• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bizimkide yeni almaya basladı ama yıne zorluyoruz yattığı yerden almıyor.Ayakta gezinirken veriyoruz o etrafa bakarken dalıyor emmeye baslıyorBide öyle dene istersen bıraz elımle tutuyorum ama emziği düsmesin diye.Sonra oturuyorum yavaş yavaş dalıyor uyuyor kucağımda sonra yerine yatırıyorum.Bide öyle dene istersen

her türlü denedim ama yok ben pes ettim artık çabalamıyorum

Benim kızın hiç iştahı yok zorla mamasını yiyor sizdede böyle bir durum varmi

bizdede bi dönem öyle olmuştu
şimdi ise yediğinde güzel yiyio ama araları uzatıyo anlamadım neden
mesela şimdi 120lik yaptım 90 yedi
dün gece 120lik yemişti 11de bidaha taa sabah 6da yemek istedi düşün 7 saat ara verdi gece
gündüz ise 3 4 saatte bir yiyo
sence gece 7saat ara bi sorunmu

bizdede bi dönem öyle olmuştu
şimdi ise yediğinde güzel yiyio ama araları uzatıyo anlamadım neden
mesela şimdi 120lik yaptım 90 yedi
dün gece 120lik yemişti 11de bidaha taa sabah 6da yemek istedi düşün 7 saat ara verdi gece
gündüz ise 3 4 saatte bir yiyo
sence gece 7saat ara bi sorunmu

Benimki gece uyanmıyor zaten o kipirdayinca ben kalkıp 60 lik yapıyorum genelde 50 sinı iciyor ama zorla ağzını acipbiberonu veriyorum uyanmasın diyede o anda sallıyorum gece 3 veya 4 kere alıyor gündüz vokale oluyor dışarı çıkarsam arabada çok iyi iciyor kıs olmasa her nama saati çıkasım geliyor

Kızımla uğraşmaktan ev işlerine yetişemiyorum yemeği bile zor yapıyorum siz nasıl yetişiyosuz.herkes deneyimini paylaşırsa pratikbilgiler falangüzel olur bence.bildiğiniz pratik yemeklerinde paylaşırmısınız

kızımla uğraşmaktan ev işlerine yetişemiyorum yemeği bile zor yapıyorum siz nasıl yetişiyosuz.herkes deneyimini paylaşırsa pratikbilgiler falangüzel olur bence.bildiğiniz pratik yemeklerinde paylaşırmısınız

aynen cnm ama koştura koştura her işimi yapıyorum
kız uyuduktan sonra sıra ile
mesela şimdi uyudu kalkıcam önce çorbayı koyacam o pişene kadarda diğer işlerimi yapıcam anca piştiğinde uyanır zaten
bi sonraki uyumasınada yemeğimi yapıcam
çamaşırım varsa o arada onu atıyorum
yani pratiklik bişi yok koşturmaca var

Bebeğe değil odaya verince havayı o ferahlik bebeğe zarar vermez
buğuseptili di mi feyza..deneyyeim bi..

bide Dr. Kadir Tuğcunun yazıları var nette..orda okudum cold mix diye bi ilaç varmış, bebeğin yakasına ya da yastığına 2 damla damlatıyormuşsun gece yaterken rahat uyuyormuş, ama eczanelerde bulamadıkk..onun yerine okaliptus yağıda olurmuş, onu alıcam bugun, ferahlatır oda nefesini sanırım.. bi dener yazarım size sonucu...
Evet insan kıyamıyo ama gündüz uyutmak yerine spor yapın biraz konuşmaya başladıysa oyalayın iyice yorulsun o zaman çok daha iyi uyuyo

gündüzleri benim meleğimde öyle şuan sallıyorum mecela bıraksam anında uyanır

bizimde ilk başlarda öyleydi baya yorduktan sonra uyuttum geceleri 1 2 kere şimdi oturdu uyku düzeni 8 9 dedinmi uyuyo sabaha kadar:nazar:

yookk konuşmaya başlamadı daha, yeni yeni bize gülmeye başladı henüz.. spor sabah ve akşam 5-10 dk yaptırıyoruz...daha fazlamı yaptıralım?? benim bebek premature doğdu, o yüzden sizin bebişlere göre gec tepki verir sanırım dimi..36 haftalık doğdu

evet canım hareketlenmeye başladı.benim yavrumda gündüz ayaklarımda sallaya sallaya yarım saat zor uyuyor.geceleride 11-12 gibi uyuyor.sabah 7 de ayakta.gece bir iki defa emmeye kalkıyor.ama dediğin gibi beni tuvalete bile salmıyo.hemen ağlıyo.birde 4-5 gündür uyanırken ağlayarak uyanıyor.hemde çığlık çığlığa.
7 saat kesintisiz uyku mu :53: maşallahhhh :nazar::nazar::nazar: benimki aksine 2-3 saat gecmeden uyanır acıkıp, emziriyorum uyutuyorum derken 1 saate yakında uaynık kalrı... sen de mi emziriyorsun Ezgi, yoksa mamayla mı uyuyor o kadar vakit??

Kızımla uğraşmaktan ev işlerine yetişemiyorum yemeği bile zor yapıyorum siz nasıl yetişiyosuz.herkes deneyimini paylaşırsa pratikbilgiler falangüzel olur bence.bildiğiniz pratik yemeklerinde paylaşırmısınız

evde olduğum günlerde , yaptığım bi yemek ona da zorla yetiişiyorum ..
genelde kolay bir çorba kolay bi sebze veya fırında tavuk filan yapıyorum
benim kızım gündüz maksimum 2 saat uyuyor
uyanıkken de hep kucak istiyor
çok zorlanıyorum
pratik bi çorba tarifi verebilirim:
tereyağını eritip salça ve istersen domates suyu ekliyorsun iyice pişirip kaynamış su ekliyorsun.bu suya ister etsuyu ister tavuk suyu koyup tuz ekliyorsun daha sonra 4 kişilik çorbaya 3/4 su bardağı arpa şehriye ekleyip ara ara karıştırarak şehriyeler olana dek pişriyorsun
çok besleyici ve kolay bi çorba
ben sıksık yapıyorum

buğuseptili di mi feyza..deneyyeim bi..

bide Dr. Kadir Tuğcunun yazıları var nette..orda okudum cold mix diye bi ilaç varmış, bebeğin yakasına ya da yastığına 2 damla damlatıyormuşsun gece yaterken rahat uyuyormuş, ama eczanelerde bulamadıkk..onun yerine okaliptus yağıda olurmuş, onu alıcam bugun, ferahlatır oda nefesini sanırım.. bi dener yazarım size sonucu...

yookk konuşmaya başlamadı daha, yeni yeni bize gülmeye başladı henüz.. spor sabah ve akşam 5-10 dk yaptırıyoruz...daha fazlamı yaptıralım?? benim bebek premature doğdu, o yüzden sizin bebişlere göre gec tepki verir sanırım dimi..36 haftalık doğdu

7 saat kesintisiz uyku mu :53: maşallahhhh :nazar::nazar::nazar: benimki aksine 2-3 saat gecmeden uyanır acıkıp, emziriyorum uyutuyorum derken 1 saate yakında uaynık kalrı... sen de mi emziriyorsun Ezgi, yoksa mamayla mı uyuyor o kadar vakit??

canım,7 saat kesintisiz olmuyor tabi gece 2-3 defa kalkıyor emziriyorum.ama çok şükür emince 10 dk içinde tekrar uykuya dalıyor.sabah 6 7 gibi de gün içinde sağdıklarımı biberonda veriyorum,göğsümdeki sütüde sağıyorum ayrı bir kaba.çok az çıkıyor sabahları çünkü.gündüz okadar hareketli ki 10 dk uyumuyor.emmiyor bile doğru dürüst hep ilgisini başka şeyler çekiyor.loş bir odada ayaklarımda hafif sersemleterek 5-6 dk. zor emziriyorum.bazen saç kurutma mak.sesi ile emziriyorum çok faydası oluyor.

Yetismek gercekten cok cok zor oluyordu calismaya baslamadan once benim icin.Bizim gunduz uykularimiz cok kisa. İlk uyudugunda kostur kostur yatak odasini yatagi toplardim, ikinci uyudugunda once camasir varsa onlari koyar ocaga corba koyardim mercimek mesela, mecimek haslaninca yag salca ve tuz ekliyorum cok pratik ama besleyici oluyor. Ana yemegi ise, bebegim o kadar uzun sure asla uyumadigi icin, onu ana kucagina oturtup mutfaga goturup konusarak yapiyorum. sarki soyleyince susuyo benimki. sarki soyleyip yemek yapiyorus yani beraber. ama gercekten cok yorucu tempo oluyor. Allah hepimize kolaylik versin.

kzlar pratik yemekler demişsiniz,en sevdiğim ve pratik çorbam tarhana.bayılıyorum.birde yazdan konserve şişelerine yaptığım şakşukalarım vardı hemen açıyorum bi tane ısıtıyorum tamam.birde hep şanssızım kocam yanımda yok sadece haftasonları var diyorum ya tek iyi yönü her gece yemek hazırlamak zorunda kalmamak.haftasonu eşim kızıma bakarken köfte yapıyorum bol bol onları 6 lı 8 li buzdolabı poşetlerine koyuyorum tek kişilik.onları kızartıyorum.hafta içi.yine nohut, kurufasülyeleri düdüklüde haşlıyorum o halde atıyorum dondurucuya çok pratik oluyo.sonra kullanıyorum.ayrıca poğaça yapıyorum.pişince soğudumu hemen dondurucuya.istediğin an çözdür ısıt fırında.börekte yapıyorum ama onu çiğ koyuyorum.ıspanak kavuruyorum fazla fazla onuda dolaba.çıkarıp yoğurtluyorum.böyle idare diyorum.

benim tek şansım yemek konusunda heralde kayınvalidemli aynı apartmandayız benim yemekler akşam hazır gelir genelde yoksa aç kalıcaz bırakmıyo haftada 1 2 gün yapıyorum sadece pazar günleride akşam hep dışarı çıkıyoruz eşimle 1 günde ordan kar

ben kızım uyuduğunda plan yapıyorum mesla kahvaltımı yapayım şunu yaparım diye bi bakıyorum uyanmış .neyse bi sonraki uyumasında yaparım diyorum bazen uyuyor bazen de hemen uyanıyor ,öğlen yemek yiyemediğim oluyor ne yapacağımı şaşırıyorum .kızımla olmak çok keyifli tabiki ama bir o kadar da yorucu.doğum sonrası kilolarından şikayet edenler var. ben zayıf olduğum için biraz kilom kalsaydı keşke diyorum eski kiloma döndüm daha da zayıflamam umarım :) en büyük derdimde ne yemek yapcam diye düşünüp onu yapmak .bu arada bikaç ev işi eskisi kadar düzenli olamıyorum malesef

gülmeye başladıysa yakında çığlıklar konuşmalar başlar :1: spor yaptırırken süreye pek dikkat etmiyorum aslında yorulduğunda belli ediyo kızım ama çok faydasını görüyorum baya rahatlatıyo.benim kızımda 20 gün kadar erken geldi aramıza 15 ağustosta doğdu ilk doğduğunda o fark vardı ama zamanla kapandı sanki erken doğmasının farkı yada bana öyle geliyo biraz iriyizde :1::1::nazar:

Benim kızımda akşam 8 9 gibi uyur sabah 5e kadar ben emzirmek için kaldırmasam hayatta uyanmaz:emir_bebek:

Son düzenleme:
gülmeye başladıysa yakında çığlıklar konuşmalar başlar :1: spor yaptırırken süreye pek dikkat etmiyorum aslında yorulduğunda belli ediyo kızım ama çok faydasını görüyorum baya rahatlatıyo.benim kızımda 20 gün kadar erken geldi aramıza 15 ağustosta doğdu ilk doğduğunda o fark vardı ama zamanla kapandı sanki erken doğmasının farkı yada bana öyle geliyo biraz iriyizde :1::1::nazar:

Benim kızımda akşam 8 9 gibi uyur sabah 5e kadar ben emzirmek için kaldırmasam hayatta uyanmaz:emir_bebek:
,

nazar değmesin maşallahhhhh biz saat başı uyanıyoruz nerdeyse :)

Şu ev işleri gözümü nasıl korkutuyo bilemezsiniz eşim askerde olduğu için kayınvalidemlerde kalıyorum kendi evimize geçtiğimizde nasıl başa çıkıcam hiç bilmiyorum :18: eşim şimdiden kızımıza kardeş istemeye başladı :52:

kızlaaar mantı yapıyorum.eşim geliyo ya bu akşam 15 dk.da hazı,r üzerine kırmızı biber yoğurt tamam.marketten tabi daha bir kaç yıl açma mantı yiyemicek.:1:

bugün patates yemeği ve bir çorba yapabildim çok şükür şuanda çorbam pişiyor ocakta hala ama.akşama yetişti sayılır yemekler
ben yemekler yetişmiycek diye stres oluyorum
yemeğim olmasa eşim problem yapmaz ama ben kendimi eksik buluyorum

Ezgice sen ne kadar hamaratsın maşallah .benim büyük derdimyemek yapmak.ne pişireceğime bile karar vermek zaman alıyo.pek pratik değilim o konuda

Back