspanak,biraz maydonozu pişirerek püre haline getirip yediriyorum. Sabah uyandığında formül mama yada onu içmezse kahvaltı kaşık maması, ara öğün olarak elma suyu, öğlen sebze püresi, ikindide yine formül mama,akşam yatmadan önce de tahıllı kaşık maması yediriyorum. Gece her uyandığında mama vermiyorum, su veriyorum. yani gece de 1 kez falan formül mama içiyor.
Kızım sabah uyandıktan 2 saat sonra hemen tekrar uyumak istiyor..gün için de 2 saat aralıklarla 3-4 kez uyuyor.Gece uykumuz malesef derin ve uzun olmuyor, sık sık uyanıyor ve cin gibi açıyor gözlerini, uyku sersemliği falan da olmuyor. Ayağımda sallayarak tekrar uyutuyorum. Zaten gündüzleri de hep ayakta sallanarak uyuyor. Çok gazlı bir bebek olduğu için 20 günlükken sallanmaya alıştı, ogün bugündür sallıyorum.
Sizin bebekleriniz gündüz nasıl uyuyor, ne kadar uyanık kalabiliyor? Acaba ben gündüz çok mu uyutuyorum bebeğimi diye düşünmeye başladım ama uyutmazsam ağlamaktan helak oluyor, mecburen uyutuyorum..

Benim kızım da sabah uyandıktan 1 st sonra tekrar uyumak istiyor,gün içinde uyusa da 15_20 dk şekerlemeler yapıyor,bazen uzun uyuduğu da oluyor tabi,belli bir düzeni yok ama akşam belli bir saatten sonra uyutmuyorum ki gece uyusun diye,sen de deneyebilirsin bunu.Bir de doktorumuz bize gece uyandığında kesinlikle ışık açmayın,loş ışıkta yapacağınızı yapın demişti,bebek gece mefhumunu böyle öğrenecekmiş

arkadaslar selam

kahvaltı ve sebze ıcın daha cok erken ben sadece sabah meyve puresı ve gunde bıdefa sütlü pirinçli muhallebı verıyorum
diğerlerıne 6. ayda baslıycaz drum vermememı soyledı ama bakıyorum bıskuvıler kahvaltılar verılıyor şaşırdım bırden agır gelır dıye dusunuyorum

arkadaslar selam

kahvaltı ve sebze ıcın daha cok erken ben sadece sabah meyve puresı ve gunde bıdefa sütlü pirinçli muhallebı verıyorum
diğerlerıne 6. ayda baslıycaz drum vermememı soyledı ama bakıyorum bıskuvıler kahvaltılar verılıyor şaşırdım bırden agır gelır dıye dusunuyorum

anne sütü yetiyorsa erken tabi ama anne sütü alamadığı için bizim doktorumuz 4 buçuk aylıkken başlttı ek gıdaya ve 1 aydır ek gıda alıyor,son gidişimizde de sebze pürelerine özellikle ağırlık vermemizi önerdi

arkadaslar selam

Anne sütü olmadığı için doktorumuz 4.ayını doldurduktan sonra ek gıdaya başlattı. 5 yaşında bir kızım daha var.Onda da sütüm olmadığı için 4 aylık başlamıştık ek gıdaya. Ağır gelmiyor, tersine kızımın bu ay gelişimi çok iyi ve doktorumuz mercimek, tarhana gibi çorbalara bile başlayabileceğimizi söyledi. Ama ben bunlar için 6 ayı doldurmasını bekleyeceğim. Kahvaltı dediğim şey içinde formül süt olan su ile hazırlanan kahvaltı mamaları, yani öyle peynir yumurta falan yedirmiyorum tabiki henüz..
Anne sütü alıyor olsaydı tabiki 6 ayı doldurmadan ben de başlamazdım ek gıdaya, ama süt olmayınca sadece hazır mama bir süre sonra yeterli gelmiyor, bebek de sıkılıyor hep aynı mamadan..

Benim kizimda genellikle 2 saat araliklarla uyuyor gun boyu, hatta bazen 2 saat dayanamiyor uyanik kalmaya. Bazen 45 dak bazen de 2 saat uyudugu oluyor. Genelde bir gun boyunca 3 kez bu sekilde sekerleme yapiyor, sabah, ogleden sonra ve aksam ustu. Gunduzleri uyutmak icin ya yanina yatip pispisliyorum, ya salincagina koyuyorum, ya da kucagimda hafif hafif pispisliyorum. Emzigini vermezsem uykuya dalmasi cok uzun zaman alabiliyor, o yuzden genelde emzikle uyuyor, uykuya dalinca aliyorum agzindan ya da kendi atiyor. Eger uyuyamazsa benimki de cok huzursuz oluyor, surekli mizmizlanma halinde.

Son düzenleme:
Valla gündüz uykularınızı duyunca çok şaşırdım...Benim ki toplasam 3 saat uyumuyodur..Ama şikayetçi değilim çünkü akşam 8 de uyutuyorum...))

Valla gündüz uykularınızı duyunca çok şaşırdım...Benim ki toplasam 3 saat uyumuyodur..Ama şikayetçi değilim çünkü akşam 8 de uyutuyorum...))

Gözdem, ben de gündüz daha fazla uyanık tutmak için çok uğraşıyorum ama nafile..Çok uykusu geliyor ve avazı çıktığı kadar ağlıyor. Bu yüzden uyutmak zorunda kalıyorum.. Doğduğundan beri huysuz bi bebek zaten.. Senin bebiş (maşallah diyelim) ne güzel akşam 8'de uyuyormuş. Benimki malesef uyusa bile hemen kalkıyo ve gece 12'den önce uykuya dalmıyo. Her bebeğin farklı oluyo düzeni.. Allah hepimize kolaylık versin. Onlar sağlıklı olsun yeter kii...

Back