• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

yok vermedı.sozunu bılem etmedı.emzırırken daha dık tut dedı bıde hemen yatrma dedı mesela altını flan almaya yatırıyoruz ya.sana baska bırsey dedımı ılactan baska?

ammmaann ne yapsam faydasız emzirdikten sonra dik tutma dedi miğdesi sıkışıp çıkarmasın dışarı dedi yatırdığında başının altını destekle dedi ama o nasıl olcak bilmiyorum çünkü sürekli yan yatırıyorum.. bide 2 saatten önce emzirme dedi ama benim oğlan 1,5 saat ara ile bazen 1 saat ara ile istiyor vermeyince morarıncaya kadar ağlıyor.. bu akşamda ağladı bende verdim memeyi 1 saat ara ile uyuyamadı tabi miğde tıka basa dolu olunca.. rahatsız oldu... kustu kustu kustu.. bide benimkinin bir huyu var altını değiştir yada üzerini değiştir hiç bağırmıyo ağlamıyo sabırla bitmesini ve sonrasında gelecek memeyi bekliyo:) diyelim çok emdi kustu üzerini değiştirdim yine emmek istiyo :( bi kısır döngü içindeyim.. bu arada molitium kusma olayını çözmedi ama kaka olayını halletti çok rahat yapıyo kakayı maşallah tavsiye ederim.. şuan ayağımda uyudu bakalım yerine yatırınca uyanıcakmı? iyi geceler..

selam kızlar
nasılsınız ?
biz aynı eymenle yuvarlana yuvarlana büyüyoruz
bir an önce 4 aylık olsaksa su gaz denılen meretten kurtulsak
bunun harıcınde hersey ıyı masallah
bıde havalar sogumasaydı acayıp soguk ıstanbulyaa
ben 1 haftadır kombıyı yakıyorum kı bu sabah üşüyerek uyandım
oda ısısı 23 dereceyı gecmemelıymıs galıba bıde termometre alıcam yoksa ayarlayamıyosun ısıyı
sizlerde ne var ne yok okuyamadım bı turlu hos herkes facebook da dımı :))))))))
bızımkı uyanıkken kucak ıstıyo pusetınde durmuyo cogu zaman
kucaga alısmasın dıye elımden gelenı yaptım ama nafıle
herkese saglıklı günler dılıyorum

İnsallah gercekten 4 aylık olduklarında gaz sıkıntısından kurtulur bebeklerimiz. O kadar çok ıkınıyo ki bazen, gırtlağı acıyo öksürmeye başlıyor. Kyamıyorum hiç. Ama ben eğer kullanmıyosanız milupanın granül şekline olan rezene çayını tavsiye ederim. onu içince daha kolay çıkarıyor kakaları gazları. Bir de ben geçen gün 2 gün üzt üste sosis yedim çok çok çok gaz yaptı bende de bebişte de. demek ki şarküteri ürünleri gerçekten dokunuyo süte.

Bebekler ilk 3 ay alışkanlık geliştirmez dedi doktorumuz. Ben de senin yaptığın gibi gündüzleri pusetine koyup mutfaga alıyorum orda is yaptığım zaman. eğer hiç bir derdi yoksa çok güzel kendi kendine uyuyo uyanıyı, bazen gülücükler yapıp tekrar uyuyo kendi kendine. ama eğer ki derdi kakası varsa durmuyo hiç o ana kucagının icinde. sen de takip et belki kucak alışkanlığı ile alakası yoktur pusetinde durmamasının. ben de çok çok ağlamadıkça, numaradan ağladığını bildikçe almıyorum kucağıma ki alışmasın. sallamaya da alıştırmadım. kucağımda pışpışlayarak uyutuyorum. geceleri emdikten sonra da gazını çıkarıp uyutmadan direk yatağına kouyoyrum. sallamasın diye ellerini tutup hafif hafif poposunu patpatlıyorum uyuyo, bazen umuyuyo tabi o zaman yine kucağımda uyutuyorum.

slm kımsecıkler yok.. ben bebısıme klasik müzik dınletıyorum hemen uyuyor faydası oluyo yanı sua n mozartı dınlıyoruz bıde farıd farjadı cok sevıyo :) bugunlerde emmesı az ya nıye acaba aranızda bunu yasayan varmı?

slm kımsecıkler yok.. ben bebısıme klasik müzik dınletıyorum hemen uyuyor faydası oluyo yanı sua n mozartı dınlıyoruz bıde farıd farjadı cok sevıyo :) bugunlerde emmesı az ya nıye acaba aranızda bunu yasayan varmı?

selammm.ben de bunu sormak için açmıştım sende de aynı şikayet var...eskiden 1,5-2 saat zor dayanırdı şimdi 4 saatte bir bazen daha fazla aralıklarla emiyor...erken vermeye kalkarsam almamak için nasıl ağlıyor anlatamam...normal bir durum mu acaba?? perşmbe aşımız var o zaman konuşcam doktorla..bi de elini emiyor acıkmış meme vereyim dediğimde gene ağlıyor...bu arada benimki 17 temmuz doğumlu seninki de 16 temmuz mu???

Son düzenleme:
biz geçen hafta 2. ay aşılarını yaptırdık.çok zor geçti.oğlumda ateş yaptı.3 günde ancak toparlandı.sizde durumlar nasıl?

selammm.ben de bunu sormak için açmıştım sende de aynı şikayet var...eskiden 1,5-2 saat zor dayanırdı şimdi 4 saatte bir bazen daha fazla aralıklarla emiyor...erken vermeye kalkarsam almamak için nasıl ağlıyor anlatamam...normal bir durum mu acaba?? perşmbe aşımız var o zaman konuşcam doktorla..bi de elini emiyor acıkmış meme vereyim dediğimde gene ağlıyor...bu arada benimki 17 temmuz doğumlu seninki de 16 temmuz mu???

evet canım benımkıde aynı 5 dakka anca emıyo oda 3 4 saattte bır bugun kontrolu vardı sadece 800 gr almıs cok üzüldüm emzık verme dedı dr artık vermıycem onu emdıgınden berı bole yapıyo alıstı emzık kocaman benım gögsumunde ucu yok ondanmı nedır anlamadım dr odasında bı saat emzırmeye calıstık emmedı aglıyo ben bı care bukdum sımdı youtube da hair dryer sound relax HD onu actım 10 dk emdı şükür artık ole yapcam naplım yeterkı emsin

biz geçen hafta 2. ay aşılarını yaptırdık.çok zor geçti.oğlumda ateş yaptı.3 günde ancak toparlandı.sizde durumlar nasıl?

bizde aşısını yaptırdık geçen hafta çok şükür ateşi falan çıkması. ben gitmeden yarım ölçek ateş düşürücü vermiştim.

bizde aşısını yaptırdık geçen hafta çok şükür ateşi falan çıkması. ben gitmeden yarım ölçek ateş düşürücü vermiştim.

mrb cnm.gecmıs olsun bakalım bertug a.sıra bızde.onumuzdekı salı aşıya gıdıcez bızde.ismini vereblrmsn ateş dusurucunun.nasıl alayım gıdıp eczaneden paraylamı yoksa bı doktoramı gıdeyım.aşıdan önce elımde olsun bu şurupkı gıtmeden ıcırebıleyım dımı.bıde nekadar once ıcırdın?

Benim bebişimde biberonu bi saatte emiyo,memeyi 5 dk da..Anlamıyorum acaba memeden doymuyo mu??

memeden daha cok sut gelıyor cnm.memenı emdıkten sonra bı sık bkalım hala sut varmı.doymaması demek sutun gelmemesı demek eger sıktıgında hala sut gelıyorsa demekkı doymus cnm.cunku benımkıde 5-10dk arası emıyor sadece.doktora sordugumda hızlı emıyordr ve sutun hızlı geldgndendr işi cabuk bıtırıyordrr senınkı dedı.sonra bnm ıcım rahat oldu.

azra3437 cnm oda ısısı 23dereceyı gecmemelıymıs demssn.bız klıma kullanıyoruz 26 acıyoruz en az.bende bu ısı konusunda kuşkuluydum.doktor kontrolunde doktorun odasıda 26ydı.bıde elımde eczanenın verdg bı kıtpcıkta okudum 26 dıyor.ama 26da gecelerı üşüyerek uyandgm oluyor hatta gece belım tutulmus valla üşümekten ılk kez oldu bu bel tutulması soğuktan demek baya usumusum.oğlumun ustude kalın 26 dereceyı ayarlasakta.banyo yaptrrkn 29-30 yapıyorum.cok usudugumdede 28 falan yapıyorum.23 cok az ya..ınternette bakıyorm kımı 26 kımı 24 kımı 28 demıs bnde bılemedım ama doktor odasında gorunce bıde evde deneyınce 26yı gayet ıyı kararında.gecelerı bazen az gelıyor okadar.bu arada nekadar zamanda yıkıyorsunuz?artık soguklar geldı.

azra3437 cnm oda ısısı 23dereceyı gecmemelıymıs demssn.bız klıma kullanıyoruz 26 acıyoruz en az.bende bu ısı konusunda kuşkuluydum.doktor kontrolunde doktorun odasıda 26ydı.bıde elımde eczanenın verdg bı kıtpcıkta okudum 26 dıyor.ama 26da gecelerı üşüyerek uyandgm oluyor hatta gece belım tutulmus valla üşümekten ılk kez oldu bu bel tutulması soğuktan demek baya usumusum.oğlumun ustude kalın 26 dereceyı ayarlasakta.banyo yaptrrkn 29-30 yapıyorum.cok usudugumdede 28 falan yapıyorum.23 cok az ya..ınternette bakıyorm kımı 26 kımı 24 kımı 28 demıs bnde bılemedım ama doktor odasında gorunce bıde evde deneyınce 26yı gayet ıyı kararında.gecelerı bazen az gelıyor okadar.bu arada nekadar zamanda yıkıyorsunuz?artık soguklar geldı.

canım banada doktor 22 C de tut oda ısısını dedi

selam kızlar uzun zamandır internete giremiyorum bebiş yüzünden işimi gücümü zor yapıyorum birşey soracağım size bebeğim şimdi 48 günlük bir haftalıkken felan gözünde bi çapaklanma oldu ve geçmediği gibi arttı şimdi iki gözünde de var dr damla verdi ama geçmedi bu durumu yaşayan var mı çayla pansuman da yapıyorum ama geçmedi yavrumun gözü ya:50::50:

sorma benimde 10 günlükken olmuştu zavallım sabahları birbirine yapışmış gözkapakları yüzünden gözünü açamıyodu, çocuk doktoru genta gut damlasını verdi ama geçirmedi göz doktoruna götürdük mikrop kapmış dedi bi sürü ilaç verdi işe yaradı geçti. ama şimdi bile kafasını üşüttüğümde yine oluyo. tavsiyem kafasından şapkayı eksik etme ve günde üç kez çay pansumanı ve 6 saate bir genta gut damlat derim ben.

herkesler burdayken ne güzeldi yav.
nereleredesiniz kızlar ?
bebikleriniz nasıllar ?

evet canım benımkıde aynı 5 dakka anca emıyo oda 3 4 saattte bır bugun kontrolu vardı sadece 800 gr almıs cok üzüldüm emzık verme dedı dr artık vermıycem onu emdıgınden berı bole yapıyo alıstı emzık kocaman benım gögsumunde ucu yok ondanmı nedır anlamadım dr odasında bı saat emzırmeye calıstık emmedı aglıyo ben bı care bukdum sımdı youtube da hair dryer sound relax HD onu actım 10 dk emdı şükür artık ole yapcam naplım yeterkı emsin

ben de bir süredir zorla emzik vermeye çalışıyordum...ben elimle tutarsam emiyor bir süre sonra ona da sinirleniyordu...bununla mı alakalı acaba...vermeyim artık emzik..benimki son kontrolde 5400 çıkmıştı ama bu ay bana da çok kilo almamış gibi geliyor...bu da beni üzüyor :( benim kızım da erken doğdu..14 ağustosta doğması gerekirken 17 temmuzda 36 haftalık doğdu..

ayrıca benim kızım mama almıyor ne denediysem olmadı..işe başladığımda ne yapcam bilmiyorum..bir de uyku sorunumuz var hiç deriin uyumuyor..çıt çıksa uyanıyor hemen...bi yerde yanlış yaptım ama nerde ?? yarın kontrolümüz var bakalım ne diyecek doktor??herşeye normal diyor ona da sinir oluyorum ama yapacak bişey yok :((

Back