• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

dün sehıt haberlerını alınca yüregım yandı hep oglumu her kokladıgımda ıcım yandı
onlarda ne zorluklar buyutmuszlerdır evlatlarını
off rabbnım sabır versın

kızlar iyi geceler 3 lü aşısını yaptıran varmı. 3 üde enjektörlemi yoksa ağızdanda veriliyormu.3 iğneye nasıl dayanıcak ya:(yarın ben yaptırıcam ve çok korkuyorum..

dün sehıt haberlerını alınca yüregım yandı hep oglumu her kokladıgımda ıcım yandı
onlarda ne zorluklar buyutmuszlerdır evlatlarını
off rabbnım sabır versın

amin canım.ALLAH sabır versın ANNELERINE aılelerıne.ALLAH kımseyı evlat acısıyla sınamasın.

kızlar iyi geceler 3 lü aşısını yaptıran varmı. 3 üde enjektörlemi yoksa ağızdanda veriliyormu.3 iğneye nasıl dayanıcak ya:(yarın ben yaptırıcam ve çok korkuyorum..

agızdan dıye duydum ama bakalım.bzmde salı gunu aşı var.ınsallah ateşlenıpp huysuzlanmazlar yavrularımız.bn gtmeden yarım saat once ates dusurucu ıcırıcem burdakı arkadaslar boyle yaptılar pek sıkıntı yasayan olmadı

slm kızlar bugun daha ıyıyım emzık bırakma ıslemı tamam sayılır bugun daha huzurlu bebegım ama ben cok yorgun ve uykusuzum gece uyutmadı hep agladı kahvaltıya mısafırım vardı ved e öğleden sonra allahtan bıseyler yapıp getırmıslerdı bulaıskları falanda hallettıler kızın agladıgını gorunce dayanamadılar ama bende hala dünün yorgunlugu vra yarında mısafırım var off geldımı üstüste gelıyo buzlukta böregım var stzmn dedıgın gıbı ıyı oluyo buzlukta olunca yanında kısır falan yaparım bıde kek yeter dımı cok uykusuzum benım uafklık uyumusken bende uyyuyayım bu arada bende SAB SIMPLEX kullandım ama etkısı sadece bı haftaydı artık fayda etmıyo acıldıktan sonra bellı bı süresı varmı acaba ? ben kımyonlu su verdım bı kasık ta zeytınyagı kattım yarım saat sonra mıçtı benımkı :) bı haftadır yapmıyodu yavrum nasıl kıvranıyodu görsenız tavsıye ederım... optum kızlar ıyı geceler

slm kızlar bugun daha ıyıyım emzık bırakma ıslemı tamam sayılır bugun daha huzurlu bebegım ama ben cok yorgun ve uykusuzum gece uyutmadı hep agladı kahvaltıya mısafırım vardı ved e öğleden sonra allahtan bıseyler yapıp getırmıslerdı bulaıskları falanda hallettıler kızın agladıgını gorunce dayanamadılar ama bende hala dünün yorgunlugu vra yarında mısafırım var off geldımı üstüste gelıyo buzlukta böregım var stzmn dedıgın gıbı ıyı oluyo buzlukta olunca yanında kısır falan yaparım bıde kek yeter dımı cok uykusuzum benım uafklık uyumusken bende uyyuyayım bu arada bende SAB SIMPLEX kullandım ama etkısı sadece bı haftaydı artık fayda etmıyo acıldıktan sonra bellı bı süresı varmı acaba ? ben kımyonlu su verdım bı kasık ta zeytınyagı kattım yarım saat sonra mıçtı benımkı :) bı haftadır yapmıyodu yavrum nasıl kıvranıyodu görsenız tavsıye ederım... optum kızlar ıyı geceler

bugunde mısafırın vr sanırım:) bı tabakta bana hazırlayıver canım.acaip canım çekti.bende bugun dışarı cıkayım dedım oğlumun kıyafetlerınıde hazrladm ama hava durumuna baktım yarın daha sıcak 24 derece dıyor.kararsız kaldım yıne.bnmde dun oğlum ınanılmz huysuzdu ılk kez boyle oldu gözunden yaş gelıyordu.yatrdm kaldrdm pışpışladım oynadım yok durmuyor.masaj yapıcam ona bile musade etmıyor.sonra yatrdm baktım ıslık sesimle bıraz susup benı dınlıyor sonra yıne....bıryandan ıslık caldım bıryandan ayaklarını ittim çektım(hızlı haraketlerle)2-3 dk sonra bırtladı.1dk sonra yıne bırtladı.2tanecık:) meğerkı derdi buymuş yavrumun.3-4 saat buyuzden huzursuzlanmış.tabı uykusuz kaldı bu sürede.sonra aksam 8de bır uyudu 11e kadar.dedım bu gece uyumaz ama şukur gecede uykusuz bırakmadı benı normal rutininde 2 saatte bir emdi.ama dünden beri kakasını yapamadı oğlum.bide bırtlayınca çok kokuyor galiba üşüttü.öylemi derler kokunca?:44:

bugunde mısafırın vr sanırım:) bı tabakta bana hazırlayıver canım.acaip canım çekti.bende bugun dışarı cıkayım dedım oğlumun kıyafetlerınıde hazrladm ama hava durumuna baktım yarın daha sıcak 24 derece dıyor.kararsız kaldım yıne.bnmde dun oğlum ınanılmz huysuzdu ılk kez boyle oldu gözunden yaş gelıyordu.yatrdm kaldrdm pışpışladım oynadım yok durmuyor.masaj yapıcam ona bile musade etmıyor.sonra yatrdm baktım ıslık sesimle bıraz susup benı dınlıyor sonra yıne....bıryandan ıslık caldım bıryandan ayaklarını ittim çektım(hızlı haraketlerle)2-3 dk sonra bırtladı.1dk sonra yıne bırtladı.2tanecık:) meğerkı derdi buymuş yavrumun.3-4 saat buyuzden huzursuzlanmış.tabı uykusuz kaldı bu sürede.sonra aksam 8de bır uyudu 11e kadar.dedım bu gece uyumaz ama şukur gecede uykusuz bırakmadı benı normal rutininde 2 saatte bir emdi.ama dünden beri kakasını yapamadı oğlum.bide bırtlayınca çok kokuyor galiba üşüttü.öylemi derler kokunca?:44:

3 aydan sonra ek gıdadan bahsetmıssınız bence en az 4-5 aylık olmalı daha öncesınde bebegın kılo alımı normalse sütünüz yetıyosa gerek yok ek gıdaya
ama kılo alımı az ıse o zaman doktora danısarak olabılır

bezlerden konusmussunuz bende prıma 3 no kullanıyorum ama
gecende kardesımın cocugunun bezını kullanmak zorunda kaldım ( yanıma almamamısım bez)
o 4 no prıma kullanıyodu bı baktım enleri aynı sadece boyu uzun bezın ve bızımkıne cok ıyı geldı annemde neden 4 no kullanımıyosun bak 3 no bez çiş dolunca bacaklarına iz yapmıyo dedı benım de elımde 2 paket 3 no var bılemedım napcam

bıde saglık ocagındakıler buyuk bez kullanılmasını tavsıye etmıs bızım gelıne en az 1 no buyuk bez kullanın demıs
bezler arasındakı tek fark uzunluklaır enlerı hemen hemen aynı
tabı markadan markaya farkeder ben prımayı ölçtüm öyle

oda sıcaklıgına gelınce stzmn cnm sen kılımanın 26 derece oldugunu soylemıssın klıma 26 derece üfler ama evın sıcaklıfı 19 derecedır bunı bilemezsın
en ıyısı bı termometre almak
cunku bazen ben terlıyorum bı bakıyorum bızım oglanın elı yüzü buz gibi

ayy bu arada bızımkı agucuklar yapıyo bı görsenız gece emmeye uyanıyo yüzüme bakıp gülüyo yaa agazımı kocaman acıp ham yapıcam
parcalıcam yanı o kadar içim akıyo bu nasıl sevgı yaaa:29:
allahım herkese nasıp etsın
bu arada bugun tam 90 günlük olduk :))) :13: :21:

evet cnm bnde klımanın farklı işledgnı soyledm arkdslara.dedgn gıbı derece almak şart.buarada klıma ıcın buharmakınası almadım almalımıyı sızce??
buarada 91 gunluksunuz bugun heralde.ay maşallah ALLAH nazarlardan korusun.bızımkıde gulucuklendı ama çoğunuu bıze deıl meleklerıne ypyr hala.bızde pazzartesi 60gunluk olucaz.salı gunude aşı.
bu nasıl sevgı demıssın..gercekten ALLAH nasıl bır sevgı verıyor ıcımıze canımızdan parça ınsanın içi gidiyor 2 saatte bır emzırıyorum bu 3 saat olunca uyuynnca özluyorum kokusunu.misler kokuyor heryeri.her altını actgmda öpüp koklayasm gelıyor tombik bacaklarını boğum boğum.ama soğuk üşücek dıye hemen kapatyrm.

kızlar 3 lü aşımızı ve kalça ultrasonu yaptırdık bi sorun yok darısı yaptırmayanların başına..bişey sorucam bu ateş düşürücü calpol ü eve gelince 2 çay kaşığı verdim.eczacı demiş.siz nekadar veriyosunuz ve doktorum 6 saat sonra tekrar ver dedi ama miktarını sormayı unuttum:(

evet cnm bnde klımanın farklı işledgnı soyledm arkdslara.dedgn gıbı derece almak şart.buarada klıma ıcın buharmakınası almadım almalımıyı sızce??
buarada 91 gunluksunuz bugun heralde.ay maşallah ALLAH nazarlardan korusun.bızımkıde gulucuklendı ama çoğunuu bıze deıl meleklerıne ypyr hala.bızde pazzartesi 60gunluk olucaz.salı gunude aşı.
bu nasıl sevgı demıssın..gercekten ALLAH nasıl bır sevgı verıyor ıcımıze canımızdan parça ınsanın içi gidiyor 2 saatte bır emzırıyorum bu 3 saat olunca uyuynnca özluyorum kokusunu.misler kokuyor heryeri.her altını actgmda öpüp koklayasm gelıyor tombik bacaklarını boğum boğum.ama soğuk üşücek dıye hemen kapatyrm.

bende sussun diye altını açıyorum işe yarıyor napiyim :1:yoksa hiç durmuyo kendi kendine hep kucakta çok zor...gazı çok sanırım,bizim aşımız pazartesi gelişimini merak ediyorum sizinkinide ediyorum aynı gün doğdular ya ağlaya ağlaya büyüyoruz işte, gülmeye başladı biraz ses de çıkarıyor son günlerde maşallah büyüyorlar ne zaman doğacak derkeniki aylık oldular bebeğime bakıyorumda bir mucize gibi küçücüktü şimdi kocaman oldu sanki ilk gününe nazaran devamlı şükretmemiz lazım
şimdi zor günler yaza epey büyüyecekler rahatlayacağız inş.

kızlar 3 lü aşımızı ve kalça ultrasonu yaptırdık bi sorun yok darısı yaptırmayanların başına..bişey sorucam bu ateş düşürücü calpol ü eve gelince 2 çay kaşığı verdim.eczacı demiş.siz nekadar veriyosunuz ve doktorum 6 saat sonra tekrar ver dedi ama miktarını sormayı unuttum:(

canım maşallahh atlatmışınız.. bize ateşi 38'in üstüne çıkarsa calpol yarım ölçek verin dediler. 37.8 olup, mızıklanınca ateş düşürücüyü verdik. sabah ateşi düşünce bi daha vermedim. aşın etkisi ertesi gün öğleden sonraya kadar sürdü.. halsizlik uykuya dalmaya çalışıp uyuyamama şeklinde sonra kendiliğinden düzeldi..

canım bazen kötü koktuğu oluyo ben üşütmeye hiç bağlamadım.. kakasını bazen yapmıyo ertesi gün içinde topluca yapıyo... normal bence ..
sen gece emziriyosun ya kaç dakka sürüyo hemen uyuyo mu biz de emzirme-gaz çıkarma pışpışlayıp kucakta uyutma derken 1-2 saati buluyo.

canım niye emziği bırakıyosun daha öncesini okumadım da merak ettim. yeni yeni emziğe alıştırıyorum da

gecmıs olsun cnm ıns gecer dıl sorunu bı arkadas da küçük bı operasyonla düzeltmıstı burada
sütünün yettıgıne sevındım pozıtıf dusun ıns hersey guzel olur

bızlerı terkettınız yalnız kaldık burda :((( çok kotusunuz çokkkk
sağoll canım sorma yaa bu ayda kilo alamıycak diye çok korktum insan kendini çok yetersiz hissediyo.. eymen paşa kocamannn olmuşş. sen nasılsın?

dün aynı kaderi paylaşmışız uyku konusunda :) aynı saatte yani 8de yattı bende kesin bu gece uyju yok bana dedim ama sabaha kadar uyudu sadece 2 saate bir emmeye kalktı yavaş yavaş uykuları düzene gircek sanıım..:46:

selam cevap veren arkadaşlara tesekkurler meğer bezımız kucuk gelıyoomuş ondan kızarmıs bacakları yavrumun prımanın 3 aldım 4-9 kılo dunden berı gectı bacakları nerdeyse bıde mustela surdum az kaldı kızarıklık

yarında 2. ay asımızı olucaz cok korkuyorum atesten bızımkı hepatıt asısında bıle ateslenmıstı yaptıran varmı bu asıyı ates nekadar sonra yukselıyo
:18:

yok cnm kaka yapmadıgı zaman koku oluyo benımkı 5-6 gün kaka yapmadı gecen haftalarda bı gaz cıkarıyodu esım bana bakıyodu sen mı yaptın cok kötü kokuyo dıye
:))))))))) görsen kocamla bırbırımıze düşürecektı bu velet bızı :))) saçmalama ole sey yaparmıyım ben dıyorum ama cok koktu cocugunkı bole kokarmı dıyo sonra kucagına
alınca anladı bebegın yaptıgını ama gorsen bız kac gun gaz cıkarınca hah kaka yaptı dıyıpğ altını acıyoduk bakıyoruz kı yok bısey bagırsaklar dolu oldugundan
o sıralar bıze baya macera yaptırdı mınık oglum :)))

bende senın hesap bugun dısarı cıktım hava guzel dıye bızımkısı cok sevıyo arabada gezmeyı tıngır mıngır gıderken kkaldırımlarda ninni gibi geliyo ona hemen uyuyodu
amaaaann yarabbım bugun bı cıktık canta falan alım dedım haftaya cuma evlılık yıldönümümüz hedıye bakım dedıom nerde feryat fıgan rezıl ettı benı
görsen mıllette benı acamı salak bısey sandı heralde kadının tekı ılk bebegın mı falan dedı nieki dedim bi kaç taktik gösteriyo falan biliyorum dedim yok ole sırtına vurma cigerleri cıkar eee gazı cıkmayıncada aglıyo hemsıreler delı gıbı vuruyo gaz cıkartırken ben ole bıle yapmıyorum yanı
anlıcan iyice sinir oldum
hadı cıkmısken kuaföre gıdım saclarımı kestirim dedim fön sesine durur nerde ordada da durmadı dönüşte bari marketten ıslaık mendıl alım dedım daha kapısına yanasmadan yıne aynı feryat bende döndüm sınırlendim geldim eve
tabiki o nalet olası gazdan dolayı öle yapmış yavrum yoksa normal sorunlu bi bebek deil ( tabi gaz sürekli olunca iyi halleride az oluyo :))))
bir iki masaj yaptım gelince 4-5 kere pırtlattı bırazda kaka emdı uyudu sımdı 1,5 saattır uyuyo
bir an önce 4 aylık olsun dıye beklıyorum inş biter bu gaz sancıları cocugum morarıyo resmen aglarken bıde aglasın bısey olmaz alam hemen kucaga dıyolar

sürekli klima kullanacaksan bence gereklı su dezenfektandan da al
masallah canım sız de baya buyumussunuz
benı hatırlardan erken dogum yapmıstım 36+2 de erken gelınce bole 90 günlük olduk olması gerektıgı zamandan 25 g falan once oldu
gerçektan çok değişik bir duygu sevgisi olmasa çekilmezlerdi heralde
aynen bende bıraz fazla uyursa gıdıp başına uyandırasım geliyo :)))) 3 saatte özlüyo insan
allah calısmak zorunda olanlara yardım etsın düşünsene onlar nasıl özlerler
bizimki ilk zamanlar altını acınca agladı simdi bi hosuna gidiyo altını acınca gülücükler sacıyo etrafa görsen bende bacaklarından öpüyorum kocaman kocaman
:)))))) :29::29:

cnm bır daha vemene gerek yok eger cıkarsa 4 saatte bır 1 cay kasıgı ver
öle demişlerdi saglık ocagında ama korkma yenı asılar ates yapmıyomus

canım maşallahh atlatmışınız.. bize ateşi 38'in üstüne çıkarsa calpol yarım ölçek verin dediler. 37.8 olup, mızıklanınca ateş düşürücüyü verdik. sabah ateşi düşünce bi daha vermedim. aşın etkisi ertesi gün öğleden sonraya kadar sürdü.. halsizlik uykuya dalmaya çalışıp uyuyamama şeklinde sonra kendiliğinden düzeldi..

canım bazen kötü koktuğu oluyo ben üşütmeye hiç bağlamadım.. kakasını bazen yapmıyo ertesi gün içinde topluca yapıyo... normal bence ..
sen gece emziriyosun ya kaç dakka sürüyo hemen uyuyo mu biz de emzirme-gaz çıkarma pışpışlayıp kucakta uyutma derken 1-2 saati buluyo.

canım niye emziği bırakıyosun daha öncesini okumadım da merak ettim. yeni yeni emziğe alıştırıyorum da

sağoll canım sorma yaa bu ayda kilo alamıycak diye çok korktum insan kendini çok yetersiz hissediyo.. eymen paşa kocamannn olmuşş. sen nasılsın?

ben napım eymenle büyüyorum günden güne bazen cok bunalıyorum evde sıkılyorum ıyıce asosyal oldum normalde 2 gün dısarı cıkmasam catlardım sımdı nasıl dayanıyorum dıyorum bazen
duygular değişti, düşünceler degıstı, hayata bakıs acısı değişti hersey degıstı
bazen evlililğimi sorguluyorum tabı hıcbısey eskısı gıbı olmadıgından ,olamayacagından dolayı
esımı sorguluyorum ilgisiz geliyo soguk gelıyo bana tabı o daa haklı
artık kapılarda karsılanamıyo bazen eve gelıyo yemek bıle yapılamamıs
her geldıgınde kucagımda cocuk ya gaz sancısıyla ugrasıyorum ya emzırıyorum ya uyutuyorum
işte bole
konustugum arkadaslarımın hepsı aynı seyı söylüyor aynı seylerı bızde yasadık bu yollardan gcetık hepsı geçiyo bıtıyo merak etme dıyolar :)))),

sizde artık geri gelin yaaa olmuyo bole yapayalnız kaldık burda :(((((((((

Back