• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

sonunda sızdı canım ya teşekkür ederim.nasıl oldu bilmiyorum ama uyuyakaldı.yavrum benimyaa o ağladıkca benm canım yandı.ne kötüymüş.nazar degmesin dogdugundan beri sakin bi bebektir.cok korktum yaa:((

kızlar ayak başparmağımda tırnak batması oldu..yürüyemiyorum acıdan.sizdede oldumu hamileikten sonra olabiliyo diye okudum nette.ne yapmak lazım başına gelen varmı..

kızlar ayak başparmağımda tırnak batması oldu..yürüyemiyorum acıdan.sizdede oldumu hamileikten sonra olabiliyo diye okudum nette.ne yapmak lazım başına gelen varmı..

aaa hamileliktenmiymiş bende de var çok acıyo.. bütün soğanı ocakta közledim bir parçasını sardım iyi geliymuş dediler biraz acısını aldı ama tam olarak geçmedi tekrar yapmayı düşünüyorum...

sonunda sızdı canım ya teşekkür ederim.nasıl oldu bilmiyorum ama uyuyakaldı.yavrum benimyaa o ağladıkca benm canım yandı.ne kötüymüş.nazar degmesin dogdugundan beri sakin bi bebektir.cok korktum yaa:((

geçmiş olsun bidaha olmasın inşallah canım
bende bebişimi şimdi uyuttum
çamaşırlar yıkandı şimdi onları asacağım kurusunlar sabaha diye
yarabbim nasıl bişeymiş annelik
her defasında anneme sevgim daha da artıyor düşündükçe...

geçmiş olsun bidaha olmasın inşallah canım
bende bebişimi şimdi uyuttum
çamaşırlar yıkandı şimdi onları asacağım kurusunlar sabaha diye
yarabbim nasıl bişeymiş annelik
her defasında anneme sevgim daha da artıyor düşündükçe...

katılıyorum canım.düşündükçe annem nasıl büyütmüş 3 tane diyorum.ben şimdiden gözüm korktu.annelerin bu yüzden hakkı ödenmez ya.bnmki tekrar uyandı uyumuyor.kucagımda bakınıyor bilgisayara:)) öğrenecek teyzesi:

gunaydın kızlar gene tek basımayım ben actıgımda kımse olmuyo ya kızlar bısey sorcam benım kız emzık almıyodu zorla verdım cunku aglayınca bısekılde susturmak ıstıyo ınsa esımde tutturmus emzık verdın memeyı bırakır dıye korkuyorum acıkcası öykünün aksamları cok gazı oluyo saatlerce aglıyo meme tutumuyo emzık verınce susuyo vermıyım dıyorum ama aglamasına dayanamıyorum her verdıgımde soylenıyo alıstırdın dıye bırakmaz dımı memeyı kızla r herkes verıyo nolur benı tesellı edın zaten esımın soylenmelerınden bıktım dıye dıye bıraktıracak kızı yaa

gunaydın kızlar gene tek basımayım ben actıgımda kımse olmuyo ya kızlar bısey sorcam benım kız emzık almıyodu zorla verdım cunku aglayınca bısekılde susturmak ıstıyo ınsa esımde tutturmus emzık verdın memeyı bırakır dıye korkuyorum acıkcası öykünün aksamları cok gazı oluyo saatlerce aglıyo meme tutumuyo emzık verınce susuyo vermıyım dıyorum ama aglamasına dayanamıyorum her verdıgımde soylenıyo alıstırdın dıye bırakmaz dımı memeyı kızla r herkes verıyo nolur benı tesellı edın zaten esımın soylenmelerınden bıktım dıye dıye bıraktıracak kızı yaa

Bebeklere emzik verilmeli mi? - UZMANTV

canım ben isteyerek verdm benm esmde arada söyleniyor ama kendisinn kucagındayken bebek susmadı mı benm kucagıma veriyor.ve artı benmki parmaklarını elini sürekli ağzına götürüyor elini emmesindense emzık emsın daha iyi bence.gören hep aç bu bebek diyordu okadar ses cıkara cıkara somuruyor ellerini.uzman tvdede verilebilir diyo

aaa hamileliktenmiymiş bende de var çok acıyo.. bütün soğanı ocakta közledim bir parçasını sardım iyi geliymuş dediler biraz acısını aldı ama tam olarak geçmedi tekrar yapmayı düşünüyorum...

Bede de oldu...Hatta iltahap oldu..Adım atamıyodum..Bi kaç gün alkolle temizleyip,şu bebişin göbeğinden kalan alkolle yani, üzerine batikon sürdüm..Doktor dedi tabii bunları...Biraz ağrısı dinince kuaföre gittim..Bi dakkada aldı o batığı..Biraz acıyo ama ananda doğmuş gibi oluyosun...Hiç beklemeyin gittikçe uzuyo ırnak içeri doğru...Eve gelince de aynı alkol ve batikon operasyonuna devam ettim mikrop kapmasın die..Bi kaç güne geçti zaten...Şimdi uzamadan kuaföre gidicem..Törpülesin de aynı ızdırabı yaşamıyım...

canım boncuğun pek tatlı maşallah :)

anammm şekere bak :)

maşallah gülseye de :)

şaka maka kızlar büyüyor yavrular valla :)

canım doktora sormadan başlama bence..bebek aç olsa ağlar diye düşünüyorum benimkinin açlığa hiç tahammülü yok birçok bebek gibi..ben mama ile büyütüyorum zaten..1 aylıkken kaka sorunumuz vardı zeytinyağı pansumanları falan yaptık..şimdi düzene girdi..aslında emziren anneler daha doğru cevap verecektir..ama doktora danışmadan bişi yapmamanı tavsiye ederim ben

ay maşallah ALLAHım hepımızın yavrularını nazarlardan sklasın.buraya koyuyoruz fotograflarını ama dun gece bır arkads nazar deger dıye koymadgnı soyledı.sonra benımde aklıma takıldı:(

maşallah adı gibi hep gülsün

teşekkür ederiz teyzeleri....stzmncanım ben burdada facetete hep fotolarını koyuyorum..fotoğraftan nazar değceğini pek inanmıyorum..çünkü nazar gözle direk temastan dolayı gözle gönderilen enerjiden olduğunu duymuştum...

canım daha önce dar ayakkabı giydiğimde olmuştu..benim şöyle geçmişti..dr.tavsiyesi: batan tırnağı mümkün olduğun ca uzat hatta şimdi bile biraz uzunsa tırnak ile et arasına çok minik pamuk sıkıştır..ben pamuğu kürdanla sıkıştırmıştım....yani tırnal et zamanla batmaktan kurtulup rahatlıyor..ve ayak tırnaklarını küt düz kes....ayrıca ayak için antibiyotik krem var onuda sürebilirsin...geçmiş olsun...

bu skıntıyı benım kadar ceken oldgnu dusunmuyrum ah halada gecmedı yanı.benım her ıkı ayagımın her ıkı kenarlarındada oldu.doğumdan 3hafta once bır parmagımın 1 kenarında basladı.tabı son zamanlarmda ayaklarımda coook sıstıgı ıcın zaten yurumek zordu bıde ıltıhapolunca..doğumdan eve geldım 1hafta sonra dıger tarafındada basladı sonra dıger ayagın her ıkı tarafındada.yaklask 3bucuk aydır devam edıyor.oh gectıca derken tekrarlıyor sabah bı uyanıyorum sısmıs etım.kıpkırmızı olmus.delırıyorum ya.hastaneye saglk ocagına gdrken hep şu şıpıdık terlıklerden gydm allahtan sıcaklara denk gelmıstıde ayakkabı gymk zorunda deıldım.sımdı yagmr var dıye 1-2 ayakkabıyla cıktım eve geldgmden sızım sızım sızlıyorlar.bıde bıgece emzırmeye uyandım sehpaya carptım kızlar.eşimde yanımdaydı kucagına atıverdm oğlumu yemın edyrm aglamaktn emzıremedım kııvrım kıvrım kıvradım.ben acıdan aglıyorum atlas açlıktan..gecende yatagına bırakırken yıne vurdum yatagn kenarına parmagımı.ben her 2 ayakta her ıkı kenarlarında olnca korktum doktora cıktım aynen batıkon dedı.ama 3aydr boyle dıınce kenardakı etlerı kesıp almamız gerek orayı dıkıcez sonra yanı normal etımızı alıcak kı basparmak rahatlasın.tırnagı almak deıl mıs çözüm.ama bunu yaparsk cok sıkıntın olr ömürboyu dedı.sen batıkonla ugras acılsın uzasın tırnk dedı.bır ayagım dıgerıne gore kısmen daha ıyı.asıl çıbanın bası ılk olan tırnak hala gecmedı hafıfledı yıne umarım tekrar coşmazlar.
bu arada bı tanıdıgım sureklı ayagında boyle tırnk batması oluyordu adam meger kansermıs vucut böyle snyal verıyormus kan kanserıydı sanırım.bende bunu bıldgm ıcın 2ayagımada bulastg ıcın korkudan gttm valla doktora.bıde ozele cıktım o şerefsızde elıne taktı eldıvenı ellerını arkaya bagladı oyle uzaktn bakıyor dokunmadı bıle.o parmagm etını kesıcez muhbttınıde kendı el bas parmagnda anlattı..demek bıtek ben deılmısım boyle olan.kendı doğm doktorum ayaklarımızın ödemınden oldgnu soyledı.ayagı kalp hızasının uzerınde tutarsanız rahatlayacagı gececegını soyledı ben daha ayakları dıkıp yatmaya fırsat bulamadım kı:)
off ne yazmısım behh :52:

gunaydın kızlar gene tek basımayım ben actıgımda kımse olmuyo ya kızlar bısey sorcam benım kız emzık almıyodu zorla verdım cunku aglayınca bısekılde susturmak ıstıyo ınsa esımde tutturmus emzık verdın memeyı bırakır dıye korkuyorum acıkcası öykünün aksamları cok gazı oluyo saatlerce aglıyo meme tugtumuyo emzık verınce susuyo vermıyım dıyorum ama aglamasına dayanamıyorum her verdıgımde soylenıyo alıstırdın dıye bırakmaz dımı memeyı kızla r herkes verıyo nolur benı tesellı edın zaten esımın soylenmelerınden bıktım dıye dıye bıraktıracak kızı yaa

ozelden de yzdm canım.sorun deıl emzık guzel ıcat:)kocişler cok bılıyorlar.bnmkı de emzırırken karısıyıor bazen.sutum atlas 2-3 kere cektıkten sonra fıskırarak yanı yavrum gerı cekıldıgınde su tabancası gıbı oluyor gogsum benım velet cok hızlı emıyor.goguste uyarılınca yuzu gozu saçları batıyor..ee yavrum ne bılısn sut genzıne kacıyor agzından tasıyor.(tabı ben onun genzıne kacınca su tabancası gıbı aktıgını gorebılıyorum)genzıne kacıncada tabı hemen tıkmıyom agzına mememı.ama bnm koca dur nefes alsın dıyor her denk geldgnde ey allahm dıom ıcımden.
gogsunden busekılde sut gelen var mı kızlar? tabı budurum 15sn falan suruyor ben hemen mendılı kapatyrm mememe sallıyorum ucunu oyle gerı kacarmıs süt.

ozelden de yzdm canım.sorun deıl emzık guzel ıcat:)kocişler cok bılıyorlar.bnmkı de emzırırken karısıyıor bazen.sutum atlas 2-3 kere cektıkten sonra fıskırarak yanı yavrum gerı cekıldıgınde su tabancası gıbı oluyor gogsum benım velet cok hızlı emıyor.goguste uyarılınca yuzu gozu saçları batıyor..ee yavrum ne bılısn sut genzıne kacıyor agzından tasıyor.(tabı ben onun genzıne kacınca su tabancası gıbı aktıgını gorebılıyorum)genzıne kacıncada tabı hemen tıkmıyom agzına mememı.ama bnm koca dur nefes alsın dıyor her denk geldgnde ey allahm dıom ıcımden.
gogsunden busekılde sut gelen var mı kızlar? tabı budurum 15sn falan suruyor ben hemen mendılı kapatyrm mememe sallıyorum ucunu oyle gerı kacarmıs süt.

benim sütümde öyle canım.sürekli genzine kaçıor o yüzden.biişiolcak diye ben cocugu kaldırıyorum bi bakmısım üst baş batmış.

benim sütümde öyle canım.sürekli genzine kaçıor o yüzden.biişiolcak diye ben cocugu kaldırıyorum bi bakmısım üst baş batmış.

ıpıslak oluyruz ıkımız bırden.once cenesının altına penye mendıl uzerıne altı naylon önluk ve onun ustune agız bezlerınden koyuyorum agız bezıyle gogsumu tutuyorum cok aktıgında.ustu ıslanmıyor ama buseferde kolunu ıslatıyorum oğlumun.bu arada bende ılk zmanlar genzıne kacınca kaldırıyordu smdı 2 kasının ortasına parmağımı koyup yukarı doğru cekyrm.genzıne kacınca boyle yapılırmıs.kaldırmaktan daha pratık olyr cnm.cunku bnmkının 10dk da 3kere oluyor bu daha kolayıma gelyr bıdee kaldrdgmda mıdesı kaldr ındır oynar dıye dusundum.zaten cok kusan bır bebek.bu arada bnmkı toplam 10dk emıyor.senınkı?

ıpıslak oluyruz ıkımız bırden.once cenesının altına penye mendıl uzerıne altı naylon önluk ve onun ustune agız bezlerınden koyuyorum agız bezıyle gogsumu tutuyorum cok aktıgında.ustu ıslanmıyor ama buseferde kolunu ıslatıyorum oğlumun.bu arada bende ılk zmanlar genzıne kacınca kaldırıyordu smdı 2 kasının ortasına parmağımı koyup yukarı doğru cekyrm.genzıne kacınca boyle yapılırmıs.kaldırmaktan daha pratık olyr cnm.cunku bnmkının 10dk da 3kere oluyor bu daha kolayıma gelyr bıdee kaldrdgmda mıdesı kaldr ındır oynar dıye dusundum.zaten cok kusan bır bebek.bu arada bnmkı toplam 10dk emıyor.senınkı?

imreniyorum size arkadaşlar maşallah benimde sütüm var ama böyle şakır şakır değil bebeğim memede durduğu için sürekli birikmiyo hiç ancak gece uyuduğunda damlıyo çokluktan :(
çok söyleme derler bizde sütüm var diye nazar değermiş inşallah hep böyle gider sizlerin

imreniyorum size arkadaşlar maşallah benimde sütüm var ama böyle şakır şakır değil bebeğim memede durduğu için sürekli birikmiyo hiç ancak gece uyuduğunda damlıyo çokluktan :(
çok söyleme derler bizde sütüm var diye nazar değermiş inşallah hep böyle gider sizlerin

nekdr sure memede duruyor?yalancı emzıkle ıdare edılmıyrmu cnm?bnmkı 2 saatte bır emıyor.

site açılmıyor canım...

evet ya nedense acılmıyor.anne sutunun agrıkesıcı ozellıgı oldg anne sutu alan bebeklerın mamayla beslenenlere gore daha az agrı hıssetg yazılıyordu.mesela aşı olduklarında anne sutu alan bebeklerın daha az acı hıssettıgı daha az agladıkları yazıyordu.bılımsel olarak kanıtlanmıs.

Back