Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
merhaba arkadaslar. Ben de agustos annesi olacaktım ama benim ufaklık gec geldi. Hamileliğim boyunca sizleri takip ettim. Yeni üye oldum ve ilk kez yazıyorum. Bundan sonra devamı gelir artık:)
selam bısey sorabılırmıyım bebek bezı ne kullanıyosunuz kıloya göre hangısını alıyosunuz
kızlar ya sitenn birinde bu yazıyor. ne düşünüorsunuz.ilk 6 ay anne sütü diye duymustum herkesten kafama takıldı size sorayım dedim...
3 Aylık Bebek Beslenmesi, 3 Aylık Bebeğin Beslenmesi ve Bakımı
Bugüne kadar yalnızca sütle beslediğiniz çocuğunuza artık ek mamalar vermeniz gerekmektedir. Önceki yıllarda çocukları 1-1,5 yaşına kadar yalnızca emzirmek en iyi yöntem sanılırdı. Oykksa, günümüzde yapılan araştırmalar bu uygulamanın yanlış oldukkğunu ortaya koymuştur. Çocuğa üçüncü aydan başlayarak ek mamalar vermek artık normal ve gerekli kabul edilmektedir. Nitekkkim, mide ve bağırsak sisteminin bu besinleri sindirilebilecek dukkrumda olduğu kesin olarak anlaşılmıştır. Öte yandan, yapılan tahkkliller sonunda bu aydan başlayarak anne sütündeki demir, kalsikkyum ve vitaminlerin çocuk için yetersiz olduğu da saptanmıştır.
Üçüncü ayda bebeğinize verebileceğiniz ek mamalar sebze ve meyve püreleri ve muhallebidir.
Kullanabileceğiniz sebzeler ise, patates, havuç, ıspanak, kakkbak, kereviz ve bezelye olabilir.
Meyveler ise şunlar olmalıdır: Portakal ve elma. Muhallebide kullanılacak unlar ise pirinç, buğday, arpa, mıkksır, yulaf unlarıdır.
:44::44::18:
merhaba arkadaslar. Ben de agustos annesi olacaktım ama benim ufaklık gec geldi. Hamileliğim boyunca sizleri takip ettim. Yeni üye oldum ve ilk kez yazıyorum. Bundan sonra devamı gelir artık:)
hadi baakalım..biz onu öğleye kadar yapıoz babamız işe gdnce.baana yapma kokuna alışır diyorlar.aama surda 1-2 ay daha evdeym sonra istesemde yapamam.kızımla tadını cıkarıoz:))))
yakındır canım hergeçen gün yeni şeyler yapıyo..amin güzelim..bnmkının ses cıkarmaları cok yok anca anca heralde.duruyor duruyor ıkıldanıyor anca ses cıkıyor :)
selam bısey sorabılırmıyım bebek bezı ne kullanıyosunuz kıloya göre hangısını alıyosunuz
molfiks 3 numara
4 9 kilo arası olan memnunum
hoşgeldin canımmerhaba arkadaslar. Ben de agustos annesi olacaktım ama benim ufaklık gec geldi. Hamileliğim boyunca sizleri takip ettim. Yeni üye oldum ve ilk kez yazıyorum. Bundan sonra devamı gelir artık:)
kızlar ya sitenn birinde bu yazıyor. ne düşünüorsunuz.ilk 6 ay anne sütü diye duymustum herkesten kafama takıldı size sorayım dedim...
3 Aylık Bebek Beslenmesi, 3 Aylık Bebeğin Beslenmesi ve Bakımı
Bugüne kadar yalnızca sütle beslediğiniz çocuğunuza artık ek mamalar vermeniz gerekmektedir. Önceki yıllarda çocukları 1-1,5 yaşına kadar yalnızca emzirmek en iyi yöntem sanılırdı. Oykksa, günümüzde yapılan araştırmalar bu uygulamanın yanlış oldukkğunu ortaya koymuştur. Çocuğa üçüncü aydan başlayarak ek mamalar vermek artık normal ve gerekli kabul edilmektedir. Nitekkkim, mide ve bağırsak sisteminin bu besinleri sindirilebilecek dukkrumda olduğu kesin olarak anlaşılmıştır. Öte yandan, yapılan tahkkliller sonunda bu aydan başlayarak anne sütündeki demir, kalsikkyum ve vitaminlerin çocuk için yetersiz olduğu da saptanmıştır.
Üçüncü ayda bebeğinize verebileceğiniz ek mamalar sebze ve meyve püreleri ve muhallebidir.
Kullanabileceğiniz sebzeler ise, patates, havuç, ıspanak, kakkbak, kereviz ve bezelye olabilir.
Meyveler ise şunlar olmalıdır: Portakal ve elma. Muhallebide kullanılacak unlar ise pirinç, buğday, arpa, mıkksır, yulaf unlarıdır.
:44::44::18:
herkese merhaba,
ilk defa tanıdık kimseye rastlayamadım(çalışmaya başlayanlar m var acaba?inşallah hem sizler hem bebişleriniz iyisinizdir...biz 85 günlük olduk boyumuz uzadı kilomuz arttı kocaman bir kızız artık)gece uykuları,gazı tam olarak düzene girmese de daha iyi durumdayız depresyonun eşiğinden dönen ben küçük mucizeme daha da alıştım..gerçi hala kendimi ihmal ediyorum ama bugünüme şükür..yaramaz bıdığım uyandı ...
senın ıcın daha zor olacak 1-2 ay sonra.bn zaten evdeyım bundan sonra alışsada farketmez.gercı bızaman sonra kocaylada yatırmaz he:)
azra3437 cnm oda ısısı 23dereceyı gecmemelıymıs demssn.bız klıma kullanıyoruz 26 acıyoruz en az.bende bu ısı konusunda kuşkuluydum.doktor kontrolunde doktorun odasıda 26ydı.bıde elımde eczanenın verdg bı kıtpcıkta okudum 26 dıyor.ama 26da gecelerı üşüyerek uyandgm oluyor hatta gece belım tutulmus valla üşümekten ılk kez oldu bu bel tutulması soğuktan demek baya usumusum.oğlumun ustude kalın 26 dereceyı ayarlasakta.banyo yaptrrkn 29-30 yapıyorum.cok usudugumdede 28 falan yapıyorum.23 cok az ya..ınternette bakıyorm kımı 26 kımı 24 kımı 28 demıs bnde bılemedım ama doktor odasında gorunce bıde evde deneyınce 26yı gayet ıyı kararında.gecelerı bazen az gelıyor okadar.bu arada nekadar zamanda yıkıyorsunuz?artık soguklar geldı.
merhaba kızlar. özlemişim burayı.. evet ben de facebook'a kaçanlardanım ama buranın yeri başka daha sık gelicem bebiş izzin verirse..
kızlar milupanın hoşgeldin bebek seti geldi. içindeki kitapçıkda emzirme süresi azalır emzirme sıklığı uzargünde 5 kez yeterlidir yazıyo.. doktorum da günlük süt ihtiyacı 750 cc dedi. hatırlar mısınız bilmem benim oğlum ilk ay çok az kilo almıştı. bu ay 1 kilo almış. günlük 100-120 cc mama veriyodum. doktor 90-90 iki kez ver dedi ama bi seferde o kadar içemez.. neyse büyük ölçüde rahatladım sütüm yetmiyo diye çok üzülüyodum. gerçi hala çok minik 4600 gr, 57 cm.. doktor normal dedi..
bi sorunumuz dil altı bağı var. 1 yıl içinde kendiliğinden geçmezse basit bi operasyonla kesiyolarmış.. inş gerek kalmaz..
kzılar bebeğim 27 günlük çok ağlıyor bazen gaz dan bazen sebepsiz ağlıyor gaza en iyi ne geliyor yada ağlamasına ne yapsam çok yoruluyorum
kzılar bebeğim 27 günlük çok ağlıyor bazen gaz dan bazen sebepsiz ağlıyor gaza en iyi ne geliyor yada ağlamasına ne yapsam çok yoruluyorum