2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar ya sitenn birinde bu yazıyor. ne düşünüorsunuz.ilk 6 ay anne sütü diye duymustum herkesten kafama takıldı size sorayım dedim...

3 Aylık Bebek Beslenmesi, 3 Aylık Bebeğin Beslenmesi ve Bakımı

Bugüne kadar yalnızca sütle beslediğiniz çocuğunuza artık ek mamalar vermeniz gerekmektedir. Önceki yıllarda çocukları 1-1,5 yaşına kadar yalnızca emzirmek en iyi yöntem sanılırdı. Oykksa, günümüzde yapılan araştırmalar bu uygulamanın yanlış oldukkğunu ortaya koymuştur. Çocuğa üçüncü aydan başlayarak ek mamalar vermek artık normal ve gerekli kabul edilmektedir. Nitekkkim, mide ve bağırsak sisteminin bu besinleri sindirilebilecek dukkrumda olduğu kesin olarak anlaşılmıştır. Öte yandan, yapılan tahkkliller sonunda bu aydan başlayarak anne sütündeki demir, kalsikkyum ve vitaminlerin çocuk için yetersiz olduğu da saptanmıştır.

Üçüncü ayda bebeğinize verebileceğiniz ek mamalar sebze ve meyve püreleri ve muhallebidir.

Kullanabileceğiniz sebzeler ise, patates, havuç, ıspanak, kakkbak, kereviz ve bezelye olabilir.

Meyveler ise şunlar olmalıdır: Portakal ve elma. Muhallebide kullanılacak unlar ise pirinç, buğday, arpa, mıkksır, yulaf unlarıdır.

:44::44::18:

En yaygın bilinen sey ilk altı ay anne sütünün yeterli oldugu fakat bana mantıklı geldi. Elbette doktora sormak ve onay almak sart.

bana erken geldi o besinleri her zaman alır ama anne sütünü alamaz, ben bir şey vermiycem 6 aya kadar ne kadar emerse o kadar iyi ilk çocuğuma az emiyo diye ek gıda erken verdim iyice azaltmıştı emmeyi erkende bıraktı.Bebeğin kilo alımı filanda önemli tabi.

merhaba arkadaslar. Ben de agustos annesi olacaktım ama benim ufaklık gec geldi. Hamileliğim boyunca sizleri takip ettim. Yeni üye oldum ve ilk kez yazıyorum. Bundan sonra devamı gelir artık:)

hoşgeldın aramıza.süper paylasımlar yaparız arada dedıkodu falan guzel yere geldin:)

hadi baakalım..biz onu öğleye kadar yapıoz babamız işe gdnce.baana yapma kokuna alışır diyorlar.aama surda 1-2 ay daha evdeym sonra istesemde yapamam.kızımla tadını cıkarıoz:))))

senın ıcın daha zor olacak 1-2 ay sonra.bn zaten evdeyım bundan sonra alışsada farketmez.gercı bızaman sonra kocaylada yatırmaz he:)

amin güzelim..bnmkının ses cıkarmaları cok yok anca anca heralde.duruyor duruyor ıkıldanıyor anca ses cıkıyor :)
yakındır canım hergeçen gün yeni şeyler yapıyo..

selam bısey sorabılırmıyım bebek bezı ne kullanıyosunuz kıloya göre hangısını alıyosunuz

molfiks 3 numara
4 9 kilo arası olan memnunum

ben şimdi prima2 kullanıyorum. daha önce molfixin 2 nosunu kullandım. molfixden daha memnun kaldım .. bu paketr bitince huggies3 noya geçcem. benim bebiş 4600 daha ama 2 noda bacakları lastik izi oluyo.3 2 ye göre çok mu büyük?

merhaba arkadaslar. Ben de agustos annesi olacaktım ama benim ufaklık gec geldi. Hamileliğim boyunca sizleri takip ettim. Yeni üye oldum ve ilk kez yazıyorum. Bundan sonra devamı gelir artık:)
hoşgeldin canım

merhaba,
doğru bildiğimden eminim;ilk dört ay bebeğin bağırsakları ek besinleri sindirebilecek yapıya sahip değil o yüzden anne sütü ya da bebek sütü ile beslenir bebekler dört ay sonunda doktor da onaylarsa ek gıdaya geçilebilir bunlar da senin dediğin gibi muhallebi meyve sebze püresidir bence bebeğin emiyorsa sütün yeterliyse acele etme sonuçta artık 2 yıl anne sütü vermemiz gerektiğini söylüyor doktrlar gerçi ben düşünmüyorum o kadar uzun süre emzirmeği ama doğru olan emdikçe bebek emzirmek zaten en geç 6.ayda ek gıdaya geçicez ve emzirmeler azalacak ben düşündükçe üzülüyorum emzirmek dünyanın en keyifli olayı

herkese merhaba,
ilk defa tanıdık kimseye rastlayamadım(çalışmaya başlayanlar m var acaba?inşallah hem sizler hem bebişleriniz iyisinizdir...biz 85 günlük olduk boyumuz uzadı kilomuz arttı kocaman bir kızız artık)gece uykuları,gazı tam olarak düzene girmese de daha iyi durumdayız depresyonun eşiğinden dönen ben küçük mucizeme daha da alıştım..gerçi hala kendimi ihmal ediyorum ama bugünüme şükür..yaramaz bıdığım uyandı ...

ben şimdi prima2 kullanıyorum. daha önce molfixin 2 nosunu kullandım. molfixden daha memnun kaldım .. bu paketr bitince huggies3 noya geçcem. benim bebiş 4600 daha ama 2 noda bacakları lastik izi oluyo.3 2 ye göre çok mu büyük?

3 çok büyük değil seninkine de olur o kilodayken ben kullanıyordum.

siz büyümüşsünüz baya biz iki aylık olcaz daha...gazla uğraşıp duruyoruz

Çocuklar insanı hayata bağlıyor zaten...

senın ıcın daha zor olacak 1-2 ay sonra.bn zaten evdeyım bundan sonra alışsada farketmez.gercı bızaman sonra kocaylada yatırmaz he:)

bebeğim istesn kocayı takmam valla.ama en fazla subata kadar zorlarım evde kalma olayını.sen sanslısın bebeginn her anını yasıcaksın.kayınvalide gelcek benm bebek bakmaya.o zamanlar iyice cekilmez olcak((

arkadasımın dru demıs 23 ü gecmesın dıye bende sorayım barı doktora o ne dıcek ??

kzılar bebeğim 27 günlük çok ağlıyor bazen gaz dan bazen sebepsiz ağlıyor gaza en iyi ne geliyor yada ağlamasına ne yapsam çok yoruluyorum

gecmıs olsun cnm ıns gecer dıl sorunu bı arkadas da küçük bı operasyonla düzeltmıstı burada
sütünün yettıgıne sevındım pozıtıf dusun ıns hersey guzel olur

bızlerı terkettınız yalnız kaldık burda (( çok kotusunuz çokkkk

kzılar bebeğim 27 günlük çok ağlıyor bazen gaz dan bazen sebepsiz ağlıyor gaza en iyi ne geliyor yada ağlamasına ne yapsam çok yoruluyorum

Milupanın rezenesini tavsiye ederim. içinde kimyon da olduğpu için benim bebeğime çok iyi geliyor. gün içinde toplam 100 ml olacak şekilde azar azar hazırlayıp öğün aralarında eczaneden aldığım damlalıkla içiriyorum. Meme emerken zırt zırt pırtlıyo ve kakasını yapıyo. bi yerden dolduruyo bi yerden boşaltıyo yani :)

cnm 3 -4 farklı sey denedım ama en ıyı geken ılac sap simplex gercekten müthiş bi laç gunde 4 kere 7-8 damla verıyorum yanı 6 saat arayla ıyı gelıyo
kımyonlu suda ıyı geklmıstı ama sonradan nıyeyse ıse yaramadı

kesınlıkle SAP SIMPLEXXXXXXXXXXXXXX dıyorummm

tecrübeyle sabittir

3 aydan sonra ek gıdadan bahsetmıssınız bence en az 4-5 aylık olmalı daha öncesınde bebegın kılo alımı normalse sütünüz yetıyosa gerek yok ek gıdaya
ama kılo alımı az ıse o zaman doktora danısarak olabılır

bezlerden konusmussunuz bende prıma 3 no kullanıyorum ama
gecende kardesımın cocugunun bezını kullanmak zorunda kaldım ( yanıma almamamısım bez)
o 4 no prıma kullanıyodu bı baktım enleri aynı sadece boyu uzun bezın ve bızımkıne cok ıyı geldı annemde neden 4 no kullanımıyosun bak 3 no bez çiş dolunca bacaklarına iz yapmıyo dedı benım de elımde 2 paket 3 no var bılemedım napcam

bıde saglık ocagındakıler buyuk bez kullanılmasını tavsıye etmıs bızım gelıne en az 1 no buyuk bez kullanın demıs
bezler arasındakı tek fark uzunluklaır enlerı hemen hemen aynı
tabı markadan markaya farkeder ben prımayı ölçtüm öyle

oda sıcaklıgına gelınce stzmn cnm sen kılımanın 26 derece oldugunu soylemıssın klıma 26 derece üfler ama evın sıcaklıfı 19 derecedır bunı bilemezsın
en ıyısı bı termometre almak
cunku bazen ben terlıyorum bı bakıyorum bızım oglanın elı yüzü buz gibi

ayy bu arada bızımkı agucuklar yapıyo bı görsenız gece emmeye uyanıyo yüzüme bakıp gülüyo yaa agazımı kocaman acıp ham yapıcam
parcalıcam yanı o kadar içim akıyo bu nasıl sevgı yaaa
allahım herkese nasıp etsın
bu arada bugun tam 90 günlük olduk :))) :13:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…