meraba kızlar bu bebişler bizi parmaklarında oynatıyolar. sabah kaka probleminden bahsetmiştim. bi kaç saat önce bi yaptı ki sormaın toplam 2 günlüğü böyle çok sıvı bi şekilde köpük halinde yaptı. bi parça rahatladım ben asli korkuma dönebilirim doydu mu mamayı az mı verdim çok mu verdim sütüm yetiyo mu kilo aldırabilecek miyim;?
merhaba güzel anneler ve kuzucuklarıı
bızde de kaka yapmama problemı nüksetti
bugün 4. günümüz ama bızım oglan hala kaka yapmadı
ben 4 gün yapmasa problem hemen dr götürmek gerektıgını düşünüyodum
oysakı 7 gün müş bugun saglık ocagında ole dedı hemsıreler ve dr umuz
fıtıl de vermedı zeytınyagı ıcır dedı hemsıremde popodan derecenın ucuyla zeytınyagı sok ıcerı dedı
kulak cubugu pamugu ıcerde kalırmıs zaten küçücük delıgı yavrumun nasıl gırer ki kulak cubugu
burada kızlar anlatırken duymustum zeytınyağlı kulak cubugu operasyonunu bende bugun yapıcam sabah yıne ıcırdım zeytınyagı
zar zor uyuttum aptal gıbıyım bugun uyansın popo oparerasyonu yapcam napım
fıtıl vermedı doktor bıde lıbalaks lavman yazmıs ama kullanma dedı 7 gun yapmazsa cocuk cerrahına gotur dedı
madem kullanmıcam nıe yazıyon ??
şimdi bu konu hakkında bılgı verıcek olan varmı ?
offfffff ne zor bu ısler yaa !!!!!!!!!!!!!!
pekı sen nasıl yaptırıyosun kakasını mesela bızım bugun 4. gunumuz oglum sureklı nı ıkıntı halınde
fıtılde vermıyo doktor
hanı burda konusmustu nkızlar kulak cubugunu zeytınyagına batırıp arkadan ıtııp yaptırıyolardı
ondan yapmayı dusunuyorum uyansın
hemsıre derecenın ucuyla yap dedı
cnm oncelikle uzulmemeye calis, uzuntu bildigim kadariyla sutun gitmesini kolaylastirir, dereotu, rezene cayi, bulgur, tahin helvasi aklina ne geliyosa arttirabilecegini dusundugun yemeye calis, ilik su ile masaj yap goguslerine, bi de pompan varsa kullan. gogusten ne kadar sut cekilirse o kadar kolay dolar deler. bi de bi arkadasim sutu arttiran en guzel seylerin su, uyku ve huzur oldugunu soylemisti. bi dene, insaAllah geri gelir.
bizde de olmustu, megerse burnundaki sumugu oyle atmis:) yani sorun yok..
ahh cnmm uzulme kı gerı gelsın stressız olmaya calıs bugunlerde..doktorum ıcebılıyorsan gunde 2 bıra iç en ıyı sut yapan sey bıradır demıstı.alkolu bebege gecmez merak etme mesela sıgarada bebege sutten gecmıyor..ama yok ben ıcmem dersen migros larda satılan MALT ıcecek var armutlu seftalılı falan.buzdolap reyonlarında olur.buğday bırası derler.ALKOLSÜZ..sut yapar bu fışkırtır bıle.yok buda olmaz dersen gunde 2-3 lıtre su!! sütüen cok sıcaklarda doğum yaptgm ıcın 2-3 lıtre sudan bıle fazla su ıcmısımdır sütüm dağlara taşlara nazarlar degmesın derecesındeydı.kısmen azalmaya basladı suyu azalttım sıcaklar gıdınce.SU SU SU...
canım birden süt kesilir mi?? hiç duymamıştım. psikoloji çok önemli sütüm kesildi diye stres yapma gelicek hemde daha çok bol bol de. ve bol su iç süt yapacak şeyler tüket. sütün oluşmasını etkileyen 3 önemli faktör su, uyku, moral:))
dun 40 landık.bugun 40 gezmesı ıcın gıyındım makyaj yaptım ama oğlumda bı huysuzluk sankı evden cıkmak ıstemedı.sağlık ocagındada kontrolu vardı oradan doğru gezecektık havada guzeldı.ama huysuzlugundan cıkmaya cesaret edemedım ben.2saat ıcınde 3 kez ustu degıstı kusmaktan.hatta bı ara guzelce gıydırdım cıkarız dıye ama baktım onada kusmuş:) neysee cıkmaktan vazgectım ben de uzerımı degıstım gıydım pıjamaları gectık yataga o uyuyor ben yanına uzandım buraya yazıyorum.40 gezmemız yalan oldu
meraba kızlar bu bebişler bizi parmaklarında oynatıyolar. sabah kaka probleminden bahsetmiştim. bi kaç saat önce bi yaptı ki sormaın toplam 2 günlüğü böyle çok sıvı bi şekilde köpük halinde yaptı. bi parça rahatladım ben asli korkuma dönebilirim doydu mu mamayı az mı verdim çok mu verdim sütüm yetiyo mu kilo aldırabilecek miyim;?
Bende bugün ilk defaı... oğlumla yalnız dışarı çıktım..Eve geldiğimde yorgunluktan bayılıyodum...Ama benim ki hiç yorulmamış ki gözünü bile kapamadı saatlerce...Bu kusmalar bende de var tabiii..
:
canım ne olur ne olmaz estedaya msj at özelden bende faceten msj atarım ona....müjde kök diye arıycaz değilmi facete...
Ya kızlar niye face e gittiniz anlamadım. Artık kimsecikler yok burda...
hıc sorma canım ya..bnmde en huysuz gunlrm oğlm kusuyr hep.gunde 6-7kz ust degstryrz.emerkn kndını gerı cekp ckp aglyr n ypcgmı bılemedm ya..sutum de cok,burnuda tıkalı deıl delı olcm..
Canım bizimkide kusuyor. Özellikle altını değiştirirken... Birde hıçkırıyor...Neden anlamadım.
Bazende midesi bulanıyor gibi öğürüyor, sonrada öksürmeye başlıyor. Doktora sorucam.
Birde kızım bazen yeşil kaka yapıyor, sizde de oluyor mu?
canım altını değiştirme işini emzirdikten hemen sonra yapıyosan o yüzden kusuyodur, emzirdikten sonra yatırmamak gerekiyomuş aslında bi 15dk falan dik tutmak gerekiyomuş kusmaması için. kustuğu için de hıçkırık tutuyo zaten:) midesi bulanır gibi olmasının sebebi de şu; aslında midesindekiler agzına geliyo, yani kusmak üzere oluyo ama o gelenleri yutmaya çalıışıyo, o sırada genzine kaçırırsa öksürüyo maalesef:)) bizim bebişte de bunların hepsi oluyo, doktora sordum gayet normal şeyler dedi:))
canım teklif gönderdim kabul edince gruba eklerim:))
Canım aslında emzirdikten hemen sonra altını değiştirmiyorum. Genellikle önce altını değiştirip sonra emziriyorum.
Aynı şeyleri yaşıyor olmana sevindim :)
Yeşil kaka olayına ne diyosun?
Canım bizimkide kusuyor. Özellikle altını değiştirirken... Birde hıçkırıyor...Neden anlamadım.
Bazende midesi bulanıyor gibi öğürüyor, sonrada öksürmeye başlıyor. Doktora sorucam.
Birde kızım bazen yeşil kaka yapıyor, sizde de oluyor mu?
kızlar aranıza yeni katılıyorum:)) kızım 46 günlük oldu bu siteden güzel bilgiler öğrendim normal doğum yaptım ama sütüm 3 gün sonra geldi malesef mamayı kasıkla verdiğim için kızım sarılık oldu ve biz mamaya basladık aptamil kullanıyorum bi de bnm göğüs ucum hiç yoktu kızım cok ugrastı annesini bırakmadı emmeye calıstı fakar sütün oldugu yerden degil üstünden uc yaptı ve oraları emince acayip yaralar oldu cok acı cektim emziremedim sağarakk verdik bir süre simdi ise uçlar biraz cıktı emiyo kızımsütümde var çok sükür hersey yavas yavas düzene girio tabi gaz problemimiz oluyo her zaamn dgl ama kakasını zor yapıo bilge nisam.sadece her gün gece 10 la 1 arası huysuzluk yapıo memeyi emmemek için tepiniyo gazı yok karnı tok uyumuyo bi türlü zaten uykuya geç dalma problemimiz var sallamaya alıştı bazen dalması 1 saati buluyo sonra azcık uyuyup açlıktan uyanıyo zaten:)kızım aglıyooo görüşmek üzere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?