• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

meraba kızlar bu bebişler bizi parmaklarında oynatıyolar. sabah kaka probleminden bahsetmiştim. bi kaç saat önce bi yaptı ki sormaın toplam 2 günlüğü böyle çok sıvı bi şekilde köpük halinde yaptı. bi parça rahatladım ben asli korkuma dönebilirim doydu mu mamayı az mı verdim çok mu verdim sütüm yetiyo mu kilo aldırabilecek miyim;?

meraba kızlar bu bebişler bizi parmaklarında oynatıyolar. sabah kaka probleminden bahsetmiştim. bi kaç saat önce bi yaptı ki sormaın toplam 2 günlüğü böyle çok sıvı bi şekilde köpük halinde yaptı. bi parça rahatladım ben asli korkuma dönebilirim doydu mu mamayı az mı verdim çok mu verdim sütüm yetiyo mu kilo aldırabilecek miyim;?

sorma yahu.benımkınınde dun 40 cıktı.dünden berıde uyumakta zorlanıyor zor dalıyor uykuya.pazar gunu mısafırım varım eşimin kuzenı ve eşi(9 aylık kızı ve 6yasında oğlu ıle).onun kızı uyumak bılmez mızmız anne kucagından ınmezmıs doğdugundan berı ayy senınkının nr guzel nazarımız degıyormus bız gıdınce degısıyormus dedı.cokta temız ıyı nıyetlıdır ama sanırım ucundan bıraz nazara geldık kendı kendıne uykuya dalan oğlum dun gece uyumak bılmedı bugun de aynı sekılde..dun eşim eve gelınce verdm ona dedım bak bıraz ben fenalardayım yoruldum:) nıtekım oda uyutamadı sonra yavrum yıne benım yanımda uyudu ama akla karayı sectık.umarım boyle devam etmez.zaten emerken ağlama krızlerımız var(emerken gaz sancısıyla emıp gerı cekılıp ağlayıp tekrar emmeye devam edıyor)

merhaba güzel anneler ve kuzucuklarıı

bızde de kaka yapmama problemı nüksetti
bugün 4. günümüz ama bızım oglan hala kaka yapmadı

ben 4 gün yapmasa problem hemen dr götürmek gerektıgını düşünüyodum
oysakı 7 gün müş bugun saglık ocagında ole dedı hemsıreler ve dr umuz
fıtıl de vermedı zeytınyagı ıcır dedı hemsıremde popodan derecenın ucuyla zeytınyagı sok ıcerı dedı
kulak cubugu pamugu ıcerde kalırmıs zaten küçücük delıgı yavrumun nasıl gırer ki kulak cubugu

burada kızlar anlatırken duymustum zeytınyağlı kulak cubugu operasyonunu bende bugun yapıcam sabah yıne ıcırdım zeytınyagı
zar zor uyuttum aptal gıbıyım bugun uyansın popo oparerasyonu yapcam napım
fıtıl vermedı doktor bıde lıbalaks lavman yazmıs ama kullanma dedı 7 gun yapmazsa cocuk cerrahına gotur dedı
madem kullanmıcam nıe yazıyon ??

şimdi bu konu hakkında bılgı verıcek olan varmı ?
offfffff ne zor bu ısler yaa !!!!!!!!!!!!!!

ay canım benimö oğlumun adı da eymen onda da var kaka problemi. mama olarak conformil veriyorum yinede kaka ve gaz problemi var. bizimkide 3 gün yapamadı doktoru aradım fitil at dedi. bu doktorları anlamak çok zor. ben iki doktora götürüyorum oğlumu biri 7 gün diğeri 3 günden sonra fitil diyor. dün 3. gündü bende attım fitili çok rahatladın oğlum. öncesinde herşeyi denedim zeytin yağı kimyon rezene olmadı ne yapayım zaten ıkınmaktan fıtık oldu. bence arkadaşım zeytin yağı çubuktan daha iyi fitil. geçmiş olsun inşallah.

pekı sen nasıl yaptırıyosun kakasını mesela bızım bugun 4. gunumuz oglum sureklı nı ıkıntı halınde
fıtılde vermıyo doktor
hanı burda konusmustu nkızlar kulak cubugunu zeytınyagına batırıp arkadan ıtııp yaptırıyolardı
ondan yapmayı dusunuyorum uyansın
hemsıre derecenın ucuyla yap dedı

canım benım kız önce gunde 1-2 kez yapıyordu.sonra 2 gune çıktı artık 4gunde bır yapıyor:50::50: iki üç kez dayanamadı:50:m halıne zeytınyağı manevrası yaptım.Ama sonra bıraktım,ıkınmalarına ben de dayanamıyorum ama dununce bır yandan da gereklı kasları guçlenıyor.4 gune uzadığını farketmeden iki kez yaptığım mudahale işe yaramamıştı.Demek zamanı gelmemiş dedim bende.Sabah akşam 30cc rezene veriyorum,gaz için de neo baby...8.Haftadayız,iyi kötü gaz çıkarıyor artık.Bence sen de 5 gunu falan geçerse mudahale et ben öyle yapıcam.

Son düzenleme:
cnm oncelikle uzulmemeye calis, uzuntu bildigim kadariyla sutun gitmesini kolaylastirir, dereotu, rezene cayi, bulgur, tahin helvasi aklina ne geliyosa arttirabilecegini dusundugun yemeye calis, ilik su ile masaj yap goguslerine, bi de pompan varsa kullan. gogusten ne kadar sut cekilirse o kadar kolay dolar deler. bi de bi arkadasim sutu arttiran en guzel seylerin su, uyku ve huzur oldugunu soylemisti. bi dene, insaAllah geri gelir.

bizde de olmustu, megerse burnundaki sumugu oyle atmis:) yani sorun yok..

ahh cnmm uzulme kı gerı gelsın stressız olmaya calıs bugunlerde..doktorum ıcebılıyorsan gunde 2 bıra iç en ıyı sut yapan sey bıradır demıstı.alkolu bebege gecmez merak etme mesela sıgarada bebege sutten gecmıyor..ama yok ben ıcmem dersen migros larda satılan MALT ıcecek var armutlu seftalılı falan.buzdolap reyonlarında olur.buğday bırası derler.ALKOLSÜZ..sut yapar bu fışkırtır bıle.yok buda olmaz dersen gunde 2-3 lıtre su!! sütüen cok sıcaklarda doğum yaptgm ıcın 2-3 lıtre sudan bıle fazla su ıcmısımdır sütüm dağlara taşlara nazarlar degmesın derecesındeydı.kısmen azalmaya basladı suyu azalttım sıcaklar gıdınce.SU SU SU...

canım birden süt kesilir mi?? hiç duymamıştım. psikoloji çok önemli sütüm kesildi diye stres yapma gelicek hemde daha çok bol bol de. ve bol su iç süt yapacak şeyler tüket. sütün oluşmasını etkileyen 3 önemli faktör su, uyku, moral:))

sağolun kızlar yorumlarınız için..sizde olmasanız:(şimdide çocuğum uykusunda biri boğazını sıkar gibi nefes alıyo arada bi.ellerinide korkuyla sallıyo.sizdede oluyomu.sanki acı çekiyo..off ya çok zor çoook:(

dun 40 landık.bugun 40 gezmesı ıcın gıyındım makyaj yaptım ama oğlumda bı huysuzluk sankı evden cıkmak ıstemedı.sağlık ocagındada kontrolu vardı oradan doğru gezecektık havada guzeldı.ama huysuzlugundan cıkmaya cesaret edemedım ben.2saat ıcınde 3 kez ustu degıstı kusmaktan.hatta bı ara guzelce gıydırdım cıkarız dıye ama baktım onada kusmuş:) neysee cıkmaktan vazgectım ben de uzerımı degıstım gıydım pıjamaları gectık yataga o uyuyor ben yanına uzandım buraya yazıyorum.40 gezmemız yalan oldu :(

Bende bugün ilk defaı... oğlumla yalnız dışarı çıktım..Eve geldiğimde yorgunluktan bayılıyodum...Ama benim ki hiç yorulmamış ki gözünü bile kapamadı saatlerce...Bu kusmalar bende de var tabiii..

Bende aynı durumdayım...Doymamış gibi içiyo...Sonra fışkırarak kusuyo...Bende az veriyorum...Bi ortasını bulamadım...:50:

slm arkadaşlar biz de bugün 43 günlük olduk. şu kaka problemi iğrenç sıkıntılı bir süreç. Ben sütü az olan annelerdenim hatta bi göğsümde yok gibi bi şey sağdığımda 3-5 damla geliyo o da su gibi zaten şeffaf renklitabi o göğsümdeyken Doruk deliriyo..:( Neyse bizim çocuk dr'muz milupanın papatya çayını içirmemi mutlak surette istedi. Hatta adam neden söylemeyi unutmuşum diye kendi kendine kızdı.Bizze 35 günlükkken söyledi. Ve ölçü şöyle deneyin gaz problemi bitmese de en aza iniyo Kaka sorununuz zaten kalmıyo hatta benm gibi günde 3-4 kere kaka temizlemekten bıkıyosunuz.
Günde 5 kere 1 kahve fincanı kadar kaynamış ılınmış suya yarım tatlı kaşığı papatyayı ekleyip iyice karıştırıp veriyoruznuz. Ben biberonla veriyorum memeyi bırakma problemi yaşamadık henüz. Zaten sarılık olmasın diye de 15 gün boyunca ıhlamur içmiştik biberonla. Kaşıkla verince yarısından çoğu dökülüyo ve kıyafetlerimizden o ıhlamur lekeleri halaaaaaaaaaa çıkmadı. Başka papatya çayı olmazmış.Bi şey içermemesi lazım dedi milupanınki olur dedi. Ha bu arada bunu tavsiye eden aile hekimi falan değil çocuk dr'u ve yaşı var yani tecrübeli. Bi de papatya her çocukta çözüm olmayabiliyomuş Rezeneyi hem içen hem içiren bi tanıdığım var günde iki kere kendi 2 kere de çocuğuna içiriyomuş o da ondan memnun...Umarım işinize yarar...Bi de biz eski usul sabunu fitil şekli verip sokuyoruz o en rahatlatıcısı o huzuru hiç bi şeye değişmem 1 gün yapmazsa 2. gün mutlaka sabunu koyuyorum ben ama hacı şakir sabun olacak. Bi de panalgin fitilimiz var günlük yazdı dr ama ben sıkıntı olunca veriyorum...Umarım işinize yarar Allah hepimizin ağustos böcüklerine sağlık sıhhat versin...Bol sütlü ve bol kakalı günler.........:62:

Bende bugün ilk defaı... oğlumla yalnız dışarı çıktım..Eve geldiğimde yorgunluktan bayılıyodum...Ama benim ki hiç yorulmamış ki gözünü bile kapamadı saatlerce...Bu kusmalar bende de var tabiii..
:

bugun dısarı cıkmaya nıyetım vardı sağlk ocagına gıdecektık hem oğlumla ama dunden ber bı kararsızlık var yalnız oldugum ıcınmıkı yanıma bı destekmı arıyorum ondan mı neden bu guvensızlk? halbukı eşimle beraber cıkıp eve yalnız döndüğümde oldu ve cok zevklıde gelmıstık eve geze geze.ama 2 gundr nde boyleyım:( bı arkadas komsumda yok bana eşlik edecek off..:( havada guzel.havalar daha kotulestgnde zaten evden cıkamıcaz ama buguzel havada neden bende bu his? :((

Ya kızlar niye face e gittiniz anlamadım. Artık kimsecikler yok burda...

hıc sorma canım ya..bnmde en huysuz gunlrm oğlm kusuyr hep.gunde 6-7kz ust degstryrz.emerkn kndını gerı cekp ckp aglyr n ypcgmı bılemedm ya..sutum de cok,burnuda tıkalı deıl delı olcm..

hıc sorma canım ya..bnmde en huysuz gunlrm oğlm kusuyr hep.gunde 6-7kz ust degstryrz.emerkn kndını gerı cekp ckp aglyr n ypcgmı bılemedm ya..sutum de cok,burnuda tıkalı deıl delı olcm..

Canım bizimkide kusuyor. Özellikle altını değiştirirken... Birde hıçkırıyor...Neden anlamadım.

Bazende midesi bulanıyor gibi öğürüyor, sonrada öksürmeye başlıyor. Doktora sorucam.

Birde kızım bazen yeşil kaka yapıyor, sizde de oluyor mu?

Canım bizimkide kusuyor. Özellikle altını değiştirirken... Birde hıçkırıyor...Neden anlamadım.

Bazende midesi bulanıyor gibi öğürüyor, sonrada öksürmeye başlıyor. Doktora sorucam.

canım altını değiştirme işini emzirdikten hemen sonra yapıyosan o yüzden kusuyodur, emzirdikten sonra yatırmamak gerekiyomuş aslında bi 15dk falan dik tutmak gerekiyomuş kusmaması için. kustuğu için de hıçkırık tutuyo zaten:) midesi bulanır gibi olmasının sebebi de şu; aslında midesindekiler agzına geliyo, yani kusmak üzere oluyo ama o gelenleri yutmaya çalıışıyo, o sırada genzine kaçırırsa öksürüyo maalesef:)) bizim bebişte de bunların hepsi oluyo, doktora sordum gayet normal şeyler dedi:))

canım altını değiştirme işini emzirdikten hemen sonra yapıyosan o yüzden kusuyodur, emzirdikten sonra yatırmamak gerekiyomuş aslında bi 15dk falan dik tutmak gerekiyomuş kusmaması için. kustuğu için de hıçkırık tutuyo zaten:) midesi bulanır gibi olmasının sebebi de şu; aslında midesindekiler agzına geliyo, yani kusmak üzere oluyo ama o gelenleri yutmaya çalıışıyo, o sırada genzine kaçırırsa öksürüyo maalesef:)) bizim bebişte de bunların hepsi oluyo, doktora sordum gayet normal şeyler dedi:))

Canım aslında emzirdikten hemen sonra altını değiştirmiyorum. Genellikle önce altını değiştirip sonra emziriyorum.

Aynı şeyleri yaşıyor olmana sevindim :)

Yeşil kaka olayına ne diyosun?

kızlar aranıza yeni katılıyorum:)) kızım 46 günlük oldu bu siteden güzel bilgiler öğrendim normal doğum yaptım ama sütüm 3 gün sonra geldi malesef mamayı kasıkla verdiğim için kızım sarılık oldu ve biz mamaya basladık aptamil kullanıyorum bi de bnm göğüs ucum hiç yoktu kızım cok ugrastı annesini bırakmadı emmeye calıstı fakar sütün oldugu yerden degil üstünden uc yaptı ve oraları emince acayip yaralar oldu cok acı cektim emziremedim sağarakk verdik bir süre simdi ise uçlar biraz cıktı emiyo kızımsütümde var çok sükür hersey yavas yavas düzene girio tabi gaz problemimiz oluyo her zaamn dgl ama kakasını zor yapıo bilge nisam.sadece her gün gece 10 la 1 arası huysuzluk yapıo memeyi emmemek için tepiniyo gazı yok karnı tok uyumuyo bi türlü zaten uykuya geç dalma problemimiz var sallamaya alıştı bazen dalması 1 saati buluyo sonra azcık uyuyup açlıktan uyanıyo zaten:)kızım aglıyooo görüşmek üzere

Canım aslında emzirdikten hemen sonra altını değiştirmiyorum. Genellikle önce altını değiştirip sonra emziriyorum.

Aynı şeyleri yaşıyor olmana sevindim :)

Yeşil kaka olayına ne diyosun?

bizim de bazen yeşil oluyo kakası, genelde eğer çok sık aralıklarla emzirdiysem öyle oluyo, ben de çok beslendiği için olduğunu düşünüyorum bu yüzden:)mesela bazen çok huysuzlanıyo ben de susturamayınca başka yol bulamıyorum emziriyorum sussun diye, çok kısa aralıklarla sürekli emzirmiş oluyorum öyle olunca da:))) burda da yazmıştı birileri bi doktorun söyledikleriydi sanırım fazla beslenmekten olur yeşil kaka diyodu, ishalden olmaz diyodu, bence de öyle çünkü mesela aynı günün sabahı normal kaka yaparken öğleden sonra yeşil oluyo sonra tekrar sarı oluyo, ishal olsa o kadar kısa sürede gelip geçmez heralde:)

evet aynı durum.canım lutfen doktora sordugunda bana da yazarmısın ne dedıgını.buradan takıp edemem yetısemem kacırırm belkı özelden yazabılırmısın bu duruma karsı?? bende yarın yada cuma gıtmy dusunuyorum.emerken gerı ıtıyor kendını ağlıyor tekrar emıyor ya bu durumun ıcıne bırde kusmalar eklendı ağız dolusu emerken cıkarıyor kafayı yıcem neyı var yavrumun..midesı bulanıyor gııbı yapıp bazen öğürüyor cıkardgda oluyor bugun yaptı hatta.yesıl kaka oluyordu ama epeydır olmadı canım.snnkını kusmaları nasıl?

kızlar aranıza yeni katılıyorum:)) kızım 46 günlük oldu bu siteden güzel bilgiler öğrendim normal doğum yaptım ama sütüm 3 gün sonra geldi malesef mamayı kasıkla verdiğim için kızım sarılık oldu ve biz mamaya basladık aptamil kullanıyorum bi de bnm göğüs ucum hiç yoktu kızım cok ugrastı annesini bırakmadı emmeye calıstı fakar sütün oldugu yerden degil üstünden uc yaptı ve oraları emince acayip yaralar oldu cok acı cektim emziremedim sağarakk verdik bir süre simdi ise uçlar biraz cıktı emiyo kızımsütümde var çok sükür hersey yavas yavas düzene girio tabi gaz problemimiz oluyo her zaamn dgl ama kakasını zor yapıo bilge nisam.sadece her gün gece 10 la 1 arası huysuzluk yapıo memeyi emmemek için tepiniyo gazı yok karnı tok uyumuyo bi türlü zaten uykuya geç dalma problemimiz var sallamaya alıştı bazen dalması 1 saati buluyo sonra azcık uyuyup açlıktan uyanıyo zaten:)kızım aglıyooo görüşmek üzere

bilge nisaa bebek ve annesı aramıza hoşgeldıniz :)

Back