• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

dün gece oğlum ilk defa 7 saat kesintisiz uyumuş.bizde uyuya kalmışız ve ancak sabah kalkıp bebeğimi besledim.ama acaba çok mu uzun aç kaldı diye tedirgin oldum.siz 7 saat uyuyunca kaldırıp besliyor musun yoksa kesintisiz mi uyuyor???????:44:

kesintisiz uyuyo canım ama düzene oturdu gece uyumadan önce çok emiyo mesela 7de kalkıyo ya sonraki uyumalarıuzun sürmüyo 3saat sürüyo
herzamanda 7saat uyumuyo 5saatte uyuyo

Son düzenleme:
Gunaydin Guzel Anneler ve Onlarin Dunya Tatlisi Bebekleri:71: :71: :71:

burdada kimse yok ben hariç herkes uyuyo çok uykum var ama benim ben halen kızımı sallıyorum:84::84::84:

Guzelim eger cok uzun sure salladigin halde uyuyamiyorsa bence kucagina al evin icinde biraz gezin, o arada konus onunla. Ben ayakta sallamiyorum ama uykuya dalamadigi zamanlarda evin icinde dolasiyoruz ve aklima ne gelirse konusuyorum kizimla...:1:

canım tuzladayım ben

canım ben kaynatıp suyu termosa koyuyorum bi dekaynamış soğumuş suyum var karıştırıp yapıyorum mamayı

kızlar bugün okumamız yapıldı ..çok şükür :) darısı yapamayanların başına..
acayip yoruldum ama değdi

Allah kabul etsin.

kızlar faceki gruba eklenmek isteyenlere arkadaşlık gönderdim. kabul edildikten sonra gruba eklicem

Eline saglik, tesekkur ederiz.

kesintisiz uyuyo canım ama düzene oturdu gece uyumadan önce çok emiyo mesela 7de kalkıyo ya sonraki uyumalarıuzun sürmüyo 3saat sürüyo
herzamanda 7saat uyumuyo 5saatte uyuyo

Bu uyku duzeni icin birey yaptin mi? Yada kendiliginden mi gelisti?

Ben bulamadım grubu ya :( kapalı grup mu 2001 ağustos anneleri yazıyorum çıkmıyor.

Nickindeki kizin cok seker, operim yanaklarindan...

kızlar bu arada dünki misafirden sonra resmen pert oldum halimi görseniz acırdınız bana öyle çok ağrım vardıki kemiklerim sızlıyodu gece yattım heryerlerimin ağrımasından yatak bile batıyodu sanki öyleki yazık adamcazıma bile yüz vermedim o garibimde puflaya puflaya yattı uyudu:1:

Hadi gozunaydin kurtuldun darisi benim misafirlere...

arkadaşlar bebeklerde gaz sorunu yaşayanlar içim om-x tavsiye ederim bitkisel bi ilaç.dr. önerisiyle aldım ama çook iyi geliyo bir haftadır kullanıyorum bebeğim kızarmadan zorlanmadan hem gazını çıkarıyo hemde kakasını yapıyo...

OmX den biz de memnun kaldik.

bebekler şu emziği tutsa ne olur sanki :(( hiç bi iş yapamıyorum yaa.......
Insallah yakinda tutacaklar.

benimki ağzına bile almıyo ah bi tutsa

Bence vermeye devam et, alisacaktir diye dusunuyorum.

arkadaşlar selamlar herkese,

uzun zamandr yazamıyorum nasıl özeniyorum size çok güzel bir fırsat burda hem dertleşmek hem bilgi alışverişi ama vakit bulamıyorum haftada 3-4 gün annem geliyor kalıyor gerisinde tekiz kızımla alışmaya çalışıyorum anneliğe önceden boşluklarda arada girer azıcık bakardım topiğe son zamanlarda onu da yapamadım kızım aşırı yaramaz da değil ama l,kalmıyor vakit 1 ayımız doldu artık daha rahatlıycaz inşallah...,

sormak istediğim bişey var kızımın ağzı pamukçuk oldu karbonatlı suyla siliyoruz yani silmeye çalışıyoruz internetten baktım bir de damla varmış mikostatin diye ama eczanelerde yok depolardan gelmiyormuş. pamukçuğu olan anneler siz neler yaptınız tavsiyeniz var mı dün akşam kızım ememedi resmen iki çekip ağladı ağzı acıdı herhalde çok üzüldüm aksilik pompam da çalışmadı mecbur mama verdik pamukçuk ağrıtır di mi ağzını?

Gecmis olsun, bizde pamukcuk olmadi ama karbonatli suyu hem bebisin agzina hem de meme uclarina surulmesi gerektigini okumustum.

Kızlar herkese selam...
bizim 2.aydaki asilarimizdan sonra aksam ateşimiz çıktı biraz fitil koydum 1 saate gecti şükür. Ası olacaklar tedbirli ve takipte olun sizlerde:))
Peppermint canım, mama açılınca 4haftada tüketilmeli bir de durduğu yere güneş fln gelmiyor dimi?
efsung cum; benim kız 38. haftada doğdu ama rahim ici gelişim geriliğimiz vardı yani doğduğunda 35 buçuk haftalık gibiydi. 1 hafta hic ememedi, ben sürekli Manuel pompa ile sağdım, sonra inat ettik silikon uç ile tuttu, 1ayda da uğrasa uğrasa sulikonu biraktirdim. Zorlu bir yolculuk oldu ama emebiliyor allahtan
Gecmis olsun, bizim BCG henuz yapilmadi esas atesi yukselten oymus.

hastaneden eve geldiğimizde süt çok gelmemişti mama almıştık ben de tadına baktım hakkaten iğrenç..:63:

Evet aynen katiliyorum.

once 50 ml benim sutumu icmisti, az geldi doymadi, mama yaptim
acaba ikisi karisti diye mi oldu, noldu anlamadim yaa

esim de bugun bakmis, biberon isiticilara; 40 tl civari, alicaz bitane yaa, boylr ugasamicam sukaynat, biberonu koy, her dakka kontrol et uygun sicakliga gelmis mi
bu alet 40 dercede sabit tutuyormus biberonu

yaa kutuyu ilk defa kokladim; hep mi boyle igrenc kokuyodu bilmiyorum ama kotu kokuyor resmen yaa

yaa. ben daha once ne koklamşsim ne de tadina bakmisim

neyse simdi yeni kutu alininca ikisinin kokusunu karsilastiricam bakalim, hakkaten bozulmus mu

Mamalar evet oyle kokuyor, acildiktan sonra 4 hafta icinde bitmesi gerekiyor.

şimdi anne sütünü taklit ederek yapılıyormuş ya bu mamalar düşünmeden edemiyorum çok faydalı olan anne sütü tadı nasıl ki:53:

Anne sutunun tadini pek anlamadim ben...

ya ben de hiç çatlak yoktu 2 gün önce kırmızı bir kaç çizgi farkettim. Ne yaptım ki? doğumdan sonra çatlak olur mu ya! anlayamadım.. :41:

Belki vardi sen farketmemis olabilir misin acaba? Neyse uzulme cokkk...

kızlar bende hem anne sütü hem mama veriyorum.
mama suyunu kaynatıyorum kavonoza koyuyorum eğer soğuduysa nekadar mama yapıcaksam cezvede ılıtıp üzerine mamayı koyuyorum anne sütü ılıklığında yapıyorum
geçen sütün ardından mama verince benimkide kustu:(
bide kızlar biz 1 aylık olduk benim kız 90 cc anne sütü veriyorum 1,5 saat sonra acıkıyo 90 mama yiyo..
akşamları 150 lik yiyo 3 saat sonra 90 lık çok geliyo bana ama vermezsem uyumuyo..bide 90 lık yerse 2.5 saat sonra tekrar 90 lık mama veriyorum.
sizinkiler ne durumda.

Bizde her 1.5-2 saatte 90cc veriyoruz.

arkadaşlar bebeklerde gaz sorunu yaşayanlar içim om-x tavsiye ederim bitkisel bi ilaç.dr. önerisiyle aldım ama çook iyi geliyo bir haftadır kullanıyorum bebeğim kızarmadan zorlanmadan hem gazını çıkarıyo hemde kakasını yapıyo...

slm benim kızımında gaz sorunu akşam saatlerinde dayanılmaz oluyor. bu ilacı nerelerden temin edebilirim

slm benim kızımında gaz sorunu akşam saatlerinde dayanılmaz oluyor. bu ilacı nerelerden temin edebilirim

Slm Canım,
1 yaşında kızım var ve ben de kızım doğduüundan itibaren hemen hemen 5.i aya kadar gaz sorunu yaşadım bir çok şeyi denemdim fayda vermedi.Sonunda kk forumda okudum ve çiğ sebze(özellikle salata)yemekten vaz geçince gaz sorunu azaldı.Annenin yedikleriyle de çok alakalı yani eğer emziyorsan dikkate al derim.
Bebeğin hayırlı olsun inş.

bebekler şu emziği tutsa ne olur sanki :(( hiç bi iş yapamıyorum yaa.......

canım doğru mu bilmem ama emziği ucuna çok az pekmez sürerek alıştırdı annem çok azıcık batırıyosun ucunu zararı olacağını sanmam önceleri alıyordu ama ağzında tutamıyordu emziği şimdi daha rahat tutuyor

bir de gece uykusu için sabahları başka yerde hatta oturduğumuz odada küçük bir beşikte televizyon sesiyle uyutuyorum hem sese alışıyor hem de gece ile gündüzü ayırmayı öğreniyormuş gündüz uyuduğu yer kendi yatağı değil gürültülü ışıklı gece sessiz ve kendi odası. Gündüzleri en fazla 2-3 saat uyuyor ama geceleri 5-6 saati buluyor ama gece yatmadan önce doymuyor bebeğim normalde mama vermiyorum ama gece yatmadan önce doymuyor 90 cc kadar mama içiyor:( çok ilginç sabah hiç olmuyor demekki gece uykusu için daha çok yemeye ihtiyacı oluyor diye düşünüyorum...

Back