• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

selam kızlar..
çok geriye dönük bakamadım ama sanırım şu demir ilacını konuşmuşsunuz benim meleğimin de kaka kokusu değişti
demek o yapıyor..bi de lanet bişi ki damladığı yeri lekeliyo ve çıkmıyo sinir oldum..
ben bu ay kaşık mamasına başlıyorum başlayanınız var mı ?

ben bi kaç kere verdim kızıma hipp marka prinçli yulaflı mamadan, kendi sütümle hazırladım, kaşıkla yedirdim,
çok komik oluyor, her yeri muhallebbi, eli ağzına gidiyor elleri kirleniyor, her yere sürüyor, çok hoşuam gidiyor o hali,
bende cuamretsi günü doktor kontrolümüzde sorucam doktora bakalım neler yemeye başlayabiliriz diye...

canım teşekkür ederim paylaşımın için. bende işe başlıcam yakında.annem bakacak bebişime,o uğraşıp alıştıracak artık.annelik psikolojisi işte hep bebeğim tombik olsun istiyorum.biliyorum en önemlisi sağlıklı olması ama işte...

Kızlar siz kontrole nereye gidiyorsunuz sağlık ocağınamı hastahaneyemi bizi ikiside çağırıyorda

Biz sağlık ocağına gidiyoruz canım hastaneden nasıl çağırıyolarki
arkadaşlar bu demır dedığınız ılac D-VIT mı ben onu 15 gunlukten berı kullanıyorum hergun 4 damla sızlere nıye oyle verdı sasırdım:44:

demir ilacı dedikleri D-VIT mi yani D vitamini e o demir ilacı değilki kafam karıştı :26:

D-Vit D vitamini olsa gerek. Burada da doktorlar ilk aydan itibaren d vitamini takviyesi yapiyolar genelde. Ama bize ilk ay hicbir sey vermedi. Sadece ikinci aydan beri uclu vitamin takviyesi aliyoruz (A, C ve D). Ama doktordan doktora da degisiyor galiba, yeni dogum yapmis bi arkadasin bebegine de doktor poly-vi-sol vermis (tum multivitamin).

Hiç bir test bişey yapmadan kafalarına göre nasıl karar veriyolar ya :47: bizim doktorumuz D vitamini vücutta bulunmayan tek vitamin dediği için onu kullanıyoruz bu kadar karışıklıktan sonra ben şimdi doktorlara nasıl güvenebilirimki :18::18:

Arkadaşlar benim araştırdığım kadarıyla D vit. anne sütünde bulunmayan tek vitamin olduğundan dolayı bunu doğumdan itibaren genelde Dvit adlı damlayla karşılatıyorlar,onun dışında anne karnında çocuğa geçen demirler 4. ayda tükeniyorlar bu sebeple genelde Ferrum-Ferrosanol vb demir damlaları veriliyor bebeklere
damla sayısı doktordan doktora değişiyor demir bebeğin dışkısını siyaha boyuyor,bazı bebekler kabul etmiyorlar demiri (mesela benm bebeğim) ama alıştırmak zorundaymışız
Zaten ilacın içinde de yemeklerin içine karıştırarak yada bir miktar suyla verin yazıyor ben sadece anne sütü verirken nasıl yemeğine suyuna karıştırayım dimi ama :)

vallahı arkadaşlar benım dr sadece d-vıt verdı ve baska bısey kullanma dedı zaten o ne derse ben onu yapıyorum bole vıtamındı falandı bence ıhtıyac olmamalı sonuçta anne sutu hepsıne deger yanı bazı arkadaslar bebeklerının kılosunu karsılastırıp mamaya falan baslıyo kendı kafalarına gore sonrada emmıyo dıyolar anlamıyorum. bebek bır ayda 700 gr alsa bıle normal dıyo dr um benım. eger kılonuz normalse ve cocugunuz emıyorsa ne vıtamıne ne mamaya ıhtıyac duyun emmıyo dıyede bırakmayın sık sık emzırın emzırdıkce süt gelır ve cocuk alısır nacızane bı tavsıye

benim sütüm 18.günde kesildi ve birdaha geri gelmedi bu yüzden hep mama verdim :(
kısmet diyorum ne yapım...
şimdi de milupanın sütlüpirinçli mamasına başladık

biz multitabs kullanıyoruz d vitamini içinde varmış doktor dvit yerine onu ver dedi 15 günlükken başladık yaşına kadar kullanıcaz

Son düzenleme:
ELMA SUYUNA YOĞuRDA VE SÜTLÜ PİRİNÇLİ KAŞIK MAMAISNA BAŞLAMA GİRİŞİMİmiz oldu ama sonuç hüsran oldu sadece elma suyunu severek içiyor yoğurdu hiç sevmiyor yanlışlıkla ağzına gitsede kusuyor sütlü pirinçliyi de sıvı bir halde biberondan içmek istiyor napıcağımı şaşırdım

Biz 3. ayda mamalara başlmıştık.. bu ay (620 gram aldığı için ki yine az dedi dr:( ) ek gıdalara geçiş yaptık. sabah piriniç ununa pekmez tereyağ peynir ve elma suyu ( elmayı az suda pişirip rondodan geçiriyorum yoksa pişik oldu asitten ) öğlen patates çorbası havuç ve irmik, akşamda pirinç unu havuç suyu ile veriyorum 3 gün oldu sanki biraz daha toparladı 3 günde işe yaradı gibi. hepsini henüz sulu kıvamda birzda biberon ucunu açarak veriyorum şimdilik iyi gidiyor..
<bu ay ne kadar kilo alacak merak içindeyim...

prensip olarak katkı maddelerinden ve obez olma risikini yükselttiğinden dolayı mamaya karşıyım. sağlık ocağı dr muzda mamaya karşı ve asla vermememi tavziye etti bu sebeple şimdilik pirinç unu ile devamediyoruz içine vitaminleri artı meyvelerle katabiliriz diye düşünüyorum. Kendi dr una gelince o hemen mama vermemizi hatta meyve pürelerini bile aptamil haır meyvelerden almamı söyledi bu sebeple galiba kendi dr umuzu diskalifiye edeceğiz artık..

Siz hazır mamalar hakkıdna ne düşünüyorsunu?

Biz 3. ayda mamalara başlmıştık.. bu ay (620 gram aldığı için ki yine az dedi dr:( ) ek gıdalara geçiş yaptık. sabah piriniç ununa pekmez tereyağ peynir ve elma suyu ( elmayı az suda pişirip rondodan geçiriyorum yoksa pişik oldu asitten ) öğlen patates çorbası havuç ve irmik, akşamda pirinç unu havuç suyu ile veriyorum 3 gün oldu sanki biraz daha toparladı 3 günde işe yaradı gibi. hepsini henüz sulu kıvamda birzda biberon ucunu açarak veriyorum şimdilik iyi gidiyor..
<bu ay ne kadar kilo alacak merak içindeyim...

bunların dışında emziriyormusun geri kalan vakitlerde acıktığında

Biz kontrole hastaneye gidiyoruz saglık Ocağı'na sadece aşıya gidiyorum bilgileri telefonla veriyorum bugün kontrolden geldik rota 2 yaptırdım doktor Bazı dok gerek yok diyor ama salgın var yapılması lazım dedi normalde saglık bakanlığı mecbur edicekmis ama bütçe ayarlayamamis benim kiz boyu çok iyi ama kilosu eksik 300 gr almış yarında saglık ocagindaki aşıları yaptıracağız inşallah

Back