• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Toplam 5 kullanıcı konuyu okuyor.
azra3437,
selda59,
secretworld,
rubet,
gamze81

ilk defa bu kadar kalabalık gördüm burayı
ayyyy ne güzellllll

ben napım eymenle büyüyorum günden güne bazen cok bunalıyorum evde sıkılyorum ıyıce asosyal oldum normalde 2 gün dısarı cıkmasam catlardım sımdı nasıl dayanıyorum dıyorum bazen
duygular değişti, düşünceler degıstı, hayata bakıs acısı değişti hersey degıstı
bazen evlililğimi sorguluyorum tabı hıcbısey eskısı gıbı olmadıgından ,olamayacagından dolayı
esımı sorguluyorum ilgisiz geliyo soguk gelıyo bana tabı o daa haklı
artık kapılarda karsılanamıyo bazen eve gelıyo yemek bıle yapılamamıs
her geldıgınde kucagımda cocuk ya gaz sancısıyla ugrasıyorum ya emzırıyorum ya uyutuyorum
işte bole
konustugum arkadaslarımın hepsı aynı seyı söylüyor aynı seylerı bızde yasadık bu yollardan gcetık hepsı geçiyo bıtıyo merak etme dıyolar :)))),

sizde artık geri gelin yaaa olmuyo bole yapayalnız kaldık burda :(((((((((

aynı duygular aynı yaşam:)demek hepımız böyleyız.bnm evde haftada 1 yemek pısıo desem yalan olmaz.bnmkı yemek aramz dısarıda yıyor genelde.arada yapıyorum ev evliğini bilsin dıye:)bu arada bnm koca ps3 delisi.sımdı yenı oyun aldı 2 tane.3gun oldu.2gunu hıc ama hıc uyumadan mağazaya gttı.eleman açıyor ya sabah 1l1lere kadar oynuyor 2gıbı dukkana gıdıyor.dun gece ızmrden geldıgı ıcın yorulmus uykusuz gtmıstı tabı hemde hıc uykusuz.malları yerlestrmıs magazaya anca eve 12de geldı 1bucukt uyuyakaldı(bu saatte uyuyakalması sayılıdır)sabahta 7de ben emzırırkn uyandı uykumu almısım dedı gıttı ps3 basına.öğlen 4e kadar yemın edyrm hıc aralıksız oynadı 4te de bırlıkte evden çıktık.yemege gttk sonra bız oğlumla çarsıları fink attık:)bıseyler aldım yavruma.işte boyle yanı ben kocayla alakasızken oda bızle çok alakalı deıl demek ıstıyorum.gecelerı oğlumla uyanıp babamıza cırlıyoruz telsızden sesımızı duyuyor geeeelll emreee kustuu buu tutuver ben uzerımı degıscem falan (bu arada bnm uzerımıde batırıyor ).işte boyle...kocayla yatmıyoruz zaten yatak odamızı kullanmıyoruz oğlumn odasında 2 cekyat var onları kendımıze yaptık ben oğlumla oda kendısı yatıyor.
-----
senın çarşı maceranda nekdr zorlu geçmıss ayy bugun ben bıseyler bakarkn bnmkı huysuzlandı bı 10dk onda bıle ne ypcgmı sapıttım çalısanları tanıyorum zaten hep bayan bebek magazası ya kabinde emziriver dedıler emzırdım ama ne emzırmek evde bukdr bağırmayan oğlum feryat ettı emerkn agzından tastı sutler benım atletı batırdı kabnde bıde onu cıkardım uzerımden.aynı senın hesap mağazada calısan kadn ee bunun gazı var yada kaka yapyr falan var bı sıkıntısı bılmem ne..amann hıc oralı olmadım bu hep boyle dedım.gercektende bnmk bı ıkınma tarzı sesler cıkarır genelde..:)eveeeettt suan mızırdanıyor yatagında bakıım bı ben babamızda ıcerıde hapşurdu(yaşıyorm demek ıstedı heralde ha haaaayyy)

sürekli klima kullanacaksan bence gereklı su dezenfektandan da al
masallah canım sız de baya buyumussunuz
benı hatırlardan erken dogum yapmıstım 36+2 de erken gelınce bole 90 günlük olduk olması gerektıgı zamandan 25 g falan once oldu
gerçektan çok değişik bir duygu sevgisi olmasa çekilmezlerdi heralde
aynen bende bıraz fazla uyursa gıdıp başına uyandırasım geliyo :)))) 3 saatte özlüyo insan
allah calısmak zorunda olanlara yardım etsın düşünsene onlar nasıl özlerler
bizimki ilk zamanlar altını acınca agladı simdi bi hosuna gidiyo altını acınca gülücükler sacıyo etrafa görsen bende bacaklarından öpüyorum kocaman kocaman
:)))))) :29::29:

dezenfektan mı one canım bılmıyorum hıc..buhar makınası ıcın yazılar okudum ıyı olmdgnı soyleyenler doktorlar var.hatta bı profesör yazmıskı su makınalar çıktı astımlar çoğaldı.odayı havalandrmk yeterlı dıye okudum.sımdılk almayı dusunmuyrm fıkrım degısır belkı ama.evet erken doğum oldgnu hatrladım.hanı erken oldu ya normal zamanında gelen 3aylıkla sız farklımı gıdıyorsunuz canım ?yanı boy kılo bebegın hareketlerı falan

canım bazen kötü koktuğu oluyo ben üşütmeye hiç bağlamadım.. kakasını bazen yapmıyo ertesi gün içinde topluca yapıyo... normal bence ..
sen gece emziriyosun ya kaç dakka sürüyo hemen uyuyo mu biz de emzirme-gaz çıkarma pışpışlayıp kucakta uyutma derken 1-2 saati buluyo.

cnım benım geceyle gunduz hıc farklı deıl rutın 2 saatte bır acıkıyor.10dk sürüyor emmesi.hemen uyumuyor dedgın gıbı gazıydı uykuya dalmasıydı yarım saatı gecıyor.yanı uyuyakaldıktan 1-1bucuk saat sonra emzırme zamanımız gelıyor.cooook nadır ama cok nadır olarak emerken uyuyakalıyor(eger sakince emerse gazını cıkarmadan yatırıverıyorum)kii bnmkı hıc ama hıc sakin emmıyor sızlana ağlaya gerı cekıle cekıle sütum çok tazikli gelıyor haliyle genzine kaçıp uykusu acılıyor mucadele ederken.işte boyle bızım emmelerimiz.buarada bnmkı emerken çok ağlamaz sınırlenmezse ben kucagııma alıp pışpışlamıyorum yataga yatıyoruz emzıgı veryrm oyle uyutuyorum uyumayacak gıbıyse poposuna pışpışlıyorum bıde pışş pışşş sesı onu sakinleştırıyor.emzıgı agzından sureklı dusurdugunden tam gözlerı kaparkn emzık dusuyor falan boyle boyle yarım saat 40 dk anca uyuyoruz.bazen bnm gozlerım kpanıyor emzıgı agzından dusunce bı ıkıldanıyor oyle aıcyorum ben gozlermı:) zor yani..:32:

kızlar bu arada ben derece aldım odamıza.evet klıma farklı işliyormuş:) 26 derece klıma acıkken odamız 22yı gosterıyor.ama dıger arkdslrn dedıgı gıbı 23 derece ıdeal dedıler ya.klımanın 26sı buna tekabül demek.oyuzden doktor odalarıda 26 derecede sabıtler:)

dün aynı kaderi paylaşmışız uyku konusunda :) aynı saatte yani 8de yattı bende kesin bu gece uyju yok bana dedim ama sabaha kadar uyudu sadece 2 saate bir emmeye kalktı yavaş yavaş uykuları düzene gircek sanıım..:46:

bence benımkı hep boylee olacak 2saatte bır emmekk ıcın uyanacak.hıc degıscegını sanmıyorum.cok nadır 3 saat uyudugu olyr.senınkı de aynı dımı?gunduzlerı uyuyormu yanı geceden farklımısınız?

bende sussun diye altını açıyorum işe yarıyor napiyim :1:yoksa hiç durmuyo kendi kendine hep kucakta çok zor...gazı çok sanırım,bizim aşımız pazartesi gelişimini merak ediyorum sizinkinide ediyorum aynı gün doğdular ya ağlaya ağlaya büyüyoruz işte, gülmeye başladı biraz ses de çıkarıyor son günlerde maşallah büyüyorlar ne zaman doğacak derkeniki aylık oldular bebeğime bakıyorumda bir mucize gibi küçücüktü şimdi kocaman oldu sanki ilk gününe nazaran devamlı şükretmemiz lazım
şimdi zor günler yaza epey büyüyecekler rahatlayacağız inş.

ahh cnm.pazartesı tam 2 aylık olacaklar senınkıde ogun aşı olacak.benımkıde salı işte.kaç kg doğmustu sımdı kaç boyu falan?daha once sorduysam ozur dılerım kusuruma bakma.bnmkı enson 5200 falandı boyuda 57ydı.bakalım salı gunu ne çıkacak.bu arada calpol alıcam ben aşıdan 40dk once falan verıcem.estada ya sordumda saolsun o soyledı.yarım ölcek yeterlıymıs.bugun bı arkadsta oyle soyledı oda calpol dedı.

benim ki 3670 doğmuştu 14 gün sonra 100 gr almıştı yerinde saymıştı çok şaşırmıştım sağıp vermeye başladım 4700 56cm oldu bir aylıkken şimdi 6 galiba tam bilemyorum evdeki tartıyla tarttım seninki doğum kilosuna göre süper maşallah senin sütünde bol bebekte emmiş tabiki onada maşallah

benim ki 3670 doğmuştu 14 gün sonra 100 gr almıştı yerinde saymıştı çok şaşırmıştım sağıp vermeye başladım 4700 56cm oldu bir aylıkken şimdi 6 galiba tam bilemyorum evdeki tartıyla tarttım seninki doğum kilosuna göre süper maşallah senin sütünde bol bebekte emmiş tabiki onada maşallah

maşallah senınkıde guzel doğmus ama.hemen hemen kıloları suan aynı ozaman.evdekıyle nasıl tarttın?ben çamasır selesıne koyup tartayım dedım sığmadı boyundan:) aslında once kendım sonra onunla cıkarakta tartabılırım ama sen nasl yaptn merak ettım :)

maşallah senınkıde guzel doğmus ama.hemen hemen kıloları suan aynı ozaman.evdekıyle nasıl tarttın?ben çamasır selesıne koyup tartayım dedım sığmadı boyundan:) aslında once kendım sonra onunla cıkarakta tartabılırım ama sen nasl yaptn merak ettım :)
önce kendim sonra onunla senindediğingibi bengeçen hafta tartmıştım pazar yine tartarım tartı annemlerdede oraya gidince tartıyorum doğru çıkıyor kilosu sağlık ocağıyla tartın dijitalse tabi

önce kendim sonra onunla senindediğingibi bengeçen hafta tartmıştım pazar yine tartarım tartı annemlerdede oraya gidince tartıyorum doğru çıkıyor kilosu sağlık ocağıyla tartın dijitalse tabi

şu dıgıtal trtılr bayılıom he.cok cıddıyım acip hoşuma gdyr:)ama malesef bnmkı oyle değil.

net yavaş iki saatte yazıyor yinede tahmini çıkar kilosu neyse görcez zaten ablası bak avatarımda resmi var bebişimin değiştircem senin için koydum;)

kızlar maşallah bebişlerinize
benimki 3 kg doğmuştu şuanda 5150 gram
minicik bi kızçe
çok tedirgin oluyorum sütüm çok yaramıyor sanırım

stzmn görmedin sanırım çıkmışsın
sütün bol olsun diye dikkat ettiğin bişey var mı su filan bende yapiyim sütün bol ya ondan sordum sen niye sezeryan olmuştun merak ettim yemek yapmıyorum demişsin bu iyi bir rahatlık gelip gideninde yok rahatça bebeğini büyütürsün bi yerde yalnızlık kötü oluyor koca ilgisi demişken haklısınız karşıklı bir ilgisizlik söz konusu bizdede;)
siz klima olduğu içinmi bebeğin yanında yatıyorsunuz öyle alışırsa ilerde zorlanırsın neyse ben kaçiyim yavaş yavaş

minicik bi kızçe
öyle düşünme keşke yazmasaymışım üzüldüm sende demişsin demekki narin bir kız her bebekkilolu olcak diye bir şart yok sağlıklı olsunlarda benim birinci oğlum bir yaşında 13400 dü bir sene hiç kilo almadı zayıfladı iki buçuk yaşında şimdi 14 buçuk normal bir çocuk demek istediğim nekadar şişmanolsalarda zayıflıyorlar içinrahat olsun oğlum altı aylıkken zayıftı yada normaldi belki bana göre zayıftı çok kafama takıyordum onun içinuzun yazıyorum sana ek gıdalarla kilo aldırdım tosun olmuştu şimdi pişmanım kendimi üzdüğüme hiç gerek yokmuş sende kendni suçlama belki bebeğinyeterli emmiyordur hiç kafana takma benim bebek tombiş ama hiç durmuyo hep ağlıyor buda kötü yani herkesin bi derdi var

net yavaş iki saatte yazıyor yinede tahmini çıkar kilosu neyse görcez zaten ablası bak avatarımda resmi var bebişimin değiştircem senin için koydum;)

maşallah.kız bunun gozler cin gıbı bırzeytn gıbı cıkmıslar fotografta.ayy annelik ne guzel ya.ALLAH banada 2.bebegımı kız nasıp eder ınsallah.bence annenın kız cocugu olmalı.BU arada net yavas demıssın bnm bılgsdamı sorun nettemı bılemedım ama 15dk bır net kopuyor saçma salak bı durumda bılgsyrm.şarj yerıde bozuk.anlıcagn gec cvp yazıyorum ben.ya şarjıyla mucadele edyrm ya hat gdyr.yada atlas izin vermıyor.

minicik bi kızçe

oyle soyleme cnm sütü yaramayan annemi olur.senın minik halinden memnunsa sorun yok.hasta olmasınlarda..ayy kız bebek iiçin bugun bı ayakkabı gordum allahım bıttım bıttım ona.hemde 12 mılyonmuydu 9 muydu neydi.ayy bı yakınım olsa ona hedıye alırdım kesinn.bnm yerıme öp miniğini.birde şunu unutma kılosu seyrınde gıden yanı fazla tombik olmayan bbekler daha haraketli ve daha kıvrak olur vucutları yurumesı emeklemesı cokseyı onden gider.bu super..bnm kardesmın kılosu 1kılo onden gıdıyordu bu 1 kılo yuzune oturması cok gec oldu devrılıverıyordu oturamıyordu:)doktor ek gıdaların çoğunu yasak etmıstı.tabı sımdı 15yasında yaşıtlarından bıraz ufak duruyor:)ama yaşıtlarından yakışıklı bu farkla olayı kapatıyor.ayyy cok özledm ben kardesımı ya:(

Son düzenleme:
stzmn görmedin sanırım çıkmışsın
sütün bol olsun diye dikkat ettiğin bişey var mı su filan bende yapiyim sütün bol ya ondan sordum sen niye sezeryan olmuştun merak ettim yemek yapmıyorum demişsin bu iyi bir rahatlık gelip gideninde yok rahatça bebeğini büyütürsün bi yerde yalnızlık kötü oluyor koca ilgisi demişken haklısınız karşıklı bir ilgisizlik söz konusu bizdede;)
siz klima olduğu içinmi bebeğin yanında yatıyorsunuz öyle alışırsa ilerde zorlanırsın neyse ben kaçiyim yavaş yavaş

evt klıma yuzune aynı odadayız bız.gunduzlerı yatagında gecelerıde bazen benım yanımda bazen yatagında.şööyyle bı yayılıp yatamıyorum ozamanları yatagına bırakıorum tabı uyuduysa.uykusu cok açık deılse zten yatagına bırakıyorum emzıgı tutabılse almıcam yanıma ama tutamıyorum 10dk olmadan dusuyorr busefer kalk yataktan ver emzıgı kalk yataktan ver emzıgı çubuk gıbı kalacam ya..bu arada süt için bısey yaptgm yok bol bol kola çıkolata.anlcagn duzenlı yemekte yedgm soylenemez saçma bı beslenme şeklım var.bıdaha kola ıcmıcem desemde yınede ıcıyorum arada vişne suyu ıcerım tabı.çıkolatayada fazla dadandım buara.hee jelıbon bıde.smdı sana yazarknde kola var ynmda.cıkolatada agzımda.ama şu kolayı atıverecem camdan aşağı içim elvermıyor:)
acaba çok sık agzıma bısıyler attıgımdanmıkı sütüm bol.BAK SUYU UNUTMUSUM.EVET CANIM SUYU GUZEL ICIYORUM.MINIK PET ŞİŞEYLE GECELERI YANIMA ALIYORUM.
---sezaryan olmamın sebebı de ; benım kendı tercıhmdı bayramın 2.gunu olacaktım doktor ogune kadarda normal olablrsn yanı heran geleblr demıstı.bende dedımkı 31ıne kadar doğmassa(normal olarak) ben sezaryan olcam beklemıcem dedım.23unde muayneye gıttımde doktor bız bu doğumu bugun yapalım dedı bende zaten dünden razı doğmasına bıranonce.tamam dedık ama yarın olsun hazırlanıp gelelım dedım.nıtekım 24 unde doğumum oldu.doğum esnasında da soyledıkı bebeğime kordon dolanmıs buyuzden öne almış bız panık olmıyalım dıyede soylemek ıstememıs.bu arada koca odamıza geldı ben bı gıdem yanına dimi

Son düzenleme:
evt klıma yuzune aynı odadayız bız.gunduzlerı yatagında gecelerıde bazen benım yanımda bazen yatagında.şööyyle bı yayılıp yatamıyorum ozamanları yatagına bırakıorum tabı uyuduysa.uykusu cok açık deılse zten yatagına bırakıyorum emzıgı tutabılse almıcam yanıma ama tutamıyorum 10dk olmadan dusuyorr busefer kalk yataktan ver emzıgı kalk yataktan ver emzıgı çubuk gıbı kalacam ya..bu arada süt için bısey yaptgm yok bol bol kola çıkolata.anlcagn duzenlı yemekte yedgm soylenemez saçma bı beslenme şeklım var.bıdaha kola ıcmıcem desemde yınede ıcıyorum arada vişne suyu ıcerım tabı.çıkolatayada fazla dadandım buara.hee jelıbon bıde.smdı sana yazarknde kola var ynmda.cıkolatada agzımda.ama şu kolayı atıverecem camdan aşağı içim elvermıyor:)
acaba çok sık agzıma bısıyler attıgımdanmıkı sütüm bol.BAK SUYU UNUTMUSUM.EVET CANIM SUYU GUZEL ICIYORUM.MINIK PET ŞİŞEYLE GECELERI YANIMA ALIYORUM.
---sezaryan olmamın sebebı de ; benım kendı tercıhmdı bayramın 2.gunu olacaktım doktor ogune kadarda normal olablrsn yanı heran geleblr demıstı.bende dedımkı 31ıne kadar doğmassa(normal olarak) ben sezaryan olcam beklemıcem dedım.23unde muayneye gıttımde doktor bız bu doğumu bugun yapalım dedı bende zaten dünden razı doğmasına bıranonce.tamam dedık ama yarın olsun hazırlanıp gelelım dedım.nıtekım 24 unde doğumum oldu.doğum esnasında da soyledıkı bebeğime kordon dolanmıs buyuzden öne almış bız panık olmıyalım dıyede soylemek ıstememıs.bu arada koca odamıza geldı ben bı gıdem yanına dimi

merhaba cnm bende agustos annesiyim bende bi cok kisi gibi okuyodum ama yazmiyodum hic :9:

kola cocuga gaz yapar diye bana yasakladilar, asitli icecekler icmeyecekmisim kesinikle. redbull icmek istiyorum mesela cok istiyo canim ama icemiyorum malesef :( ne kola ne fanta anlayacagin asitli icecek yasakmis, senin bebisde gaz sorunu olmuyomu ?

Back